Haber Hırsızlar Cenneti - Fantastik Kurgu - 2. Bölüm

Bu konuyu okuyanlar

Penetrator God

Doçent
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
867
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
529
Puanları
93
Yaş
26

1629585612463.png


5 Gün sonra...

"Sokağın karşısında pusuya yatmış kadına bir bak. Hırsızlar Loncasındandır ve Vex adıyla bilinir. Hafiften çatlaktır." dedi keşiş kılıklı orta yaşlı Kuzeyli bir adam. "Ne?" diye sordum. "Günlerdir buralarda takılıyor. Benim farkına varmadığımı sanıyor." dedi.

"Kiminle konuşuyorsun be adam.?" diye gürledim. "Bu mekanı gözlüyor. Soygun için fırsat kolluyor." dedi adam bana aldırmadan. "Benimle mi konuşuyorsun.?" diye sordum. "Evet, adım Briehl kasabadaki Mara'ya adanmış bu tapınakta yardımcı rahibim." dedi. "Bunları neden bana anlattın. ?" diye sordum. "Birisinin onun "merakını" gidermesi gerekiyor. dedi sonra ekledi. "Ama ben görev yerimi terk edemem. " "Bu olayın beni ilgilendirdiği kısmı hala anlamadım." dedim.

"Oğlum anlamayacak ne var ? Bu Vex meselesini halletmeni rica ediyorum senden." dedi. "Niye sana yardım edeyim ki. ?" diye sordum. "Elbette Mara'nın kutsamasına nail olmak için.!" dedi. "Ondan ziyade işin ucunda benim için ne var.?" diye sordum. "Ah... bir materyalist daha, çocuğum derin şafağın geniş yankılarını duymak, Leydimizin dokunuşunu almak ve aşkın ışığının üzerine serpiliyor oluşu tüm altınlardan daha değerlidir. dedi ve ekledi. "Bunu ödül değil, hediye olarak görmelisin."

"Mara'nın kutsaması karnımı doyurmayacak ve bana oğlumlu, çocuğumlu konuşma huylanıyorum." dedim ve ekledim. "Şimdi değerli vaktimi böyle vaaz vererek boşa harcamaya devam edeceksen yıkıl karşımdan." "Dinle beni lütfen." dedi sonra ekledi. "Yardımlarının karşılığı olarak ödül talep etmende sanırım bir sakınca yok. 100 septim uygun mudur? Eminim halimden anlayıp hoşgörüyle karşılayacaksındır, taktir edersin ki ben zengin bir adam değilim."

"Ben gidiyorum" dedim. "Tamam, tamam dur. Bu Mara Madalyonuyla birlikte 200 septim verebilirim. dedi sonra ekledi. "Ne eksik ne fazla ve verebileceğimin sınırına ulaştım." "Peki Vex işini hallederim." dedim. "Buna minnettar olurum. dedi ve ekledi. " Çevremizde azılı bir hırsızın olması tüm gün boyunca görülecek güzellikte bir manzara değil. Ancak öncelikle başlangıç olarak neyin peşinde olduğunu bilsek iyi olur. Bunu öğrenmeye çalış."

Briehl adında bir Mara rahibi benden tapınağın yakınlarında dolanan Vex adında bir hırsızdan kurtulmam için para önerdi.

"Hey, nasılsın güzelim.?" dedim. "Şşşt... İkimizi de tutuklatmak istemiyorsan dikkat çekecek harEketlerden ve gürültü yapmaktan kaçın." dedi Vex fısıldayarak sonra ekledi. "Ve bana bir daha güzelim dersen t@şş@klarını söküp eline veririm."

"Tamam sakin ol." dedim sonra ekledim. "Peki neler oluyor burada.?" "Beni süzmeyi de kes ve yüksek sesle konuşmaya devam edersen şuradaki şehir muhafızları farkedecek sonra da tepemize binecekler. " dedi fısıldayarak sonra ekledi. "Muhafızlar Maven Karafunda'nın malikanesini gözetlediğimi öğrenirse sıçtık demektir."

