Hıncal Uluç: "Hezimet olur, 6-0 unutulur"

Whisper1907

Profesör
Katılım
15 Haziran 2009
Mesajlar
4,512
Reaksiyon puanı
24
Puanları
0
Tüm Türkiye Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanancak müthiş derbiye kilitlendi. Dev derbi öncesinde Türk basınının duayeni Hıncal Uluç derbistanbul'u yorumladı.

1- Fenerbahçe'nin hücumcuları; G.Saray'ın rakipleri Panathinaikos, Sturm Graz ile Bükreş'in forvet oyuncularına benzemez. Mustafa Sarp ve Ayhan Akman'ın kendi yarı sahalarında adam eksiltirken kaptırdıkları topları affetmez; golü atarlar.

2- Kadıköy'deki derbide, Galatasaray savunmasındaki oyuncuların; kendi arasında yan toplar çevirdiği, rakibini adeta üstüne çekerek, "Bana zorla baskı yapın" dediği dakikalarda, Fenerbahçe'nin hücumcuları kaptıkları topları gole çevirirler.

3- Galatasaray'ın defans oyuncuları; en başta da savunma yaparken topu taca atmaktan utanan Servet Çetin, "Topu kontrol edeyim" ya da "Rakip ile arasına gireyim, top auta çıksın" düşüncesi ile meşin yuvarlağı kaptırırlarsa gol kaçınılmaz olur.

4- Sarı-kırmızılılara karşı kullanılan köşe vuruşlarında ön direkte adam var fakat arka direkte yok. Arka direğe atılan kafa topları hep golle sonuçlandı. Duran topları iyi kullanan Fenerbahçe, rakibi karşısında bu pozisyonları da gol yapar.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yarın akşam oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini, 'Türk Basını'nın duayen ismi Hıncal Uluç'a sorduk. Uluç, 'derbİstanbul'u çarpıcı analizleriyle anlattı.

Fenerbahçe derbide nasıl oynamalı? "Nasıl oynamamalarını konuşmak daha doğru olur. Çünkü Fenerbahçe aslında en başından bugüne birşey oynamıyor. Yani 8'de sekiz yapması tamamen tesadüf ve şanstı... Bunun gerçekliğini de Gaziantep karşılaşmasında tüm Türkiye'ye gösterdi. Üstüne gitmeyi, kazanmayı düşünen her rakip, Fenerbahçe'yi yenebilir."

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de oynanacak derbideki en önemli avantajı nedir? "Sarı-lacivertli takımın en güçlü yanı forveti, zayıf tarafı ise savunması. Fakat rakipler F.Bahçe'den korktukları için zayıf yanının üzerine gitmediler; güçlü yanı ile oynadılar ve kaybettiler. F.Bahçe'nin en önemli avantajı: İyi oyun oynayamıyor ve oyun kuramıyor olması... Bu sebepten dolayı, 'duran toplar' önem kazanıyor. F.Bahçe önceki sezonlarda duran topları iyi kullanıyordu; şimdi de öyle... Duran topu kullanan adamları ve diğer oyuncuların rakip 18 içine yerleşimleri iyi... Fırsat değerlendirmede de ekonomik oynuyorlar. En büyük avantajları bu...

"EN KÖTÜ SAVUNMA"

Bu avantajları, Galatasaray maçında çok büyük önem kazanıyor. Nedeni: Galatasaray, Türkiye'nin en kötü savunmasına sahip olan takım. Teker teker değerlendirildiğinde defanstaki isimler kötü değiller. Dinamo Bükreş'in teknik direktörünün de dediği gibi, Milli Takım'ın geri dörtlüsü; Galatasaray'ın geri dörtlüsü... Bu oyun tarzı, savunmayı öldürüyor."

Rijkaard kazanmak için ne yapmalı? "Galatasaray'da akla gelmeyecek kadar geriye ve yana oynama inadı var. Dinamo Bükreş maçında bir ara ekrana topla oynama yüzdeleri bindi. Durum: yüzde 70 Galatasaray, yüzde 30 ise Dinamo Bükreş'ti... Aynı anda isterdim ki topun oynandığı alanların yüzdesi de gelsin. Eminim yüzde 70 Galatasaray yarı alanı, yüzde 30 Bükreş yarı alanı olurdu. Yani topa sahip olma istatistiğinin tam tersi... Çünkü Galatasaray, maçı kendi sahasında oynuyor. G.Saray'ın, İstanbul'da; sahasında oynadığı ve kazanması gerektiği bir maçta bile, topu kendi yarı sahasında dolaştırmayı marifet sayan adamları var. Kaç maçtır kenardan uyarı dahi gelmiyor. İşte bu adamlar böyle topu kaptırıyorlar. Böylece rakip durduk yerde atak yapıyor; pozisyona giriyor ve gol buluyor.

