HTC One Kullanıcıları Kulübü

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Genel Performans: HTC One
Grafik Performansı: Galaxy S IV
Yazılımın Performansı: HTC One
Yazılımın İşlevselliği: Galaxy S IV
Kasa Kalitesi: HTC One
Ses Kalitesi: HTC One
Fotoğraf Çözünürlüğü: Galaxy S IV
Fotoğrafların Renk vb. Açılardan Kalitesi: HTC One
Şarj: Galaxy S IV
Aksesuar Bolluğu: Galaxy S IV
2. El Piyasası: HTC One
Kendi tercihim: HTC One

Başka açıdan sorarsan değerlendiririm hocam :)
çok sağol üstad. :) htc ile ilgili bir gözlemim var. Servis vs. Bulunabilirliği olarak samsung daha iyi. Bir de htc galiba üst model çıkardığında eskilerine samsung kadar güncelleme getirmiyormuş. Doğru mudur bu? Ve htc de samsung da olmayıp da onda olan aman aman bir özelik var mı? Mesela samsungda temassız kontrol vs. Vs. Vs. Var.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
çok sağol üstad. :) htc ile ilgili bir gözlemim var. Servis vs. Bulunabilirliği olarak samsung daha iyi. Bir de htc galiba üst model çıkardığında eskilerine samsung kadar güncelleme getirmiyormuş. Doğru mudur bu? Ve htc de samsung da olmayıp da onda olan aman aman bir özelik var mı? Mesela samsungda temassız kontrol vs. Vs. Vs. Var.

Brighstar One alırsan herhangi bir Vodafone aracılığıyla yollayabilirsin, daha büyük bir bulunabilirlik var değildir sanırım :) Ama Samsung servis işini kendi yapıyor galiba, bir de tamiri daha kolay cihazlarının hepsinin.

HTC güncelleme politikasını değiştirmeye karar verdi, bu iş kumar gibi tabi, aldığın cihaz sonuna kadar her güncellemeyi almaz. Bir de cihaz stabilken güncellemenin ehemmiyeti tartışılır tabi. Apple bile yazılım için telefon ürettiği halde sonsuza kadar destek vermiyor :) Geçen seneki HTC modelleri muhtemelen Samsung'lardan önce 4.2.2 alacak, fikir oluşturur sanırım biraz.

O tarz özellikler yok, bildiğimiz, alüminyum kasalı, çift hoparlörlü, Blinkfeed'li Zoe'li HTC One ama bu özelliklere ne kadar ihtiyacın olduğu tartışılır bence, çünkü elzem olsa bana sormazdın, çoktan öğrenmiş olurdun. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Samsung ta temazsiz kontrol varmis... Reklamda soylicek bise olsun diye koymuslar resmen. Tamam ellerin yagliykeb falan kullanirsin ama elinde her dk mi yagli olucak elini sil bas.

bjkboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende htc aldım beyler şarj sorunu hariç hiç bi sıkıntı yok :d

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=280469]smnfrkn[/MENTION] cihaz ile aran nasil :D Kesfettigin bi'seyler var mi? Veya şu kotu olmus diyebilecegin bi'sey var mi? Bide kizilotesi mi ne var ya hani tvyi kumanda ediyosun. Onu kullaniyo musun? Her tv ile uyumlu diyolardi..

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
@smnfrkn cihaz ile aran nasil :D Kesfettigin bi'seyler var mi? Veya şu kotu olmus diyebilecegin bi'sey var mi? Bide kizilotesi mi ne var ya hani tvyi kumanda ediyosun. Onu kullaniyo musun? Her tv ile uyumlu diyolardi..

Şimdi bir şey söyleyeceğim ama deli diyecekler bana :D Ara ara kılıfından çıkarıp masaya koyuyorum ya da elime alıyorum kasasına bakmak için. Nedense çok hoşuma gidiyor. Bir SS almayı öğrendim o da farklı bir şey değil yani, cihazı elimde tutarken serçe parmağımı altına destek olacak şekilde koyuyorum bazen, tam ayarlamazsan köşesi rahatsız edebiliyor.

1 ayı geçti ne keşfettim neyi biliyordum unuttum açıkçası, karıştı bir birine. :D Grafik işlemcisi çok yüklü işleri yapmakta zorlanıyor, örneğin Real Racing 3'te 20-30 arabayı aynı anda modellemede sıkıntısı oluyor, FPS düşüşleriyle bariz hissediliyor. 1 saat N.O.V.A. 3 gibi ağır bir oyunu oynarsan cihazı değdirdiğin yer kızarır, alüminyum olmasından kaynaklı bu da. Bunun dışında performansı iyi olan kamera keşke 4 değil de 8 mpx olsaydı.

Kızılötesi için sanırım Sense TV adlı uygulamayı kullanıyoruz, onun da başında konum soruyor, Türkiye yok. Dolayısıyla güncellemeyle gelmesini umacağız.

