Huawei P9 Kullanıcılar Kulübü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dragomhmt

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Şarjın düzene girmesi en az 1 hafta alır zamanla tamamen rayına oturur.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bugün farkına vardım, telefonda oto parlaklık haricinde bir de oto kontrast özelliği var. Ya da tapatalkta böyle bir özellik var. Tam çözemedim, çözünce detaylı bilgi veririm.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Evet, telefonda otomatik gamma ayarı (sanırım bu oluyor) da var. Yani ekran parlaklığı kısık olsa da yüksek ışıkta gamma değerini değiştirerek renkleri ağartıyor ve daha görünür hale getiriyor. Yalancı aydınlık gibi bir şey.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Hocam watsap bildirimleri anlik gelmeme durumu var deniyor tüm huawei telefonlarda. Geç geliyormuş. Var midir böyle bi sikinti?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hocam watsap bildirimleri anlik gelmeme durumu var deniyor tüm huawei telefonlarda. Geç geliyormuş. Var midir böyle bi sikinti?
Bir ara öyle bir durum oldu ama whatsapp güncellendikten sonra düzeldi. Sorunun whatsapp'ta olduğunu düşünüyorum o yüzden, şuan öyle bir sıkıntım yok. Muhtemelen şikayet edenler de sorunun telefondan kaynaklandığını zannetmişlerdir. Ayrıca internetin de iyi çekmesi gerekir bunun için.

Hatta şöyle söyleyeyim, iPhone 6s'ten daha önce alıyor bildirimleri. Bulunduğumuz gruba bir mesaj geldiğinde P9 bildirim verdikten 1-2 saniye sonra 6s bildirim veriyor.

sax105d7243

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben en son sarza taktığımda tanı 3. SarzA %60 iken yanlışlıkla fiş çıktı batarya bir problem olurmu.
Bide bugün biraz resim çektim ekran parlaklığı sondaydi şu an sarzi 70 normalmi .
çok hızlı bitiyor şarzi

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ekranı sürekli full parlaklıkta kullanırsan telefon daha çok ısınır ve şarjı çabuk biter, şarj olurken şarjdan çekmek bir sıkıntı çıkarmaz.
Bu kadar evhamlı olmaya gerek yok. Rahat ol.

sax105d7243

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ekranı sürekli full parlaklıkta kullanırsan telefon daha çok ısınır ve şarjı çabuk biter, şarj olurken şarjdan çekmek bir sıkıntı çıkarmaz.
Abi eski telefondan kalan bir aliskanlik

sax105d7243

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ekran ikiye bolunebiliyormu.
Bide sarz 20 olunca ultra pil gecme iyarisi geliyor orda ultra pile gecmezseniz 9 saat kullaniabilirsiniz diyor bu mumkun degil heralde

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Telefon %100 parlaklıkta ısınıyor mu sosyal medyada felan gezerken sırf bu yüzden g3 ü satmıştım 100 parlaklıktan 90 a indiriyordu bunda öyle bir şey var mı ?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Telefon %100 parlaklıkta ısınıyor mu sosyal medyada felan gezerken sırf bu yüzden g3 ü satmıştım 100 parlaklıktan 90 a indiriyordu bunda öyle bir şey var mı ?
Denemedim açıkçası. Ben parlaklık konusunda cimriyim, 50'yi geçmem. Ama 100'deyken ısınır diye düşünüyorum.

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Denemedim açıkçası. Ben parlaklık konusunda cimriyim, 50'yi geçmem. Ama 100'deyken ısınır diye düşünüyorum.
Bende tam tersi ekrandan gece yatak haricinde %60 altı kullanamıyorum .S gündüz dışarıda iken parlaklığı test etme imkanınız varsa sevinirim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu Huawei da sevmediğim politikayı sergiliyor. Bir model çıkarıyorsan, tüm seçeneklerini aynı anda her yere satacaksın.. Ülke kayırmak nedir ya..

sax105d7243

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yeni bir guncelleme geldi gordunuzmu
Guncelleyen varmi iyi mi

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Bu Huawei da sevmediğim politikayı sergiliyor. Bir model çıkarıyorsan, tüm seçeneklerini aynı anda her yere satacaksın.. Ülke kayırmak nedir ya..
Yani P9 Plus yok p9 4gb ram versiyonu yok mate 8 yok resmi olarak ee biz ölek mi afrika ülkesiyiz sanki ona bende uyuz oluyorum huawein güncelleme politikası nasıl acaba merak ediyorum onu :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hocam guncellemeyi rom olarak indirme fırsatı yok mu ?
Var, hatta Huawei işi bayağı kolaylaştırmış, rom'u kendi sitesinde paylaşıyor. Hafıza kartına kopyalayıp telefona takıyorsun, bir kaç ayarı var onları yaparak tabi, sonra telefon üzerinden yüklüyor güncellemeyi.

Majestic Casual

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese iyi günler. Öncelikle Bloother hocam eline sağlık, bu telefon hakkındaki kafamdaki soru işaretlerinin çoğunu giderdin. Ama tek takıldığım bir şey var. Lg G5 ile P9 arasında kaldım resmen. Lg nin ülkemizde tanınmışlığı var aksesuar vs için daha rahat olacaktır ayrıca G5 in sd 820 si kafamı çeliyor. Öteki yandan tasarım konusunda P9 açık ara önde ama huaweinin güncelleme desteği nasıl pek bilmiyorum. Anlayacağınız baya bir karasız kaldım, bu durum hakkında şimdiden yardım edecek olan herkese teşekkür ederim.

