HTC One mı Samsung Galaxy S4 mü

qwerty67

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu 2 telefondan hangisini almalıyım. Biraz Htc One almak geliyor içimden ama 4 mp kamerası sorun yaratır mı ? Ya da önerebileceğiniz telefon varsa yazarmısınız.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende Aynı kanıdayım Bir yanım HTC ONE Diyor Diğer yanım Samsung S4 Diyor inan ki Çok Kararsızım...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kamerası 4 mp değil 4 ultra piksel bu da yaklaşık 13 megapiksel ediyor

tapuli75

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Valla bencede hTC one derim,daha şık ve sağlam kasa,daha net ekran

Reaksiyon puanı
16,128
Htc One kasa ile s4 parça pinçik eder sapa sağlam kalır s4'ün çakılma sendromu var mış google'da s4 çatlak cam yaz bak.

Serhat Y

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu 2 telefondan hangisini almalıyım. Biraz Htc One almak geliyor içimden ama 4 mp kamerası sorun yaratır mı ? Ya da önerebileceğiniz telefon varsa yazarmısınız.
kardeşim biraz foruma baksan bir sürü konu var eminimki orda aradıgın cevabı bulursun tembellik yapma :D

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
O kamera 4MP değil 4 Ultrapixel.Yani bu ne demek ?
13MP kamera seviyesinde çekim yapması demek,kamera yönünden bir sıkıntısı yok demek.
------

İki telefonu kıslarsan bir birine denk telefonlar.Bu bundan kat be kat üstün telefon diyemiyoruz.İki telefonun inceleme videolarına iyice bakıp hangisi hoşuna gidiyorsa onu al tavsiyem.Çünki buraya şu telefonu al diyecek kişiler ya o firmanın fanboyu dur yada kendi kullandığı telefonu tavsiye eder.Kesin olarak sana tavsiye verememin sebebi ise ikisininde şu zamanlardaki en iyi mobil cihazlar olması.
Ama bazı yerlerde biri daha iyi biri biraz daha kötü,kimisi multimedya alanında çok iyi (htc) kimiside kullanıcı deneyimi çok iyi (s4)

Karar tamami ile sana kalmış :)

qwerty67

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Htc One devam :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
13MP kamera seviyesinde çekim yapması demek,kamera yönünden bir sıkıntısı yok demek.
------

İki telefonu kıslarsan bir birine denk telefonlar.Bu bundan kat be kat üstün telefon diyemiyoruz.İki telefonun inceleme videolarına iyice bakıp hangisi hoşuna gidiyorsa onu al tavsiyem.Çünki buraya şu telefonu al diyecek kişiler ya o firmanın fanboyu dur yada kendi kullandığı telefonu tavsiye eder.Kesin olarak sana tavsiye verememin sebebi ise ikisininde şu zamanlardaki en iyi mobil cihazlar olması.
Ama bazı yerlerde biri daha iyi biri biraz daha kötü,kimisi multimedya alanında çok iyi (htc) kimiside kullanıcı deneyimi çok iyi (s4)

Abi bu kadar güzel anlatılır mı yahu, helal olsun. Ha bir de birkaç ekleme yapayım ;

Htc one 2013 ün en şık cihazı seçildi, en dayanıklı olanaklarından biri.

Ama kullanıcılara göre S4 en iyisi imiş, ama Türkiye de yapılan anketlere göre.

Iki telefonun birbirinden performans farkları yok, S4 veya One daha performanslı diyemeyiz, testler aynı gibi neredeyse. Son olarak şunu söyleyeyim, Hyc yazılım desteği yönünden Samsung dan bir adım geride. En basit örneği vereyim;

Galaxy sII 2011 yılında çıkmasına ve tam olarak 2 yıl 1 aylık bir cihaz olarak 4.1.2 kullanıyor. Ama gecen sene çıkan Htc One S bile 4.1.1 de kaldı. 4.1.2 almayacağı söyleniyor.

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Galaxy sII 2011 yılında çıkmasına ve tam olarak 2 yıl 1 aylık bir cihaz olarak 4.1.2 kullanıyor. Ama gecen sene çıkan Htc One S bile 4.1.1 de kaldı. 4.1.2 almayacağı söyleniyor..
Bunu ben bilmiyordum,HTC One ileride güncelleme sıkıntısı yaşarsa birçok kullanıcı çok üzülebilir.Ama güncellemeyi önemsemeyenler de var o ayrı konu.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Bunu ben bilmiyordum,HTC One ileride güncelleme sıkıntısı yaşarsa birçok kullanıcı çok üzülebilir.Ama güncellemeyi önemsemeyenler de var o ayrı konu.

2 seneye güncelleme biter. Garibime giden asıl şey, şu anda kullandığım s2 nin bile guncelleme desteğinin devam edeceği. 4.3 diyorlar :)

qwerty67

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aynen bi de verebilecekleri desteklerde önemli ama 1 sene kullanıcam sıkıntı olmaz heralde ?

