Hızlı ve Öfkeli 6 - 2013

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Darknes$
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

northpower

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bir de bu filmi izleyip bizim sokaklarda caddelerde benzer sürüş tekniği uygulayan komedyenler olmasa... kazaya sebebiyet veriyorlar yoksa gitsin pistlerde denesinler sorun değil :D ben serçe ile el freni çekip mıcırlı yolda otobüsün önünden diğer tarafa geçmeye çalışan gördüm bu filmlerden sonra. bir adam geçti valla. bu filmlerde daha etkileyici şeyler bekliyorum artık. gerçi otobüs 40 km ile falan gidiyordu en fazla o sırada ama olsun.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
24 Mayıs.
hadi bakalım 5 de hayal kırıklığı yaşatsa da bu sefer sağlam gibi.

Bourne

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hızlı ve Öfkeli serisinin 2013 mayıs ayında gösterime girecek olan filmi. Ben merakla bekliyorum. Her filmini izledim, gayet beğenerek izledim. Son filminide merakla bekliyorum..

[video=youtube;NmPgT8svLgg]http://www.youtube.com/watch?v=NmPgT8svLgg[/video]

Film detay:

Dom ve Brian'ın Rio soygunu oldukça kilit bir ismin çetesini çökertip, ekibe 100 milyon dolar kazandırdığından beri, paraya para demeyen kahramanlarımız dünyanın tadını çıkartıyordu. Fakat bir yandan da eve dönmek ve kaçmadan, saklanmadan yaşamak arzusu içlerini kemiriyordu. Ne kadar çok paraları olsa da, aileden ve yuvadan uzak hayat bir süre sonra zor gelir. Bu arada Hobbs dünyada 12 ülkeye yayılmış bir suç organizasyonu araştırmaya başlar. Bu örgüt her biri birer ölüm makinesi olan paralı askerlerden oluşmaktadır; ve örgütün ikinci lideriyse Dom’un öldüğünü sandığı eski aşkı Letty’den başkası değildir! Adamlarla kapışmanın tek yolu onları kendi seviyelerine yani sokaklara çekmektir.
Hobbs, Dom'a takımını Londra'da yeniden toplamasını teklif eder, karşılığındaysa haklarındaki tüm dava dosyaları ve suçlamalar düşürülüp eve geri dönmeyi, ailelerine kavuşmayı vaat eder.
Vin Diesel ve Paul Walker'ın sinema tarihine soygun ve araba kovalamacası olarak geçen ünlü serisinin son halkası olan film, bu sefer İspanya'da ve İngiltere'de çekildi. Yapımın yönetmenliğini ise seride yapımcı kimliği ile de yer alan Justin Lin üstlenirken, senaryo Chris Morgan'a ait...

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Rio soygunu'nu beğenmemiştim ama bu güzele benziyor. Araba reklamları da gözümden kaçmadı, Alfa Romeo falan.

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
bol aksiyonlu bir film olmuş serinin hiç bir filmini izlememiş biri olarak yine izlemicem büyük ihtimalle :)

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Her zaman için seyredilebilinecek türden bir seri, nedeni ise her bölümün kendine has senaryosu olması ve aksiyonun her daim sizi diri tutması olarak gösterilebilir.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Bayılıyorum bu seriye...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Fast & Furious 6 - Official Final Trailer

[video=youtube;l1mwRkW1O4A]http://www.youtube.com/watch?v=l1mwRkW1O4A[/video]

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
çalan parçayı merak edenler varsa buyursun :D

[video=youtube;rJOsjP33nF4]http://www.youtube.com/watch?v=rJOsjP33nF4[/video]

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[video=youtube;6_PAHbqq-o4]http://www.youtube.com/watch?v=6_PAHbqq-o4[/video]

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Dur seriye baştan başlayayım bir daha :D

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Hızlı ve Öfkeli 6 Filminden Altyazılı Özel Röportaj Videosu!

Filmin vizyonu yaklaşırken oyuncularla filmi karakterlerini anlatıyor!

