Hint - Bollywood Filmleri - Hindistan Sineması

redyellow

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bu Hint filimlerine yeni yeni alışıyorum..

İlk Life Of Pi izlediydim,
Sonra Wishwaroopam izledim,
Geçenlerde de 3 Idıot izledim, beni benden aldı adeta..
2 defa daha izledim sonra :)

En son Taare Zameen izledim onu da beğendim.
Sırada My name is Khan ve Aamir Khan'ın bütün filmlerini izlemeyi düşünüyorum.

Şunu anladım Hint sineması bizim sinemamızın kat be kat önünde..

Ghajini'yi ilk sıralara al izlemek için.

Ve BLACK filmini ekle listene.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Rabba_Main_Kya_Karoon_Poster.jpeg

Rabba Main Kya Karoon: Filmi pek beğenmedim.. Kötü oyunculuk ve klişeleşmiş bir senaryosu vardı.. Sırf piyasaya yeni tanıtılan 2 Genç Elemanın hatrına başlamışken bitireyim dedim.. İlk yarısı bir hayli sıkıcıydı.. Ancak 2. yarıdan sonra, son 45 dakika az biraz izlenebilir seviyede ilerliyor.. Ancak 10 üzerinden 4 alır..

7.jpg

Har Dil Jo Pyar Karega: Filmin ilk yarısı aşırı abartılı hareketlerle biraz cıvık, ve biraz da sıkıcı bir şekilde ilerliyor.. Ancak INTERMISSION/ARA ile birlikte tam kıvama geliyor film.. Ve Salman Khan'lı, Rani'li, Preity Zinta'lı eğlenceli ve seyredilebilir bir filme dönüşüyor. Ayrıca ARA ile birlikte güzel bir Sürpriz sizi bekliyor.. Aynı sürpriz Filmin sonunda da yapılıyor :)
Her ne kadar 10 üzerinden 5.5 versem de, Eğlenceli ve Duygusal bir Hint Filmi izlemek isterseniz 2000 yapımı bu filmi tavsiye ederim..

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
[video=youtube;zAxlW9-vtwc]http://www.youtube.com/watch?v=zAxlW9-vtwc[/video]

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Besharam_movie_review.jpg

BESHARAM: Ranbir Kapoor'dan eğlenceli bir film daha.. Senaryoyu eleştirmeden, mantık hatalarını görmezden gelerek sadece eğlenmek için izleyecekseniz, gayet güzel ve eğlenceli bir film. Sıkılmadan izledim. Annesiz ve Babasız bir şekilde büyüyen ve yetimhanede yaşayan bir araba hırsızının, aşık olduğu kızın arabasını çalması ile gelişen olayları konu alıyor..
Fakat filmin Türkçe altyazısının olmadığını ancak Torrentte Hon3y versiyonunun uyumlu ingilizce altyazı ile indirilebildiğini söylemek gerek.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Besharam_movie_review.jpg

BESHARAM: Ranbir Kapoor'dan eğlenceli bir film daha.. Senaryoyu eleştirmeden, mantık hatalarını görmezden gelerek sadece eğlenmek için izleyecekseniz, gayet güzel ve eğlenceli bir film. Sıkılmadan izledim. Annesiz ve Babasız bir şekilde büyüyen ve yetimhanede yaşayan bir araba hırsızının, aşık olduğu kızın arabasını çalması ile gelişen olayları konu alıyor..
Fakat filmin Türkçe altyazısının olmadığını ancak Torrentte Hon3y versiyonunun uyumlu ingilizce altyazı ile indirilebildiğini söylemek gerek.
hd görüntü ve alt yazı yok sanırım hocam.ranbir kapoor kendini izlettiriyor. :)

Erdal47

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Barfi' yi mutlaka izleyin derim. Birde veere zara.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
hd görüntü ve alt yazı yok sanırım hocam.ranbir kapoor kendini izlettiriyor. :)

Görüntü HD değil, [MENTION=38650]neet[/MENTION] Hocam ama kesinlikle DVDRip ve görüntü kalitesi çok güzel. Ve dediğim gibi maalesef henüz Türkçe altyazı yok. King3000'in çevirisini beklemek gerek :)

Bu arada Krrish 3'ün de CAMRip'i piyasaya düşmüş.. Ama Görüntü henüz istenen kalitede değil.

