HTC One Kullanıcıları Kulübü

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
arkadaşlar merhabaforuma yeni üye oldum. ben dün htc one alarak aranıza katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. benim aldığım seri sanırım haziran üretimi. avea bayisine de dün gelmiş zaten. neyseki kasa ve ekran sorunum yok gibi görünüyor şuan.
ama açıkçası hoparlör sesi beni çok tatmin etmedi. yani boomsound gerçekten yumuşak ve kaliteli bi ses veriyo ama açıkçası beklediğimden daha az ses çıkıyor. sony ericsson xperia neo v telefonumla aynı şeyleri dinlerken sesi ondan daha yüksek değil mesela. almadan önce "laptopumdan bile daha yüksek ses çıkarıyo" gibi lafları duyunca da beklentim çok yükselmiş olabilir tabi.
sizce hoparlörde bi sorun olabilir mi? yani dediğim gibi çok düşük değil ama xperia neo v'den de fazla değil ama kesinlikle daha kaliteli. fikirleriniz için şimdiden teşekkürler

Hayırlı olsun cihazın, Ayarlardan Beats'i kapatırsan sesi daha yüksek çıkacaktır. Yoksa zaten Beats açıkken sesi diğer cihazlarla hemen hemen aynı.

conywolker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
An itibariyle 4.2.2 guncellemesini almış bulunmaktayim telefon biraz daha hızlandı ;)

cndmrl91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar müzik uygulaması ile ilgili bir sorum var :
Birkaç şarkı indirdiğimde sadece bir tanesinin albüm resmini hepsine yüklüyor bende bundan rahatsız oluyorum bir çözümü varmı?

Merhaba, aynı sıkıntı beni de fazlasıyla rahatsız etmekteydi ki çözdüm. 3 tane birbirinden farklı müzik attığımda hepsinin kapağının aynı olması ID Tag lerindeki albüm kısmında aynı ismin yazılı oluşundan. Aynı albümden olmayan parçaların ID Taglerinde Albüm kısmını birbirinden farklı tutarsan sorunun çözülecektir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada aranızda yeniyim ben de :) iPhone 4 ten kurtulup S4 ve Xperia Z arasından sıyrılıp One alemine dalış yapmış bulunmaktayım. Sitedeki fanboy arkadaşların yorumlarına gülmekle beraber 2 hafta boyunca s4 ve one kıyaslaması yapıp da karar verdim One almaya. Üstelik ikinci el almış olmama rağmen ne ölü piksel ne kasa açıklığı gibi sorunlarla karşılaştım. Tertemiz cihaz ve buram buram kalite. S4'ün kamera ve işlemci avantajı deniliyor. Yok bataryası çıkıyor yok SD kart takılıyor falan.. Tümleşik halde olması, şık malzeme, daha kaliteli ekran ve Beats Audio ile daha derli toplu ve daha göz alıcı bence, tabi bu tasarım öğrencisi olarak şahsi fikrim. Malzemeden kaçmayışı hTC One'ı diğerlerinin yanında uzay mekiği vs denizaltı vs PVC boru şeklinde sıralamaya itiyor. Hangi cihazları kastettiğimi anlamışsınızdır. Daha fazla lafı uzatmadan bitireyim. Selamlar herkese :)

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
4.2.2 güncellemesini yüklüyorum ben de. Gelişmeleri az sonra paylaşacağım.

oggnogg

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Android 4.2.2 güncellemesini aldım az önce şimdilik 3 tane ekran resmi koyuyorum arkadaşlar :)

Merhaba, aynı sıkıntı beni de fazlasıyla rahatsız etmekteydi ki çözdüm. 3 tane birbirinden farklı müzik attığımda hepsinin kapağının aynı olması ID Tag lerindeki albüm kısmında aynı ismin yazılı oluşundan. Aynı albümden olmayan parçaların ID Taglerinde Albüm kısmını birbirinden farklı tutarsan sorunun çözülecektir.

