Htc One Mini mi galaxy s4 mini mi !

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Evet arkadaşlar geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen s4 ün küçük kardeşi s4 mininin özelliklerini artık biliyoruz ve bugün tanıtılan htc one mininin özellikleride malum gün yüzüne çıkmaya başladı sizce hangisi daha iyi donanım olarak sonbahara doğru artık ikisinden birini elime almak istiyorum hem banada yardımcı olmuş olursunuz kısaca fikirlerinizi bekliyorum
NOT:
moderatör arkadaşlardan ricam konuyu açarken başlıkta küçük harfler yazmışım bir el atarlarsa sevinirim düzeltemedim

Reaksiyon puanı
16,128
Htc One Mini daha iyi hatta Htc One alabilirsen daha iyi olur.

Android14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
htc one minide iyi ama benim tercihim s4mini

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
kısaca ikisinden bahsedecek olursak kimisi samsungu bütçeye uygun diye tercih ediyor bazılarıda kalkıp diyor ki plastiğe para verilir mi doğru ama samsung her türlü kullanıcıya hitap ettiği için fiyat konusunda tercih ediliyor ha dersen bütçem sağlam o zaman karar senin htc ye gelince aliminyum gövdeye sahip bildiğim kadarıyla ve gayet şık duruyo fiyatıda miniye yakın olacak diye tahmin ediyorum

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Htc one mini tasarım harika ses harika yanlız donanım olarak eksiklerinden dolayı S4 mini almanı tavsiye ediyorum bende s4 mini düşüniyorum :)

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Miniler arasında kıyaslama yaparsak tabikide HTC One Mini derim.Samsung mini modellerde fiyat + özellik olarak başarılı değil bence.HTC One minin fiyatını bilmiyorum ama özelliklerini daha önce bir haber de okumuştum ve HTC One mini baya iyi görünüyordu özellik olarak bu yüzden HTC diyorum ben.
Yalnız işin teknik servis yönüne bakarsanız,teknik serviste samsung HTC' ye göre bir gömlek daha üstün.HTC de teknik servis yönünden sıkıntı yaşayanları nette gezerken çok görmüştüm bunu da hesaba katarak alım yapmanızı tavsiye ederim.

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kardeş HTC One Mini yakın zamanda verdiği donanım bilgileri ile kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim, çünkü S4 Mini almak istemeyen tüm kullanıcılar HTC One Mini nin 2GB RAM ile geleceğini düşünerekten bu telefonu almayı bekliyorlardı. Fakat gel gör ki durum şöyle;

HTC One Mini: 1.4GHz dual core, 1GB RAM, 4.3" Super LCD2, 720x1280 (342 ppi) ekran çözünürlülüğü, 132 x 63.2 x 9.3 mm, 1800mAh batarya

Benim görüşüm; HTC One Mini Ekran çözünürlülüğü 720x1280 ve işlemcisi 1.4GHz hızında çalışıyor, aynı zamanda RAM i de 1GB, yani S4 Mini ye göre daha güçsüz ve üstündeki yük S4 Mini den daha ağır, Alt ve üstte bulunan gelişmiş hoparlörleri nedeniyle S4 Mini den 1cm daha uzun ve tasarım kalitesi sebebiyle olsa gerek birazda geniş ve kalın bir yapıya sahip.

S4 Mini: 1.7GHz dual core, 1.5GB RAM, 4.3" Super AMOLED, 540x960 (256 ppi) ekran çözünürlülüğü, 124.6 x 61.3 x 8.9 mm, 1900mAh batarya

Benim görüşüm; S4 Mini Ekran çözünürlülüğü 540x960 ve işlemcisi 1.7GHz hızında çalışıyor ve RAM ide 1.5GB, yani üzerinde daha çok güç olmasıyla birlikte ek olarak daha hafif yük var, bu yüzden HTC One Mini den daha üstün bir performans göstereceğini düşünüyorum, yapısı itibariyle ince HTC One Mini den daha az yer kaplıyor, bataryaya da bakarsak, telefonun üzerindeki piksel sayısı HTC One Mini den daha az, belki batarya performansını biraz daha yüksek seviyede tutar fakat işlemcisi 1.7GHz hızında çalışıyor bu aradaki açığı kapatabilir, tabii Samsung tan mal kalitesi (dayanıklılık bakımından) beklemek bence biraz boş bir heves.

