Htc one mı iphone 5 mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
şöyle bişey var appstore sıstemınde butun uygulamalar apple cıhazları ıcın yapılıyor oyunlar uygulamalar vs..ve bı oyun ılk once ios ıcın yapılır sonra androıd e port edılır..oyuzden stabılıze akıcılık serılık konusunda kesınlıkle iphone 5 olmalı...dıyelım ıphone5 ı aldın bısure sonra sıkılacagın tek sey standart degıstırılemeyen ekran menu göruntusu olacaktır kendımden bılıyorum..androıd cıhazların ozellestırılme gıbı bı artısı var cunku sıstemlerı daha ozgur,tabı bu ozgurluk onlar ıcın eksı bı durum bence cunku buyuzden vırus kapma yada cıhazda afallama soz konusu..ama eylul ekım ayralarında ios7 sunulacak cıhazın ıse eksızsız ios7 yı kullanacak bu harıka bı durum..adroıd cıhazlarda ıse soyle kotu bı durum var mesela bu senenın amıral gemısı denen cıhaz bır yada ıkı sene sonra guncellemelerı alamıyo nedense alanı var ama pek nadır.,apple urunlerınde ıse boyle bı sıkıntı yok gıbı bısey baksana 3gs bıle ios6 yı kullanabılıyo...elımde 4s var ve tek sıkıcı kısmı menuyu o standart goruntuyu degısememek tabı jaılbreak yapılmadan..androıd cıhazlara bayılıyorum ama takılma donma bekleme yada 'uygulama hata verıyo' uyarıları benı sogutuyo onlardan,bence sende stabıl bı sıstemı tercıh etmelısın...yardımcı olabılmıssem ne mutlu;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iphone demek kendisinden 4 kat daha üstün olan telefondan daha hızlı olmak demek :) arkadaş iphone kadar hızlı ve stabil bi telefon üretilmedi daha

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Htc one Alman'ı şiddetle tavsiye ederim acayip şekilde sesiyle diğer bütün telefonlara basar arkadas ortamında da hava yaratır ;) androidde bulunan Google Store hernekadar AppStore la aynı seviyeye gelememiş olsada çok yakın ! Androiddeki oyunlar bence sana yeterde artar bile ! Ben galaxy s4 ve htc one arasında çok kalmıştım benim arkadaslarım s4 al dediler ama htc one da söz söyleyemediler ben bunun üzerine haftalarca yaptığım araştırmalar sonucu htc one diyorum ve bikaç hafta sonra bende htc one alacağım.... Ki benim aklımda iPhone 5 yoktu xperia z s4 ve htc one arasında kaldım z yi eledim ve en sonunda htc one a karar verdim steve jobsun ölümünden sora tasarım özellik vb. Olarak çok ilerleyemeyeceğini düşündüğüm için appledan çok birşey almayı düşünmüyorum artık iPhonlara basan birsürü telefon var htc one gibi.... Bu düşüncenin artık kabul edilmesi gerekiyor ki bu bir gerçek ;) Kesinlikle pişman olmassın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
htc one kullanıcısıyım 2 aydır ondan öncede s4 vardı htc one kesinlikle harika bir telefon sana tavsiyem htc one al gerek ekran işlemci hız akıcılık kasa cam ses sistemi ekran herşeyi kusursuz pil ömrüde nerdeyse bitmiyor 2 bin liraya değer.

Mustafa655

Asistan
Reaksiyon puanı
6
htc one nın 2 gb ram ı var ve 1.7 ghz hızında çalışıyor iphonenin ise 1gb ramı var ve 1.2 ghz hızında bir işlemcisi var buna rağmen herkes oyun ve hız için iphoneyi tavsiye ediyo bunu bi açıklarmısınız

iOS işletim sisteminden bahsetmiyorsunuz. iPhone'nun çok büyük donanımlara ihtiyacı yok hız için.

S4 geekbench testlerinden 3000 küsür puanlar alıyor iPhone 5 1600 küsür alıyor. Fakat iPhone 5 daha seri oyunlarda??

