Hızlı ve kale gbi bir pc niz olsun

HARBİKIZ

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
135
1 - Masaüstü arka planınız Siyah Olsun

2 - Bilgisayar Sağ Tık > Özellikler > Sol Üstten "Gelişmiş Sistem Ayarları" > Performans’ın Altındaki "Ayarlar" Ve Oradan "En İyi Performans İçin Ayarla" Yazan Yeri Seçiyoruz Ve Tamam Diyoruz Temanız Klasik Olucaktır Temanın Klasik Olmasını İstemeyenler Masaüstü > Boş Bir Alana Sağ Tık > Kişiselleştir Ve "Aero Temaları" Yazan Yerin Alatındaki "Windows 7" Yazan Yere Tıklayın

3 -Masaüstünüzde fazla dosya bulundurmayın en fazla 5 dosya bulunsun

4 - Combofix İndirin Ve Bilgisayarına Reset Atın Açılırken F8 Tuşuna Tekrar Tekrar Basın Karşınıza Bir Kaç Seçenek Gelicektir Oradan "Ağ Desteği İle Güvenli Mod" Seçeneğini Seçin Ve "Enter" Tuşuna Basın Daha Sonra Combofix’i Çalıştırın Ve 15-20 Dakika Mause’yi Oynatmayın İşlem Bitince Karşınıza Bir Not Defteri Gelicek Kapatın Ve Bukadar :)

5 - Advanced System Care Professionel Yükleyin Ve Tarama Yapın

6 - Ccleaner Yükleyin Ve Programa Girip "Cleaner" Yazan Yere Tıklayın Sonra " Temizliğe Başla Butonuna Basın "(Bu İşlemi Yapmadan Önce Tarayıcınızı Kapatın) Daha sonra sol tarafta bulunan " Kayıt Defteri " Yazan yere tıklayın ve "Sorunlar İçin Tara" Yazan yer basın daha sonra hepsini işaretleyip "Seçili Sorunları Çöz" Deyin

7 - Başlat > Çalıştır > %temp% Yazın Ve İçindekileri Silin

9 - Driverlerinizi Güncelleyin : Bilgisyar Sağ Tık > Yönet > Aygıt Yöneticisi Ve Burada Tüm Driverleriniz Gözüküyor ,, Yapmanız Gereken Üstüne Sağ Tıklayıp "Sürücü Yazılımını Güncelleştir " Yazan Yere Basmak

10 - C Diskinizi Doldurmayın Bunun İçinde Kullanmadığınız Programları Silin

11 - Bir Antivirüs Programı Yükleyin Ve Tarama Yapın

12 - Tanımadığınız Sitelerden Kesinlikle Dosya İndirmeyin

13 - Şimdi Bilgisayarımıza Çelik Yelek Giydireceğiz
İlk önce Başlat>Çalıştır> regedit yazın Oradan: HKEY_LOCAL_MACHINE\\SYSTEM\\CurrentControlSet\\Servic es\\Tcpip\\
Parameters bölümünü bulun. Sayfanın boş bir kısmına sağ tıklayın yeni 7 tane dword dosyası oluşturun. Bunların adı ve özelliği sırasıyla şöyle: (İlk önce oluşturulan dosyalara şu adları girin, dosyayı açıp yazdığım değerleri yazın)
1. "TcpMaxDataRetransmission" değeri 2
2. "SynAttackProtect" değeri 2
3. "TcpMaxHalfOpen’’ değeri 100
4. "TcpMaxHalfOpenRetried" değeri 80
5. "EnableDeadGWDetect" değeri 0
6. "EnablePMTUDiscovery" değeri 0
7. "KeepAliveTime" değeri 300000

14 - Başlat > Arama satırına "Güç" yazın ve Güç Seçenekleri penceresinden güç planı olarak "Yüksek Performans"ı seçin

15 - Ağ Paylaşım Merkezi > Yerel Ağ Bağlantısı > Özellikler > İnternet Protokolü Sürüm 4 [TCP/İPv4] > Gelişmiş > WINS > "TCP/IP üzerinde NETBIOS’u devre dışı bırak " Seçeneğini İşaretleyin Ve Tamam

icakir86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
13. maddedeki ayarların ne işe yaradığını anlatabilir misin?

ZΛGO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arka planın siyah olması gerektiğine emin miyiz ?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Arka plan siyah güzel de.. Açtığın her pencerenin içi beyaz, böyle olunca da siyah zeminde açılan her parlak pencere gözü acayip yoruyor. Bilginize..