İki telefonda da bu sitedeki yazıya göre Corning Gorilla Glass 3 cam bulunuyor. Fakat tabi ne kadar Gorilla Glass cam da olsa Samsunglarda ince ve dayanıksız yapıya sahip olan Super AMOLED en ufak darbelerde zarar görebiliyor, forumda yakın zamanda bir arkadaşın başına gelmişti, telefonu düşürmüş Cam da sorun yok fakat AMOLED kırıldığı için cam ın bir anlamı kalmamış bence HTC One Mini bu yönden S4 Mini yi geçer.

Eğer ki telefonu çok titiz kullanırım tek istediğim güç, güncellik, kamera ve renk kalitesi diyorsanız S4 Mini,

ama biraz sakarım ve benim için ekran netliği (çözünürlülüğüne bakaraktan söylüyorum), ses kalitesi, kamera, tasarım (öznel) ve parlaklık önemli diyorsanız HTC One Mini.

Yinede telefonların incelemelerini beklemenizi tavsiye ederim, sonuçta bazen donanım şaşırtabiliyor.

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Miniler arasında kıyaslama yaparsak tabikide HTC One Mini derim.Samsung mini modellerde fiyat + özellik olarak başarılı değil bence.HTC One minin fiyatını bilmiyorum ama özelliklerini daha önce bir haber de okumuştum ve HTC One mini baya iyi görünüyordu özellik olarak bu yüzden HTC diyorum ben.
Yalnız işin teknik servis yönüne bakarsanız,teknik serviste samsung HTC' ye göre bir gömlek daha üstün.HTC de teknik servis yönünden sıkıntı yaşayanları nette gezerken çok görmüştüm bunu da hesaba katarak alım yapmanızı tavsiye ederim.

HTC One Mini S4 Mini'den Güçlüdür Derken Hangi Kiyaslamalarını Karşılaştırdında Yazdın Anlamadım Doğrusu :) S4 Mini Özelliklerine Bak Derim Ben.

Kardeş HTC One Mini yakın zamanda verdiği donanım bilgileri ile kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim, çünkü S4 Mini almak istemeyen tüm kullanıcılar HTC One Mini nin 2GB RAM ile geleceğini düşünerekten bu telefonu almayı bekliyorlardı. Fakat gel gör ki durum şöyle;

HTC One Mini: 1.4GHz dual core, 1GB RAM, 4.3" Super LCD2, 720x1280 (342 ppi) ekran çözünürlülüğü, 132 x 63.2 x 9.3 mm, 1800mAh batarya

Benim görüşüm; HTC One Mini Ekran çözünürlülüğü 720x1280 ve işlemcisi 1.4GHz hızında çalışıyor, aynı zamanda RAM i de 1GB, yani S4 Mini ye göre daha güçsüz ve üstündeki yük S4 Mini den daha ağır, Alt ve üstte bulunan gelişmiş hoparlörleri nedeniyle S4 Mini den 1cm daha uzun ve tasarım kalitesi sebebiyle olsa gerek birazda geniş ve kalın bir yapıya sahip.

S4 Mini: 1.7GHz dual core, 1.5GB RAM, 4.3" Super AMOLED, 540x960 (256 ppi) ekran çözünürlülüğü, 124.6 x 61.3 x 8.9 mm, 1900mAh batarya

Benim görüşüm; S4 Mini Ekran çözünürlülüğü 540x960 ve işlemcisi 1.7GHz hızında çalışıyor ve RAM ide 1.5GB, yani üzerinde daha çok güç olmasıyla birlikte ek olarak daha hafif yük var, bu yüzden HTC One Mini den daha üstün bir performans göstereceğini düşünüyorum, yapısı itibariyle ince HTC One Mini den daha az yer kaplıyor, bataryaya da bakarsak, telefonun üzerindeki piksel sayısı HTC One Mini den daha az belki batarya performansını biraz daha yüksek seviyede tutar fakat işlemcisi 1.7GHz hızında çalışıyor bu aradaki açığı kapatabilir, tabii Samsung tan mal kalitesi (dayanıklılık bakımından) beklemek bence biraz boş bir heves.

