Hoparlörüm TV veya Radyo yayını çekiyor

Reaksiyon puanı
2,148
arkadaşlar 2+1 hoparlörüm var bass ayarı sondayken Woofer dan garip sesler geliyor kulağımı dayadığımda bazen ingilizce bazen arapça bazen başka dillerde sesler geliyor. hatta şu anda ayaklarımın altında duruyor ama kulağımı dayamadan duyabiliyorum. bu nasıl mümkün olabilir ya :D frekans mı yakalıyo nedir :wassat:
marka logitech

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Civarda bir alıcı varsa ondan etkilenebilir. Ya da verici özelliği olan bir şeylerden de etkilenebilir. Bunlar tahmin tabi.

Bu arada sabit telefonlarda da benzer bir olay var. Dikkatli dinlerseniz çoğu zaman çok geri planda birilerinin konuşma sesleri geliyor.

Yalnız bir defa çok ilginç bir şey olmuştu, yıllar önce bir arkadaşımı aramak için ahizeyi kaldırdım, ama hiç çevir sesi yok. Ne oluyor ki dedim, "telefon mu kesik acaba", karşıdan "alo?" sesi geldi. Baktım ki aramak istediğim arkadaşımın ablası. :) Meğer o da bir yeri aramak için telefonu açmış o sırada, ama öyle bir zamanlamayla denk gelmiş ki, daha telefonun zili çalmadan açmış. O yüzden ikimiz de şok olmuştuk.

Reaksiyon puanı
2,148
odamda sadece bilgisayar var tv radyo falan yok aslında bende öyle düşündüm ama olmadığı için anlam veremedim

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Çanaktandır çanaktan :D
İlk başlarda bende garipsiyordum ama alıştım :)
Bu arada bende logitech kullanıyorum.

Reaksiyon puanı
2,148
evet olabilir balkonda çanak var doğru :D bass ı fullden biraz kısınca ses gelmiyor zaten :)
logitech s200 mü

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bizim Eski TV de Polis Telsizini Çekiyordu :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
işyerinde pc de aver tv kartı var akşama kadar fm radyo dinliyoruz ve panasonic telsiz telefon var çok derinde radyoda çalan şeyler duyuluyor

sana tavsiyem wooferi pc ye bağlayan kabloyu çek ses kesilirse o sesin kaynağı pc dir

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bizim bi tane sony televizyon vardı, o dönemlerde mtv Türkiyede yayın yapmamasına rağmen mtv yi çekiyordu.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
"gizli dosyalar" alanına dönmüş burası. :)

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
benimde ilk bilgisayarımın hoparolönden ibrahim tatlısesın şarkısı çalıyordu ve bazen de annem mutfakta mikser çalıştırdığında mikserin dönen motor sesi yine benim hoparlörden geliyordu :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Valla benim höperlörden ergenekon konuşmaları geliyor :D

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
3 yıl önce falan panasonic marka bi telsiz telefonumuz vardı.Eski model kütüklerden.Birini aramak için açtım telsizi bir baktım.Birileri muahbbet ediyo telefonda :D dedım bu ne falan.
alo alo dedım.Bunlar duraksadı bi.Dediler bu ses nerden gelıo ya falan dedıler.Sonra sustum ben.Bunlar konusmaya devam ettıler.yarım saat falan muhabbetlerine kulak misafiri oldum.Hayatları hakkında baya bi bilgi edindim :D

Sonradan öğrendimki bizim üst komsuymus.Ondada telsiz telefon varmış.Benım telefonda çok külüstür 20 cm anteni vardı.Uydu gidi çekiyomuş maşallah.Yeterki civarda bi telsiz telefon olsun.. :D :D

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
aynı sorun benim dandik 2+1 dede oluyor geceleri müzik dinlenebiliyor
diğer iki kolonun kablolarını toplayınca ses kesiliyor
anten görevimi görüyodur nedir :)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Bende logitech x530 var, bide avermedia tv kartım.İlk kez dünya dışı :D seslerle karşılaştığımda gecenein geç vakitleriydi ve odam karanlıktı ,nasıl tırstım anlatamam :D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Yav ben bu konu ile güzel bir video izlemiştim ama bulamıyorum şimdi
Anlatayım basitçe
Bir ülkede bir kasabada bir adam yaşıyor,tek katlı bir dairesi var.
Videodan anladığım kadarıyla köy gibi bir yer
adam evine gittiğinde sürekli radyo konuşmaları / yabancı adam sesleri çıkıyor.
İlk başlarda kulağından süphelenerek doktora gidiyor.Doktor o kadar tahlil yapıyor onu yapıyor bunu yapıyor adamda bişi yok.
Adam evine gelince sesler adamı deli gibi yapıyor.
Adam sabah akşam bu sesleri duyuyor ve artık hiç dayanaca gücü kalmıyor çünkü sabah kalkıyo bu ses akşam yatıyo bu ses.
Bir süreden sonra adamın kulağı rahatsızlanmaya başlıyor artık bu seslerden.
Bu iş aylarca sürüyor tabiki adamın evinde bu seslerden kapı gıcırtısı bile duyulmuyor.
Adam artık akıl hastası olma derecesine gelmiş bir şekle giriyor.
Bir sabahta kahvaltısını yapmak için mutfağa gidiyor ve demliği ocaktan kaldırınca sanki seste bir azalma oluyor.Adam demliği ocağın üstüne koyuyor seste tekrar artma oluyor.Adam daha sonra demir ile bağlantısı olan her şeyi yerinden kaldırdıktan sonra bakıyorki ses kesildi.
Daha sonra anlıyorki adam yakınındaki radyo istasyonundan gelen hat onun evine de giriyor.
Nasıl oluyor diyeceksiniz :
Radyo şebekesine gelen elektrik hattı ilk önce şebekeye uğruyor daha sonra adamın evine elektrik hattı geliyor.Şebekeden yayımlanan yayında elektrik hattından adamın evine ulaşıyor ve metal bir şeyle buluştuğunda ses radyodakinin aynısını çıkartıyor...

