Huawei P9 Kullanıcılar Kulübü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Cihazdan memnun kalman güzel. Almadan önce ben de aynı şeyleri söylüyordum. Sonuçta cihazı, çoğunlukla benim paylaşımlarım doğrultusunda aldın. Peki, benden duyup da cihazda bulamadığın bir şey oldu mu?
yok hocam her şey yerli yerinde çok şükür hatasız temiz kullanıyorum. sizin o ekran süresini almanız 720p de kullanıyor oluşunuzdan sanırım. aldım 720p'ye ekranı ama çok ufak çok az bi bulanıklık sezdim hani netlik çok az gidiyo haliyle. göz alışırsa buna sıkıntısız kullanılır aslında ama 1080p de tabi canavar gibi. kamerasına diyecek söz yok. cidden nefis. ama gece çekim yaparken veya raw çekerken gündüz gece farketmez eli hiç titretmemek gerek. ya tripod lazım ya bi yere sabitlicen çekicek. ama gerçekten efsane çekiyor sonucunda da .

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Kesinlikle ihtiyaç halinde 720p'ye indirilip telefonun keyfi rahat rahat sürülebilir. Şuan yaptım mesela gözüm hemen alıştı aslında rahat kullanılır. Harika ya bu olay.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Gece çekimlerinde tripot şart, çünkü pozlama süresini uzatıyor ve farklı iso'larla bir çok fotoğraf çekip üst üste yapıştırıyor. Elin titrerse çektiği kare değişiyor, eskisinin üstüne yapıştırınca da doğal olarak görüntü bozuluyor. O yüzden gece pro çekimlerinde tripotsuz çekim olmuyor. Profesyonel sonuç için profesyonel çalışman lazım. :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Kesinlikle ihtiyaç halinde 720p'ye indirilip telefonun keyfi rahat rahat sürülebilir. Şuan yaptım mesela gözüm hemen alıştı aslında rahat kullanılır. Harika ya bu olay.
Görüntülerin boyutları dışında kalite farkı olmuyor. Mesela bazı oyunlar, 720p'de tablet havası veriyor. Yani görüntüler, butonlar vs küçülüyor. 1080p'de büyüyor ve küçük ekran hissi veriyor.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Gece çekimlerinde tripot şart, çünkü pozlama süresini uzatıyor ve farklı iso'larla bir çok fotoğraf çekip üst üste yapıştırıyor. Elin titrerse çektiği kare değişiyor, eskisinin üstüne yapıştırınca da doğal olarak görüntü bozuluyor. O yüzden gece pro çekimlerinde tripotsuz çekim olmuyor. Profesyonel sonuç için profesyonel çalışman lazım. :)
kesinlikle hocam. ciddi anlamda muhteşem fotoğraflar çekiyor sonucunda ya. eksiği yok yani kameranın bence. ekranı 720p'ye alma olayında hocam gözle biraz anlaşılıyor keskinlik kayboluyor biraz bi gidiyo o netlik keskinlik ama çok az. oyunda denemedim hiç. sonuç olarak cihaz beni çok mutlu etti ya. sesi olsun ısınmaması olsun ciddi anlamda mutluyum yani. parmak izini falan anlatmıyorum hani ezer geçer zaten . çok şükür maşallah diyelim nazar değmesin. çok ağır oyunlar da oynamadığım için grafik işlemcisinin biraz düşük olması beni ilgilendirmiyor. az biraz fps kaybı olursa da olsun canım oyunlarda yani napalım. tasarımına diyecek söz yok ben burdayım diyo parlıyo adeta cihaz şıklıktan. ahize sesi çok iyi. bi klavyesini beğenmiyorum onu da google klavye ile idare ediyorum.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Kesinlikle çok güzel cihaz. Diğer markaların fanboyları ne kadar kötülemeye çalışsa da, mükemmele yakın, yeni efsanelerden birisi. Eleştirecek yön bulamayanlar gereksiz özelliklerin olmamasını öne sürüyor. Ekranı 2K değilmiş, 4K video çekmiyormuş, OIS yokmuş.. Bunlardan hangisinin yokluğunu hissettin mesela sen?