Ranbir'e gelince... Gerçekte de kendini izletmeyi başarıyor. SRK, Salman, Aamir, Hrithik Roshan, John Abraham, Akshay Kumar, Abhishek, Akshayye Khanna, Saif Ali Khan gibi isimlerin arasında onu da görmek güzel... Kaliteli isimler arttıkça kaliteli yapımların da sayısı artıyor.. Tabi bu da daha çok seyir zevki Bollywood filmi demek :)

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Görüntü HD değil, @neet Hocam ama kesinlikle DVDRip ve görüntü kalitesi çok güzel. Ve dediğim gibi maalesef henüz Türkçe altyazı yok. King3000'in çevirisini beklemek gerek :)

Bu arada Krrish 3'ün de CAMRip'i piyasaya düşmüş.. Ama Görüntü henüz istenen kalitede değil.

Ranbir'e gelince... Gerçekte de kendini izletmeyi başarıyor. SRK, Salman, Aamir, Hrithik Roshan, John Abraham, Akshay Kumar, Abhishek, Akshayye Khanna, Saif Ali Khan gibi isimlerin arasında onu da görmek güzel... Kaliteli isimler arttıkça kaliteli yapımların da sayısı artıyor.. Tabi bu da daha çok seyir zevki Bollywood filmi demek :)
kesinlikle katılıyorum.
biraz daha zamanla daha kaliteli ve çevirilerin, piyasaya amerikan yapımı filmler gibi düşmesini ümit ediyorum. :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
krrish-3_138138513100.jpg

Krrish 3 (2013) - DVDScr - XviD - 1xCD [DDR] nihayet indirildi.. Sabırsızlıkla izlemeyi bekliyorum.. Boş bir zamanım olduğunda hemen izleyeceğim.. Bakalım Hrithik bu sefer neler yapmış, ne maceralar içine düşmüş... :)

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Dhoom 3 ile birlikte Chennai Express'de vizyona girecek :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Qayamat+Se+Qayamat+Tak+16773891.jpg

Qayamat Se Qayamat Tak (1988)
Aamir Khan ve Judi Chawla'nın ilk HİT filmleri. İşte Hint Filmi budur diyeceğiniz filmlerden birisi.. Eğer bir Bollywood hayranıysanız Kesinlikle sıkılmadan izleyeceksiniz ve kesinlikle arşivinizde bulunmalı. Aamir'in ilk önemli film olması da ayrı bir yer tutuyor.
Film, aileleri kan davalı 2 ailenin çocuklarının birbirlerine aşkını konu alıyor.. Filme 2 son çekilmiş.. Eski jenerasyon mutlu sonu, yeni jenerasyon ise kötü sonu desteklemiş.. Hangisinin kazandığını filmi izleyince göreceksiniz.
Bu arada Hint filmlerindeki, filmin KISALTMA ile tanımlanması Qayamat Se Qayamat Tak ile başlamaktadır (QsQT).. Daha sonraları bu moda diğer filmlere de geçirilmiştir.. Khabhi Khushi Khanbi Gham (KKKG), Kuch Kuch Hota Hai (KKHH), Dilwale Dilhunia Le Jayenge (DDLJ) gibi :)
Ayrıca filmin ismindeki Qayamat, Kıyamet demek. Filmin Türkçe karşılığı "Kıyamete Doğru" gibi birşey..

