HTC One Kullanıcıları Kulübü

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Ölü piksel falan değil de, size çok önemli bir şey söyleyeceğim.

Kamera, 2-3 ay kullandıktan sonra fena pisleniyor ve her fotoğraf çekiminden önce silmeniz gerekiyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1 hafta içinde almayı düşünüyorum, kullananlara bi kaç sorum olucak;
batarya ne kadar gidiyo? ve bide ekran full hd olduğu için gpu yetersiz kaldığı ve bazı yüksek grafikli oyunlarda takılma yaptığını duydum bi kaç kişiden. var mı öyle bi sorun?

88febo88

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bataryası normal kullanimda bir günü çıkartıyor. Yüksek grafikli oyunlar iyi optimize edilmişse sorun cikartmaz. Ve çoğu oyunda da guncellemelerden sonra gelişmeler oluyor. FullHD ekranlar ilk çıktığından bu yana oyunlar giderek daha iyi hale geliyor

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
bataryada sıkıntı yok. rakiplerinden iyi diyebilirim. maşallah :D

ferdi_25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba abi benim bi sıkıntım daha var cihazımla yıldızım bitürlü barışmadı şebeke modundaki gsm/wcdma işaretli olunca şebeke cok zor cekiyor hatta %80 çekmiyor ama sadece gsm bölümünü işaretliyorum bu seferde 3g internete baglandıgımda cok yavas oluyor bu konuda aydınlatırmısınız

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
ferdi sorunun gsm şebekesinden kaynaklanıyor. telefon ile alakalı değil. çeken bir yerde değilsin. dilersen sorun olup olmadığını anlaman için telefonuna başka bir sim kart tak. değiştiğini göreceksin.

ferdi_25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sagol abi seni de yoruyoruz.aldıgım bu cihaz imei sorgulamada evrakları kontrol aşamasında gibi bir ibare cıkıyor aldıgım arkadas ta sorun değil bikaç güne onaylanır dedi acaba kapanma gibi bir sıkıntı olurmu abi.

ismaill07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.a arkadaslar bende htc one almayı dusunuyorum.Fakat herkes gıbı benımde bır kac sorum olacak.
-batarya ne kadar gıdıyor ıyı dıyıp yada 1 gunu cıkarıyo gıbı tam belırsız cevap degılde 12 saat vs gıbı net cevap verırsenız daha ıyı olur
.ben gunluk 15 dk konusma
1 saat 3G ınternet ,
2-3 saat wifi ile internet(ınternette vıdeo da izlerim 30-45 dk sını)
en fazla yarım saat oyun,
1 saat kadar muzık dınlerım
sımdı sızce bu batarya benımle gunu cıkarır mı ? sabah 9 aksam 10 a kadar benı goturur mu ?
-yenı guncelleme(4.2.2) ıle batarya daha az gıdıyor dıyorlar dogru mu ?
-guncelleme ıle oyunlarda kasmanın artık olmadıgını soyluyorlar dogru mu?
-kameranın son halı nasıl guncellemelr sonun da daha ıyı hale geldı mı ? bırkac foto atar mısınız ?
-ısınma sorunu kımı tava gıbı el yakıyo dıyo kımı ıse normal bır ılıma oluyor dıyor hangısı ? bıde bazıları oyunda ısınıyor dıyokı bu normal fakat bazıları telı elıne al ekranı kullnmam yetıyor hemen ısınıyor dıyor dogru olan hangısı ?
-telefon anahtara falandegınce aynı cepte vs cızıkler olusuyomu (cızılmeye dayanıklı denmıstı de ) sıyah renk cızılmeye daha mı meyıllı yoksa sadece safsata mı ?
Arkadaslar cok uzun oldugunu bılıyorum kusura bakmayın fakat merak etıklerım cok fazla bu tel benı heyacanlandırıyor bunun ıcın cok arastıtıyorum .
İlgi ve Alakanız için şimdiden çok tesekur ederım .