Bu arada aranızda yeniyim ben de :) iPhone 4 ten kurtulup S4 ve Xperia Z arasından sıyrılıp One alemine dalış yapmış bulunmaktayım. Sitedeki fanboy arkadaşların yorumlarına gülmekle beraber 2 hafta boyunca s4 ve one kıyaslaması yapıp da karar verdim One almaya. Üstelik ikinci el almış olmama rağmen ne ölü piksel ne kasa açıklığı gibi sorunlarla karşılaştım. Tertemiz cihaz ve buram buram kalite. S4'ün kamera ve işlemci avantajı deniliyor. Yok bataryası çıkıyor yok SD kart takılıyor falan.. Tümleşik halde olması, şık malzeme, daha kaliteli ekran ve Beats Audio ile daha derli toplu ve daha göz alıcı bence, tabi bu tasarım öğrencisi olarak şahsi fikrim. Malzemeden kaçmayışı hTC One'ı diğerlerinin yanında uzay mekiği vs denizaltı vs PVC boru şeklinde sıralamaya itiyor. Hangi cihazları kastettiğimi anlamışsınızdır. Daha fazla lafı uzatmadan bitireyim. Selamlar herkese :)
Hocam sağolda ben bunu nasıl yapacağım bu kunudada bi yardımcı olsan:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
gelen bıldırımlerı degıstıremesın ust kosede olur tum androıd telofonlardada bu aynı amaarka plandakı karanlıgı kaybetmek ıstıyorsan nowalauncher yukle apkmanıa dan neksus havası verıyor azda olsa smgelerın seklıde degısıyor hem

cndmrl91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam sağolda ben bunu nasıl yapacağım bu kunudada bi yardımcı olsan:)

Öncelikle tag düzenlemek için dBpoweramp music converter programnı kurabilirsin bilgisayara,mp3 tag programı da var fakat ben dBpoweramp kullanıyorum daha kullanışlı diye. Mesela dBPoweramp için anlatayım, kurduktan sonra müzik dosyalarına sağ tıkladığında "convert to" ve "edit ID tag" gibi seçenekler ekleniyor menüye. "Edit ID Tag" kısmından tüm parça bilgilerini giriyorsun (albüm, parça adı, sanatçı vs. ) alt bölümde de albüm kapağı eklemen için yer mevcut oradan da onu hallediyorsun ve oluyor (: eğer ki bütün bu işlemleri yapıp da parçanın bilgilerini düzenlediğin gibi göremez isen parçayı mp3 olarak tekrar convert et, sorarsa üstüne yazılsın de sonra girdiğin tüm bilgiler otomatik olarak düzenlenmiş oluyor. Telefona attığında da eksiksiz görüyorsun (: örnek için SS aldım koyuyorum.

NmTNyuG.png

musta07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar merhaba . tlfdan memnunum herşey güzel gidiyo ama iron man 3 yükledim telefona. şimdi benim anlamadığım bizdeki bu alet dünyanın en hızlı tlfu değil mi? iron man 3 patlamalı çatlamalı sahnelerde akıcılığını gözle görülür şekilde kaybediyor çünkü. yani bu oyunu yapanlar bizimkinden daha hızlı tlf var da ona göre mi yapıyolar anlamadım. kardeşimde de galaxy s3 var onda iron man inanın daha akıcı . ama tabi bu fark şundan da kaynaklanıyo olabilir htc'ye yüklediğim iron man nedense daha çok özel efekt falan içeriyor ( yani ayagından çıkan itici roket gücünü bile sıcak olduğu için dalgalı bi şekilde yapmışlar ) bi de cpu z yükledim evet biliyorum tüm çekirdekler genelde bir anda çalışmazlar. ama ne zaman baksam core 0 çalışıyor , core 1 ve 2de tık yok , core 3 ara sıra çalışıyor. şimdi arkadaşlar benim core 1 ve 2 arızalı mıdır acaba hiç çalışırken görmedim de kerataları? garip bi soru olacak belki ama neden core 1 ve 2 duruken 3 çalışıyor? teşekkürler

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
qy2uta2a.jpg

Electroworld de baktım telefona , beats audio yazisi silinmişti bende biraz kazıdım soyuluyodu

musta07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aman beats audio yazsa nolur yazmasa nolur bize allüminyum hTC yazısı yeter =)

