Hjsplit ile .001 .002 uzantılı dosyaları birleştirme

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
.001, .002 uzantılı dosyalar indirdiniz ama bunların nasıl açıldığını bilmiyorsunuz. Biz de bilmiyorduk ama öğrendik. HjSplit denen program bu işi yapıyormuş.

Web üzerinden paylaşılan dosyaların büyüklüğü fazla olduğunda, bölümlere ayırarak paylaşmak, en mantıklı yol. Bu konuda bazı kullanıcılar, sıkıştırma yazılımlarını tercih ediyor. Winzip veya Winrar gibi yazılımlarla ".part01.rar", ".part02.rar" gibi uzantılara sahip parçalara ayırabiliyorsunuz.

Bu adımdan sonra birleştirmek çok kolay. Parçaların herhangi birisini çıkartmanız (Extract) etmeniz, tüm dosyayı çıkartmanız anlamına geliyor. Bazı kullanıcılar ise daha ilginç bir yöntem seçiyorlar.

hjsplit01.gif

HJSplit Kullanınca Ne Oluyor?

Bir film dosyası, HJsplit ile kullanılarak yüklendiği zaman parçaların uzantısı ".avi.001", ".avi.002" şeklinde oluyor. Parçaları birleştirmek için tek yapmanız gereken şey, HJSplit yazılımını çalıştırarak filmi birleştirmek.
Şimdi, bu işlemlerin nasıl yapılacağını adım adım anlatalım.

HJSplit'i İndirin

Dosyaları indirdiniz. Şimdi sırada, HJSplit'i indirmek var.

:: HJSplit 2.3'ü indirmek için buraya tıklayın.

İndirdikten sonra yazılımı kurmanıza gerek yok. Tıklar tıklamaz hemen çalışmaya başlıyor.

hjsplit02.jpg

Yazılıma Genel Bakış

Çalıştırdığınız zaman karşınıza gelen küçük pencere, bu yazılımın oldukça kolay ve işlevli bir araç olduğunu da gösteriyor. İşi sadece dosya birleştirmek değil. dosya parçalıyor, kontrol ediyor veya kıyaslayabiliyor.

hjsplit03.jpg

Birleştirmek İçin İlk Adım

İndirdiğiniz parçaları birleştirmek için ilk adım olarak, yazılımda bulunan "Join" butpnuna tıklayın. Gelen pencerede sizden iki bilgi isteniyor. Birincisi; "Input".

hjsplit04.jpg

İlk Parçayı Gösterin

"Input" butonuna bastıktan sonra açılan pencerede indirdiğiniz dosyaların ilk parçasını göstermeniz gerekiyor. Yani; ".001" uzantılı dosyayı göstermelisiniz.

Output yazan yer ise, dosyaların birleştirildikten sonra tam dosyanın nereye kaydedileceğini gösteriyor. Varsayılan olarak Masaüstü seçili halde.

hjsplit05.jpg

Başarılı Sonuç

Aşağıdaki ekranı aldıysanız, birleştirme işleminin başarılı bir şekilde bittiğini öğrenmiş oluyorsunuz.

hjsplit06.jpg

HJSplit ile Dosya Parçalama

Yazılımın ana ekranında yer alan "Split" butonuna bastığınızda ise yüksek boyutlara sahip dosyaları istediğiniz dosya boyutlarına sahip bir şekilde ayırmanızı sağlayan araç ile karşılaşacaksınız.

hjsplit07.jpg

:: Yazılım hakkında düşüncelerinizi paylaşmak ve teknik yardım almak için bu başlıkta yazın.

Yazar: Hakkı Alkan
SDN – http://shiftdelete.net

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Hjsplit çok güzel bir yazılım ama bazen birleştirme yaparken insanı sinir ediyo.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Yoksa sende 4 çekirdekli işlemci yok mu?

Fakirsin sen fakir fakiir fakiiyrrr...

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Troy dedi ki:
Yoksa sende 4 çekirdekli işlemci yok mu?

Fakirsin sen fakir fakiir fakiiyrrr...

Onu demek istemedim yahu bazen birleştirme işlmemi yaparken hata verebiliyo anlamında söledim :) İşlemci ile alakalı demedim yani

rocky61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu programı Winrar'a alternatif olarak buldular çünkü winrar crc hataları verebiliyor...

