Huawei Ascend P1 Sorunlar Dizisi ! YARDIM

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Firadi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Firadi

Öğrenci
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Takriben Bir ay önce telefonu n11'den aldım. Karşılaştığım sorunlar;



1- Telefon bazen uyku moduna girmiyor ışığı açık kalıyor.

2- Sesi kapatıyorum ancak açtığımda bazen ses geri gelmiyor kısa bi müddet sonra düzeliyor veya yeniden başlatmam gerekiyor.

3- Ekran siyah olduğunda karanlık bir ortamda siyah kılcal damarlara
benzer çizikler olduğunu gördüm, farklı renklerde bu sorun belli
olmuyor.

4- Ram 1 GB olması gerekirken clean master programında farkettim 659 mb yazıyor.

5- Son olarak 1 hafta 10 gün kadar telefonu hiç yeniden başlatmazsam
Ram'i programla silsem bile %80'lerin altına inmiyor mecbur yeniden
başlatıyorum. O zaman sorun çözülüyor yine %35 veya 40 lara iniyor.



Bilgisi olan arkadaşların tavsiye ve yorumlarını alarak bu sorunlar
hakkında bilinçlenmek istiyorum. Ancak yapıcı ve çözüme götüren
yorumlarla vakit israfının önüne geçilecektir.
 

İSS-1

Doçent
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
973
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Huawei Ascend P1 bende kullandım. Ama ilk aldığımda hiç bilmiyordum içerisinde Turkcell Rom ile geldiğini öyle olduğunu bilseydim zaten cihazı almazdım. Sizinkide büyük ihtimal Turkcell Rom ile gelmiştir. Ve içerisinde gereksiz bir sürü Turkcell Uygulaması. Ve telefon 4.0.3 ile geliyor öylede kalıyor, güncelleme almayacak.

Dokunmatiği oldukça iyi, 4 GB'ın 2 GB size kalıyor. İçerisinden 4 GB MSD kart çıkıyor olması lazım.

4 - RAM konusunda zaten 1 GB hepsi size kalmaz sistemin kendi kullanması gereken bölüm vardır orası içinde kullanır. 659 MB oldukça iyi aslında.

5- Bunların normal telefon olmadığını ve akıllı telefon mimarisi üzerine bir yapısı olduğunu düşündüğümüzde bu telefonlarıda mutlaka 2-3 günde bir yeniden başlatmamız gerekir. O kadar süre açık kalan telefon elbette RAM'da şişme ve kullanım alanı azalacaktır. Her yaptığınız işlem sonuçta RAM üzerinde de işleniyor.
 

Firadi

Öğrenci
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Rom`u değiştirirsem güncelleme sorunu ortadan kalkar mı? Rom için tavsiyeniz ne olur. Yalnız kendim yapabilecek kıvamda değilim.

Ram total 659 yazıyor ve zannedersem kullanılan alan buna dahil. Arkadaşta general mobile var oda 1 gb ama 900 leri görebiliyor.

Ve 3. Sorun ölü pixelden Kaynaklanan birşey olabilir mi?
 
Üst