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
[video=youtube;cLIQzxgFeNE]http://www.youtube.com/watch?v=cLIQzxgFeNE&list=PLqrEaNEDgxekG2XL9Qi1DN2mT93dSlhMf&index=14[/video]

Ram-leela 2013​

mrveergin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bollywood filmlerine aamir khan ile başladım shahrukh khan ile devam ettim ve hayran kaldım o adama hayatta örnek aldığım ve en çok sevdiğim karakter :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Ben bollywood filmlerine aamir khan ile başladım shahrukh khan ile devam ettim ve hayran kaldım o adama hayatta örnek aldığım ve en çok sevdiğim karakter :)

ShahRukh Can'dır.. Hayat hikayesini okursanız, -ki okumuşsunuzdur.. Neden KING dedikleri zaten anlaşılıyor..
Bollywood başka birşey ya..Önyargılarını aşıp, Anlayana tabi.. :)

mrveergin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen öyle :) Önyargılar insanı hayatı keşfetmesine, kendini keşfetmesine engel oluyor. Birçok arkadaşım "- onlar ne öyle hep dans ediyorlar, tipleri çok kötü, çok yapmacık" diyerek aslında neler kaybettiklerinin farkında değiller, umarım insanlar bu ön yargılarını kırmak için, kendileri için en yakın zamanda birşeyler yaparlar.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
@Darknes$ Hocam... Yok mu yeni filmler.

Bu arada ben tüm SRK filmlerini izlemiştim.. Dolayısıyla biraz da Aamir ve Salman'ın filmlerine takılayım dedim..
Sırayla Aamir ilk filmlerinden itibaren biraz eskilere gidiyorum bu aralar..Yeni filmleri de senden takip ederiz artık :)

Jo Jeeta Wohi Sikandar
Akele Hum Akele Tum
Hum Hain Rahi Pyar Ke
Dil Hai Ki Manta Nahin

yakında bunlar hakkında da ince detaylar ve yorumlar yapmaya çalışırım..

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Bhaag Milkha Bhaag var izlemedim ama başarılı gibi.

Besharam (2013) Bluray çıkmış + alt yazı var.

Chennai Express Bluray çıktı ama sinemada izlerim diye düşünüyorum :)

Ram-Leela DvDSCR çıkmış, bu filmi de merak ediyorum :)

Birde bunlar var; Aashiqui 2, Raanjhanaa, Lootera, D-Day, Satyagraha.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bhaag Milkha Bhaag var izlemedim ama başarılı gibi.

Besharam (2013) Bluray çıkmış + alt yazı var.

Chennai Express Bluray çıktı ama sinemada izlerim diye düşünüyorum :)

Ram-Leela DvDSCR çıkmış, bu filmi de merak ediyorum :)

Birde bunlar var; Aashiqui 2, Raanjhanaa, Lootera, D-Day, Satyagraha.

Hocam, Chennai Express ve Besharam'ı izledim. Her ikisi de gayet güzel. Hatta Chennai deki DDLJ ye yapılan göndermeler çok hoşuma gitmişti.. Diğerlerine de sırayla bir göz atacağım.. Eline sağlık.

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Aynen öyle :) Önyargılar insanı hayatı keşfetmesine, kendini keşfetmesine engel oluyor. Birçok arkadaşım "- onlar ne öyle hep dans ediyorlar, tipleri çok kötü, çok yapmacık" diyerek aslında neler kaybettiklerinin farkında değiller, umarım insanlar bu ön yargılarını kırmak için, kendileri için en yakın zamanda birşeyler yaparlar.

Yalanda değil ama 3 saatlik filmin en az 1 saati müzik eşliğindeki danslar işe geçiyor. :) filmlere lafım yok yanlız.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Sırf o müzik ve danslar için izlediğim filmler oldu:D

mrveergin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Müzikler olmasa eksik olurdu, sonuçta hint filmleri insanın tam kalbine işleyen filmler bunu müzikle süslemek muhteşem bir şey :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
veerzaarahs3pj5.jpg

VEER-ZAARA (2004): Biraz nostalji yaptım... Film budur dedim ve Uzun bir aradan sonra tekrar Veer Zaara'yı sıkılmadan 3 saat 16 dakika boyunca izledim..