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
4 ay önce açıklansa bu konu çok işime yarardı :)

m@trix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunca yıldır bu işi yapıp, pc kullanıyosunuz ve .001 türden dosyaların nasıl birleştirildiğini bilmiyorsunuz pes yani.Ayrıca o kadar da iyi bir program değil, bazen abuk subuk hatalar veriyor ve çoğu zamanda dosyaları düzgün çıkaramıyor, onun yerine size şiddetle tavsiye edeceğim universal extractor var bu işinizi rahatlıkla görüyor ve şimdiye kadar hiç bir hatasınıda görmedim.
Buradan ücretsiz olan programı indirebilirsiniz;
http://www.filehippo.com/software/compression/

Seregwethrin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ShiftDelete.net bilgi çıtasını iyice düşürmeye başladı. Yakında bilgisayar açma kapatma, mouse kullanma, mouse ve klavyeyi kasaya takma yazıları da yayınlanırsa şaşırmayacağım.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Seregwethrin dedi ki:
ShiftDelete.net bilgi çıtasını iyice düşürmeye başladı. Yakında bilgisayar açma kapatma, mouse kullanma, mouse ve klavyeyi kasaya takma yazıları da yayınlanırsa şaşırmayacağım.

Sen bu bilgileri bilebilirsin ama başkaları bilmeyebilir bu bilgiler onlara öğrenmesi amacı ile paylaşılıyor.

Seregwethrin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bunlar bilgi bile sayılmaz. Hem ben hjspliti doğuştan kullanmayı biliyor da değilim. Programı indirdim ve kullanması gayet basit bir program. Üstünde neyin ne olduğu yazıyor. Öyle ahım şahım bir ingilziceye de gerek yok. Birkaç aydan uzun süredir bilgisayar kullanan birisi ya da ingilizce türkçe sözlük kullanmayı akıl eden birisi oradaki 6 tane kelimenin anlamını çözebilir. Programı kullanmak için başka bir bilgiye gerek yok. Kimse yanlış anlamasın yazan arkadaş uğraşmış yapmış bir emektir bedava bu bilgileri paylaşıyor ellerine sağlık ama afrikadaki yaşam savaşı veren kabilelerde yaşayan insanlara bilgisayar öğretiliyormuş gibi bir hisse kapıldım bu dökümanı görünce.

Açık ve net, shiftdelete.net daha bilgi içerikli yazılar sunmalı. Sunmalı diyorum çünkü burada gerçekten çok bilgili insanlar var. Özellikle Berkin bey gerçekten bilgisayar konusunda çok bilgili bir insan. Harcadıkları zamanları daha değerli bilgiler için harcamalılar diye düşünüyorum, örneğin googleda "hjsplit kullanma" diye aratılınca yüzlerce sonuç çıkması yine bu makalenin gereksizliğini gösteriyor. Bunun gibi gerçekten çok alt seviye yazılar var. Shiftdelete.net'ten daha özgün yazılar bekliyorum şahsen.

rocky61 dedi ki:
Bu programı Winrar'a alternatif olarak buldular çünkü winrar crc hataları verebiliyor...

Ayrıca evet winrar yerine hjsplit kullanılıyor crc hatası vermemesi için. Ama crc hatasının nedeni veri bozukluğudur. İndirdiğiniz dosyada bir byte bile bozuk inse winrar açmıyor. hjsplitte bu olay yok. Notepaddeki 10 satırı 5 satır bir txt dosyasına kalan 5i de başka bir dosyaya yazmakla aynı mantık çalışıyor program. Birleştirirken de ne bulursa arka arkaya ekliyor program. Filmlerde böyle az byte bozuklulukları sorun yaratmıyor. Media playerlar birkaç kare atlayarak bozuk kesimi göstermeden bize fark bile ettirmiyorlar. Ama videolardan daha önemli dosyalarda veri hataları sorun yaratabilir.

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Valla son zamanlarda en çok ihtiyaç duyulan yazılımlardan birisi. Dosya boyutlarının büyümesi ile birlikte bu çeşit bölümleme ve birleştirme işlemleri çokça kullanılmaya başlandı... Ve ben mesela böyle kolayca bölüp, birleştirecek bir yazılım bilmiyordum. Bilgilendirmee için çok teşekkürler üstadım...