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
S.a arkadaslar bende htc one almayı dusunuyorum.Fakat herkes gıbı benımde bır kac sorum olacak.
-batarya ne kadar gıdıyor ıyı dıyıp yada 1 gunu cıkarıyo gıbı tam belırsız cevap degılde 12 saat vs gıbı net cevap verırsenız daha ıyı olur
.ben gunluk 15 dk konusma
1 saat 3G ınternet ,
2-3 saat wifi ile internet(ınternette vıdeo da izlerim 30-45 dk sını)
en fazla yarım saat oyun,
1 saat kadar muzık dınlerım
sımdı sızce bu batarya benımle gunu cıkarır mı ? sabah 9 aksam 10 a kadar benı goturur mu ?
-yenı guncelleme(4.2.2) ıle batarya daha az gıdıyor dıyorlar dogru mu ?
-guncelleme ıle oyunlarda kasmanın artık olmadıgını soyluyorlar dogru mu?
-kameranın son halı nasıl guncellemelr sonun da daha ıyı hale geldı mı ? bırkac foto atar mısınız ?
-ısınma sorunu kımı tava gıbı el yakıyo dıyo kımı ıse normal bır ılıma oluyor dıyor hangısı ? bıde bazıları oyunda ısınıyor dıyokı bu normal fakat bazıları telı elıne al ekranı kullnmam yetıyor hemen ısınıyor dıyor dogru olan hangısı ?
-telefon anahtara falandegınce aynı cepte vs cızıkler olusuyomu (cızılmeye dayanıklı denmıstı de ) sıyah renk cızılmeye daha mı meyıllı yoksa sadece safsata mı ?
Arkadaslar cok uzun oldugunu bılıyorum kusura bakmayın fakat merak etıklerım cok fazla bu tel benı heyacanlandırıyor bunun ıcın cok arastıtıyorum .
İlgi ve Alakanız için şimdiden çok tesekur ederım .

Hepsine cevap veriyim senin için

-batarya yaklaşık 5 saat ekran açık süresi sunuyor kullandığın uygulamalara göre değişir bana yetiyor 5 saat, işlemci kullanmayan uygulamalar ile 6.5 saati de gördüm ben. Bugün mesela neler yaptım 1.5 saat WiFi üzerinden internet 1 saat WiFi üzerinden video, 1 saat da sosyal ağlara baktım, WiFi sürekli açıktı, whatsapp konuşması, biraz fotoğraf 5 saat ekran süresi aldım %20 idi sarjım daha da gider yani ama 3g ile biraz daha azalır performans.

-güncelleme ile başta biraz sıkıntı oldu bataryada çünkü yeni rom yüklendi sonra kendi kendine düzeldi bende eskisinden bi farkı olduğunu düşünmüyorum olsa da en fazla yarım saat ekran açık süresi fark etmiştir.

-oyunlarda zaten kasma görmen çok zor, piyasanın en iyi donanımlı aletlerinden biri

-kamera dengesiz bazen piyasadaki tüm telefonlardan iyi sonuç alıyorsun bazen de rezalet güncelleme ile hiçbir şey değişmedi sadece iso ayarını manuel ayarlama bozuldu o da duzeltilir güncelleme ile.

-ısınma konusunda güç tasarrufu modunda kullanıyorum cihazı 2-3 kere çıkardım sadece. Bu haliyle sarjda internette gezince ve kamera açınca batarya 41 dereceye kadar geliyor ki normal bi değer bu. Elin yanmasından ziyade içteki pilin ısısı önemli. Herkesin hissi farklıdır ama alüminyum kasa ısıyı içeriden alıp dışarıya ilettiği için telefon ısınmış oluyor. Sarjda büyük işler yapmamak lazım telefonla hele ki güç tasarrufunda değilse.