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
htc one nın 2 gb ram ı var ve 1.7 ghz hızında çalışıyor iphonenin ise 1gb ramı var ve 1.2 ghz hızında bir işlemcisi var buna rağmen herkes oyun ve hız için iphoneyi tavsiye ediyo bunu bi açıklarmısınız

kime sorarsam oyun kalitesi ve hız için herkes iphoneyi tavsiye ediyo ama htc one nin 2gb ram ve 1.7 ghz hızında çalışan işlemcisi var fakat iphonenin 1 gb ram ve 1.2 ghz hızında çalışan bir işlemcisi var buna rağmen iphoneyi tavsiye ediyorlar bunun nedeni nedir?????

iphonenin rem ve işlemci hızı düşük olamasına rağmen nasıl htc one gibi işlemci hızı ve rem miktarı yüksek bir telefondan daha iyi bir performans sunduğunu bana anlatabilirmisiniz

Abi siz aynı kıişimisiniz aynı seyleri 3 defa yazmışsınız

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iPhone 5s i bekle ama HTC One da kotu degıl android in en iyisi bence...

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Gpu ve çözünürlük farkını kimse hesaba katmıyor galiba burada. Full hd ekran ile hd'den daha düşük çözünürlüklü bir ekranı karlılaştırıyorsunuz. Cpu'lar zaten son iki senedir gayet yeterli farkı yaratan gpu oluyor. Çözünürlük düşük olunca da akıcılık fazla oluyor. Bunlara ek olarak oyunların iphone'a optimize edilmesi daha kolay, Android'de bir sürü gpu, cpu var hepsine aynı kalitede çıkamıyor malesef oyunlar uğraşmıyor kimse. En basitinden Gameloft gibi en büyük mobil oyun geliştiricisi bile uğraşmıyor siz düşünün.

HTC One kamera hariç her konuda iPhone'dan üstündür ve ikisi aynı para hala iPhone 5 alan parasına yazık eder cidden. Samsung'un Allah belasını versin ki Android kullanmayan herkese yavaş, stabil olmayan bi işletim sistemi görüntüsü verdi. HTC One alıp hızından veya stabil olmasından şikayet eden gördünüz mü? iPhone'un tek artısı uygulama başka da bir haltı yok zaten uygulamalara bağlı bir sistem flash yok mobil siteden başka siteye girmek için illa browser yüklemek lazım youtube'u tarayıcıdan açma şansın yok bu liste böyle gider. Android'de yapılabilecek şeylerin yarısı ancak mevcut iOS ile. Jailbreak yapınca açık biraz kapanıyor o zaman da çok övünülen stabil'lik gidiyor ama ve bir dünya uğraşmak gerekiyor.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Gpu ve çözünürlük farkını kimse hesaba katmıyor galiba burada. Full hd ekran ile hd'den daha düşük çözünürlüklü bir ekranı karlılaştırıyorsunuz. Cpu'lar zaten son iki senedir gayet yeterli farkı yaratan gpu oluyor. Çözünürlük düşük olunca da akıcılık fazla oluyor. Bunlara ek olarak oyunların iphone'a optimize edilmesi daha kolay, Android'de bir sürü gpu, cpu var hepsine aynı kalitede çıkamıyor malesef oyunlar uğraşmıyor kimse. En basitinden Gameloft gibi en büyük mobil oyun geliştiricisi bile uğraşmıyor siz düşünün.

HTC One kamera hariç her konuda iPhone'dan üstündür ve ikisi aynı para hala iPhone 5 alan parasına yazık eder cidden. Samsung'un Allah belasını versin ki Android kullanmayan herkese yavaş, stabil olmayan bi işletim sistemi görüntüsü verdi. HTC One alıp hızından veya stabil olmasından şikayet eden gördünüz mü? iPhone'un tek artısı uygulama başka da bir haltı yok zaten uygulamalara bağlı bir sistem flash yok mobil siteden başka siteye girmek için illa browser yüklemek lazım youtube'u tarayıcıdan açma şansın yok bu liste böyle gider. Android'de yapılabilecek şeylerin yarısı ancak mevcut iOS ile. Jailbreak yapınca açık biraz kapanıyor o zaman da çok övünülen stabil'lik gidiyor ama ve bir dünya uğraşmak gerekiyor.