20559273.jpg

"Son büyük bir iş için yeniden toplanan soyguncular" serilerinin en sevilen filmlerinden olan Hızlı ve Öfkeli 6 (Fast & Furious 6) 24 Mayıs'taki vizyonu için gün sayarken, filme dair ilgi çeken içerikler de gelmeye devam ediyor. Filmin geçtiğimiz salı günü gerçekleştirilen dünya prömiyerinden sonra şimdide kamera arkasına dair keyifli bir video paylaşıldı.
Türkçe altyazılı olarak yayınlanan videoda filmden sahnelerin yanı sıra oyuncular Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Sung Kang, Ludacris ve Michelle Rodriguez ve yönetmen Justin Lin ile yapılmış röportajlar yer alıyor. Her oyuncu kendi karakterinin altıncı filmdeki konumuna göre ipuçları verirken, hikayenin gidişatı da iyice ortaya çıkıyor.
Aksiyonseverleri yine tatmin edecek gibi görünen serinin son filmi 24 Mayıs 2013'te sinemalarda...

Kaynak

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
5 de olduğu gibi gene bir afrika ülkesini soymasınlar zaten para yok :D

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
az kaldı artık sabırsızlıkla bekliyorum 5 de umduğumu bulamamıştım. :)

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Elm sokağı bile 7 seri sürdü. Bakalım bunun akibeti ne olcek :)

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Hızlı ve Öfkeli 6 Filminden Taze Kamera Arkası!

Ülkemizde bu cuma gösterime girecek serinin son filminden Yarış Partisi sahnesinin kamera arkası görüntüleri paylaşıldı!

20573455.jpg

Hayranlarının dört gözle beklediği ve yurt dışı açılış hasılat rakamları oldukça yüksek gelen Hızlı ve Öfkeli 6 (Fast & Furious 6) filminden yeni bir kamera arkası daha yayınlandı. Filmin "Yarış Partisi" sahnesine ait olan kamera arkası görüntülerde oldukça renkli planlar ve birbirinden pahallı arabaları görmek mümkün.

Serinin altıncı filminin yönetmenliğini Justin Lin üstlenirken, kadro Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Luke Evans ve Gina Carano gibi yıldızlarla bezeli. Büyük Rio soygunundan sonra son bir iş ile temize çıkma sözü alan ekip, aksiyon hayranlarını yine tatmin edecek büyük bütçeli bir yapıma imza etmiş görünüyor. Hızlı ve Öfkeli UIP TÜrkiye'nin dağıtımcılığı ile 24 Mayıs'ta sinemalarda...

Kamera arkası görüntüler için kaynapa bakabilirsiniz...

Kaynak

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Zaman ne çabuk geçmiş yav. Gerçi gidemem büyük ihtimalle:)

61trabzon61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sırf bu film çıkıyor diye daha önceki beş filmi bu hafta tekrar izledim :) cuma günü sinemaya mutlaka gideceğim inşallah :)

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Tekrar dile getiriyorum bu sefer afrika ülkesini soymasınlar gül gibi amerika var :D

Munitionis

Profesör
Reaksiyon puanı
9
5 aksiyon yönünden daha doyurucuydu yarişlari çok görmemiştik bu sefer ikisinin daha iyi harmanını görücez galiba ben frangmandan onu sezinledim bakalım :)

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
[h=1]HIZLI VE ÖFKELİ 6 İLE SİNEMALAR RADARA YAKALANACAK![/h]
[h=2]Bu hafta film sağanağı var ama asıl bomba aksiyonseverler için. Hızlı ve Öfkeli 6 türün hayranlarını salonlara çekecek gibi...[/h]
2f9_9168b.jpg

Hızlı arabalarla kaçan/kovalayan serseri ruhlu kahramanların filmlerine her zaman özel bir ilgim vardı. Çünkü 80’lerde ki video çılgınlığı sırasında kiralamacılar bu tür filmlerle doluydu. Genellikle Smokey and the Bandit (1977) klonu olan bu filmlerde eğlence duygusu daha ön plandaydı ancak içerdiği tehlikeli dublör numaralarıyla kıymetlenen bu türün atası, oldukça ciddi bir yüz ifadesine sahip Kovalski’li unutulmaz Vanishing Point (1972) olsa gerek.

Gişede beklenmedik bir başarı yakalayan ilk Hızlı ve Öfkeli filmi kanunsuz araba yarışlarını zeka seviyesi yerlerde sürünen bir senaryoda da olsa daha kanunsuz bir noktaya ve şehre taşıyordu. Paul Walker’ın berbat oyunculuğuna rağmen Vin Diesel’in karizmasıyla şahlanan film epey bir hasılat yapınca devam filmleri kaçınılmaz oldu ve şimdi 6. pit stop’dayız.

