Hotornot Artık Bedava

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
3 Haziran 2007
Mesajlar
3,983
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
hotornot250.png
James Hong ve Jim Young Ekim 2000’de sadece arkadaşlarıyla eğlenmek amaçlı kurudukları HotOrNot isimli servisi, e-posta ile arkadaşlarına duyurdukları günün akşamında web sitelerini ziyaret eden tekil kullanıcı sayısı 40.000’lere ulaştı. Kısa bir süre sonra servise yüklenen resimlere 1 ile 10 arasında puanlama sistemi eklenmesinin ardından Ocak 2001’de basit bir çöpçatanlık sistemi eklendi. Diğer çöpçatan veya arkadaşlık sitelerindeki gibi sonu gelmeyen profilleri okumaktansa sadece resme bakıp bir karar vermek çok daha hızlı bir çözümdü.
Geçtiğimiz aya kadar, HotorNot, iki kullanıcının birbirleriyle buluşmaya karar verdikleri ana kadar ücretsiz olarak sunulan bir servisti. Buluşmaya karar veren iki kullanıcıdan biri [genellikle erkek olan] karşı taraf ile konuşabilmek için üye olarak aylık $6 gibi bir ücret ödemek zorunda kalıyordu. Kayıtlı kullanıcılarının yaklaşık %15’i paralı üye olan HotorNot’ın aylık geliri, reklam gelirleriyle birlikte $600.000 civarındaymış. Büyük bir kısmı kurucularının ceplerine kalan bu para yıllar boyunca $20 milyon doları bulmuş ve şirket şimdiye kadar hiç fon arayışına girmemiş.

Geçtiğimiz yıl piyasaya yeni oyuncuların dahil olmasıyla birlikte [birebir kopyası olan yesnomayb ve birçok çöpçatan sitesi] hotornot’ın ziyaretçi trafiğinde gözle görülür bir azalma yaşanmaya başlamış. Bunun üzerine, bir ay kadar önce, kurucuları iş modelini değiştirerek, birbiri ile konuşmak isteyen kullanıcıların, aylık $500.000 kayıp anlamına gelen, paralı üyelik şartını kaldırdılar. Ziyaretçi trafiği bir önceki aya göre %60’dan fazla artarak aylık 10 milyona ulaşmış ve geliştirdikleri sanal hediyeler sayesinde şu an için hotornot’ı başa baş seviyesinde tutmayı becerebiliyorlar, zaman ne gösterir bilinmez ancak aldıkları karar uzun vade düşünülerek alınabilecek en doğru karar gibi görünüyor.


 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
paylaşım için saol ;)
 

RuNaL

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
tşkler :)
 

snra

Müdavim
Katılım
26 Şubat 2007
Mesajlar
1,033
Reaksiyon puanı
22
Puanları
0
Abazan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun :D
 

bkadri

Asistan
Katılım
27 Mart 2007
Mesajlar
172
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
bizdeki arkadaşlık siteleri de bir haftalık hediye diyor arkasından kredi kartından para çekiyorlar msnal.com gibi sakın busiteye üye olup krde kartınızı vermeyin.sakın....
 

gök-cell

Öğrenci
Katılım
5 Ağustos 2008
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
msnal ın üyesiyim ve hiçbir sorun yaşamadım. paralı üyeliğe devam etmek istemediğinize dair yetkililere bilgi vermezseniz olası durumlarla karşılaşırsınız. bende gold üyesiyim bu sayede de siteden fazlasıyla verim alıyorum. gayet memnunum. ve herkese tavsiye ediyorum.
 
Üst