Klavye olarak SwiftKey tavsiye ederim.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Kesinlikle çok güzel cihaz. Diğer markaların fanboyları ne kadar kötülemeye çalışsa da, mükemmele yakın, yeni efsanelerden birisi. Eleştirecek yön bulamayanlar gereksiz özelliklerin olmamasını öne sürüyor. Ekranı 2K değilmiş, 4K video çekmiyormuş, OIS yokmuş.. Bunlardan hangisinin yokluğunu hissettin mesela sen?

Klavye olarak SwiftKey tavsiye ederim.
ekran zaten 2k gibi. 4k video çekmeye gerek duymam. ois bi nebze o da 7/24 foto çeken biri değilim hissettirmiyor kamera zaten yokluğunu. swift key denedim ama yok ya benim tam istediğim randımanda çaışacak bi klavye yok koca play store'da. ama idare edicez. :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
ekran zaten 2k gibi. 4k video çekmeye gerek duymam. ois bi nebze o da 7/24 foto çeken biri değilim hissettirmiyor kamera zaten yokluğunu. swift key denedim ama yok ya benim tam istediğim randımanda çaışacak bi klavye yok koca play store'da. ama idare edicez. :)
Cihazda Dijital İmaj Sabitleyici var zaten. Optiğin görevini yeterince yapıyor. Bütün günü fotoğraf çeksen de sıkıntı yok. Diyorum ya, cihazdan anlamayan fanboylar vuracak yer bulamıyor. Bunları öne sürüyor.

Video çekiminden memnun musun peki?

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Cihazda Dijital İmaj Sabitleyici var zaten. Optiğin görevini yeterince yapıyor. Bütün günü fotoğraf çeksen de sıkıntı yok. Diyorum ya, cihazdan anlamayan fanboylar vuracak yer bulamıyor. Bunları öne sürüyor.

Video çekiminden memnun musun peki?
onu henüz deneyimlemedim ya çekmedim hiç video. ilk fırsatta ona da bakacağım

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
onu henüz deneyimlemedim ya çekmedim hiç video. ilk fırsatta ona da bakacağım
Akşam ezanının okunduğu şu saatte oda aydınlığında (lamba kapalı, pencereden sızan ışıkta) 1 dakika video çektim. Gayet akıcı, titremesiz, takılmasız bir video performansı var. Sabitleyici işini OIS kadar iyi yapıyor. Yapmıyor, kötü diyenler yanımda olsalardı da yüzlerindeki ifadeyi görseydim..

jameskeenan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam. bir sorum olacak kamera ayarlarında nesne izlemeyi her seferinde aktif hale getirmek zorunda kalıyorum. neden böyle. sizde de böyle mi?

gokmenkaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim de bir olayım var, sizinle paylaşmak istiyorum. Ekran parlaklığım otomatik olmamasına rağmen ışık kendi kendine artıp azalıyor. Örneğin twitter'da bir linke tıkladığımda gelen ekranda ışık genelde düşüyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim de bir olayım var, sizinle paylaşmak istiyorum. Ekran parlaklığım otomatik olmamasına rağmen ışık kendi kendine artıp azalıyor. Örneğin twitter'da bir linke tıkladığımda gelen ekranda ışık genelde düşüyor.
Evet, 2 çeşit aydınlatma sistemi var.
1.si parlaklık
2.si renk
Biz parlaklığı kapatıyoruz. Parlaklık yetersiz kalınca ekran renkleri ağartmaya başlıyor. Bunun şöyle bir avantajı var, parlaklığı kısarak güç tasarrufu elde etmiş oluyoruz. Kısık ışıkta yalancı aydınlık veriyor.

jameskeenan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır, Nesne İzlemeyi açtığımda sürekli açık kalıyor.

abi mesela gece girdim kamerada nesne izlemeyi aktif hale getirdim diyelim yattım uyudum uyandım kameraya tekrar girdim nesne izleme kapalı. ben kapatmıyorum mesela. sebebi ne olabilir. bu herkeste böyle değilse sıkıntı büyük bence. yani bu kapanma aralığı bu kadar uzun da değil. bi saat içinde de kapamıyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
abi mesela gece girdim kamerada nesne izlemeyi aktif hale getirdim diyelim yattım uyudum uyandım kameraya tekrar girdim nesne izleme kapalı. ben kapatmıyorum mesela. sebebi ne olabilir. bu herkeste böyle değilse sıkıntı büyük bence. yani bu kapanma aralığı bu kadar uzun da değil. bi saat içinde de kapamıyor.
Şimdi baktım, benimki de kapanmış. Demekki kamerayı belirli bir süre kullanmayınca kapatıyor. Muhtemelen sürekli kullanılacak bir özellik olmadığı için kapatıyordur.

elcuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar p9 un ekranı orginalden film kaplımı yoksa bana mı öyle geldi.

elcuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar pil kullanıma baktığımda ekran ne kadar süre açık kalmış nerden görebiliriz.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Arkadaslar pil kullanıma baktığımda ekran ne kadar süre açık kalmış nerden görebiliriz.
Pil Yöneticisi'ne girdiğinde ayrıntılardan tüketim seviyelerine bakman gerekiyor. Donanım kısmında Ekran'a tıkla.

mito55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abi bende mi sorun var anlamıyorum gece 5 de şarjdan çıkardım mobilveri ve wifi kapattım sabah 8 de kaltığımda 98 e düşmüştür iyi güzel dedim zaten 4g açmıyorum sürekli 2g de telefon gün içerisinde sürekli wifi bağlı, instagram face twitter gün içerisinde 3-4 kez 15-20 dakka bakmışımdır whatsap kullandım sıklıkla birkaçda telefon görüşmesi yaptım sarj 18.30 da yüzde 10 du su gibi gidiyor arkadaşlar sizde durum farklı mı yahu? günü çıkarmasına razıyım ama nerde daha ben bu telefonla 4 g kullanıcam foto çekicem o zaman şarj hiç dayanmaz sıkıntı benim telde mi??

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
abi bende mi sorun var anlamıyorum gece 5 de şarjdan çıkardım mobilveri ve wifi kapattım sabah 8 de kaltığımda 98 e düşmüştür iyi güzel dedim zaten 4g açmıyorum sürekli 2g de telefon gün içerisinde sürekli wifi bağlı, instagram face twitter gün içerisinde 3-4 kez 15-20 dakka bakmışımdır whatsap kullandım sıklıkla birkaçda telefon görüşmesi yaptım sarj 18.30 da yüzde 10 du su gibi gidiyor arkadaşlar sizde durum farklı mı yahu? günü çıkarmasına razıyım ama nerde daha ben bu telefonla 4 g kullanıcam foto çekicem o zaman şarj hiç dayanmaz sıkıntı benim telde mi??
Eğer böyle ise sıkıntı senin teldedir. Detaylı pil istatistikleri ile ekran süresini de paylaşırsan kesin konuşuruz.

sax105d7243

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Telefonda çok fazla oyun varsa. Şarjı çabuk bitiyor bendede eskiden asphalt8 ve gta sandreas yüklüydü durdugu yerde sarj yiyiyordu.
Gece bırak 100 sabah kaldigimda 89 oluyodu bazen.
Oyunlari sildim 5 6 oyun kaldi artik 99 a dusuyor

mito55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
durum bu sorun bende mi sizce?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-08-01-21-21-04.png
    Screenshot_2016-08-01-21-21-04.png
    78.6 KB · Görüntüleme: 638
  • Screenshot_2016-08-01-21-21-34.png
    Screenshot_2016-08-01-21-21-34.png
    79.1 KB · Görüntüleme: 698

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Böyle süre paylaşılmaz. %100 şarjdan sonraki kullanımı paylaşmalısın. Şarj etmeden.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Hocam full 3g ile mi aldınız bu süreyi? 720p de değil ekran. Ben bu süreyi aldığımda batarya sonlanmış oluyor. Ekran parlaklığınız mı düşükte? Hangi uygulamaları kullandığınıza baktım yani normal gibi. 14 uygulama da ekran kapanınca çalışıyor. Acaba aldığınız güncelleme mi iyileştirdi? Henüz bana gelmedi güncelleme. Yurtiçi cihazı ya o yüzden sanırım.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Hocam sizin cihazda bir problem var sanırım. Ben gece 2'de şarjdan çekiyorum telefonu gece boyu full wifi açık ve 9 saat sonra ℅98 e iniyor şarj. O da eifi ve gelen bildirimlerden dolayı. Fabrika ayarlarına çevirin derim. Hard reset düzeltebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...