Htc One X vs Samsung Galaxy S3?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Racon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Htc One X mi? Samsung Galaxy S3 mü?

• Kullanılan toplam oy
    125

waLkE

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
bu kadar para bir telefona verilmez gibi ..

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
s3 10 gün sonra elimde kullanici görüşlerini paylaşırım forumda

Mateist

Profesör
Reaksiyon puanı
238
galaxy s3 dağıtacak ortalığı :)

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Htc one x incelemelerini izleyin. Firmanın abarttığı kadar iyi bir cihaz olmadığını göreceksiniz. S3 ise rakipsiz..

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben Galaxy S3 derim. Samsung bu sefer sadece donanım olarak değil yazılım olarak da bu cihazın üzerine düştü. Diğer Android cihazlarda olmayan birçok özellik mevcut. Zaten donanım olarak da Galaxy S3 önde.

Ayrıca HTC One X'in yazılımsal sorunları mevcuttu. Sonra ne oldu bilmiyorum. Hatta inceleyen bir site sırf düzgün reklam olsun diye daha beta olan ve kullanıcılara sunulmayan yazılımı cihaza yükleyip bakın düzgün çalışıyor demişti. Elbette HTC yazılımını düzeltecektir ya da şu anda düzeltmiş ve kullanıcılara ulaştırmış bile olabilir ama söylediklerim belki size bu firmanın ciddiyeti hakkında fikir verebilir. Ha belki olur böyle şeyler diyebilirsiniz ama cihazın sorunları arasında video çekerken takıla takıla kaydetme ve oyunlarda atlama yapma gibi sorunlar vardı. Bunları cihazı satışa sunmadan farketmiyorlarsa zaten söyleyecek söz yok.

Son olarak iki cihazın da birbirlerinden sıyrılan özellikleri mevcut. Tasarım ve donanım konusunda farkları var. Bunları daha iyi anlayabilmek için Galaxy S3'ün piyasaya çıkmasını bekleyin. Alacağınız cihazı da mutlaka kendiniz denedikten sonra alın. Ne yazılırsa yazılsın cihazı beğenmesi gereken ve kullanacak olan sizsiniz.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
daha piyasada bile olmayan bir cihazı nasıl karşılaştırmaya katarsanız anlamak güç :) cihaz bir çıksın inclenir ondan sonra yorum yapılır :) [MENTION=264218]isveçli[/MENTION] inan ne zaman yorum yapar diye bekliyordum ve yanılmadım :D

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
daha piyasada bile olmayan bir cihazı nasıl karşılaştırmaya katarsanız anlamak güç :) cihaz bir çıksın inclenir ondan sonra yorum yapılır :) @isveçli inan ne zaman yorum yapar diye bekliyordum ve yanılmadım :D
forumu iyi takip ettigim anlasiliyor:dirol::D

Racon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İsveçli sen S3 al dersen alıcam lütfen paylas unboxing

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8

Hocam bir de küçük bir ayrıntıyı atlamışım. Samsung cihazlarına root atmak ve custom rom yüklemek çok kolay. Odin isimli bir uygulama var ve 5 dakika bile sürmeden yükleme yapabiliyorsunuz. Tabi bu ayrıntı eğer bu işlere girecekseniz önemli. Mesela Galaxy S2 için CM9 çok daha kullanışlı derim ama Galaxy S3 çok fazla yazılımsal özellik taşıyor. Bu sebeple onlardan feragat etmek mantıklı olmayacaktır. Yine de root işlemi bile önemli sonuçta.

Bunu da şimdi söylüyorum çünkü az önce anasayfada Galaxy S3'ün rootlandığı haberini gördüm. Daha cihaz bile çıkmadı. Siz düşünün artık kolaylığını.

Root'a gereksiz diyenler çıkarsa başından büyük ihtimal Galaxy S3'te kullanılacak iki özellikten bahsedeyim. Birincisi Titanium Backup gibi bir uygulama var ve bütün uygulamalarınızı komple yedekleyip geri yükleyebiliyor. Bunun için root şart. Ayrıca bilinen başka bir özellik de Galaxy S3'ün ses işlemcisi. Piyasadaki en iyi ses çiplerinden biri ve Voodoo isimli bir programcı bu ses çiplerini hackleyip müzik zevkini başka boyutlara taşıyabiliyor. Siz de büyük ihtimalle bunu kullanmak isteyeceksiniz. Voodoo'yu Galaxy S kullananlara sorarsanız size anlatırlar. İki tane gayet gerekli şey yazdım. Bunlar için bile root yeterli benim gözümde.