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
LG Led Tv var mesela bende. Dünyada da var sonuçta :) Kontrol etmez mi acaba :)

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
:D neyse bekleyelim hTc Türkiye biraz hızlı olmalı :)

Cgtyy90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Swiftkey uygulamasını kullanan var mi arkaslar bazı özellikler one da var zaten ama one da kendiliğinden tamamlama bazen sıkıntı oluyor klavyede kullanan oldu

İse sizce yüklemeye gerek var mi

citykhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selam ürünü istanbul bilişimden almayı düşünyorum. İB den Alan varmı. Distrübitör garantili ürünle 50 tl fark var. Distrübitör olarak brightstar demiş.
Tecrübe eden varsa fikirlerinizi dinlemek isterim.Farklı bir marka yada model alan varsada lütfen yazsın. Bu arada sizlerin htc one 'ı hangi garantide kvk v.b.

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Selam ürünü istanbul bilişimden almayı düşünyorum. İB den Alan varmı. Distrübitör garantili ürünle 50 tl fark var. Distrübitör olarak brightstar demiş.
Tecrübe eden varsa fikirlerinizi dinlemek isterim.Farklı bir marka yada model alan varsada lütfen yazsın. Bu arada sizlerin htc one 'ı hangi garantide kvk v.b.
hocam sana şöyle cevap vereyim 2 hafta önce istanbul bilişimden sipariş ettim telefonu yanlız şöyle yazıyordu distribütör garantili bende şüphe duymadan sipariş ettim 2 gün sonra beni aradılar ee telefon ingilizce siz play store dan morelocale programını indireceksiniz öyle türkçeleştireceksiniz :) dedim ne alaka bunlar distribütör garantili değilmi nasıl ingilizce olur ee onlar bitti biz size bizim ithal ettiklerimizden göndereceğiz siparişimi iptal ettim parayı 2 gün içinde yatırdılar bu anımı anlatıyım dedim şimdiki siparişimi hızlıal dan yaptım

citykhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Tam istanbul bilişime yakışan dansöz hareketler desene. Adam olmaz bunlar. Ara bir sor madem ürün kalmadı paralel istermisiniz. Sanki sakız satıyorlar. 2000 tl civarı para ya.Tamam vazgeçtim bunlardan alacağıma 1 - 2 ay beklerim.
hizli aldan hangi garanti ile aldın acaba. Bunlar gold un firması onlardada paralel ithalat gibi gold garantili telefon satarlardı bir ara. Gri mi siyah mı aldın? Fiyat neydi? Yazarsan sevinirim.

caghan1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende istanbul bilişimden alıyordum almadım TR menü olmadığı için ve istanbulbilisim den alınan ürünlerin hepsi kendi garantisi altındadır başka garanti beklemeyin. gold'a gittim ürüne bakmak istiyorum dedim baktırmadılar sinirlendim Mediamarkt e geçtim orada teşhir ürünü vardı onu gösterdiler ve aldım brightstar garantili kendi teknik servislerini kurmuşlar yani teleservis ile çalışmıyorlarmış bu benim çok hoşuma gitti açıkcası çünkü teleservice telefonu sıfırlamaktan başka bişi yapmıyor ve sana geri gönderiyor ilgi sıfır açıkçası Mediamarkt' a bakabilirsiniz ürün için.

cihazın 468 PPI olduğundan bazı oyunlar desteklemiyor bu telefonun bir sorunu değil Oyunların bu kadar kaliteli ekrana destek verememesinden kaynaklanıyor.
cihaz ısınması oluyor ama elime aldığımda plastik bir kasa alıcağıma bu ısınmaya katlanırım ve verdiğin para bu diyor duruşuyla :)
cihazın kulaklık çıkışı mükemmel diyebilirim ve normal hoparlorleride mükemmel diyebilirim okadar güzel stereo ses veriyor ki bütün efekleri duyabiliyorsunuz
cihazda performans sorunu hiç yaşamadım.
S4 kamerası ile karşılaştırırsak One ın çektiği resimlerdeki doygunluğun yanına yaklaşamıyor çok canlı çekiyor heleki sıfır ışık olduğu yerde çok güzel çekiyor.
4.2.2 güncellemesiyle bir çok şey eklenecek telefona hem performans hemde ufak tefek yazılım sorunlarınında giderileceğini düşüyorum..

sormak istediğiniz sor varsa girdiğimde yardımcı olmaya çalışırım alıntı ile yazmanız yeterli olur :)

umarım yeni almak isteyen arkadaşların sorunlarına cevap verebilmişimdir.

aarzukaratass

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaşlar benim telefonum hemen ısınıyor neden böyle bi bilgisi olan var mı? ne yapabilirim?

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ya arkadaşlar benim telefonum hemen ısınıyor neden böyle bi bilgisi olan var mı? ne yapabilirim?

"Hemen ısınıyor"daki hemen takriben ne kadar süreye denk geliyor? Örneğin 20 dakika Temple Run 2 ya da yarım saat internette sörf gibi.

