Hoparlör Patlar mı

EmreGndmr

Doçent
Reaksiyon puanı
686
Arkadaşlar bende Mi 9T var ve telefondan ses mükemmel çıkıyor.Telefona sahip olanlar bilir zaten.Sorum şöyle;
Genellikle hoparlörden müzik dinliyorum ve bazen sesi sona alıyorum(Belli bir ortamda olunca da sesi sona alıyorum).Bu yaptığım şey hoparlörü zorlar mı?Patlayabilir mi?
Veya bir hoparlör nasıl parlar?
Bu arada telefon başlı başına ses bombası ?

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Arkadaşlar bende Mi 9T var ve telefondan ses mükemmel çıkıyor.Telefona sahip olanlar bilir zaten.Sorum şöyle;
Genellikle hoparlörden müzik dinliyorum ve bazen sesi sona alıyorum(Belli bir ortamda olunca da sesi sona alıyorum).Bu yaptığım şey hoparlörü zorlar mı?Patlayabilir mi?
Kolaylıkla patlamaz birşey kaçmadıkça

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,802
Benzer hoparlör LG G4 de vardı. Bir süre sonra patladı ama Mi 9T sağlam cihaz bir şey olmaz:)

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
hoparlör, kaldıramayacağı frekans, kaldıramayacağı watt ya omaj değerinde değer gelince patlar. bi de telefon hoparlörleri çok narindir. toslanma yüzünden sıkkışırsa patlar ya da önü kapanırsa patlar. ha bi de bazı ses programları ile bass db yükseltmelerinde patlar.
bunlara dikkat ederseniz patlaması zor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dipnot: telefon hoparlörü değil buzzer. hoparlör diye ararsanız çıkmaz. nokianın 6300 buzzeri temel alınmıştır günümüz telefon buzzerleri. bozulur da bulamazsanız boyutu farklı bile olsa uydurup takılabiliyo.

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Kullandığımdan biliyorum bazen telefon yan konumdayken sağ işaret parmağım ses çıkış yerini kapatıyor telefonun hoparlörü salın beni diye bağırmaya başlıyor ?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
hoparlör, kaldıramayacağı frekans, kaldıramayacağı watt ya omaj değerinde değer gelince patlar. bi de telefon hoparlörleri çok narindir. toslanma yüzünden sıkkışırsa patlar ya da önü kapanırsa patlar. ha bi de bazı ses programları ile bass db yükseltmelerinde patlar.
bunlara dikkat ederseniz patlaması zor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dipnot: telefon hoparlörü değil buzzer. hoparlör diye ararsanız çıkmaz. nokianın 6300 buzzeri temel alınmıştır günümüz telefon buzzerleri. bozulur da bulamazsanız boyutu farklı bile olsa uydurup takılabiliyo.
İlk mesaj güzel ve doğru ama sonraki mesaj "buzzer" la ilgili olanı yanlış... Buzzer genelde eski telefonlarda metal hoparlör olarak yer alırdı, şimdiki telefonlarda ise yüksek tonlu zil ve müzik sesleri için ayrı bir hoparlör olarak kullanılır. Aslında buzzer dediğimiz şey şuydu zamanında:

1577389976919.png
saat buzzerları da vardı böyle:
1577390048715.png

Görüldüğü gibi buzzer ile hoparlör arasında çok fark var.

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
İlk mesaj güzel ve doğru ama sonraki mesaj "buzzer" la ilgili olanı yanlış... Buzzer genelde eski telefonlarda metal hoparlör olarak yer alırdı, şimdiki telefonlarda ise yüksek tonlu zil ve müzik sesleri için ayrı bir hoparlör olarak kullanılır. Aslında buzzer dediğimiz şey şuydu zamanında:

Ekli dosyayı görüntüle 83866 saat buzzerları da vardı böyle: Ekli dosyayı görüntüle 83867

Görüldüğü gibi buzzer ile hoparlör arasında çok fark var.
arkdaşım. anlatamıyorum galiba. 1. si ise membran tiptir.. 2.si ikisci resimdeki piezo kristaldir bu mantığına göre camilerin horn hoparlörü de buzzer.
malzemenin kendi değil argosu böyle. telefon hoparlörü diye ararsan çıkacak şey bt üzerinden ya da kablolu ses kitidir. telefonun iç hoparlörlerini arayacaksan buzzer olarak arayacaksın. onu kastettim.