Ayrıca unboxing:
[video=youtube;nrHJJcygoCA]http://www.youtube.com/watch?v=nrHJJcygoCA[/video]

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
daha piyasada bile olmayan bir cihazı nasıl karşılaştırmaya katarsanız anlamak güç :) cihaz bir çıksın inclenir ondan sonra yorum yapılır :) @isveçli inan ne zaman yorum yapar diye bekliyordum ve yanılmadım :D

Sırf [MENTION=264218]isveçli[/MENTION] nin mesajını okumak için girdim konuya.Her zaman ki gibi isveçli'nin geleneksel mesajıyla karşılaştım :D S3 kelimesinin geçtiği her yerde isveçli elbette ki oradadır.SDN Forum Kanunlarına eklensin bu madde :D

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Sırf @isveçli nin mesajını okumak için girdim konuya.Her zaman ki gibi isveçli'nin geleneksel mesajıyla karşılaştım :D S3 kelimesinin geçtiği her yerde isveçli elbette ki oradadır.SDN Forum Kanunlarına eklensin bu madde :D

heheheheheh: eklensin

--- Mesaj Güncellendi ---

ben alayım öncede hoşuma giderse söylerim sana:)))

unboxing çok var internette Youtube'da ben kendi unboxingimi paylaşırım sadece :)))

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Htc alıp başını belaya sokacağına galaxy s3 alıp keyfine bak.

Racon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam bir de küçük bir ayrıntıyı atlamışım. Samsung cihazlarına root atmak ve custom rom yüklemek çok kolay. Odin isimli bir uygulama var ve 5 dakika bile sürmeden yükleme yapabiliyorsunuz. Tabi bu ayrıntı eğer bu işlere girecekseniz önemli. Mesela Galaxy S2 için CM9 çok daha kullanışlı derim ama Galaxy S3 çok fazla yazılımsal özellik taşıyor. Bu sebeple onlardan feragat etmek mantıklı olmayacaktır. Yine de root işlemi bile önemli sonuçta.

Bunu da şimdi söylüyorum çünkü az önce anasayfada Galaxy S3'ün rootlandığı haberini gördüm. Daha cihaz bile çıkmadı. Siz düşünün artık kolaylığını.

Root'a gereksiz diyenler çıkarsa başından büyük ihtimal Galaxy S3'te kullanılacak iki özellikten bahsedeyim. Birincisi Titanium Backup gibi bir uygulama var ve bütün uygulamalarınızı komple yedekleyip geri yükleyebiliyor. Bunun için root şart. Ayrıca bilinen başka bir özellik de Galaxy S3'ün ses işlemcisi. Piyasadaki en iyi ses çiplerinden biri ve Voodoo isimli bir programcı bu ses çiplerini hackleyip müzik zevkini başka boyutlara taşıyabiliyor. Siz de büyük ihtimalle bunu kullanmak isteyeceksiniz. Voodoo'yu Galaxy S kullananlara sorarsanız size anlatırlar. İki tane gayet gerekli şey yazdım. Bunlar için bile root yeterli benim gözümde.

Ayrıca unboxing:
[video=youtube;nrHJJcygoCA]http://www.youtube.com/watch?v=nrHJJcygoCA[/video]

Öncelikle unboxing için teşekkürler..Ben Galaxy S3 almaya karar verdim bu sarı leke olayından sonra .İngilterede onun degisimini yapamam büyük ihtimal derdimi anlatamam yani :D..Bu Root olayını
biraz açarmısın ben yeniyim bu konularda aldığımda hangi rootu kurmam gerekir ve nasıl yapıcam bilmek istiyorum yardımların için teşekkürler.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Öncelikle unboxing için teşekkürler..Ben Galaxy S3 almaya karar verdim bu sarı leke olayından sonra .İngilterede onun degisimini yapamam büyük ihtimal derdimi anlatamam yani :D..Bu Root olayını
biraz açarmısın ben yeniyim bu konularda aldığımda hangi rootu kurmam gerekir ve nasıl yapıcam bilmek istiyorum yardımların için teşekkürler.

İlk olarak size tavsiyem cihaz daha çok yeni olduğu için ve yazılımsal olarak birçok farklılık içerdiği için custom rom falan atmamanız olacaktır. Aslında root işleminin amacı telefonun sistem dosyalarına erişim sağlayıp düzenleme/değişiklik yapabilmek ya da custom rom gibi farklı yazılımsal seçeneklere yönelmektir. Bir Galaxy S2 kullanıcısı olarak size önerim ilk kısımda yazdığım gibi sadece küçük düzenlemeler yapmak.

