Yardım HP laptop smart disk error 301 hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Link
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Merhaba, benim 2 sene önce aldığım hp marka laptop, garanti bitiminden hemen sonra açılışta smart disk error 301 hatası vermeye başladı, araştırdım ve bunun disk arızası olduğunu , diskin değişmesi gerektiğini öğrendim, sorun şu ki hdd ide çıkışlı ve teknoloji mağazalarında ide çıkışlı hdd yok, ssd ler sata çıkışlı, bu durumda yapılabilecek bir çözüm var mı bilgisi olan yoksa bu laptop emekli mi oldu.

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
2 senelik hangi laptop IDE çıkışlı onu anlayamadım ? Modelini yazmanız mümkün mü ?

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
929
İnternette IDE HDD bulabilirsin belki, IDE SSD var mı bilmiyorum ama varsa da HDD'den pek bi farkı olacağını düşünmüyorum.

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
HP 4UK80EA intel i3-5005u 4gb ram 1 tb hdd
Bilgisayarınız yeni sayılabilir bir bilgisayar. Windows 10 ile geliyor. Ve olması gerektiği gibi SATA hard disk ile geliyor, zaten aksi garip olurdu:

Yani herhangi bir SSD'yi alıp takabilirsiniz veya hard diski.

Bu diskin IDE çıkışlı olduğunu biri mi size söyledi ?

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
Bilgisayarınız yeni sayılabilir bir bilgisayar. Windows 10 ile geliyor. Ve olması gerektiği gibi SATA hard disk ile geliyor, zaten aksi garip olurdu:

doğrusunuz hocam kaçırmışım ben buraları

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16

Hayır, ide çıkışlı olduğunu biri söylemedi, windows içerisinden wmic komutu ile baktım, diskin ide çıkışlı olduğunu yazdı, ayrıca bilgisayar ilk açılırken hp system bilgilerini veren bir yazılımı var, orada da ide olduğunu yazıyor. Bu yüzden sata çıkışlı bir ssd alıp takamıyorum.

ide to sata aparatı yazılmış ama bu aparat varsa bile laptop kasasının içine bu aparat sığmazki.

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
Hayır, ide çıkışlı olduğunu biri söylemedi, windows içerisinden wmic komutu ile baktım, diskin ide çıkışlı olduğunu yazdı, ayrıca bilgisayar ilk açılırken hp system bilgilerini veren bir yazılımı var, orada da ide olduğunu yazıyor. Bu yüzden sata çıkışlı bir ssd alıp takamıyorum.

ide to sata aparatı yazılmış ama bu aparat varsa bile laptop kasasının içine bu aparat sığmazki.

Size laptopunuzun model sayfasını attım.

Muhtemelen BIOS'ta SATA modu IDE şeklinde ayarlı olduğundan gözüküyor. Bilgisayarınız SATA hard diskli.

İsterseniz açıp bakın, neticede o diski çıkarmanız lazım. Buraya da diskin portunun fotoğrafını çekip yollayın emin olamayacaksınız başka türlü belli ki.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Hayır, ide çıkışlı olduğunu biri söylemedi, windows içerisinden wmic komutu ile baktım, diskin ide çıkışlı olduğunu yazdı,

Muhtemelen sabit diskin çalışma modudur.

images.jpeg

BIOS'da SATA Mode, SATA Emulation, Configure SATA as, Storage Options vb bir ayar olmalı.