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
------

Ben 1.5 seneden beri htc sensation xe kullanıyorum. 6 kere servise gitti 2 kere değişim gördü, 3. için tekrar yollayacam.
Ben şimdi htc tavsiye eder miyim sence?
Aklım one gibi telefon dese de bana htcnin yaşattığı sinir stres yüzünden htcyi sadece inceler bırakırım.
S4ü gördüm gerçekten çok iyi bir telefon, one ondan çok daha iyi benim için.
Htcnin tasarımları sağlamlığı her zaman diğer telefonlardan daha iyi bence.
Ama işin içine yazılım desteği girince(stabil olsa neyse) yanaşılmaz buluyorum.
Yazılım desteği illa lazım mı diyenler olabilir haklı olarak, ama bir telefondan 2000 lira istiyorlarsa o telefonun arkasında duracak işleri de yapmaları lazım.

Sonuç olarak oyum s4ten yana.

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
2 seneye güncelleme biter. Garibime giden asıl şey, şu anda kullandığım s2 nin bile guncelleme desteğinin devam edeceği. 4.3 diyorlar :)
Samsung S2 kullanıcılarından gelebilecek tepkiden korkuyor herhalde :D
Şaka maka bir yana o kadar satan mobil cihaza güncelleme vermezse Samsung çok prestij kaybeder,bu S3'de de aynı.
Benim tahminim S3,Android 5.0 alır ama S2 4.3 de kalır.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben 1.5 seneden beri htc sensation xe kullanıyorum. 6 kere servise gitti 2 kere değişim gördü, 3. için tekrar yollayacam.
Aklım one gibi telefon dese de bana htcnin yaşattığı sinir stres yüzünden htcyi sadece inceler bırakırım.
Yazılım desteği illa lazım mı diyenler olabilir haklı olarak, ama bir telefondan 2000 lira istiyorlarsa o telefonun arkasında duracak işleri de yapmaları lazım.

Bu konuda haklısınız HTC'nin sadece İstanbul'da teknik servisi olduğunu biliyorum ve One hariç ürettikleri ürünlerin biraz hassas olduklarını okumuştum birkaç yerde,ne kadar doğru orasını bilmem.Ama HTC One'nın S4'e göre daha sağlam olduğu kanaatindeyim lakin işin teknik servisine bakınca durum hiç iç açıcı değil hocam.

qwerty67

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Hocam ne tür sıkıntılar yaşadın ?

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bu konuda haklısınız HTC'nin sadece İstanbul'da teknik servisi olduğunu biliyorum ve One hariç ürettikleri ürünlerin biraz hassas olduklarını okumuştum birkaç yerde,ne kadar doğru orasını bilmem.Ama HTC One'nın S4'e göre daha sağlam olduğu kanaatindeyim lakin işin teknik servisine bakınca durum hiç iç açıcı değil hocam.
One modelinde de sorunlar çıktı, millet hep değişim bekliyor onun yüzünden de servis acayip yoğun oldu.
Hocam ne tür sıkıntılar yaşadın ?
Sağolsun telefon sıkıntı dışında bana birşey yaşatmadı.
Ekranda toz
Hoparlörlerde cızırtı
Bataryanın çabuk bitmesi
Tüm bunların tekrar tekrar ve ayrı zamanlarda ortaya çıkması acayip can sıkıcı birşey.
6 kere servise gitmesi demek nerden baksan ortalama 70 günün gitmesi demek oluyor.
Bazen pazartesi servise verdiğim olduğu halde ta perşembe işleme alınıp cuma da işlemde göründükten sonra salı çarşamba elime geldiği oluyordu.

Reaksiyon puanı
16,128
paraya kıyıp iphone5 alın servis sorunu olmaz hatalı üretim olmaz.

Reaksiyon puanı
16,128
lumia1020 niye almadım diye vurur kafasını duvara yada atlar bisiklete yola aniden atlar otobüse kafa atar sağ kalırsa sonrada boğazköprüsünden atlar...

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hocam merhaba, ikisi de çok güzel telefon ancak bariz üstünlükleri var birbirlerine karşı sen hangisini tercih edeceğine karar ver.

One'ın üstün noktaları

1- Arayüz hızı diğer telefonlardan açık ara daha hızlı ve stabil.
2- İçinde gelen uygulamalar kullanıcı dostu, şık ve kaliteli.
3- Zoe gibi muhteşem bir özellik yanında da gelen fotoğraf düzenleme programı muhteşem yüzleri falan muhteşem düzenliyor.
4- Hoperlörlerin ses düzeyi aynı ancak one ile aldığın ses kalitesi çok daha iyi, hatta patlama çatırmada sesleri sayesinde s4 o kadar ses çıkarıyor.
5- Kamerası düşük ışıkta çok iyi çekimler yapıyor ve görüntü sabitleyici var el titremesine daha toleranslı, aynı yerden daha geniş bir yeri çekiyor, iyi ışıkta da renkler çok güzel ancak 4 mp olunca bi yere kadar çekebiliyor, ancak sosyal paylaşımlar için daha iyi bir kamera yok içinde gelen zoe gibi özellikler ile birlikte.
6- Kulaklık sesi de keza daha iyi.
7- Boş RAM daha fazla bu da daha iyi multitasking sağlıyor
8- Şu anki en şık telefon olması
9- Ekranı daha parlak
10- FM Radyo mevcut
11- Blinkfeed kullanan için çok yararlı
12- Bir yerde kızılötesi özelliğinin daha iyi olduğunu okudum ancak ikisi de açıp kapar televizyonu o kadar fark olduğunu sanmıyorum.