Bazı filmler vardır 1 küsür saattir ve hayatınızdan boşu boşuna zaman tüketir.. Bazı filmler vardır 3 saati geçer ve keşke sabaha kadar devam etse dersiniz.. İşte Veer Zaara da öyle birşey :)

Eğer Hint Filmlerine ilgilisi olup hâlâ izlemeyen varsa KESİNLİKLE izlemeli..

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
allcdcoversakelehumakel.jpg

Akele Hum Akele Tum (1995) [Ben Yoluma Sen Yoluna gibi bir anlamı var galiba filmi izlediğinizde az çok başlığın nedenini anlayabiliyorsunuz]
Film, birbirlerine aşık olup evlenen ve ünlü birer sanatçı olmak isteyen 2 gencin hayatını konu alıyor. Seyri güzel duygusal bir film. Aamir Khan ve Manisha Koirala'nın başrollerini paylaştığı filmin IMDB puanı ise 6.9
Aamir hayranlarının izlemesi gereken bir film diye düşünüyorum. Hemen şunu da not düşeyim: Maalesef Türkçe altyazı bulamadım. İzlemek isteyenler ingilizce altyazı ile izleyebilirler.

Bu arada benim favori Bollywood parçalarımdan biri olan Raja Ko Rani Se de bu filmin soundtracki içinde yer almaktaymış :)
[video=youtube;t5JSLRB9ZAU]http://www.youtube.com/watch?v=t5JSLRB9ZAU[/video]

agenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu 3 idiot filmini bi ben sevmedim heralde ?
Aamir khan'a olan antipatim memento filmini uyarlamaya çalşmasindan geliyor.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Şu 3 idiot filmini bi ben sevmedim heralde ?
Aamir khan'a olan antipatim memento filmini uyarlamaya çalşmasindan geliyor.

Hocam, uyarlamak suç değil.. Neler neler uyarlanıyor. Asıl önemli olan, Hakkını vererek uyarlamak. Ayrıca o filmi ilk uyarlayan Aamir değil. Aamir, yine bir Momento uyarlaması olan bir Tamil filminden esinlenerek Ghajini filmini yaptı.

1243804425.jpg

Bu arada geçen hafta izlediğim bir başka Aamir filmi: Jo Jeeta Wohi Sikandar (Zafer Kazananındır) [1992] [IMDB: 8.0]
Bir kasabada zengin çocuklarının okuduğu özel kolejlerdeki (Rajput, Xavier ve birkaç tane daha var) öğrencilere karşı, fakirlerin okulundaki (Model Koleji) öğrencilerin spor müsabakalarındaki mücadelesini anlatıyor. Film Amerikan yapımı "Breaking Away" filminden esinlenmiş olmasına karşın izleyici sıkmadan gayet güzel bir şekilde uyarlanmış. Daha fazla detaya girmeden eğer bir Aamir ve Bollywood hayranı iseniz bu filmi kesinlikle seyretmeniz gerektiğini belirtelim.
Ve son bir not düşelim. Filme uygun Türkçe Altyazı mevcuttur.

Mesajı da filmdeki 2 güzel parça ile kapatlım bari :)

[video=youtube;bRUzf7LgjLM]http://www.youtube.com/watch?v=bRUzf7LgjLM[/video]

[video=youtube;c3dToJIiSEM]http://www.youtube.com/watch?v=c3dToJIiSEM[/video]

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Chennai Express'i bekleyen var ise 29 Kasım olan vizyon tarihi daha ileri bir tarihe alınacakmış..

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Taare Zameen Par - 2007 bu filim neymiş arkadaş geçen kardeşim izletti sonra tarihine baktım nasıl bu zamana kadar denk gelmedim dedim müthi bir yapım.