"Maven Karafunda'mı ? Ben Mara Tapınağını gözetlediğini sanıyordum." dedim. "Bu sonuca kendi başına mı ulaştın.? Çok zeki olmalısın." dedi sonra ekledi." Bu bir hedef şaşırtmaca, fark edilmediğimi düşündüğümü mü sandın? Oradan bakınca salak gibi mi görünüyorum? Zaten amaç buydu. Birkaç gündür burada oturuyorum çünkü dikkat dağıtmaya çalışıyoruz."

"Maven'a pek hayranlık besliyormuş gibi gözükmüyorsun." dedim. "Öyle o yaşlı sürtük bizi yarı yolda bırakıp bütün planlarımızı mahvetti." dedi sonra ekledi. "Bu yaptığının yanına kar kalacağını mı, intikam almayacağımızı falan sanıyorsa o @r@s@p@u fena yanılıyor ve bizde bundan emin olması için uğraşıyoruz."

"Mercer'in ihaneti, Delvin'in ayrılması, Maven'in kazığı ile Lonca'da hiç birşey iyiye gitmiyor ve Brynjolf son günlerde biraz garipleşti, sanırım adamcağız bize liderlik edeceğim diye tırlattı. Tabi bu yaşananlardan sonra aklı başında kim olsa tırlatırdı." dedi sonra ekledi. "O bir emir verdiğinde eksiksiz yerine getirilmesi gerekir, özellikle bu kötü dönemlerde."

"Fazla mı detay verdin sanki.?" diye sordum. "Olabilir, asıl mesele şu ki biraz yardım fena olmazdı. Son işlerimizde yaşanan büyük hayal kırıklıkları nedeniyle hepimiz sarsıldık. Bundan etkilenen üyeler doğal olarak loncaya olan inaçlarını da kaybettiler." dedi sonra ekledi.

"Ve şu an da çok önemli bir görev üstündeyim ancak loncadan bu iş için gönüllü olan çıkmadı. Zamanım daralıyor ve kimse yardıma yanaşmıyor. Dirge var ama o kas kafa da bu işlerin adamı değil. Şayet onunla çalışmak zorunda kalırsam kendini de, beni de kesin enseletir." "Yapmamı istediğin şey nedir.?" diye sordum. "O kadar hızlı değil öncelikle neden yanıma geldin öt bakalım." dedi.

"Mara rahibi bir adam var, benden seni tapınağın çevresinden uzaklaştırmam için para önermişti." dedim. "Şu ilerideki cüppeli ahmak mı.?" diye sordu. "Aynen. O tapınağı soymayı planladığını sanmış. Şimdi gerçeği öğrenince işin rengi değişti tabi." dedim.

"Tapınağı soymak mı ? Bizi ne sanmış ? Çapulcu falan mı ? Düştük ama o kadarda değil." dedi sonra ekledi. "Hem ne çalacaktık ki ? Bağış kutusunu mu? Orada bizim isteyebileceğimiz hiçbir şey yok."

"Yardımını istediğim işe gelirsek. Maven'in evinde eski bir aile yadigarı altın bir tılsım var." dedi sonra ekledi. "Onu ele geçirip Maven ile olan hesabımızı kapatacağız. Şayet bunu başaramazsam

Brynjolf Kırık Testi'ye bir daha dönmeme mi söyledi. Dönersem de sanırım beni öldürür. Ve beni öldürür derken, bir ölü çağıran getirtip beni canlandırır ve tekrar tekrar öldürür.

Anlayacağın o ki bu işin parayla da ilgisi yok kişisel bir mesele haline dönüştü. Kimsenin Hırsızlar Loncasına kazık atıp sonra elini kolunu sallaya sallaya gidemeyeceğini bilmesi gerek. Eski zenginliğimizden eser yok belki ancak saygıyı da kaybedersek var olmamız için hiçbir neden kalmaz."