Root işleminin yapılışına gelirsek aslen bu işlem telefonun kernel dosyasının değiştirilmesi ile yapılır. Linux ile alakanız varsa daha rahat anlarsınız. Alakanız yoksa da çok da ayrıntıya girmenize gerek yok. Samsung kendi telefonlarının içerisindeki yazılımları model numarasına bağlı olarak farklı kodlandırmalara tabi tutuyor. Mesela benim kullandığım Galaxy S2'nin modeli i9100GT'dir. Bu telefona bölgesel olarak yazılımlar çıkar. Örneğin Türkiye, Avrupa grubunda yer aldığı için Avrupa için çıkan tüm yazılımlarda Türkçe desteği yer alır. Bu yazılımlar da bölgesel olarak kodlanır. Örneğin Türkiye için çıkan 4.0.3 sürümlü yazılımın kodu "I9100XWLP7". Bizim için önemli olan son üç hane. Yani LP7. Bunu aklımızda tutalım.

Bu kadar bilgi kirliliğinden sonra bahsettiğim basit işlemin ne olduğunu yazayım. Telefon yazılım işleri ile uğraşan bazı arkadaşlar bu yazılımın kernelini alırlar, rootlu hale getirir ve paylaşırlar. Sizin tek yapacağınız telefonunuzda LP7 sürümlü yazılım var ise rootlu LP7 kernelini bulup Odin yazılımı ile telefona yüklemek. Bu yükleme işi 7 saniye civarı sürer ve telefonunuz açıldığında rootlu olmuş olur.

Unutmayın ki buradaki LP7 sadece bir örnek. Siz Galaxy S3'ü aldıktan sonra telefonun içerisindeki yazılıma bakacak ve yazılıma uygun kerneli bulup atacaksınız.

Peki telefon sistemine eriştik. Bu telefonu güvenlik konusunda zora sokmaz mı?
Hayır. Bu root işlemini yaparken cihaza otomatik olarak Superuser uygulaması yüklenir ve root yetkisi isteyen her yazılım için sizden onay ister. Böylece siz izin vermeden hiçbir uygulama sistem dosyalarına müdahale edemez.

Örnekte verdiğim LP7 yazılımını root etmek için bahsettiğim yöntem oynanmamış ancak sadece yetki verilmiş kerneli kurmanızı sağlar. Bunun yanında telefonun içindeki yazılıma bağlı olmayan ve modifiye edilmiş kerneller de çıkacaktır. Burada aklınız karışmasın. İlk bahsettiğim yöntem cihazı sadece ekstra yetkilerle tamamen orjinal kullanmanızı sağlar. Modifiye kerneller eğer cihazın yazılımı ile uyumlu ise fark gözetmeksizin kurulup kullanılabilir. Bu modifiye kernellerden en meşhuru Galaxy S2 için Siyahkernel'dir. Bu tarz kerneller Android'in en güzel yanıdır aslında. Örneğin telefonun bir sorunu var ve bu kernel üzerinde düzeltilebilir diyelim. Siz Samsung'u beklemek yerine bu düzeltmeyi belki de birkaç gün içinde uygulayabilir hale gelirsiniz. Ya da sistemsel bir sorun varsa bu geliştiriciler, sorunu gidermek adına bir yama yayınlarlar ve cihazınız rootlu ise kurarsınız ve sorununuz hallolur. Tabi sadece düzeltmelerle sınırlı değil bu olay. Cihazın donanımı daha iyi kullanabilmek için ince ayarlar, bir önceki mesajımda bahsettiğim ses çipi için geliştirmeler, ekran hassasiyeti, işlemci hızı, pil tüketme süresi, parlaklık ayarları vb. aklınızıa gelebilecek birçok şeye ince ayar çekilebilir. Android'i farklı yapan budur zaten.

Umarım bu kadar çok yazarak sizi korkutmamışımdır. Her ne kadar karışık ve zor gibi görünse de telefonu alıp üzerinden birkaç gün uğraştıktan sonra hem siz ne demek istediğimi daha kolay anlayabileceksiniz hem de göründüğü kadar zor olmadığı konusunda bana hak vereceksiniz. Bu işlemleri nasıl yaparım gibi bir kuşkuya da düşmeyin. Forumlarda bu işlemleri madde madde ve açıklayıcı şekilde anlatan kişiler/konular oluyor. Ben de bunları kendim öğrenmedim sonuçta.