88febo88

Asistan
Reaksiyon puanı
0
4.2.2 geldi çok sükür şuan güncelleniyor telefonum yaklaşık 400 mb bir güncelleme internetimde biraz yavaş bitmesini bekliyorum

oggnogg

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yeni farkettim 4.2.2 güncellemesi sonrası artık home tuşunu ayrıca menü tuşu olarakta kullanabiliyoruz :)

dagetegi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet 4.2.2 geldi indiriyorum bakalım nasıl olacak....Hayırlı olsun

sf.60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen bende yeni indiriyorum. Şu yeni kilit açma özelliği gelmişmi merakla bekliyorum :)

aarzukaratass

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şu kapkara ekranın gitmesini istiyorum gelen bildirimlerin üst köse de değil de ekranımda belirmesini istiyorum telefon sessiz modda veya kilit modun da iken ekranın yanmasını istiyorum acaba ben mi ayar yapamadım ... ama şu bildirim geldiğinde ekran uyku modundan çıkmıyor ve kapkara kalıyor bu durma fena halde takılmış durumdayım sadece sesli uyarı veriyor işim gereği sessiz büro ortamında çalışan birisi olarak bi mesaj geldiğinde veya facebooktan veya whatsapp tan bir bildirim geldiğin de haberdar olmak istiyorum acaba ben mi çözemedim :)
Tecrubeli arkadaşlardan bilgi alırsam sevinirim.

bu konuda bende yardım istiyorum ekranda görünmemesi kötü bir durum ayarlayamıyor muyuz? sadece led ışığı yeterli gelmiyor

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
4.2.2 Güncellemesiyle Birlikte:

Öncelikle cihaz daha akıcı bir hal almış. Arayüzde kesinlikle hissediliyor bu durum. 4.1.2 kullanırken bazen ekranları düzenleme alanına geçişler esnasında kasmalar olabiliyordu artık onlar da yok. Kapasitif tuşların açılış ve kapanışını efektif hale getirmişler ve anladığım kadarıyla ekran da önce en yüksek parlaklıkta yanıp sonra ortamdan aldığı ışığa göre parlaklığını belirliyor. Tabi heyecanla beklenen özellik: ev tuşuna uzun basınca menü tuşu özelliği göstermesi. Ayarlardan aktif hale getirebilirsiniz. Bir de pil ikonunun yanına şarj yüzdesi eklenmiş. Bunu da Güç menüsünden aktifleştiriyorsunuz.

Cihazın gördüğü RAM miktarı hala aynı, 1.5 GB. RAM yönetimi yine aynı kalitede; 700 MB civarı (Baktığım anda 777 MB'tı.) boşta RAM kalıyor bize. HTC'nin inatla eklemek istemediği bildirim paneli widgetları 4.2 yazılımıyla beraber ayrı bir sayfa olarak geliyor ancak -Gördüğüm kadarıyla- düzenlenemiyor. Kamera bariz derecede olmasa da iyileştirme görmüş. Blinkfeed'e Instagram hesabı senkronizasyonu eklenmiş.

4.1.2'de docka koyduğunuz uygulamalar, uygulama menüsünde gözükmüyordu, artık gözüküyor. Bildirim panelinde kullanmasanız dahi sürekli duran Güç Tasarrufu bildirimi yandaki widget paneline kaydırılmış, artık sadece Güç Tasarrufu etkinken bildirim panelinde gözüküyor. Sanki sesle ilgili bir sıkıntısı varmış gibi geldi bana, hatırladığı kadarıyla kendi kulaklığıyla Beats Audio etkinken en yüksek sese aldığınızda biraz bozulma oluyor oluyor seste.