"Bu tılsım nerede?" diye sordum. Evdeki bir kitaplığın arkasına saklanmış ve düğme aracılığıyla girilebilen gizli bir oda da." dedi ve ekledi. " Ama bu görev tek başına usta bir hırsızın bile boyunu aşıyor. O büyüklükteki bir evde dışarda muhafızlar içeride paralı askerler cirit atarken etrafta tılsımın olduğu oda nasıl bulunur bilmiyorum."

"Bu iş hem sinsilik hemde güç gerektiriyor. Yani her iki duruma da uyum sağlıyabilecek kapasitede olan bir adam lazım. Ancak elimizde öyle biri yok." dedi. "Sana bunu benim yapabileceğimi düşündüren şey ne.?" diye sordum. "Seçme şansım yok. Ben şehir muhafızlarının dikkatini tek bir yerde toplarken sende gizlice gece karanlığından yararlanarak içeri sızacaksın." dedi ve ekledi.

"Ancak içeri girdikten sonra paralı askerlerden oluşan bir orduyla karşılaşacaksın. Tılsıma giden yolu nasıl açacağın sana kalmış. İster sessizce fark edilmeden isterse önüne çıkan herkesi öldürerek açarsın. Tek dikkat etmen gereken şey ortalığı ayağa kaldırmadan hareket etmendir.

Eğer Şehir Muhafızlar öğrenirse durum direk Maven'in kulağına gider. Ondan sonra kopacak kıyamet Oblivion Krizine eş değer boyutta olacaktır. Yani farkedildiğin taktirde mümkünse o evden dışarıya senden başka kimsenin canlı çıkmadığından emin ol. "

"Birkaç paralı amele sorun olmaz ancak size neden yardım etmek isteyeyim ki? Yani neden Sizin için Maven Karafunda'yı karşıma alayım." diye sordum. "Altın için olabilir mi.?" dedi. "Evine yapılacak soygun haberini Maven'e yetiştirirsem vereceğiniz meblağ ne olursa olsun ondan 2 katını alacağıma eminim." dedim.

"Neden uğraşıyorum ki bu işi yapacak başka birini bulurum daha zamanım var." dedi Vex. "Sana kolay gelsin o zaman." dedim. "Ve belki de seni öldürmeliyim? Sonuçta çok fazla şey söyledim sana ve önceden bahsettiğin gibi "Fazla detay verdim" yani bizim için bir tehditsin." dedi.

"Vex bebeğim sinsilik,kilit açma, yankesecilik gibi işlerde iyisindir ve eminim muhteşem bir hırsızsındır ama gerçekten ? Beni yakın dövüşte öldürebileceğini düşünüyorsan daha öğrenmen gereken çok şey olduğunu düşünürüm ve seni temin ederim iyi bir öğretmen değilimdir. Kendimi fazla kaptırırım da. Yani benden alacağın ilk hayat dersi son dersin olabilir." dedim.

"Peki, peki seni ilahların belası herif. İstediğin başka özel bir şey mi var.?" diye sordu Vex. "Evet, ben şahsen daha kişisel, daha elle tutulur bir ödül düşünüyorum." dedim ellerimi ovuşturarak." Siz erkekler hepiniz aynısınız... Başka bir zaman olsa bunu istediğin için kafanı kırdırıp sarnıca attırırdım ancak şuanda durumlar buna beni mecbur bırakıyor." dedi sonra ekledi. "Şimdi mi yapalım yoksa iş bittikten sonra mı.?" diye sordu.

"Şimdi yaparsak görev öncesi büyük bir moral kaynağı olurdu benim için." dedim.

Vex ile yattıktan sonra Briehl yanına döndüm.

"Senin iş tamam Vex tapınağa bulaşamaz artık." dedim. "Harika! Çok teşekkürler. Dinya Balu ve Maramal ile konuşup büyük yardımından onlara bahsedeceğim " dedi sonra ekledi. "Ancak gördüğüm kadarıyla hala orada duruyor.?" "Bana güvenmiyor musun sen.?" diye sordum. "Hayır, elbette güveniyorum. Kusura bakmayın yanlış bir anlaşılma oldu galiba bunun için özür dilerim." dedi.