İki telefonda da bu sitedeki yazıya göre Corning Gorilla Glass 3 cam bulunuyor. Fakat tabi ne kadar Gorilla Glass cam da olsa Samsunglarda ince ve dayanıksız yapıya sahip olan Super AMOLED en ufak darbelerde zarar görebiliyor, forumda yakın zamanda bir arkadaşın başına gelmişti, telefonu düşürmüş Cam da sorun yok fakat AMOLED kırıldığı için cam ın bir anlamı kalmamış bence HTC One Mini bu yönden S4 Mini yi geçer.

Eğer ki telefonu çok titiz kullanırım tek istediğim güç, güncellik, kamera diyorsanız S4 Mini,

ama biraz sakarım ve benim için ekran netliği (çözünürlülüğüne bakaraktan söylüyorum), ses kalitesi, kamera, tasarım (öznel) ve parlaklık önemli diyorsanız HTC One Mini.

Yinede telefonların incelemelerini beklemenizi tavsiye ederim, sonuçta bazen donanım şaşırtabiliryor.

Yazdıklarının bir kısmına katılıyorum fakat HTC One da MicroSD kart olmaması çok sıkıntılı bir olay bundan dolayı S4 Mini

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yazdıklarının bir kısmına katılıyorum fakat HTC One da MicroSD kart olmaması çok sıkıntılı bir olay bundan dolayı S4 Mini

O konuda bence sizde haklısınız HTC One'da da yaptığı gibi One Mini'ye de MicroSD kart desteği verilmemiş ama 16 GB ın çoğu kullanıcı için yeteceğini düşünüyorum, biliyorsunuz ki Ultrapiksel kameraların en büyük özelliği düşük boyutta yüksek kalite vermesiydi, bence Orta Segment bir telefon olduğunu varsayarsak 16GB bu telefona yeterli olacaktır ama tabi telefonların kullanım alanları çok geniş eğer ki çok yüksek kapasite isteyen biriyseniz S4 Mini daha avantajlı olur.

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
O konuda bence sizde haklısınız HTC One'da da yaptığı gibi One Mini'ye de MicroSD kart desteği verilmemiş ama 16 GB ın çoğu kullanıcı için yeteceğini düşünüyorum, biliyorsunuz ki Ultrapiksel kameraların en büyük özelliği düşük boyutta yüksek kalite vermesiydi, bence Orta Segment bir telefon olduğunu varsayarsak 16GB bu telefona yeterli olacaktır ama tabi telefonların kullanım alanları çok geniş eğer ki çok yüksek kapasite isteyen biriyseniz S4 Mini daha avantajlı olur.

16gb hafızanın 11gb kullanabiliyoruz yanılmıyor isem ayrıca kafa karıştıran bir durum neden microsd kart desteği verilmemiş verilemezmi performans açısından daha iyi sanırım dahili bundan dolayı herhalde.

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
16gb hafızanın 12gb kullanabiliyoruz yanılmıyor isem ayrıca kafa karıştıran bir durum neden microsd kart desteği verilmemiş verilemezmi performans açısından daha iyi sanırım dahili bundan dolayı herhalde.
yani htc 4gb yer mi tutuyor 12gb kullanıcıya yetermiki yav ne biçim bi mantık htc firmasını anlamak zor tasarım harikası olarak tercih etmek istiyorum ama hafıza sorunu beni düşündürüyor batarya bildiğime göre baya uzun ömürlüymüş bu yönde sıkıntı yok ama s4 minide ilgimi çekmiyor değil hani 1.5 gb ram 1.7 ghz işlemci ile başarılıdır herhalde