Edit : Telefonu ithalatçı garantili alacağım yani 1800tl bandında başka bir öneriniz olabilir belki

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Huawei'nin güncelleme desteğini bilmiyorum, ilk kez kullanıyorum. Telefonu ilk açtığımda 530MB güncelleme yüklendiydi, ondan sonra bir şey gelmedi henüz. Telefon daha yeni, tüm pazarlara açılmadı. Muhtemelen tamamen satışa çıktığında güncellemeler başlar. Bu konuda konuşmak için erken. Diğer modellerine de güncelleme veriyor. Mesela Mate 7, G7 modelleri 6.0 güncellemesi alıyorlar.

Çok takılcak bir konu değil, yeni android sürümden çok, mevcut sürümdeki hataların düzeltilmesi daha önemli bana göre.

Çok oyun oynayan biriysen, G5 al diyeceğim ama onun da şarj durumu malum. P9'da da oyunlar akıcı. akıllı modda, 720p tasarruf modunda kasma olmuyor. Telefon metal olduğundan oyunlarda ısıyı bayağı hissettiriyor. Normal kullanımda ısıyı hissettirmiyor. Tabi normal kullanımın da şartları var. Ekran parlaklığı çok yüksek olmamalı, telefona doğrudan güneş vurmamalı, ortam sıcaklığı ve nem oranı çok fazla olmamalı gibi.

Bunlar her telefon için geçerli şeyler tabi ki.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
gri rengini bekliyordum piyasaya düşmesini ama 2 gün evvel vodafone'da gümüş rengini gördüm standa koymuşlar inceledim. gümüş rengi inanılmaz tatlı telefon beklediğimden çok ama çok daha şık ve gerçekten nefis gözüküyor. gri renk istememin sebeplerinden biri telefonun önü siyah ve ekranın kendi içindeki siyak kaplamasıydı bu belli olmuyordu ama şimdi gümüş renkte ön kısım beyaz inceledim pek göze batmıyor o siyah çerçeve. acayip aklımı çeldi gümüş rengi. grisini de canlı gördükten sonra artık karar kılıcam hangisini alacağıma. gümüş baya bi önde ama şuan. ama yine de griyi de görmek lazım. sonra geriye elimdeki z3 plus'ı satmak kalıyor. telefon n11.com'da 1720 gittigidiyorda 1750 lira. elimdekini 1450'den satışa koydum 1400 e satmayı planlıyorum en kötü 1350 ye satmam lazım. sabırsızlanıyorum.

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
gri rengini bekliyordum piyasaya düşmesini ama 2 gün evvel vodafone'da gümüş rengini gördüm standa koymuşlar inceledim. gümüş rengi inanılmaz tatlı telefon beklediğimden çok ama çok daha şık ve gerçekten nefis gözüküyor. gri renk istememin sebeplerinden biri telefonun önü siyah ve ekranın kendi içindeki siyak kaplamasıydı bu belli olmuyordu ama şimdi gümüş renkte ön kısım beyaz inceledim pek göze batmıyor o siyah çerçeve. acayip aklımı çeldi gümüş rengi. grisini de canlı gördükten sonra artık karar kılıcam hangisini alacağıma. gümüş baya bi önde ama şuan. ama yine de griyi de görmek lazım. sonra geriye elimdeki z3 plus'ı satmak kalıyor. telefon n11.com'da 1720 gittigidiyorda 1750 lira. elimdekini 1450'den satışa koydum 1400 e satmayı planlıyorum en kötü 1350 ye satmam lazım. sabırsızlanıyorum.
Linkleri atarmısın P9 un n11 ve gittide ki teşekkürler bende önü siyah arkası gri olan kısmını beğenmiştim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben de önce gümüşü kafaya koymuştum. Sonra Gri'yi gördüm. Dedim, G2 beyazdı, bu siyah olsun bari. İyi ki de Titanyum Gri almışım.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Ben de önce gümüşü kafaya koymuştum. Sonra Gri'yi gördüm. Dedim, G2 beyazdı, bu siyah olsun bari. İyi ki de Titanyum Gri almışım.
Hocam neden iyi ki diyorsunuz? Ön kismindaki siyah cerceve belli olmuyor diye mi? Gümüş de baya şık çünkü. Gerçi hala griyi görmedim ama

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hocam neden iyi ki diyorsunuz? Ön kismindaki siyah cerceve belli olmuyor diye mi? Gümüş de baya şık çünkü. Gerçi hala griyi görmedim ama
İyi ki dedim, çünkü G2 ile kıyaslandığımda, bana bu daha hoş geldi. Sadece o çerçeveler değil, ekran kapalıyken de ön tarafın komple siyah bütünlüğü daha şık duruyor bana göre. Arka tarafında da kameralar ve lazer odak, siyahın içinde kamufle oluyor ve telefonda genel manada bütünlük oluyor. Ama bu tamamen zevk meselesi. Sen gümüşü de çok beğenmişsin. Ben gri güzel dedim diye senin için de aynı şey geçerli olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...