HP Kurtarma Diski ve Disk Bölme

vipemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar;

HP marka ve Pavilion Dv6755et model dizüstü bilgisayarım var. Bilgisayarı ilk aldığımda 2 sürücü vardı. Biri normal 140gb'lık C sürücüsü ve diğeri ise 10gb'lık kurtarma bölümü. Ben daha sonra bilgisayarıma Xp kurdum. Kurarken de 2 sürücüyü de biçimlendirdim ve kurtarma bölümünü sildim(Kurtarma disklerini daha önce oluşturmuştum). Ve kendim 2 ayrı bölüm oluşturdum(C:30gb, D:120gb).

--> Ve şimdi de tekrar Vista'ya dönmek istiyorum. Fakat kurtarma disklerini kullanarak Vista'ya dönersem, oluşturduğum bölümler silinip eski haline döner mi?
--> Eski haline dönüyorsa, Vista Ultimate kursam driver sorunu yaşar mıyım?(Xp'ye döndüğümde webcam driver sorunu yaşamıştım. HP'nin sitesinde ne Xp için, ne de Vista için Webcam driver'ı bulunmamakta).

Şimdiden Teşekkür Ederim!!!

plastikman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oluşturduğunuz bölümler geri gelmez fakat vista kurabilirsiniz. Vista driver'ları HP'nin sitesinde olması lazım. Zaten laptop'ınız vista yüklü olarak geldiği için driver sorunu yaşamazsınız

vipemre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani bilgisayarı ilk aldığımda disk bölümleme nasılsa, tekrar öyle olur diyorsun demi? O zaman yeni Vista kurmam gerekiyor.

Çok Teşekkürler.

hurisim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba bende hp pavilion dv9500 dizustu kullaniyorum pc nin orijinal gelisinde icinde recovery menager isimli program vardi onunla cd ye yedeklemistim.sende kontrol et orijinalinde genelde hp ler boyle bir programla geliyor onu kullanarak orijinaline donebilirsin.dondukten sonra driver sorunu yasayacagini sanmiyorum update ayarini otomatik yap kendini yeniliyor zaten sana sadece restart felan yapmak kaliyor kolay gelsin.

hurisim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birde olusturdugun bolumler haliyle cd yi takinca formatlanacagindan geri gelmesini beklememelisin tabi yedeklersen baska saygilar kardes.

apolat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
vistaya donmek istiyorsan ve kurtarma diskini sildiysen yapabilecegin tek sey herhangi bir vista cd si bulup kurulumu kendi seri numaran ile yapman. bir arkadasin dedigi gibi hp nin sitesinden suruculerini rahatca yukleyebilrisin.