Hocam iphone seri telefon romla rootla ugrasmıyıcaksa ben iphone derim hani iphone alan yazık eder parasına diyosun niye yazık etsin androidde ne var kişiselleştirme mi rom mu bende aldım android iphone da kullandım android kullanıyorum diye bi fark goremedim ama iphone kullanırım bidaha alırsam ha senin beklentin farklıysa bilemem ama ben duzgun calısan bi sistem isterim ve bide servis

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hocam iphone seri telefon romla rootla ugrasmıyıcaksa ben iphone derim hani iphone alan yazık eder parasına diyosun niye yazık etsin androidde ne var kişiselleştirme mi rom mu bende aldım android iphone da kullandım android kullanıyorum diye bi fark goremedim ama iphone kullanırım bidaha alırsam ha senin beklentin farklıysa bilemem ama ben duzgun calısan bi sistem isterim ve bide servis

Android'li hangi telefonu aldın?

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0

Sensation xe 768 mb rami ile sense 3 çalıştırmaya uğraşan bir telefon şanssız bir tercih olmuş ki htc'yi çökerten telefon sensation'dır zaten. Android'de bir telefon yok bir sürü tercih var doğrusunu yapmak zor olabiliyor. Arkadaş iPhone 5 mi One mı demiş başka bir Android telefon ile kıyaslasa ona göre cevap verirdim ama marka adına göre karar verenler hariç herkes One'ın bu karşılaşmada favori olduğunu biliyor. Dediğim gibi iPhone 5'in kamerası hariç ne avantajı var One'a göre? Bi de uygulamalara bağlı bir işletim sistemi olduğu için uygulama fazlalığından başka nesi var?

Sadece markasına para vermek isteyen buyursun alsın diyecek bir şey yok,

Android'in ve One'ın iyi yanlarını sayiyim en azından aklıma gelenler belki bazıları da düzeltilmiştir bilmiyorum en son kullandığımda bunlar yoktu:

Bir şey paylaşmak istediğinde Apple'ın müsade ettiği yerlerde paylaşma, istediğin yerde paylaş, illa uygulama açıp ordan yüklemek zorunda kalmadan rahatça,
Video izlemek istesen Full Hd çözünürlük, stereo hoperlörler One'da,
Video izlerken mesaj geldi ona mı bakıcan, popup yap bak video kesilmesin,
Klavyede tuşlara basmak zor mu geldi kaydırma klavyesi indir kendi içindekinde de var ama daha iyi swype, hatta küçücük ekranda düzeltmesi bile adam akıllı çalışmayan bir klavye ile hiç uğraşma bile,
Oyunları denemek mi istiyorsun bedavaya istediğin şeyi indir, indirime girince alırsın,
Bir resim gördün paylaşmak için galeriye kaydetmekle uğraşma direk istediğin yerde paylaş, linki paylaşmak için kopyala yapıştır yapmakla uğraşma,
Arayüzü sıktı mı ikon paketi indir değiştir, iOS 7'nin çirkin ikonlarını kullanmak zorunda kalma, eski ikonları kullanmana bile izin vermezler sanıyorum,
Bir sürü widget ile eğlen,
En dandik ayar için ayarlara gitmek zorunda kalma,
Gerçek multitasking sayesinde uygulama değişmeden mesajlara cevap ver,
İstediğin tarayıcıyı istediğin harita uygulamasını varsayılan yap,
Bluetooth ile dosya paylaş,
USB OTG ile usb'ni tak, XBOX 360 kolunu tak Modern Combar, Shadowgun Oyna,
Uygulamadan çıkıp kaldığın yerden devam etmek için iki kere bi tuşa basmaya uğraşma, back tuşu ile hemen son uygulamaya dön,
En dandik şeyi atmak için bile iTunes'a mahkum kalma,
İstediğin video türünü istediğin alt yazı ile izle,
Haxball bile oynama şansın var.

Bunlardan bazıları iPhone'da yapılıyor ama Android'in iki katı fazla adımla yapıyorsun zaman kaybı.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ben markaya para gore para bayılalım demiyorum hangisi duzgun calısıyosa ona verelm. Benim resim muzık video falan paylastıgım yok gerek duymuyorum widgetlarla isim yok temayı begenmedım ikon paketi falan indiricem hic umrumda degil link kopyalıyıp atıcam onada ihtiyacım yok ha olsa bile tarayıcıdan kopyalanıp atılıyo. Bence kişilik meselesi telefonu ne amaçla kullanacagına baglı bana gore Androidin bi artısı yok ama sadece vakit calıyo android

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben Samsung Galaxy Young kullanıyorum.(Para Sıkıntısı Çektiğimden) En fazla müzik dinlerim facebook twitter forumlar ve oyun oynarım başka birşey yapmam yani benim cevabım Android

ÖZGÜRLÜK istiyorsan Android

HIZ-KISITLAMA istiyorsan iOS

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kesinlikle ios alın iphone 5 alın atarsınız bir jailbreak ohhhh tadından yenmez Winterboard ı kurarsın android gibi temalar var. Bence iphone 5 !!!!'