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Dosya yönetim programı olarak Total Commander programını tavsiye edebilirim (ücretsiz alternatif Free Commander). TC böldükten sonra bir *.crc dosyası oluşturup birleştirme anında veri bütünlüğünü denetliyor. Bozuksa indirilen bir bölüm, iş gerçekten karışıklaşır gibime geliyor. Böyle parçalama işlemi yapan bazı kişiler neden parçaların veri bütünlüğünü denetleyen bir ek dosya daha yanına koymaz ki? :S

Güzel çalışma olmuş. Teşekkürler... ;)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Yazının basitliği konusunda bazı açıklamalar yapmam lazım sanırım :)

Hjsplit kullanma konusunda bana Google'dan örnek verirsen ben de sana bir örnek veririm

Yazıyı neden yazdığımı savunmam yanlış olur. Bunları bırakın, masaüstü için duvar kağıdı veriyoruz :) Bundan daha aşağılık bir iş yapamayız herhalde eleştirilere göre :D Yazılıma da gerek yok onda. İndiriyorsun, açıyorsun ve duvar kağıdı yapıyorsun. Hayırlı olsun ;)

Her yazıyı sahiplenmeniz gerçekten güzel. Türkiye'nin en sık güncellenen teknoloji sitesiyiz. O nedenle sadece size hitap eden yazılar konusunda eleştirirseniz şahane olur. Bu konu hakkında bilgi sahibi iseniz de, bu başlık altında bazı değerli üyelerimizin yaptığı gibi bilgilerinizi paylaşarak alternatif çalışmaları sunmanız daha güzel olmaz mı?

"Eyvah! Göt olduk, toplayın tası tarağı gidiyoruz" diyecek halimiz yok ;) Bilmiyorsan sor, biliyorsan paylaş demişler yukarıda bir yerlerde.

Site sizindir...

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Hala yeryüzünde bilmeyen kaldıysa, onlarda öğrenmişlerdir herhalde. Teşekkürler.

Reaksiyon puanı
189
ben anlamıyorum ya herkes herşeyi bilecek diye bir olay yok.
neden sanki herkesi aynı bilgi seviyesinde görür bu tipler hiç anlamam.

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Seregwethrin dedi ki:

Seregwethrin, bu sayfanın en başında taa yukarda SDN Forum (beta) yazan yanının altında ne yazıyor okuyabiliyor musun arkadaşım? Bizim amacımız bildiklerimizi arkadaşlarımızla paylaşıp, bilmeyenlere yol göstermek, bilgilendirmek. Bu kadarınıda anlamıyorsan girme foruma olur biter.

Troy, program için teşekkürler. Özellikle film indiren arkadaşlar için kullanışlı olacağı kanısındayım. Nede olsa internet candır :P :D

Seregwethrin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
onair dedi ki:
Seregwethrin, bu sayfanın en başında taa yukarda SDN Forum (beta) yazan yanının altında ne yazıyor okuyabiliyor musun arkadaşım? Bizim amacımız bildiklerimizi arkadaşlarımızla paylaşıp, bilmeyenlere yol göstermek, bilgilendirmek. Bu kadarınıda anlamıyorsan girme foruma olur biter.

Bu ne? Seviyesizce bir yanıt değil mi? Benim üslubuna fazlasıyla dikkat ederek yazdığım bir yapıcı eleştiriye karşı verilen bu yanıt nedir? Eleştileri ağır bulanlar ve başkaları ile diaglog kurarken doğru kelimeyi seçemeyenler girmesin bence böyle topluluk ortamlarına. Ayrıca sabah akşam takıldığım bir yer olmadığını mesajlarımdan görebiliyorsunuzdur. Bu da senin gibi mesaj yazma sorunu olan insanlar yüzündendir muhtemelen.

Ayrıca şöyle diyelim, sen paylaşırsın forumda paylaşırsın. Ama altta ne yazıyor? SHIFTDELETE.NET INTERNET YAYINCILIGI yazıyor. Yani shiftdelete.net bir internet haber ve yayıncılık şirketidir (ne kadar şirketleşmiştir bilemiyorum ama büroları olduğu gözüküyor). Bir "gel baba paylaş" forum sitesi değildir. Belki forumları vardır ama bir yan hizmettir. Bu nedenle bir eleştiri yapıyorum. Yapıyorum çünkü yazı forumlarda değil anasitede çıkmıştır. Forumdalarda üyeler tarafından paylaşılan bir bilgide ne geçerse geçsin farketmez ama RSS'ten takip ettiğim güzel bir içerik sisteminin yazılarının daha kaliteli olması için bir eleştiri yapmayı gayet uygun buluyorum.