88febo88

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok sukur sorunsuz bir htc one aldim :) Sense tv olayinda almanya dedim posta kodunu salladım almanya nin digiturkunu gösteriyor proggramlari filan kumandayi bulamadim.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Aranızda kasa açıklığı ve piksel sorunu olmayan seriyi kullanan var mı?
Varsa o serinin bilgisini mcks imei sorgusunda geçip geçmediğini söyleyebilir misiniz?

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Tam istanbul bilişime yakışan dansöz hareketler desene. Adam olmaz bunlar. Ara bir sor madem ürün kalmadı paralel istermisiniz. Sanki sakız satıyorlar. 2000 tl civarı para ya.Tamam vazgeçtim bunlardan alacağıma 1 - 2 ay beklerim.
hizli aldan hangi garanti ile aldın acaba. Bunlar gold un firması onlardada paralel ithalat gibi gold garantili telefon satarlardı bir ara. Gri mi siyah mı aldın? Fiyat neydi? Yazarsan sevinirim.

Evet tam istanbul bilisimden beklenen hareketler. Hizlial goldun gri aldim distributor garantili aldim ozellikle sordum zaten 1930 a geldi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
an itibariile bugun almaya kafayı yordum sorun olmassa alıcam inş makro çekimleri kafama takıldı hiç biyerde makro çekilmiş foto bulamadım sizen ricam 2 tane makro foto cekip yollarmısınız

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence s4 daha güçlü gpu ve cpu olarak one den ama samsungun berbat arayüzü touchwiz teli kötüleştirirken sense çidden teli uçuruyor testlerde s4 daha iyi olsada arayüz olarak sense farkını koyuyor:clap:

Benimben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Konunun tamamını okumadan yorum yazmak istemedim. Mesaj yazmak için sabırsızlanıyordum. Bende deneyimlerimi ve fikirlerimi paylaşmak isterim. Öncelikle paylaşımlarından ve sorularından dolayı tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Htc One kasa ısınmasından dolayı pek çok arkadaş şikayet ediyor. O konuya açıklık getirmek lazım. Kasa alüminyum olduğundan ve alüminyum yapısı itibariyle altın gümüş gibi iyi bir iletkendir. İletkenlik aynı zamanda soğutma demektir. Bu nedenle pc lerde de farkettiyseniz işemci ve ekran kartı işlemcisi üzerine alüminyum soğutucu kanalları koyulur. Cihazınızın performansı biyerde bu iyi soğutmaya bağlıdır. HTC one ın kasası içerdeki ısıyı samsungun plastik kasasından daha kısa sürede emer bu yüzden cihazınıza daha iyi bir performans kazandırır. Yani aslında ısınıyor diye memnun olmalısınız :)
TV uygulaması için herhangi bir ülkeyi seçip devam edebilirsiniz. Ben Almanya yı secip o adımı geçtim. Sonra TV ve receiver ın kumandalarını tanımladım. Birden fazla kumanda tanımlanabiliyor. TV samsung led bunu otomatik tanıdı. Ama next uydu alıcısı için ön tanımlı ayarı bulunmadığından manuel olarak tanıtmam gerekti. Akıllı kumanda gibi tuşları eşleştiriyorsunuz. Biraz kurcalayınca çözersiniz. Sizden kumandanızdan belirttiği tuşa basmanızı istiyor, sonra denetiyor, eğer doğru komutu çalıştırdıysanız onaylıyorsunuz olmadı ise tekrar deniyorsunuz böylece diğer tuşları da sırayla tanımlıyorsunuz. Gerekli görmediği tuşlar vardı (teletex gibi) ben onları atladım mesela.
Bu benim ilk akıllı telefonum. O yüzden android dünyası da benim için çok yeni. Ama bilgiye açım deli gibi de okuyorum :D. Bildiğim bazı pratik bilgileri de paylaşayım.
Home tuşuna 2 kere bastığınızda arka plan çalışan uygulamalar geliyor. Onları kapatırsanız pil ömrü uzayabilir sanırım.
Konuda geri sayfalarda bir arkadaş cihazın modem olması ile ilgili birşeyler sormuştu. Kısaca onu da anlatayım. Hotspot denen özellik HTC One cihazınızı wi-fi modem olarak kullanmanızı sağlıyor. Aynı anda 5 cihaz bağlanabiliyor. Aktif ettikten sonra otomatik şifre oluşuyor, isterseniz kendiniz de şifre belirleyebilirsiniz. Wi fi li cihazlarınızla aratıp buluyorsunuz. Bağlı cihazlar telefonunuzda görünüyor. Modem olarak kullanılırken aynı zamanda telefonda da internet kullanılabiliyor.(Müşteri hizmetlerinden telefondaki internet gider, görüşme gelirse internet kesilir denmişti) Bunu özellikle tecrübe ettiğimden paylaşmak istedim.
Şimdilik bu kadar. Benim de sorularım olacak. Toparlayıp işten fırsat bulursam soracağım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hotspot için
Ayarlar/Kablosuz ve Ağlar/Daha/Mobil ağ paylaşımı/Taşınabilir Wi-fi hotspot
şifre ayarlamak, bağlı kullanıcıları görmek için bu ekranda, Taşınabilir Wi-fi hotspot ayarlar