Bu defa önceki filmlerin unutulmayan karakterlerini bir araya topluyoruz. Zoraki bir toplanma bu çünkü artık herkes ununu elemiş, eleğini asmış. Para isteyen paraya, huzur isteyen huzura kavuşmuş ama başlarının belası federal ajan Dom (Rock) bu defa hepsine reddemeyecekleri bir teklif yapıyor ve eski filmlerin düşmanları yeni filmin ortakları oluveriyor. Amaç; Owen Shaw adındaki başbelası bir pisliği yakalamak ve Dom’un bu tehlikeli suçluyu yakalayabilmek için hızlı ve öfkelilerin yardıma ihtiyacı var.

i.php

Açıkçası yönetmen Justin Lin, Tokyo Drift ile ekibe dahil olduğundan beri aksiyon çıtasını yükseltmeyi başardı. Uzakdoğuluların sevdiği türden John Woo tarzı ateşli silahlar filmde en az arabalar kadar yer ediyor. Bu defa ortada yarış ya da sadece arabalarla yapılan kovalamacalar yok. Uçaklar, tanklar, hareket eden her şey aksiyonun içine giriyor ve tempoyu yorucu bir hızla arttırıyor. Hızlı ve Öfkeli’nin ilk filminin bahaneden polisiye hikayesinin aksine 6. film Tony Scott aksiyonlarını aratmayacak bir olay örgüsüne sahip.

Peki, görünürde daha karmaşık senaryo, amacı sinemada modifiye edilmiş arabaların nitrolu kaçışlarını izlemek isteyen seyirciye nasıl gelecek?

Bence yönetmenin yaklaşımı oldukça yerinde olmuş çünkü eski iskelet üzerinden seriyi tekrara kaçmadan devam ettirebilmek imkansız. Her yeni filmde bir şeyler eklemedikçe ağzı açık kola gibi gazı kaçacak bir şablon var ortada. Bir önceki filmin başarısı da yapımcı ekibi doğru yolda olduğuna inandırmış olmalı ki bu filmde iş iyice çığırından çıkmış! Tabi kendinizi bir Hızlı ve Öfkeli filminden çok Bond filmi izliyor gibi hissedebilirsiniz de... Özellikle finale yakın gerçekleşen tank vs. araba sekansı Paul Walker’ın oynadığı bir 007 macerasından koparılmış gibi!

Oyunculuklardan bahsetmek çok gerekli değil. Ekibin her üyesinin kendine ait bir karizması var ve saçlar, başlar, kılık kıyafet bu karizmaya hizmet ediyor. Paul Walker hala kötü oynuyor ama artık sırıtmıyor. Bu filmin asıl oyuncuları arabalar desem o da değil çünkü bir sahnede gördüğünüz canım araç bir sonraki sahnede pert! Hızlı ve Öfkeli 6’da çok ciddi dublörlük marifetleriyle yükselen bir macera izliyoruz. Aslında işin macera tarafına yıllardır izlediğimiz yüksek teknoloji içeren polisiye takip filmlerinden alışığız ancak işin arabalar kısmına geçtiğimizde serinin ruhu kendisini belli ediyor.

Hızlı ve Öfkeli 6, adından, afişinden kumaşını belli eden bir film, vaadi de o yönde... Festival takipçisi bir sinemasever olarak salona girerseniz hayal kırıklığınız büyük olacaktır ama filmi sadece ’oyalamak’ amaçlı bir eğlence sineması örneği olduğunu kabul ederek izlerseniz sizi çok keyifli bir seyir bekliyor. Bir çizgi roman uyarlaması olmamasına rağmen çoğu ÇR uyarlamasından daha fazla ’comics’ ruhuna sahip. Filmin özellikle gençler hedeflenerek yapılmış olduğunun altını çiziyorum. Hızlı arabalar, güzel kadınlar, büyük macera... Kim böyle bir teklife hayır diyebilir?

Kaynak

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çok fena bir film serisi her filmi çok güzel bence 6. sıda güzel olacaktır eminim inşallah hayal kırıklıgına uğratmaz.