Ayrıca Berkin Bey de gayet uygun bir üslup ile yanıt vermiş kendisine teşekkür ediyorum. Benim vermek istediğim mesaj yerine ulaştı. Bundan sonrası onların kararlarıdır. Yazdığım mesajı ve eleştirimi herkesin anlamasını beklemiyorum zaten.

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Seregwethrin dedi ki:
onair dedi ki:

Bu ne? Seviyesizce bir yanıt değil mi? Benim üslubuna fazlasıyla dikkat ederek yazdığım bir yapıcı eleştiriye karşı verilen bu yanıt nedir? Eleştileri ağır bulanlar ve başkaları ile diaglog kurarken doğru kelimeyi seçemeyenler girmesin bence böyle topluluk ortamlarına. Ayrıca sabah akşam takıldığım bir yer olmadığını mesajlarımdan görebiliyorsunuzdur. Bu da senin gibi mesaj yazma sorunu olan insanlar yüzündendir muhtemelen.

Ayrıca şöyle diyelim, sen paylaşırsın forumda paylaşırsın. Ama altta ne yazıyor? SHIFTDELETE.NET INTERNET YAYINCILIGI yazıyor. Yani shiftdelete.net bir internet haber ve yayıncılık şirketidir (ne kadar şirketleşmiştir bilemiyorum ama büroları olduğu gözüküyor). Bir "gel baba paylaş" forum sitesi değildir. Belki forumları vardır ama bir yan hizmettir. Bu nedenle bir eleştiri yapıyorum. Yapıyorum çünkü yazı forumlarda değil anasitede çıkmıştır. Forumdalarda üyeler tarafından paylaşılan bir bilgide ne geçerse geçsin farketmez ama RSS'ten takip ettiğim güzel bir içerik sisteminin yazılarının daha kaliteli olması için bir eleştiri yapmayı gayet uygun buluyorum.

Ayrıca Berkin Bey de gayet uygun bir üslup ile yanıt vermiş kendisine teşekkür ediyorum. Benim vermek istediğim mesaj yerine ulaştı. Bundan sonrası onların kararlarıdır. Yazdığım mesajı ve eleştirimi herkesin anlamasını beklemiyorum zaten.

1. Seviyesizliğin tanımını yaparken kendi sözlerinide dikkate almanı tavsiye ederim.

2. Mesaj yazarak puan toplama yarışında olsaydım şu anda aklının alamadığı bir yerde olurdum. Beni bazı kişilerle karıştırma yada karşılaştırma.

3. SDN yi senden daha iyi tanıyorum, bana olduğum yeri anlatma istersen. Beni SDN içinde kime sorarsan tanır ve cevap verir. Bunu öğrenip öğrenmemek zât-ı alânize kalmıştır.

4. Asla kendi reklamımı yapmam, forum içinde yerimi ve konumumu bilirim. Müdahele etme gereği gördüğüm yerde de ederim.

Herkes yazdığı yazıyı bilecek, eleştirilere açık olacak. Bunu kaldıramıyorsanız yeriniz burası değildir. Burası bir bilişim sitesi. Büro olmuş, şirket olmuş ne fark eder ki? Sonuçta insanların birşeyler paylaşabildiği, sorup öğrenebildiği bir yerde senin yaptığın açıklamaya uygun bir cevap yazılmıştır. Kullanılan üsluplara dikkat edelim lütfen.

Teşekkürler.
Onair.

EDIT: Adminlerim ve modlarım, haddimi aştıysam kusura bakmayın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu konu 2008 de açılmasına ragmen 2013 de işime yaradı. Yazıları okudum bir arkadaş konuyu beğenmemiş. Ona tek söyleyebileceğim şey herkesi kendiyle kıyaslamasın ve kuşak farkını dikkate alsın bu konu veya herhangi birtanesi 10 yıl sonra başka bir kuşağın işine yarayabilir.