-kasa çiziklere dayanıklı ama beyaz olanda yandaki plastik hemen eziliyor tırnakla bile ezme şansın var yandaki plastiği. Elmas kesim yerleri zaten çizilmek için üretilmiş gibi kolay çiziliyor. Siyah olan bi teşhir ürününü tırnakladım baya yandaki plastik daha iyi sanki siyahta kasada bir fark göremedim.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
bu arada her yerde bulamayacağınız bilgi geliyor :D

4 kere düşürdüm telefonu dışarıda. çoğu da asfalta ve betona düşmeler bunlar. ekranda herhangi bir sorun yok ama alüminyum kenarlarda ciddi çizilmeler var ama beklediğim şeylerdi. asıl sürpriz olan, ekranda bir çizilme olmaması. ya da ben çok şanslıydım.

sonradan fark ettim, arka kapakta bulunan htc yazan yerdeki dolgular, bu düşmelerden sonra düşmüş. şu anda sıfır cihazda orası parlak metal iken bende siyah :D ama sıkıntı mı? değil :D

erol_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Slm bende bu cihazı alalı yaklaşık 2 hafta oldu diger cihazım note 2 eskiden evin çatısından wifi yi noteyle ful açarken şuan bunda wifi mi bulamıyor kasanın metal olmasından mı acaba bu sorun.

ismaill07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tesekur ederım elbette yardımcı olsun :)
batarya konusunda anladıgım kadarı ıle ekranın acık kalma suresı 5 saat bunu nasıl kullandıgın genel olarak fark etmıyor 5 saat ekran aktıf olduktan sonra sarj bıtıyor dogru mu ? :)
-kasa yanındakı plastık kısım derken ?

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
tesekur ederım elbette yardımcı olsun :)
batarya konusunda anladıgım kadarı ıle ekranın acık kalma suresı 5 saat bunu nasıl kullandıgın genel olarak fark etmıyor 5 saat ekran aktıf olduktan sonra sarj bıtıyor dogru mu ? :)
-kasa yanındakı plastık kısım derken ?

Alıntılarsan bana bildirim gelir mesajı görürüm şimdi şans eseri gördüm :) Kasadaki tam beyaz olan bölümler plastik. Gri olan yerler alüminyum. Cihazı saran yanlardaki beyaz plastik kısımdan bahsettim orada. 5 saat civarı ben hiç %10 altına düşürmedim daha benim eski sensation %4 kaldıktan sonra en az 45 dakika falan daha gidiyordu ekranı eğer bu da öyleyse 6 saat bile edebilir ki gördüm 6 saat ekran süresi alanları ha ben de gördüm ama ben sırf whatsapp için kullanmıştım o zaman video falan izlememiştim sarj lazımdı çünkü; bi de inanıyorum ki htc, stand by'ı daha etkili hale getirecek güncellemeler yapacaktır diğer telefonlarına yaptığı gibi çünkü durduğu yerde daha fazla sarj yiyor telefon ilginç bir şekilde :)

gkhns89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar gece çekimlerinde kamerada izler çıkıyor belli olsun diye parmağımla kapatıp bir foto çektim. Flash la çekildiğinde kayboluyor.

s42yr4.jpg
Bu görüntüyle ilgili birde vidyo çektim arkadaşlar. Telefonun 1 ayının dolmasına az süre kaldı o yüzden yarın servise vereceğim.

[video=youtube;EfZTKcttkeg]http://www.youtube.com/watch?v=EfZTKcttkeg[/video]

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=280469]smnfrkn[/MENTION] Osman o ram oranini gosteren widget mi? Widgetsa ismi ney indireyim :)

cani109

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kolay gelsin arkadaşlar bende HTC One telefonumu sıfırlamak istiyorum ingilizce baslatip Google Now u kunlanmak istiyorum Telefonumu Adan Zye yedeklemenin bir yolu varmı yardımlarınız için şimdiden teşekkur ederim :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Gittigidiyorda istemediğin kadar kılıf var ayrı satılan ekran koruyucularıda var ama bu kılıfların çoğunun yanında hediye olarakda veriliyor. Hiç olmadı ebaydan al orada Türkiye'de olmayan binbir çeşit kılıf var fiyatlarıda uygun kargo ücretliye birlikte Türkiye'deki fiyata gelir!!!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
htc one da bir müziği veya videoyu dlna özellikte olan bir tv de izliyebiliyorum. fakat aynı tv den telefon içindeki dosyaları göremiyorum. bunun için ne yapmam lazım. tv markası samsung. telefon için allshare özelliği olan bir program var mı

