Huawei P9 Kullanıcılar Kulübü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Emui Theme Editor ile kendi temanızı oluşturabilirsiniz veya mevcut temaları düzenleyebilirsiniz. Temam güzel derseniz sadece yazı tipini değiştirebilirsiniz..
Mesela ben sadece wi-fi ve hat sinyali ile navigasyon simgelerini değiştirdim..
Screenshot_2016-10-05-10-15-26.png

@Uber, sen de Huawei kullanıyordun değil mi?

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
ben de bu theme editor ile default tema üzerinde baya bi oynadım 10 tane simge paketi indirip her bir uygulama için her bir paketin içinde tek tek gezip istediğim simgeyi ayarlardım sinyal resimleri bildirim çubuğu resimleri sanal tuşlara varana kadar. istediğim düzeni yaptım yani. çok işe yarıyor.

musoceans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bu tema editöre nasıl ulaşıyoruz...ben bulamadım da :)

musoceans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
teşekkürler...ilk önce telefonun kendinde öyle bir ayarlar sekmesi var diye aradım durdum. sonra google playden buldum.... yanlız bunu yapınca power tuşuna basınca farklı resim seçenekleri çıkmayıverdi ne yapmam lazım bunu düzeltmek için....benimde çok sevdiğim bir özelliktii...:(

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
teşekkürler...ilk önce telefonun kendinde öyle bir ayarlar sekmesi var diye aradım durdum. sonra google playden buldum.... yanlız bunu yapınca power tuşuna basınca farklı resim seçenekleri çıkmayıverdi ne yapmam lazım bunu düzeltmek için....benimde çok sevdiğim bir özelliktii...:(
kilit ekranı ayarlarından, kilit ekranını dergi kilit açma olarak seçin.

musoceans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bence hızlı şarja takılmamak lazım adamların bi bildiği varki adaptörü böyle dağıtmışlar sonra elimizde yada şarjda telefon patlarsa ne anladım ben o işten

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hızlı şarj adaptörünü elde bulundurmak lazım ama acil durum dışında kullanılmamalıdır.

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
P9 alacak param yok ancak p9 lite modeli ile aranıza katılmayı dusunuyorum. :) Şuan araştırma yapıyorum.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
P9 alacak param yok ancak p9 lite modeli ile aranıza katılmayı dusunuyorum. :) Şuan araştırma yapıyorum.
Bazen, operatörden faturaya ek alıp peşin paraya çevirmek isteyenler oluyor. 1500-1600 gibi fiyatlara 1-2 haftalık tertemiz P9'lar satılıyor sahibinden'de.

Frknsmt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önerebileceginiz kulakiçi olarak kulaklık var mıdır

Selçuk Mola

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba bende geçtiğimiz pazartesiden bu yana telefonu kullanıyorum. Hız olarak gayet başarılı buldum. Fakat biraz fazla ısınıyor gibi hissediyorum. Eski telefonum Note II ve açıkçası Samsunga çok kızdığım için ve Nexus'un son versiyonunu Huawei ürettiği için bu telefonu tercih ettim. Fakat açıkçası Note 5 almadığıma pişmanım. Yanlış anlaşılmasın çok başarılı ve hızlı bir telefon ama Note serisindeki tabletvari kullanımı bu telefonda bulamadım. 200 - 300 zararına satıp (1 haftalık telefon) Note 5 almayı düşünüyorum.

Benim tespit ettiğim eksikler ise şunlar:
  • Üreticinin kendi yazılımı olan videolarda sıralama ölçütünü değiştirmek istiyorum, böyle bir seçenek yok.
  • Kilit ekranında iken pil göstergesi ilave edebilmek istiyorum.
  • Mobil veri kullanım döngüsünün başlangıç bitiş tarihlerini faturama göre düzenlemek istiyorum.
  • Kendi takvim yazılımı çok sade ve kullanışlı fakat google hesabımla senkronize olamıyor. Google takvimde yazdığım etkinlik telefonda gözüküyor fakat telefonda oluşturduğum etkinlik google'da gözükmüyor. Yeni etkinlik oluşturduğumda hangi hesapla senkronize olacağını sorması gerekir.
  • Kilit ekranında iken acil durum kişilerinin olması çok iyi birşey ama bu telefonda o da yok.
  • Widgetler zayıf bana kalırsa. Widget olarak kullanılabilen bir el feneri olsa iyi olurdu.
  • Bildirimler tam okunamadığında okuyabilmenin bir yolu yok. Telefonu yan da çevirseniz, bildirimin üzerine basılı da tutsanız göremiyorsunuz.
  • Takvime etkinlik girerken saat ve dakikanın illaki tüm rakamları geçerek ilerlemesi. 8.30'u seçebilmek için sürekli ekranı okşamanız gerekiyor. Oysa dakika hanesine tıkladığımda numeric keypad açılsa da 30 yazsam daha iyi olurdu.
  • En can alıcı sorun iler multiwindow özelliğinin olmaması var ise de benim bulamamış olmam.
Diyebilirsiniz ki bunların çoğu 3. parti yazılımlarla çözülebilir. Fakat ben orijinalinde bunların var olmasını tercih ederdim.
Telefonun iyi özelliklerini yazmadım çünkü konunun başından beri bunlar zaten belirtilmiş. Gayet iş gören şık ve kullanışlı bir telefon fakat bir Note değil :)