Son olarak "Android de çok karışık", "Kim yapar bu kadar şeyi", "İşte bu yüzden X cihaz daha iyi" gibi düşünceler lütfen olmasın. Benim yazdıklarım Android'in açık kapısıdır. Uğraşmak isteyenler içindir. "Yok ben anlamam, kesinlikle yapamam" diyen varsa cihazı orjinal hali ile de sorunsuzca kullanabilir. Unutmayın ki alacağınız cihaz basit bir telefon olmayacak. Samsung'un yazılımı ve uğraşları ile de eminim oldukça memnun kalacaksınız. Bahsettiğim artılar işinize gelmiyorsa da ben size rahatça söyleyebilirim ki uğraşmayın. Bu işlemleri yapan insanların eline sihirli fasülyeler geçmiyor sonuçta. Bu işlemleri yapanlar zevk için yapıyorlar, kullandıkları cihazların kapasitesini sonuna kadar kullanmak için yapıyorlar.

Cihazı aldığınızda da yardıma ihtiyacınız olursa elimden geleni yapmaya çalışırım.

NT1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
asıl S3 abartıyorlar.... pek bır artısı yok

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bu da cihaz için kısa ama bilgilendirici, hoş bir video. İmkanınız varsa HD olarak izlemenizi tavsiye ederim:

[video=youtube;Ugehf-vnN7I]http://www.youtube.com/watch?v=Ugehf-vnN7I&hd=1[/video]

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
one x in üstün yanı dizayn ve arayüzü.diğer tüm alanlarda gs3 daha iyi.
gs3 yanlış bilmiyorsam 28mm işlemci teknolojisinide kullanıyor one x tekinin yarısı buda bataryayıda önemli ölçüde etkiler.

Ayrıca HTC One X'in yazılımsal sorunları mevcuttu. Sonra ne oldu bilmiyorum.
yama ile bütün sorunları hallettiler.gerek video cekerkenki takılmaları gerekse performansı.
bende sizinle aynı fikirdeyim bu arada :)

Racon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Galaxy s3 için rom ve root yapım videosu varmı hazır :D

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Galaxy s3 için rom ve root yapım videosu varmı hazır :D

Dostum yazdım ya o kadar daha cihaz çıkmadı diye. Çıkmayan cihazın ne videosu olsun. Hem dediğim gibi custom ROM'ları boş ver. Root yaparsın yeter şimdilik. :)

Berooglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.a. arkadaşım kusura bakma ama günlerdir forumları dolasmaktan kafayi yedim benim samsung s2 i9100g cihazim var. Bununla ilglili kapanma ve pil suresi ile ilgili sorunlarim var.forum takip ettigim kadariyla sen belki yardımcı olabilirsin. Pil kullanım detaylarına baktığımda android os pilin %25 ini kullaniyor %5 gecmemesi lazimmis.ücret karşılığında olsa bana yardım edebilirmisin veya birini tavsiye edebilirmisin ben istanbul maltepede oturuyorum Arkadsimda htc one s var o hic kapanmıyor ve pil iki kat fazla gidiyor.zaten bu forumada htc için araştırma yapmak için girmiştim.

Android: 2.3.6
I9100G
Ana bant: I9100GXXKL4
KERNEL: 2.6.35.7dpi@dell170#2
Yapim numarasi: GINGERBREAD.XXLC1

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
S.a. arkadaşım kusura bakma ama günlerdir forumları dolasmaktan kafayi yedim benim samsung s2 i9100g cihazim var. Bununla ilglili kapanma ve pil suresi ile ilgili sorunlarim var.forum takip ettigim kadariyla sen belki yardımcı olabilirsin. Pil kullanım detaylarına baktığımda android os pilin %25 ini kullaniyor %5 gecmemesi lazimmis.ücret karşılığında olsa bana yardım edebilirmisin veya birini tavsiye edebilirmisin ben istanbul maltepede oturuyorum Arkadsimda htc one s var o hic kapanmıyor ve pil iki kat fazla gidiyor.zaten bu forumada htc için araştırma yapmak için girmiştim.

Android: 2.3.6
I9100G
Ana bant: I9100GXXKL4
KERNEL: 2.6.35.7dpi@dell170#2
Yapim numarasi: GINGERBREAD.XXLC1

Kapanma problemi dediğiniz nedir tam olarak? Probleminiz pilin az gitmesi ise ekran parlaklığını kısık tutabilirsiniz. Konum ayarlarından da konum bulma ile ilgili ayarları devre dışı bırakın. En çok konum bulma olayı pili sömürüyor bu cihazlarda. 3G'yi de kullanmadığınız sürece kapalı tutmanızı tavsiye ederim.
Bunun dışında yazılım olarak yapacak çok bir şey yok gibi. Kullandığınız cihaz Galaxy S2'nin sonradan çıkan kırpılmış versiyonu. Android 4.0 henüz o cihaz için yayınlanmadı malesef. Android'in %25 pil kullanımı da normaldir. Telefonu ne kadar az kullanırsanız sistemin pili tüketme yüzdesi yükselir. Benim cihazımda %50'yi bulduğu bile oluyor. Sorun orada değil.

Berooglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilginiz için teşekkürler
gün içerisinde 2 veya 3 kere kendi kendine kapanıyor ve açılıyor, ben sadece açılma sesini duyuyorum.Bazen donma oluyor soft reset ile açılıyor.
Ekran parlaklığı otomatikte, konum bilgisi ve otomatik senkranizasyon kapalı ancak gün içerisinde defalarca şarja takmam gerekiyor. pil kullanımına baktığımda da android os ve ortam sunucusu pilin % 30-35 ini yiyor.Akadaşta htc one s var yaklaşık aynı şekilde kullanıyoruz ancak pili1,5 gün gidiyor ve pil kullanımında android os % 3-5 civarında duruyor hep. zaten kafayı bozdum htc alacam heralde, gün içinde takıntı oldu valla hep pil kullanımına bakar oldum.
Bostancıdaki samsung servise gittim onlarında birşeyden haberi yok 4.0 android atalım 50 tl ye dediler. g serisi buna atılmaz dedim araştırdılar evet dediler en son sürüm sizdeki dediler.Kadıköyde emes elektronik diye biryerde 2,3,6 attırdım eve geldim telefon güncelleme var dedi güncellemeyi yaptım yüklemeden önceki versiyonun aynısını yükledi, adamı aradım gel yine yükleyeyim ama güncelleme yapma diyor ilginç.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ilginiz için teşekkürler
gün içerisinde 2 veya 3 kere kendi kendine kapanıyor ve açılıyor, ben sadece açılma sesini duyuyorum.Bazen donma oluyor soft reset ile açılıyor.
Ekran parlaklığı otomatikte, konum bilgisi ve otomatik senkranizasyon kapalı ancak gün içerisinde defalarca şarja takmam gerekiyor. pil kullanımına baktığımda da android os ve ortam sunucusu pilin % 30-35 ini yiyor.Akadaşta htc one s var yaklaşık aynı şekilde kullanıyoruz ancak pili1,5 gün gidiyor ve pil kullanımında android os % 3-5 civarında duruyor hep. zaten kafayı bozdum htc alacam heralde, gün içinde takıntı oldu valla hep pil kullanımına bakar oldum.
Bostancıdaki samsung servise gittim onlarında birşeyden haberi yok 4.0 android atalım 50 tl ye dediler. g serisi buna atılmaz dedim araştırdılar evet dediler en son sürüm sizdeki dediler.Kadıköyde emes elektronik diye biryerde 2,3,6 attırdım eve geldim telefon güncelleme var dedi güncellemeyi yaptım yüklemeden önceki versiyonun aynısını yükledi, adamı aradım gel yine yükleyeyim ama güncelleme yapma diyor ilginç.

Probleminizi ayrıntılı yazmanız iyi oldu. Aynı problem Galaxy S2'nin normal sürümünde de meydana geliyordu. Benim de başıma geldiği olmuştu. Sebebi kurduğunuz 2.3.6 sürümünden büyük ihtimalle. Yani yazılımsal. 2.3.5 sürümünü yükleyip deneyebilirsiniz. O yüzdelere de takılmayın. İsterse % 70 bile yazabilir. Önemli olan pilin ne kadar dayandığıdır. Ben de aynı cihazı kullanıyorum sayılır ve pilim 1 gün gidiyor. HTC ile kıyaslıyorsunuz ancak telefonların donanımları aynı değil. Daha güçlü bir cihazın daha fazla enerji tüketmesi normaldir. G modelini pek bilmiyorum açıkçası. Eğer cihazınız garantili değilse daha iyi bir pil süresi ve kullanım zevki için CyanogenMod 9 kurabilirsiniz. İsterseniz yardımcı olabilirim. Bir de cevap yazarken benim yazdığımı alıntı yaparsanız ya da kullanıcı ismimi başına @ koyarak yazarsanız cevap yazdığınızı görebilirim.

@Racon
Cihaz yavaş yavaş yayılmaya başlıyor. Bu sefer tam bir inceleme buldum. Telefonun neredeyse bütün özellikleri gösteriliyor. HTC One X karşısında bu cihazın neden daha iyi bir seçim olduğunu görebilirsiniz.

[video=youtube;eAs3ZiPQl-U]http://www.youtube.com/watch?v=eAs3ZiPQl-U[/video]