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Hepsini yapıyordum 13.madde hariç onlarında ne işe yaradığını yazarsan iyi olur :)

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
1. kuralı uygulamanıza gerek yok 128 mb ramli pcniz yoksa arkaplan resim koymuşsunuz koymamışsınız hiçbir etkisi olmayacaktır.

3. kuralda aynı şey için geçerlidir 5 dosya bulundurun demesinin sebebi ilk açılışta ön belleği daha fazla klasör dosyası eklediğinden açılışı biraz geçiktirecektirki bunu siz farketmiceksiniz bile masaüstünde yaklaşık 17 klasör 12 program varken bayağı hızlı açılıyor bilgisayar.. taş çatlasın 2 bilemedin 3 saniye farkediyor..saniyeler önemliyse sizin için uygulayın.

5. kuralda ASC şart Değil Wise Care 365te işinizi görecektir..ASC kapsamlı program her pcde kasmadan çalışacağını hç sanmıyorum.

13. Kural tüm sistemlere uygulanabilir fakat wireless ile bağlanan xp için faydalı bi kuraldır..fakat win 7 ve win8de bazı ek güvenlik araçlarıyla yüklü geldiğinden (kötü amaçlı yazılımları tarama,windows defender vs) bu kuralı uygulasanızda değişen pek birşey olacağını sanmıyorum..

Diğer Kurallara Diyecek bişi yok güzel anlatmış.

Unutmadan 6 gb ve üstü ramli pclerde bu ayarları uygulamanızın pek bir önemi olmayacaktır..ağır programlarla çalışmıyorsanız aradaki farkı anlamıcaksınız bile .

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
işlemci çok kötü değilse, 2. yi yapmaya pek gerek yok, sistem animasyonları ve pencere effect leri pek yük bindirmez. tabi işlemci çok kötü değilse.

genel olarak işe yarar şeyler.
eski bilgisayarları rahatlatabilir. ama zaten hızlı olan bir bilgisayara etkisi olmaz.

bir tanede ben söyleyeyim:
services.msc yi açın ve işinize yaramayan servisleri ya devre dışı bırakın ya da başlangıç seçeneğini manuel yapın. bu şekilde ram den tasarruf edebilirsiniz

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
@ZΛGO

Yapmanı tavsiye ederim, bilgisayar yavaşladığında yap ,ben 3 haftada bir yaparım hepsini tertemiz olur,combofixe fazla gerek yok ama diğerlerini yaparsan senin yararına olur, birde ekstra disk birleştirme yap %10 üstüne çıktığında .

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bunların hepsini yapsan boşa çıkacak ram miktarı en fazla 30-40 mb.
30-40 mb içinde pc işlevselliğini,görselliğini kısmaya gerek olmaz diye düşünüyorum.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
disk birleştirme SSD kullanmıyorsanız yararlı. SSD varsa bu işlemi yapmayın gerek yok :)

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,744
Aslında bu özellikleri taşıyan hazır bir işletim sistemi var. FreeDos çok hızlı açılır ve çalışır. kale gibi sağlam ve zindan gibi karanlık. Ama kullanmak isteyebileceğinizi pek sanmam. Yada güncel bir Anti virüs kurulu ve hep güncel olan bir sisteminizi normal olarak kullanabilirsiniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yuh Pisi Linux dememişler... o çok güvenli ve her önüne gelen şeyi kurdutmaz...

ozan.demir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında bu özellikleri taşıyan hazır bir işletim sistemi var. FreeDos çok hızlı açılır ve çalışır. kale gibi sağlam ve zindan gibi karanlık. Ama kullanmak isteyebileceğinizi pek sanmam. Yada güncel bir Anti virüs kurulu ve hep güncel olan bir sisteminizi normal olarak kullanabilirsiniz.

Akşam akşam güldürdünüz. Freedos işletim sistemi mi allah aşkına? İşletim sistemi olmayan pclere denir. Siz gidip kendiniz yükleyeceksiniz işletim sistemini. :D

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,744
FreeDos'un bir web sayfası var ve indirip kurabilirsiniz. Eskiden bütün kişisel bilgisayarlar (PC'ler) o şekilde çalışırmış ve bilgisayar kullanabilmek için önce bir kursuna gitmak gerekiyormuş. FreeDos, MSDOS'un Açıkkaynak lisanslı bir alternetifi. Günümüzde de bazı mağazalarda kasa bilgisayarı olarak kullanılan bilgisayarlarda, DOS görebilirsin. Alışverişe çıktığında, kasada kullanılan bilgisayarların ekranlarına dikkat et.