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Merhaba bende geçtiğimiz pazartesiden bu yana telefonu kullanıyorum. Hız olarak gayet başarılı buldum. Fakat biraz fazla ısınıyor gibi hissediyorum. Eski telefonum Note II ve açıkçası Samsunga çok kızdığım için ve Nexus'un son versiyonunu Huawei ürettiği için bu telefonu tercih ettim. Fakat açıkçası Note 5 almadığıma pişmanım. Yanlış anlaşılmasın çok başarılı ve hızlı bir telefon ama Note serisindeki tabletvari kullanımı bu telefonda bulamadım. 200 - 300 zararına satıp (1 haftalık telefon) Note 5 almayı düşünüyorum.

• Üreticinin kendi yazılımı olan videolarda sıralama ölçütünü değiştirmek istiyorum, böyle bir seçenek yok.
  • Mobil veri kullanım döngüsünün başlangıç bitiş tarihlerini faturama göre düzenlemek istiyorum.
  • Kendi takvim yazılımı çok sade ve kullanışlı fakat google hesabımla senkronize olamıyor. Google takvimde yazdığım etkinlik telefonda gözüküyor fakat telefonda oluşturduğum etkinlik google'da gözükmüyor. Yeni etkinlik oluşturduğumda hangi hesapla senkronize olacağını sorması gerekir.
  • Kilit ekranında iken acil durum kişilerinin olması çok iyi birşey ama bu telefonda o da yok.
  • Widgetler zayıf bana kalırsa. Widget olarak kullanılabilen bir el feneri olsa iyi olurdu.
  • Bildirimler tam okunamadığında okuyabilmenin bir yolu yok. Telefonu yan da çevirseniz, bildirimin üzerine basılı da tutsanız göremiyorsunuz.
  • Takvime etkinlik girerken saat ve dakikanın illaki tüm rakamları geçerek ilerlemesi. 8.30'u seçebilmek için sürekli ekranı okşamanız gerekiyor. Oysa dakika hanesine tıkladığımda numeric keypad açılsa da 30 yazsam daha iyi olurdu.
  • En can alıcı sorun iler multiwindow özelliğinin olmaması var ise de benim bulamamış olmam.
Diyebilirsiniz ki bunların çoğu 3. parti yazılımlarla çözülebilir. Fakat ben orijinalinde bunların var olmasını tercih ederdim.
Telefonun iyi özelliklerini yazmadım çünkü konunun başından beri bunlar zaten belirtilmiş. Gayet iş gören şık ve kullanışlı bir telefon fakat bir Note değil :)
Bence bu cihaz sadece işlevsellik yönünde note serilerinden kötü.Yoksa bence tasarım dahil çoğu konuda note 5'ten iyi.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

1. Video uygulamasında bununla ilgili bir çözüm yok..
2. Kilit ekranında sağ üst köşede pil göstergesi mevcut.
3. Bunu ben de yapamadım, bu ayarı Samsung'da da bulamamıştım.
4. Bunu hiç kullanmadım, bilmiyorum.
5. Acil Durum çağrısı, kilit ekranında sadece 112 için var.
6. El feneri kısayolu, hem bildirim panelinde, hem de kilit ekranı kısayol panelinde mevcut. Kilit ekranında, ekranı altta yukarı çektiğinizde çıkıyor.
7. Uygulamadan uygulamaya değişiyor. Her uygulama bunu desteklemiyor.
8. Bunu ben de farkettim ama hızlıca çekince çabucak ilerlediği için sıkıntı yapmıyorum. Zaten en fazla 30 kademe kaydırıyoruz. Çok da sıkıntı değil.
9. Multiwindow özelliği Android 7 ile tüm cihazlarda standart olacak.