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
arkadaişar ben bu foruma daha yeni üye oldum önümüzdeki 1-2 ay içersinde telefon alıcam htc one ve iphone 5 arasında kararsız kldım telefonumu oyun oynamak müzik dinlemek için kullanıcam bu arada hızlı ve stabil olması gerekiyor iphonenin ios işletim sistemi ilgimi çekiyorken htc nin ses sistemi tasarımı ilgimi çekiyor sizce hangi telefonu seçmeliyim ????????? ama baştada belirttiğim gibi oyun kalitesi benim için çok önemli
:mellow::mellow::mellow:
apple tabiki HTC pil canavarı çok pil ve ram yiyor

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
ikiside her bi şeyi yapar tiplere bak öyle karar ver bu arada iphone 5 alma 5si bekle benden söylemesi

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
iphonenin rem ve işlemci hızı düşük olamasına rağmen nasıl htc one gibi işlemci hızı ve rem miktarı yüksek bir telefondan daha iyi bir performans sunduğunu bana anlatabilirmisiniz

herşey ram donanım değil yazılımda önemli htc one ın donanımı iphonelardan iyidir ama yazılım yoktur yani androiddir ama iphonelarda htc nin yarısı kadar donanımla htc one dan çok daha iyi iş çıkarır çünkü yazılımı önemli yazılımı ios anladınmı şimdi....

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
herşey ram donanım değil yazılımda önemli htc one ın donanımı iphonelardan iyidir ama yazılım yoktur yani androiddir ama iphonelarda htc nin yarısı kadar donanımla htc one dan çok daha iyi iş çıkarır çünkü yazılımı önemli yazılımı ios anladınmı şimdi....

Hiç One kullandın mı kullanmayı geç gördün mü?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

apple tabiki HTC pil canavarı çok pil ve ram yiyor

HTC One'ın pil ömrü iPhone 5'den daha fazla...

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bende bu sorunun cevabini merak ediyorum. İphone 5 kullaniyorum şu an htc one ile takas etsemmi diye düşünüyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
IOS ısletım sıstemını henuz gecen bır ısletım sıstemı olmadı. bence androıd oldugu surece telefonların ozellıklerını goremıyor olacaksınız...
benden sana tavsıye her zaman IOS ve ıphone :)

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708

kullandımda gördümde güzel cihaz hızlı stabil saglam ama bir iosun stabilligi maalesef hiç bir androd cihazda yok...

kullandımda gördümde güzel cihaz hızlı stabil saglam ama bir iosun stabilligi maalesef hiç bir androd cihazda yok...

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Hiç Şüphesiz HTC One'ı Donanımından,
Kasa Yapısından Tercih Ederdim.
Lakin Android'in Donanım Sömürüsünü
Unutmamak Gerek Bu Yüzden iPhone 5
ve iOS Akıcılığı Daha Cazip Gelicektir.
Konu Eski Olduğundan Yeni Alacaklara
Şunu Söylemeliyim ki 1 Ay Kadar Beklenmeli
Daha Sonra Alınmalı Çünkü Yeni Ürünler Çıkıcak
Haliyle Fiyat Düşüşü Olacak ...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben artislik boyutunuda katmak istiyorum sizce okulda hangisiyle daha çok dikkat çekerim ?

telefonDelisi06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tabikide htc one eğer o kadar paran varsa sana s4 mini yi yada s3 ü tavsiye ederim kesinlikle ios alma android çok gelişti her gün yeni bir telefon çıkarıyor çok gelişti bu yüzden s3 yada s4 mini