Ohh be hiç bitmiycek sandım :D
Ayrıca evimizdeki radyoya polis hatları uğruyor bazen :D

betelguese

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yav ben bu konu ile güzel bir video izlemiştim ama bulamıyorum şimdi
Anlatayım basitçe
Bir ülkede bir kasabada bir adam yaşıyor,tek katlı bir dairesi var.
Videodan anladığım kadarıyla köy gibi bir yer
adam evine gittiğinde sürekli radyo konuşmaları / yabancı adam sesleri çıkıyor.
İlk başlarda kulağından süphelenerek doktora gidiyor.Doktor o kadar tahlil yapıyor onu yapıyor bunu yapıyor adamda bişi yok.
Adam evine gelince sesler adamı deli gibi yapıyor.
Adam sabah akşam bu sesleri duyuyor ve artık hiç dayanaca gücü kalmıyor çünkü sabah kalkıyo bu ses akşam yatıyo bu ses.
Bir süreden sonra adamın kulağı rahatsızlanmaya başlıyor artık bu seslerden.
Bu iş aylarca sürüyor tabiki adamın evinde bu seslerden kapı gıcırtısı bile duyulmuyor.
Adam artık akıl hastası olma derecesine gelmiş bir şekle giriyor.
Bir sabahta kahvaltısını yapmak için mutfağa gidiyor ve demliği ocaktan kaldırınca sanki seste bir azalma oluyor.Adam demliği ocağın üstüne koyuyor seste tekrar artma oluyor.Adam daha sonra demir ile bağlantısı olan her şeyi yerinden kaldırdıktan sonra bakıyorki ses kesildi.
Daha sonra anlıyorki adam yakınındaki radyo istasyonundan gelen hat onun evine de giriyor.
Nasıl oluyor diyeceksiniz :
Radyo şebekesine gelen elektrik hattı ilk önce şebekeye uğruyor daha sonra adamın evine elektrik hattı geliyor.Şebekeden yayımlanan yayında elektrik hattından adamın evine ulaşıyor ve metal bir şeyle buluştuğunda ses radyodakinin aynısını çıkartıyor...

Ohh be hiç bitmiycek sandım :D
Ayrıca evimizdeki radyoya polis hatları uğruyor bazen :D

hadi beeee........

Sen gizli dosyalar falan mı izledin. Bir zamanlar TV de yayınlanan gizli dosyalarda böyle garip olaylar oluyordu.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Hoparlörün senden önceki sahibinin dinlediği sesler geliyor. Yeni aldığın monitörde de kendisini göreceksin.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
hadi beeee........

Sen gizli dosyalar falan mı izledin. Bir zamanlar TV de yayınlanan gizli dosyalarda böyle garip olaylar oluyordu.
Dalga geçmeyelim lütfen
izlediğim kanal yanlış hatırlamıyorsam TRT 1'di.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Aynısı eski hoperlörümde oluyordu Sucu Veya tüpçü radyosundaki konuşmalar filan geliyordu :D:D

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
3 yıl önce falan panasonic marka bi telsiz telefonumuz vardı.Eski model kütüklerden.Birini aramak için açtım telsizi bir baktım.Birileri muahbbet ediyo telefonda :D dedım bu ne falan.
alo alo dedım.Bunlar duraksadı bi.Dediler bu ses nerden gelıo ya falan dedıler.Sonra sustum ben.Bunlar konusmaya devam ettıler.yarım saat falan muhabbetlerine kulak misafiri oldum.Hayatları hakkında baya bi bilgi edindim :D

Sonradan öğrendimki bizim üst komsuymus.Ondada telsiz telefon varmış.Benım telefonda çok külüstür 20 cm anteni vardı.Uydu gidi çekiyomuş maşallah.Yeterki civarda bi telsiz telefon olsun.. :D :D

oda güzelmiş biraz daha zorlasan kablosuz modem olarak kullanabilirmişin
yada çanak anten niyetine :D
benimkide aklımdan geçenleri seslendiriyo sadce benimde değil üsstelik yakında kim varsa herkesin :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:blushing:Arkadaşlar Yardım edin Bilgisayarlar Kapalı iken bile sarkı çalıyor dini ni sohbetler çalıyor lütfen suna bi çözüm bulan yomu