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yani htc 4gb yer mi tutuyor 12gb kullanıcıya yetermiki yav ne biçim bi mantık htc firmasını anlamak zor tasarım harikası olarak tercih etmek istiyorum ama hafıza sorunu beni düşündürüyor batarya bildiğime göre baya uzun ömürlüymüş bu yönde sıkıntı yok ama s4 minide ilgimi çekmiyor değil hani 1.5 gb ram 1.7 ghz işlemci ile başarılıdır herhalde

Kardeş her halükarda incelemeleri beklemenin daha iyi olacağını düşünüyorum, bu arada doğrudur HTC One Mini kullanıcıya 11GB bırakıyor, HTC nin sitesinde aşağıdaki bölmede böyle yazıyor. Benim açımdan, şu an kullandığım telefonumda 16GB dahili bellek var 13GB ını bana bırakıyor ama 8.5GB boş, yani benim gibi kullanıcılar için çok sorun olmayacaktır, telefonda bana gerekli olan tüm programlar yüklü ki programlarında boyutları çok yüksek olmuyor, hafızayı genelde video, müzik, oyun dolduruyor. Oyun desen birkaç oyunu aynı anda oynamayı sevmem biri biterse silerim başka birşey yüklerim (Büyük oyunlar için), Google Play deki küçük ama çok tutulan oyunlar yüklü. Bazen hafızanın yetmediği durumlarda oluyor ama PC den kısa bir temizlik yaptığınız zaman yine hafızayı rahatlatabiliyorsunuz, özellikle videoları PC ye her ay yedeklemek gerekebiliyor, çok sorun olmaz herhalde.

S4 Mini kendi hafızası 8GB kullanıcıya 5GB bırakıyor, 64GB a kadar MicroSD destek veriyor tabii MicroSD performansı ne kadar yeterli olur bilmiyorum, onlarda sınıflara ayrılıyor, CL4 CL10 gibi. Benim için önemli olan Dahili Hafızası.

saracx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben beyza s4 mini kullaniyorum 4 gundur elimde gayet memnunum.Malzeme kalitesi tatminkar ele dandiklik hissi vermiyor s3 mini, yaninda plastik oyuncak gibi kaliyor.1900 mah bataryayi tutumlu kullanarak 1 gunden biraz fazla kullanim sunuyor.1.5 gb ram gayet yeterli sisme, reset gibi sorun olmadi .Ekran cozunurlugu cok fazla iyi degil ama hic goze batmiyor.(fazla takinti yapmaya gerek yok).Oyun performansi guzel real racingi 3 rahatca oynatior.not; temple run oz da kasma yapiyor bazen tam nedenini anlayamadim.menu gecisleri internet performansi guzel.Ama 8 gb bana pek yetmedi 16 gb surumu alirsaniz daha iyi olur.Kameradan fazla anlamiyorum ama bana yeterli geldi.sonuc olarak pperformas olarak s3 kkkadar var ram acisindan onde bile.tavsiye ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bn nokia lumia 520 kullanıom ama htc one mini almayı planlıyom s4 mini kuzenimde var kasma sorunu fln yok 8 tgb hafızası var kuzenim daha 3 gb boş alanı var beninde lumiada 3 gb boş alanım war ve üstelik s4 mini kulanıcılara 5 gb kullanım lanı sunuyo htc one mini ise 16 gbtn 12 gb kullanım alalnı veriyo yani hafıza gibi bi sorunuununuz olmsası çok zor üsrtelik dropgox htc one serisi kullanıcılarına 25 gb buluyt depolama lanı sunuyo :D

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Kamerası başarısız + Artırılabilir hafızası yok
Ama ses , akıcılık , ekran çözünürlüğü , güncelleme desteği bakımından One Mini biraz daha önde.
Tamam samsungda s4 miniye güncelleme verecektir ama samsung s3 minidende anlaşılacağı gibi mini cihazlardan çok amiral gemilerine güncelleme vermeye odaklı :)
Bana sorarsan Xperia Sp al ama bu iki seçenek arasında ( S4 mini - One Mini ) One Mini bariz önde