Bende yollardır Galaxy Ace dan bugüne kadar Android kullanan biri olarak söylüyorum. Huawei Mate 10 pro da son cihazımdı şuan 7plus kullanıyorum.
Gelelim yorumuma. Google ın Android güncelleme politikaları berbat. Kullanıcılarına 2 ana sürüm veriyor. Sonrası firmaların insafına kalmış.
Dün Apple Event vardı. Adamlar yıllar önce çıkan 5S e bile İOS 12 verdi.
Bu bile yeter biliyor musunuz...
İOS ekosistemi ile yeni tanıştım. Ve çok şey kaçırmışım. Android özgürlük olabilir evet. Ama bir telefon da ne yapılabilir ki daha fazla? Müzik ve Video indirme hariçi Apple ın bi kısıtlaması yok.
İOS gerçekten büyütülecek değil büyüyen bir ekosistem...
Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum.
Huawei ise kamera ve pil dışında stabilitesi sorgulanabilecek bir Marka.
Yapay zeka diye tanıttıkları şeyin bir halta yaramadığını da kullanarak tatbik ettim. Hiç bir işe yaramıyor... buna emin olun.
Sevgili arkadaşım, apple öyle bir firmadır ki, sana 5 yıl boyunca o telefonu kullandırtmaya çalışır, ancak ne kadar verimli kullanabileceğin konusunda garanti vermez. 5 yıl boyunca yaptıkları güncellemelerin %90'ı kendi yaptıkları eski güncelleme hatalarını düzeltmekten başka hiç bir işe yaramaz. Zira telefonun performansını sabit tutabilmek için pil gücünü bilerek düşürdükleri gerçeği sanırım yeterli bir örnektir. Öte yandan aynı seviyede android vs. apple telefon karşılaştırması yaptığımda zaten bugün yarı yarıya fiyat farklı olabilen telefonlar mevcut. Bu noktadan sonra Android 2 ana sürüm güncelleme verse ne olur, apple 5 sene güncelleme verse ne olur? Çok çok 2-3 seneye bir android telefonumu değiştirir yoluma devam ederim. Kaldı ki 8 -9 sene apple kullanmış biri olarak 2.5 seneden sonra telefonun çöp olmasını net bir şekilde tecrübe ettim. Hiç değilse en güncel özelliklerdeki telefonları kullanırım.
Yapay zeka teknolojisi bir başlangıçtır, gelişim gösterecektir. Kamera konusunda ben oldukça faydasını görüyorum.
Apple 'ın kısıtlamalarını ise kullandıkça anlayacaksınız.
Belirteyim - Güncel fiyatlardır
Huawei P20 - 3.999TL
Huawei P20 Pro - 4.999TL
Apple Iphone 7 Plus (128gb) 7.299TL
Apple Iphone 8 Plus (64gb) - 7499TL
Buyrun....