S4'ün üstün noktaları

1- Bataryası daha iyi
2- Bazı uygulamalar için iki uygulamayı birlikte aynı ekranda açması zaten diğer özelliklerin hepsi boş
3- Kamerası gündüz çekimlerinde daha üstün
4- Oyun performansı bi nebze daha iyi
5- Çıkarılabilir batarya ve hafıza kartı takabilme. (Hafıza kartı önemsiz bence karışıklık yaratıyor ancak çıkarılabilir batarya telefonu daha rahat kullanmanı sağlar, bir şey olursa alırım yenisini diye düşünebilirsin)
6- Tuşların tepkisi daha iyi, htc one'ın ses kısma tuşları ve güç tuşu cidden hiç iyi değil bu konuda küçük bir detay olarak aklında bulunsun kılıf alırken de güç tuşunu kapamamasına özen göstermen gerekir one için.

4 ultrapiksel yani 13 mp diyen kişilere de bakma. Öyle bir dünya yok malesef. 3 tane lens kullanıyor htc one ancak hepsi bir renk için sonuçta ortaya çıkan ürün 4 mp, 13 mp değil ki bu da çözünürlükte ve detayda ciddi kayıp yaratıyor eğer benim gibi tek kameran bu telefon ise ve detay istiyorsan fotoğraflarda 4mp yetmeyebilir. Ha ama gece çekimlerinde ois ve ultrapiksel sayesinde daha keskin ve net fotoğraflar çekiyor. Tavsiyem kendin dene gör ya da internetteki fotoğraflara bak.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s4 ün işlemcisi daha iyi donanım ve batarya çok iyi ama htc one kamera, ses, ekran harika. hala çok kararsızım :huh:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s4 kullanıyorum 1 aydır bir çok uygulama indirdim menü bazen takılıyor yetersiz donanım satıyorum şuan hiç memnun degilim arkadaşım htc one kullanıyor çok memnunmuş bi sıkıntısı yokmuş hız ses kamera donanım sağlamlık ekran parlaklıgı dokunmatik açısından s4ü geride bırakıyor bende s4ümü satıp htc one alacagım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar iki telefonda çok üst düzey bende ikisinden birini alcam ama önceliklerinizi belirleyin tasarım ve müzik önceliginizse kesinlikle htc one ama donanım yazılım hız ve en önemliside suan piyasada bulunan en iyi kamerasıyla s4 kesınlıkle bazı arkadaslar ekrandan bahsetmıs ama one nın ekranı daha parlak daha net değil ikini ayıralım lütfen ve ben daha öncede htc kullandım şarj konusu hep sıkıntılı. Şuan note 2 kullanıyorum 2 gün gıdıyor. Şarj konusunda bence samsung dunyanın en iyisi. Telefonda. Bu tbıkıııı sadece buyuk bataryayla değil yazılım ve ekranlada alakalı. One nın ekranı LCD s4 amoled ve amoled incin az şarj tukettıgını herkes bılıyor. Kısaca ben bıraz daha s4 ten yanayım. Eylül 15 te alcam. S4 bence çok buyuk iki sıkıntısı var 1. Hep standart çıkan pilastık kasası ve kulaklıklı sesının one ve Sony nın cooook gerisinde olması. Ekran konusunda ben note 2 nın ekranı hd olmasına rağmen süper. S4 full hd onu tahmin bile edemiyorum. Umarım yardımcı olmusumdur. Ben s4 diyorum karar sizin.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708

htc one sesiyle tipiyle saglamlıgıyla ve kamerasıyla öne çıkan telefon kamerası 4 ultrapiksel s4 ün kamerası gündüz çekimlerinde daha iyi gece çekimlerinde ve videolarda htc one biraz daha iyi ben s4 kullanıyorum bir sorun yok gayet herşeyiyle süper sana kalmış seçmek ama s4 her halikarda htc one dan hızlı antutuda 28,200 aldım htc one 26-27 küsürde kalıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar SAMSUNG telefonlar dandik cikio samsung ace kullaniorum hafiza sorunu oluyor.
S4 LER İSİNİOR. BENCE HTC

mstfhll2012

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Tabi ki htc bunu s4 ilk çıktığımda aldım önceki cihazım one x plus ti. One x plus daha iyiydi menü geçişleri arayuz ve stabillik. 8tane çekirdek bi rehberi acamiyordu s4.samsung görünüşte kağıtta testlerde iyi ama iş icraata gelince Heleki dayanikliliga gelince berbat