HTC One Kamera Problemi

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sorun güncelleme ile ört pas edilmeye çalışıldı. ISO ayarını düşürerek düşük ışıktaki çekimleri karanlık yaparak HTC sorunu ört pas etti. Kamerayı açıp gece moduna alırsanız morlukları tekrar görebilirsiniz. Bu sorun ısıdan kaynaklanmakta, telefonun ısınması ile oluşuyor ve donanım hatası olduğu için yalnızda donanım değişimi yapılarak giderilebilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilip bilmeden konuşunca bu arkadaşın yazdığı gibi oluyor, mor ışıktan bahsetmiyoruz biraderim o durum yansımadan kaynaklı, htc one bende kullanıyorum ve aldıktan 2 ay sonra başladı sorun pembe-mor karışımı bir renk efekt misali ekranı kaplıyor tamamen görüntü kalitesinide çok düşürüyor, 4.4 kitkat çıkınca bakıcaz yazılım kaynaklı mı değil mi diye...

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşımın One ında da aynı sıkıntı vardı
Kameranın lens + sensörünü değişim ücretiyle beraber değiştirdiler sorun ortadan kalktı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar sorun mağazada anlaşılamaz çünkü sonradan oluşuyor. Telefon aktif olarak kullanıldıkça ve alüminyum kasa ısınınca ışık sensörü zarar görüyor. Benim telefonumda da bu sorun var ancak şu anda kışın telefonla soğukta (haliyle telefon da buz gibi) ilk resimleri çekerken bu sorunu görmüyorum. Zaman geçtikçe morluklar gelmeye başlıyor. Telefonu Mayısta aldığımda da bu sorun yoktu başlarda ancak sonradan oyun falan oynayıp telefonu ısıttıkça ortaya çıkmaya başladı.

Yabancı forumlardan durumu takip ediyorum adamlar çok uğraştı katiyyen yazılımsal değil. Zaten HTC de kamera sensör tedarikçisini değiştirdi bu sorundan dolayı. Ekim-Kasım sonrası kameralarda bu sorun yok ama bunların da TR'ye gelmesi muhtemelen zaman alır :( Eğer servise 10 kere yollamak istemiyorsanız telefonu, Şubat-Mart civarlarında servise vermekte fayda var. Şahsen ben de öyle yapacağım.

Ya da artık darlanıp gidip Lumia 925 ya da 1020 alacağım, sadece fotoğraf olayı yüzünden :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba aynı sorun bendede var arkadaşlar telefonumu ama ilk kullandığım 2ayda böyle sorun yoktu neden böyle oldu anlamıyorum mesela ısısal olduğu çok belli telefonunuzu buzluğa 10dk atın ve sonra kamerayı açın hiç morlaşma olmıcak :/

Y

yaw he he

SDN Okuru
Ön kameraya geçemiyorum AE/AF klitli diyo nasıl cozelbilirim yardım luften