Hoparlörü Bilgisayara Bağlamak?

HyperXFury

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Evin bir köşesinde duran bir teyp vardı bugün aklıma geldi çıkarıp baktım çalışıyor sesi de oldukça iyi çıkıyordu benim de şans eseri bilgisayar kulaklığım bozuldu ben de yeni kulaklık almak yerine bunları faaliyete sokmak istedim. Bunları bilgisayarıma nasıl bağlarım? Uçları 2 tane kablodan oluşuyor jak yok :( Yardımınızı bekliyorum..

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
84
rca sarı kablo çıkışı var. aslında o görüntü için ancak seste aktarıyor denemek lazım
--- Gönderi Güncellendi ---
41r5tZ7rqTL._SX425_.jpg
şuna benzer bir kablo işinize yarayabilir ancak cihazın üsütndeki tüm girişlerin simi lazım bana tam olarak yardımcı olabilmek için.... kullanma kılavuzu falan kaldısa içinde yazması lazım.

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Rca to aux kablosu alıcaksın aux u pc nin arka tarafındaki yeşil orta jak a takıcaksın . Rca nın sarı kablosunuda teybin arka tarafına takıcaksın bu kadar

Reaksiyon puanı
16,128
zırt yanlış cevap o cd çalarlı mini müzik seti vcd'li sarı tos fiş video çıkışı aux için içini açıp anfi devrsine girmek gerek tv tamircisi yapabilir muhtemelen teyp kısmına girer...

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
zırt yanlış cevap o cd çalarlı mini müzik seti vcd'li sarı tos fiş video çıkışı aux için içini açıp anfi devrsine girmek gerek tv tamircisi yapabilir muhtemelen teyp kısmına girer...
Vcd de ses de olması lazım videoların sesini nerden alıcak ki kırmizı ve beyaz çıkışlar neden yok

Reaksiyon puanı
16,128
Vcd de ses de olması lazım videoların sesini nerden alıcak ki kırmizı ve beyaz çıkışlar neden yok
tasarımı yapan dahi mühendis kör olmuş çizerken çaycı bitirmiş gibi olsa da adam onu tv altına koysunlar vcdnin hoporlöründen dinlensin kafasında ondan öyle tv tamircisine aux girişi istiyorum demek yeterli olur.

HyperXFury

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Yapmam gereken nedir dediğiniz şeyleri çözemedim :D

Reaksiyon puanı
16,128
çok basit tv tamircisine götür onu buna bu kabloyu ekle aux girişi olsun diyeceksin tamam.
41r5tZ7rqTL._SX425_.jpg

HyperXFury

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Hiç öyle uğraşmak istemiyorum aslında kendim yapamaz mıyım? Bu kadar uğraş gerektirecek birşey sanmıyodum ben bunu.

Reaksiyon puanı
16,128
elektronik'ten anlıyor musun? lehim yapabiliyorsan teyp kullanmıyorsan teybin kristal uçlarını takip et pre amfi sonrasına sağ,sol'a ddikkat ederek o kabloyu lehimle...
trrs-diagram2.jpg

HyperXFury

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Bu benim yapabileceğim iş gibi görünmüyor :D Ama bir elektronikçiye gitmeye değeceğini sanmıyorum

HyperXFury

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Gidip hoparlör almak daha mantıklı geliyor. Kuzen bağlamıştı ama acaba nasıl yaptı bilmiyorum onda jak vardı kabloları bir araya getire getire çalıştırdı teypdeki bass göstergesi vesaire işlev görüyordu.

Reaksiyon puanı
16,128
kapağını açınca anlarsın olayı basit teyp devresinde ön anfi var o iptal olucak ön anfinin çıkışna gir tamam...

HyperXFury

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Hiç anlamam elektronikden. Normalde kolonları jak ucuna bağlarsın jakı pcye takınca çalışır ben böyle bilirdim :D Cahillik diz boyu :S

Reaksiyon puanı
16,128
o zaman onu okula ver eml lerden birine ver okulda işe yarasın.

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Sarı kablo hem ses hem görüntü vermiyomu sesi ileriyosa sıkıntı yok

HyperXFury

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10

HyperXFury

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
o kulaklık girişidir büyük ihtimal sanmıyorum olacağını
Siz daha iyi bilirsiniz ama ben sadece mantık yürüttüm kulaklık ile hoparlör aynı işlerde kullanılıyor ve aynı sistem yürüyor. Hoparlördeki kablo uçlarını bu jak girişine uyarlayabilir miyim? Denemekte fayda var belki istediğim gibi olur.

Reaksiyon puanı
16,128
o 6,3mm gitar jack kulaklık çıkışı 3,5mm gitar jackından öncesi sadec çıkış yapar sadece kulaklık sürebilir hoporlör süremez empedansı yüksek o çıkışın kulaklıklar 16ohm ile 32ohm oluyor ...

HyperXFury

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
o 6,3mm gitar jack kulaklık çıkışı 3,5mm gitar jackından öncesi sadec çıkış yapar sadece kulaklık sürebilir hoporlör süremez empedansı yüksek o çıkışın kulaklıklar 16ohm ile 32ohm oluyor ...
Anladım herşey için çok teşekkürler :)

Evden bir adet daha müzik seti çıktı. Acaba daha kaç tane bulacağım :D Bu da bir işe yaramaz değil mi?

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Anladım herşey için çok teşekkürler :)

Evden bir adet daha müzik seti çıktı. Acaba daha kaç tane bulacağım :D Bu da bir işe yaramaz değil mi?
İşe yaramayan alet yoktur bunu çöpe attiğınızda anlarsınız illa biyerde lazim oluyor çunku attıktan sonra bir pişmanlık kaplıyor sonra :D
Son bulduğunun arkasını çekip at bende 2000 lerden kalma aynı boyle kullanılmayan muzik sistemi var cd lik yeri koptu ama arkadaki rca çikışları sayesinde aux dan muzik açılıyor pc ye baglanabiliyor

HyperXFury

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
İşe yaramayan alet yoktur bunu çöpe attiğınızda anlarsınız illa biyerde lazim oluyor çunku attıktan sonra bir pişmanlık kaplıyor sonra :D
Son bulduğunun arkasını çekip at bende 2000 lerden kalma aynı boyle kullanılmayan muzik sistemi var cd lik yeri koptu ama arkadaki rca çikışları sayesinde aux dan muzik açılıyor pc ye baglanabiliyor
Sanmıyorum çünkü diğerinden bile az şey var.. Ön tarafta olan mic mix girişi var sadece farklı olarak