Belki sizin farketmediğiniz başka eksikler de var ancak, bunları konuşmak için, Android 7'yi bekliyorum. Bu cihazın arayüzü bana göre hâlâ beta aşamasında ama yine de oldukça kullanışlı buluyorum.
Ek:
Zaten Note serisi ile kıyaslamak baştan yanlış. 5.2" telefon alıp tablet hissi alamıyorum demeniz de saçma yani..

rugan035

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bloothere sonuna kadar katılıyorum ki cihaz tablet değil sonuçta ayrıca Youtube üzerinde bir video var huawei P9 almamak için 9 neden diye girin bir izleyin derim adamlar sadece 2 neden bulabilmişler birisi fiyatı diğeri ise logosu onun dışında eksik bulamamışlar gerçekten. Telefon kullanıcısı kişiden kişiye değişen birşey benim için kesinlikle LG G5 olsun yada samsung S6 veya S7 olsun bu telefona göre sıkıntıları daha çok tabiki bu benim fikrim dediğim gibi kişiden kişiye değişir. o kadar telefon kullandım P9 dan memnun olduğum kadar hiçbir telefondan memnun olmadım.. Cihazı kötüleyecek bir neden yok bence ki android 7 geldiği zaman daha da güzel olacağından şüphe yok..

musoceans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
telefon bence fazla ısınmıyor...ayrıca note özelliklerinide bunda aramak yanlış...kirin 955 çok eleştiriliyor ama piyasadaki en hızlı işlemci bile olabilir...eleştirilerde galiba fazla batarya tüketiminden kaynaklanıyor....

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
telefon bence fazla ısınmıyor...ayrıca note özelliklerinide bunda aramak yanlış...kirin 955 çok eleştiriliyor ama piyasadaki en hızlı işlemci bile olabilir...eleştirilerde galiba fazla batarya tüketiminden kaynaklanıyor....
Batarya tüketimi, işlemciden değil, ekrandan kaynaklanıyor. Maalesef IPS ekran çok şarj yiyor. O yüzden P9 Plus almak daha iyi. Hem Amoled, hem 3400mAh..

musoceans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Batarya tüketimi, işlemciden değil, ekrandan kaynaklanıyor. Maalesef IPS ekran çok şarj yiyor. O yüzden P9 Plus almak daha iyi. Hem Amoled, hem 3400mAh..
dediğiniz doğrudur amoled daha az batarya tüketiyor... yanlız batarya performansı konusunda huawei p9 un eleştirilmesinin sebebi kirin işlemcinin fazla batarya tüketimi olması onun için snapdragon 820 öneriliyor..ama hız yönünde kirin 955 üstün görünüyor...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
dediğiniz doğrudur amoled daha az batarya tüketiyor... yanlız batarya performansı konusunda huawei p9 un eleştirilmesinin sebebi kirin işlemcinin fazla batarya tüketimi olması onun için snapdragon 820 öneriliyor..ama hız yönünde kirin 955 üstün görünüyor...
İşte bu bilgi yanlış.. Kirin 955 işlemci 16nm teknolojisine sahip.. Tasarruflu bir işlemci.. P9, ekrandan kaybediyor..

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
ben telefonu almadan türk ve yabancı incelemeleri izledim hepsinde aynı yorum vardı..:)
Delinin biri kuyuya taş atmış misali.. Mobil veri ile 8 saat ekran süresi alıyorum.. G2, bu süreyi ancak wi-fi ile verebiliyordu.. İkisi de FHD IPS ekrana sahip ve P9'da 2900mAh batarya varken, G2'de 3000mAh batarya var.. Kullanımlar aynı hatta P9'u daha ağır kullanıyorum. G2'de neredeyse sosyal medya uygulaması yokken, P9'da kullanmadığım Snapchat'ten tut, Periscope'a kadar bir çok uygulama var.. :)

airfox8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
yahu arkadaşlar aldığımdan beri bende bi durum var ; telefonla konuşup görüşme bittikten sonra,arama ekranından çıkarken bir sürü menü açılmış oluyor mesajlar, ayarlar, kamera gibi....bir sorun gibi gözükmesede başta,artık sıkılmaya başladım bu durumdan,ve bir türlü sebebini bulamadım..böyle birşey sizlerde de oluyormu...merak ettim doğrusu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...