Hoparlör jak sorunu

faozdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi geceler herkese. Bir kaç hafta önce bir hoparlörümün kablosunun o bilgisayara bağlandığı kısmı içinde kaldı bilgisayarın ve o jak ı bir daha kullanmadım. Ön jakı çalıştırmaya başladım. Gayet güzel çalışıyordu fakat son 2 gündür çalışmıyor. Arka jak a sürtüyorum şimdi kullandığım hoparlörün ucunu ses çıkıyor. Acaba sorunum ne yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
ön jaklar tehlikelidir. Voltaj olsun bağlantı kısmı olsun hassas oluyor. Ön usb'ler de aynı şekilde. Ön jak kullanılamaz duruma gelmek üzere demek ki.

Reaksiyon puanı
189
Bence bilgisayarını bir servise götürüp arkada kalan parçayı çıkarttır ve arkayı kullan.

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
arkada line in (mavi) çıkışını ses çıkışı olarak kullanabilirsin soundmax kontrol panelinden yapabilmem mümkün. birazcık kurcala yapamazsan yardımcı oluruz

SiradanVatandas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkada line in (mavi) çıkışını ses çıkışı olarak kullanabilirsin soundmax kontrol panelinden yapabilmem mümkün. birazcık kurcala yapamazsan yardımcı oluruz

ilk olarak arkadasın ses kartının soundmax oldugunu nerden cıkardın? piyasadaki onboard kartların %90'ı realtek. ikinci olarak icerde kalan jacki cikartman şart sistemin saglıklı kalmasi acisindan..

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
ilk olarak arkadasın ses kartının soundmax oldugunu nerden cıkardın? piyasadaki onboard kartların %90'ı realtek. ikinci olarak icerde kalan jacki cikartman şart sistemin saglıklı kalmasi acisindan..

realtek kartlarda da mümkün söylediğim eğer çıkartamıyorsa içinden yeni kart almaktansa ses çıkışını değişterecek bilmediğimiz daha iyi bir fikrin varsa paylaş bizde öğrenelim

SiradanVatandas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
realtekte mümkün degil o dedigin.. fikir vericek bi durumu yok o jacki ordan cikartmazsa yakın zamanda anakarti pert edicek..sende fikir verirsin sonra anakart önerirsin kücük kardesim...

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
realtekte mümkün degil o dedigin.. fikir vericek bi durumu yok o jacki ordan cikartmazsa yakın zamanda anakarti pert edicek..sende fikir verirsin sonra anakart önerirsin kücük kardesim...

el1so0.jpg

sadece tıklayarak line in ve line out yazan yazıları yer değiştirecek !! göründüğü üzere realtek

SiradanVatandas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yeni relatek kartlarda hdaudio larda mevcut degil..neden bana inat ediyosun onu anlamadim daha arkadasin kartini yazlımını vs bilmiyosun neyi ispat etmeye calisiyosun anlamadim.. ordan ismi degistirirsin ama ses alamassin...daha simdi denedim baktm

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler benim sorunumda şu Ses geliyor fakat gidip geliyor ali sözü çıkıcaksa a diyor duruyor sonra li - den devam ediyor ne yapmam lazım????

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bende jak ve hoperlör var jakın uçlarını hoperlörun ucuna bağladım sonra jakı telefona taktım müzik açtım ama hoprlörden az ses çıkıyor neden açaba yardımcı olurmusun