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bir şey paylaşmak istediğinde Apple'ın müsade ettiği yerlerde paylaşma, istediğin yerde paylaş, illa uygulama açıp ordan yüklemek zorunda kalmadan rahatça,
Video izlemek istesen Full Hd çözünürlük, stereo hoperlörler One'da,
Video izlerken mesaj geldi ona mı bakıcan, popup yap bak video kesilmesin,
Klavyede tuşlara basmak zor mu geldi kaydırma klavyesi indir kendi içindekinde de var ama daha iyi swype, hatta küçücük ekranda düzeltmesi bile adam akıllı çalışmayan bir klavye ile hiç uğraşma bile,
Oyunları denemek mi istiyorsun bedavaya istediğin şeyi indir, indirime girince alırsın,
Bir resim gördün paylaşmak için galeriye kaydetmekle uğraşma direk istediğin yerde paylaş, linki paylaşmak için kopyala yapıştır yapmakla uğraşma,
Arayüzü sıktı mı ikon paketi indir değiştir, iOS 7'nin çirkin ikonlarını kullanmak zorunda kalma, eski ikonları kullanmana bile izin vermezler sanıyorum,
Bir sürü widget ile eğlen,
En dandik ayar için ayarlara gitmek zorunda kalma,
Gerçek multitasking sayesinde uygulama değişmeden mesajlara cevap ver,
İstediğin tarayıcıyı istediğin harita uygulamasını varsayılan yap,
Bluetooth ile dosya paylaş,
USB OTG ile usb'ni tak, XBOX 360 kolunu tak Modern Combar, Shadowgun Oyna,
Uygulamadan çıkıp kaldığın yerden devam etmek için iki kere bi tuşa basmaya uğraşma, back tuşu ile hemen son uygulamaya dön,
En dandik şeyi atmak için bile iTunes'a mahkum kalma,
İstediğin video türünü istediğin alt yazı ile izle,
Haxball bile oynama şansın var.

Bunlardan bazıları iPhone'da yapılıyor ama Android'in iki katı fazla adımla yapıyorsun zaman kaybı.

1-) Paylaşım ile ilgili uygulamaların çoğu her uygulama ile etkileşimli Facebook, youtube, foursquare, printer uygulamaları...

2-) Bugün bilgisayarda 1366*768 çözünürlükten çoğunluk memnun iken avuç içi kadar alete full HD koymak tamamen reklamdır telefonu özendirmektir. stereo hoperlörler arası 10 cm'den ne stereo efekti alacaksın bilmiyorum. afanın ekrana iki hoparlör'ün arasına sokman gerekir. En iyi hoparlör bile orta seviye kulaklık kadar ses kalitesi vermez.

3-)Video izlerken bildirim merkezinden mesaja bakabilirsin. Mesajın tamamını okumak istiyorsan senin için önemlidir zaten videoyu mecbur kesip cevap vereceksin :D

4-)Sanal klavyeye alışmak zordur. Özellikle boyutlarından ötürü IPHONE'da. Ama çok da zor değildir. Adam akıllı nasıl çalışmıyor onu anlamadım yalnız. Swype klavye sen ihtiyacın olmadığında bile arka planda çalışmaktadır. Ayrıca yazarken yanlış algıladığında düzeltmesi seni yavaşlatır.

5-) Androide 10 çekirdek de koysan oyunlarda yetersizdir. Çünkü işlemcide sorun yoktur. Sorun android çekirdeğindedir. Oynadığımız çoğu oyun refleks oyunudur. Ani parmak hareketleri gerektirir. Tepki süresi bu oyunlarda inanılmaz önem kazanır. Refleks oyunlarının en kralı airhokey dir. Git bir HTC one ya da nexusda oyna bir de iphone "4" 'de oyna. Hatta belki 3GS bile tepki süresinde geçebilir. Oyundan alınan zevki katlar. Ancak oyunların fiyatları çok az da olsa yüksektir. Bana kalırsa oyun için androidin 1600TL lik telefonunu almak en saçma iş. Paran yetmez alırsın Xperia SP hatta Ace 2 saygı gösteririm.

6-) iphone'da linkleri kopyalayabiliyor. :S ?!?

7-) ios 7 deki transparan arayüz androide gelse telefon bayılır heralde. Sadece duvar kağıdının değişmesi ile telefona daha kişisel bir görünüm kazandırmış olunabilecekmiş.Duvar kağıdındaki baskın renk arayüzün genelini alacakmış... Arka plandaki 3D duvarkağıdı efekti ile ilgili diyecek bir şey bulamıyorum. Ama arayüz çeşitliliği konusunda android tabiiki üstün. Facebook bile arayüz yaptı. Pek tutmadı gerçi :D

8-) Androiddeki kişiselleştirme faktörünün suyu çıkmış vaziyette. Kilit ekranını kişiselleştir, ana ekranı kişiselleştir, menü simgelerini kişiselleştir. Valla çoğu insan Ana ekranda pes ediyor zaten.