Genel olarak kendi yorumumu söylersem sadece 4.2 ile çıksın diye apar topar vermeyip, güncelleme ile verilen yazılım çok stabil. Üstelik bu ilk hali, stabil yazılımı nerelere kadar çıkaracaklar merak içindeyim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar inanır mısınız? Dün geceden beri bu konuyu okuyorum. Tam 19 SAYFA ! Alacağım falan da yok ama sürekli hayal kuruyorum almakla ilgili. 2 milyarım falan yok. 1 milyarım bile yok. Özelliklerini araştırmak, karşılaştırma videolarını izlemek zevk veriyor bana. Bide sanki alacakmış gibi ikileme düşüyorum ya onu anlamıyorum. S4 mü One mı diyorum içimden. 1 saatlik karşılaştırma videolarını izliyorum. Böyle bi telefonu çok isterim ama nerdee. Çok nadir şans oyunları oynarım. Artık onlardan çıkarsa diye iyice hayallere kapılmış bulunmaktayım. İlk telefonumdan bu yana hiçbir telefonumu babam almadı. Bir miktar para katıp annemle aldık. Şu an kullandığım telefonda Nokia 603. 1 yıl oldu alalı. Aslında telefon oyun oynamayanlar, hızı ve akıcılığı sevenler için çok harika. Ama ben oyunları çok sevdiğim, uygulama çeşitliliğini sevdiğim için bu telefon ilk günkü gibi cazip gelmiyor. 1 yıl olduğu içinde aileme bişey diyemiyorum yani. Ama şöyle bi yerden para gelse direk satıp htc one alcam. Bu arada smnfrkn'a da teşekkürler. Her soruya cevap vermeye çalışmış. Şaka maka saatlerce sıkılmadan okudum bu 19 sayfayı. zaman nasıda geçmiş anlamadım :D

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Kendi postuma ekleme yapayım Blinkfeed ekranında geri tuşuna basınca en üste çıkıyor. Bunu videoda görmüştüm unutmuşum az önce yeniden keşfettim. :)

sf.60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bide galerideki resim kalabalığı ortadan kalkmış sanırım örneğin facebooktaki herkezin resimleri gözüküyordu ama şimdi oyle değil hepsi bir klasörde toplanmış daha düzenli olmuş.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
verdiğiniz bilgiler için herkese teşekkürler benim iki sorum olacaktı,
1-) Telefonun kamera performansı nasıl kullananlar içinde s4 tarafından çekilen resimlerle karşılaştıran var mı ?
2-) Pili gün boyu mobil şebeke açıkken kaç saat gidiyor ? (Saat olarak cevap verebilirseniz sevinirim :))

gkhns89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar gece çekimlerinde kamerada izler çıkıyor belli olsun diye parmağımla kapatıp bir foto çektim. Flash la çekildiğinde kayboluyor.

s42yr4.jpg

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
4.2.2 ile sarj bariz derecede düşmüş tek kötü yanı o, onun dışında eklenebilecek nerdeyse her şey eklenmiş.

DevilMayCry85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HT35KW 0 hata 2 arkadaşım aynı seriden aldı bende alıcam ağustos ortalarında tavsiye ederim renk fark etmiyor 0 hata

bildiğin pembe oluyor ateş kırmızısı olsaymış daha canlı olurdu
Kırmızı One için HTC'nin Vine'ki Postu

[video]https://vine.co/v/h7XrAxUDKhb[/video]

herkeze selam olsun hayırlı ramazanlar öncelikle arkadaşlar tam 1 aydır galaxy s4 ve one inceliyorum girmediğim yerli yabancı site kalmadı çok kararsızdım ve sonunda one almaya karar verdim ama kasa açıklığı birde görüntülü konuşma olayı yeni gelen 4.2.2 sürümde de şebeke üzerinden konuşulma imkanı yokmu arkadaşlar bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim ve son ekliyeceğim olay sakın htc one ısınıyor diye dert etmeyin eğer ısınma görmek istiyen varsa çok değil 30-45 dakka s4 kullanın ısınmanın alasını görürsünüz htc one metal ısıyı dağıtıyor ama s4 sanki kapak eriyip elinize yapışıyormuş gibi his veriyor amacım s4 kötüleyip one övmek değil sıkıntısız seri HT35KW bilginiz olsun alanlara hayırlı olsun herkeze iyiy forumlar

88febo88

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar gece çekimlerinde kamerada izler çıkıyor belli olsun diye parmağımla kapatıp bir foto çektim. Flash la çekildiğinde kayboluyor.

s42yr4.jpg

aynen bu lekeler bende de çıkıyor acaba garantiye göndersem mi diye düşünüyorum herkeste var mı bu lekeler garantiye göndermeli miyim ?