DevilMayCry85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkeze iyi geceler cihazı daha bugün aldım blinkfeed nasıl kaldıracam yardımcı olursanız çoks evinirim

88febo88

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Beyler birşey sorcam telefona bildirim gelince titremesini nasıl engellicez. Güç tasarruf modundayken engelleniyor ama bn normal modda da kapatmak istiyorum

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=350749]88febo88[/MENTION] Ayarlar - Ses - Titreşim. Ben denemedim ama sanırım böyle..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar htc one nın kızılötesine manuel kumanda tanımlayabiliyoruz peki bu kızılötesine araç ya da garaj kumandası tanımlayabilir miyiz ? Ben araç kumandalarıda kızılötesi ile çalışıyor diye biliyorum buna uygun bir yazılımla bu kızılötesi sensörü araçta çalışırmı?

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar htc one nın kızılötesine manuel kumanda tanımlayabiliyoruz peki bu kızılötesine araç ya da garaj kumandası tanımlayabilir miyiz ? Ben araç kumandalarıda kızılötesi ile çalışıyor diye biliyorum buna uygun bir yazılımla bu kızılötesi sensörü araçta çalışırmı?

Kızılötesi olan birçok kumandanın fonksiyonlarını ekleyebilirsin hepsi çalışmıyor ama, smart remote vardı bulamadım şimdi ama htc nin kendi programı da aynı işi yapıyor kızılötesi kısımları karşılıklı getirip kumandada istediğin tuşa basıyorsun One sa fonksiyonu öğreniyor, ama dediğim gibi bazı tuşlar çalışmıyor

septisil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, yazılımsal bir problemim var. Bugün HTC One cihazımda Facebook Messenger programını varsayılan sms programı olarak ayarladım denemek için. Sonra da daha önce yapmayı unuttuğum android 4.2.2 güncellemesi geldi aklıma ve onu da yaptım. Daha sonra Facebook Messenger'ı beğenmeyip tekrar normal telefonun kendi İletiler uygulamasına geçeyim dedim ama geçemiyorum. İletiler uygulaması her açtığımda bir kaç sn içinde uyarı verip kapanıyor. "Messages beklenmeyen bir biçimde durdu. HTC'ye hata raporu göndermek ister misiniz?" şeklinde bir uyarı çıkıyor. Ayarlardan uygulamanın verilerini de silemiyorum, verileri sil butonu tıklanmıyor. Hiç bir çözüm bulamayınca telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım gene de hallolmadı. Bir fikri olan var mı, yardımınızı bekliyorum?

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Merhaba arkadaşlar, yazılımsal bir problemim var. Bugün HTC One cihazımda Facebook Messenger programını varsayılan sms programı olarak ayarladım denemek için. Sonra da daha önce yapmayı unuttuğum android 4.2.2 güncellemesi geldi aklıma ve onu da yaptım. Daha sonra Facebook Messenger'ı beğenmeyip tekrar normal telefonun kendi İletiler uygulamasına geçeyim dedim ama geçemiyorum. İletiler uygulaması her açtığımda bir kaç sn içinde uyarı verip kapanıyor. "Messages beklenmeyen bir biçimde durdu. HTC'ye hata raporu göndermek ister misiniz?" şeklinde bir uyarı çıkıyor. Ayarlardan uygulamanın verilerini de silemiyorum, verileri sil butonu tıklanmıyor. Hiç bir çözüm bulamayınca telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım gene de hallolmadı. Bir fikri olan var mı, yardımınızı bekliyorum?
facebook messengeri kaldırıp denedinizmi?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Messenger yüklü değilse yükle tekrar kaldır?:)
oda olmazsa hard format at

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kaptan bende de var bu kumandayı nasıl ayarlıyoruz anlatır mısın?

septisil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
facebook messengeri kaldırıp denedinizmi?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Messenger yüklü değilse yükle tekrar kaldır?:)
oda olmazsa hard format at

Teşekkür ederim. Tabii ilk iş onu kaldırdım zaten. Yükleyip tekrar kaldırmayı denerim ama fabrika ayarlarına döndürdüğümde bile olmadı. Hard format nedir, nasıl atılır?