9-) Her ayar için tek bir yer gayet güzel bir fikir. En azından nerede olduğunu biliyorsun.

10-) Multitasking de mesajlar değişmiyor. ios 7 de ise "Gerçek" multitasking gelecek. Gerçek multitasking deyince androidde müzik çaları task menüsünden kapatıyorsun müzik çalmaya devam ediyor. Acaba bu nasıl bir gerçek multitasking :D

11-) Safari basit uygulama içi gezintiler için gayet hızlı ve tepki süresi.... Gene de androidteki chrome iphone'dada var. Hatta Androiddekinden daha iyi bile çalışıyor diyesim geldi :D Harita uygulamasının da varsayılan yapılacak bir tarafı yok. Navigasyon için Garmin istiyorsan Garmini açarsın. Ne için varsayılan yapacaksın ?

12-) Bluetooth ile dosya paylaşımı iphonenun büyük bir eksisi Yalnız ios 7 'de SADECE apple'lar arası bir airdrop gelecek. Biraz karşılayabilir.

13-) USB OTG olamaması da çok büyük bir eksik iphone için. USB bellek gibi kullanamıyorsun. Ama televizyonda telefon oyunları oynamak istemek garip. Git PS3 bağla PC bağla. Crysis 3 oyna. Bence Modern combat'dan daha zevli olur.

14-)İki tuşun lafını yapmak... Ayrıca androiddeki ekrandaki geri tuşuna komleks bir uygulamada bastığında seni yarım saniye bekletiyor. Bekletmesi sorun değil ancak bu sefer insan düşünüyor "Acaba işlemedi mi?". Sonra bir daha basıyor. AAAAA hepsinden çıkmışsın :D

15-) itunes harbi eziyet. iphone'nun bütün kullanım kolaylığını öldürüyor. Bir müzik atacan bir sürü uğraş. Sırf bu yüzden iphone'nunda müzik olmayan var :D Bir kere atıcan öyle kalacak...

16-) Andoiddeki altyazı oynatan uygulamaların hepsi iphone'da da var...

Bunlardan bazıları android'de yapılıyor ama iphone'nun iki katı fazla adımla yapıyorsun zaman kaybı. Nasıl yapılacağını bulmak için...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iPhone'un tum versiyonlarini ve aralarda Android'li telefonlar kullandim. Samsung S3 ilk ciktiginda artik Android oturdu diye sevinmistim ve herkese S3 almasini onermistim. Kendim de yaklasik 1 yil kullandim. Ama zaman icinde alet kastirdikca kastirdi. Yuklu e-posta hesaplarimda sorun yasadim. Birkac kez hard reset atmak zorunda kaldim. Bir keresinde telefon dondu, yenisiyle degistirttim. En sonunda gene iPhone'a dondum.

Bence Android'li telefonlar cok daha fazlasini cok daha guzel yapabilecek durumda. Donanim olarak iPhone'dan daha guclu telefonlar var. Yazilimda da pek eksik degil, hatta yazilim guncellemeleri daha hizli gelebiliyor. Ancak, bir sure sonra telefon adami bezdiriyor.

iPhone bedenin ayrilmaz bir uzvu gibi, farkinda olmadan kullanilan bir bisiklet gibi. Yapman gereken her isi kaymak gibi yapiyor. Omuzlarin dusuk kaliyor. Kaşlarin inik oluyor. Parmaklarin virtuoz parmagi gibi hareket ediyor.

Androidli telefonlar ise ugrasirsan daha fazla akrobasi yapabilecegin, altindan kaymaya musait bir kaykay gibi. Kullanirken sanki geriliyorsun. Kaşlar catiliyor. Parmaklar eklem yerlerinden zorlaniyor. Androidi sevmek icin ciddi caba harcamak gerek. Ancak su da var ki caba harcayana daha fazlasini verir. Ben uzun sure o cabayi gosterip alacagimi aldiktan sonra, iPhone'un huzurlu kollarina kendimi geri attim.