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Garantilik bir durum yok yazılımla alakalı

88febo88

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Böyle de yazılım hatası olmazki koskoca htc one da acil düzeltilmesi lazım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
HTC one imei klonlu cihazım var 4.2.2 güncellemesi henüz gelmedi bunun sebebi ne olabilir ? ayrıca güncelleme sonrası imei veya telefon içeriğini kaybedermiyim ? bilgisi olan varmı ?

Cgtyy90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen bu lekeler bende de çıkıyor acaba garantiye göndersem mi diye düşünüyorum herkeste var mı bu lekeler garantiye göndermeli miyim ?

Ben gönderdim telefonun ayın 3 ünden beri serviste yurtdışından yenisini getirttiler. Sanırım birkaç güne elime ulaşacak telefonumda Ekranın altında bezelye tanesi büyüklüğünde bir leke ve birde kamera performansında artık benm şansıma arkadaşlar yanlış algılanmasın :)
Maalesef çok bulanık çekim performansı vardı.Eğer aklınızda soru işareti kalıyorsa ve 20 gün bekleyebilirim diyorsanız gönderin telefonunu aldığınızda ilk 30 günde sorunsuz olarak değişimi yapılabiliyor.

Tek ve EN BÜYÜK sıkıntı kvk servislerinin aşırı ilgisizliği.

Birde eğer telefonunuzu gönderecekseniz kartal yüksek seviye servisine göndermenizi tavsiye ederim ben izmir e gönderdim oradan istanbula yönlendirildi. İşlemleriniz daha çabuk bitebilir.

Yalnız belirtmek isterim yinede kvk öyle ilgisiz ki telefonum izmirden istanbula gönderilirken aksesuarlarımın hepsi faturam da dahil izmirde kalmış sadece 5 gün onların istanbula ulaşması beklendi ve telefon serviste öylece yattı neymiş aksesuarlarım olmadan işleme devam edilemezmiş allhtan HTC çok ilgili direk onları aradım ve yazı gönderdiler. Günlerce bekleyen telefonumun işlemleri hemen devam etmeye başladı.

Böyle şeyler yaşamaya da hazır olun arkadaşlar eğer elden teslim edersenizde mutlaka kargo firmasında kutu içerisindeki tüm aksesuar faturaları falan kayıt ettirin tutanak hazırlatarak gönderin ben şanslıydım neredeyse benden yeni aksesuar almamı isteyeceklerdi.

Gönderecek arkadaşlara şimdiden kolay gelsin :)

Ony

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkeze Merhaba :)

Öylesine Internette Gezerken Forumunuzdaki HTC One Konusuna Nasıl Geldim Bilmiyorum :) Sayenizde HTC One Sahibi Oldum :) Galaxy S3 Telefonumu Satıp Bu Telefonu Aldım. Telefonu Bir Bayandan Aldım Kendisi Telefonu Turkcellden Almıs Fakat Kullanamadığı İçin Bugün Kendisinden Aldım (Telefon 4 Günlük) 1750 TL'ye KVK Garantili Olarak Satın Aldım. Sizlerden İlk Öğrendiğim Kasa Açıklığına Özellikle Baktım Fakat Herhangi Bir Açıklık Söz Konusu Değil. Şu An İçin Gayet İyi Anlaşıyoruz. Samsung Kamerasına Alışıp HTC'ye Geçmeye Çekinen Arkadaşlar Varsa Hiiiiç Düşünmeyin Kesinlikle Tavsiye Ederim Harika Bir Kamera Performansı Var. Telefonun Herşeyini Çok Beğendim Fakat Bildirim Ekranında "Şebeke Sorunu" Yazıyor ve Altında Tekrar Denemek için Dokunun Yazıyor. Dokunduğumda Faceye Bağlanıyor Ama Şebeke Sorunu Yazıp Geri Çıkıyor. (Normal Faceye Girdiğimde Hiç Bir Sorun Yok, Telefonun Çekimide Çok Güzel)