"Evet," dedim. "Evet?" dedi o da. "Bir şeyi unutmuyor musun.?" diye sordum. "Ah... ah... evet ödül tabi ki nasılda aklımdan çıkmış. Dalgınlık işte." dedi. "İşim gücüm var sabaha kadar bekleyemem burada paramı ver elimden kaza çıkmadan." dedim ve ekledim." İşe yaramaz kolyende sende kalabilir. Yakın zamanda evlenmeyi düşündüğüm yok. "

Briehl'ten paramı aldıktan sonra Mevkibeyi Laila Yasakoyucu'nun huzuruna çıktım.

"Aa, gerçekten mi.?" dedi Mevkibeyi Laila Yasakoyucu. "Evet. Leydim, eğer Vex onu ele geçirmeyi başaramazsa, aynı Delvin gibi kasabadan yok olmak zorunda kalacak." dedim." Yaverim Unmid Delvin Mallory ile olan meseledeki yardımlarından bahsetmişti. Yani sana güvenmekte bir sakınca görmüyorum." dedi ve ekledi.

"Ancak öncelikle yemin etmelisin." dedi Mevkibeyi Laila Yasakoyucu. "Şehrimizin kanunlar çerçevesinde kalmasını sağlamak için huzuru korumak için çalışacağına ve daima sadık kalacağına yemin ediyor musun.?" dedi. "Evet." dedim. "Düzen için kamu yararı için ve bu çabalarımızı, kurduklarımızı bozabilecek suçlular ile kanun kaçaklarıyla savaşıp bizleri savunacağına ve halkımızın çıkarlarını gözeteceğine yemin ediyor musun.?" dedi.

"Evet." dedim. "Güzel o halde Riften'deki pisliklerin kökünü kazı. Kasabamızın sokaklarında, Hırsızlar Loncası üyelerini bul. Onların üzerlerine git ve bizlere daha fazla zarar veremeyeceklerinden emin ol. " dedi ve ekledi. "Merak etme bu işte yalnız değilsin, muhafızlarım sana yardım edecekler. Şayet burada yükselmek ve gözüme girmek istiyorsan görevini yap."

Mevkibeyi Laila Yasakoyucu'nun muhafızları Hırsızlar Loncasının adamları ve faaliyetleri hakkında bana bilgi verecek. Benden onları bulup sorun çıkartmalarını engellememi ve eğer mümkünse Riften'i sonsuza kadar terk etmelerini sağlamamı istedi.

"Pekala, Devam et o halde, Vex'e kolyenin burnunun dibinden kapıldığını söyle! Belki etrafta sinsi sinsi dolanmayı keser."dedi.

Mevkibeyi Laila Yasakoyucu'ya Hırsızlar Loncasının planlarından bahsettikten sonra Vex'in yanına döndüm.

"Maven'nin aile yadigarı tılsımını buldum." dedim. "Buldun mu ? Tılsım nerede.?" diye sordu Vex."Ait olduğu yerde Maven'in elinde." dedim. "Sen ne?!" dedi ve ekledi. "Ne yaptın? Bunu Brynjolf

söylemek zorunda olduğumun farkındasın değil mi ? Beni bir bok çukurunun içirisine soktun. Artık gitsen iyi olur, birileri seni ortadan kaldırmadna önce."

Vex ile konuştuktan sonra Mevkibeyi Laila Yasakoyucu'ya olanları bildirmeye gittim.

"Vex burayı tıpış tıpış terk edecek." dedim. "Güzel. Bu bizi bütün gün ona bakmak zorunda kalmaktan kurtarır." dedi Mevkibeyi Laila Yasakoyucu ve ekledi. "İşte biraz altın cebini doldurmak için. Bu da Maven'dan." "Bu nedir?" diye sordum. "Vex'in çalmaya çalıştığı tılsımlı kolye, senin sahip olman gerektiğini düşündü." dedi...
 
Son düzenleme:
Üst