Yani Galatasaray'ın yediği gollerin yüzde 80'inde akını başlatan Galatasaray'ın kendisi. Galatasaray'ın maç boyu karşılaşacağı bütün gol ihtimallerinde sarı-kırmızılı futbolcular başrol oynuyorlar. Eğer Rijkaard bunu önleyemezse, Fenerbahçe Stadı'ndan hezimetle döner.G.Saray, 6-0'ı bile unutturabilecek kadar gol yiyebilir.Çünkü gol yedikleri zaman önde olsalar dahi sinirleniyorlar. Böyle olduğunda maçı kaç kişi bitirir onu da düşünemiyorum. Rijkaard, savunma ile orta sahanın yana ve geriye oynamasını önleyemezse bu maçı Fenerbahçe'ye elleriyle ikram eder. Şimdiye kadar da önleyemedi."

"4-0 DAHİ YETMEZ"

Aslında normal koşullarda Galatasaray'ın maçı kazanması gerekir.Çünkü öyle bir kadroya sahip... Galatasaray mutlaka gol atar, bundan şüphem yok. Çünkü Fenerbahçe savunması da mükemmel değil... Fakat Rijkaard'ın takımı savunmada aptalca oynarsa, 4 farklı öne geçmesi dahi birşey ifade etmez. Fenerbahçe maçının 60. dakikasında 4-0, bu Galatasaray'a yetmez. O maç 5-4 biter. Ama savunmada kötü olduğu için değil, aptalca oynadığı için, altını çiziyorum: Aptalca oyunda ısrar ettiği için. Yani Rijkaard ile Neeskens neredeyse 15 maçtır bu aptalca oyuna müdahale etmedikleri için Galatasaray kazanacağı maçı, hezimet gibi bir sonuçla hediye edebilir. Dinamo Bükreş maçında Galatasaray 4-0 galipti, benim evimde 20 Galatasaraylı vardı ve hiçbiri galibiyetten emin değildi. Dinamo Bükreş bir mahalle takımı... Topları nasıl dağlara taşlara attılar hepimiz gördük. Mahalle maçlarında çocuklar o kadar kötü vurmaz.

Baros mu, Nonda mı, çift forvet mi? Bence çift forvet...Çünkü ikisi de ayrı özellikleri olan adamlar... Ama Rijkaard, "İki forvetle oynamam. 4-4-2 bambaşka bir oyundur"diyor. İtirazım yok. Çünkü G.Saray'ın gol bakımından sıkıntısı yok. Sıkıntı, savunmadaki yanlış oyunu!

DERBİNİN KADER ADAMI KİM OLUR?

"Fenerbahçe'nin galibiyet için koşmaya ihtiyacı yok. Çünkü Galatasaray duran toplarda yerleşmeyi ve adam tutmayı bilmiyor. Onun için her duran top Galatasaray'a tek kelime ile bela olacak. Oyunun kaderi, Galatasaray'ın mücadele edeceği oyun düzenine bağlı.Galatasaray oyunu kendi yarı sahası yerine Fenerbahçe yarı sahasında oynama kararı verirse, yan ve geri paslardan vazgeçerse maçı alır götürür. Ama bugüne kadar oynadığı oyunda ısrar ederse tekrar tekrar söylüyorum: Eğer oyunu kendi yarı sahasında kabul ederse; Fenerbahçe, Galatasaray'ı perişan eder. Sonunda iki takım da perişan olabilir. Bunun kararını Rijkaard verecek. Yani maçın kader adamı Rijkaard!"

Kaynak
 

Dehcik*

Doçent
Katılım
27 Ağustos 2009
Mesajlar
625
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Fenerbahçe'nin hiç mi eksiği yok Hıncal Dayı.
 

Erdem-FB

Dekan
Katılım
25 Ağustos 2009
Mesajlar
5,746
Reaksiyon puanı
28
Puanları
38
Fenerbahce fark yaratır

Şükrü Saraç ogluna milka ineklerinin girmesi yasaktır.
 

eray045

Rektör
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
ya bi defol git be hııncal..
yrn akşam hepiniz utanmak zorunda kalıcaksınız!
 

ZorhaK

Rektör
Katılım
24 Kasım 2008
Mesajlar
10,757
Reaksiyon puanı
259
Puanları
63
Hıncaal çok iddialı konuşmuş..

Gerçi tam tersi GS farklı galip gelse bile ben demiştim der o ne gavurduurr:)
 

ds mosx

Profesör
Katılım
24 Ocak 2009
Mesajlar
1,491
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Başlığı Galatasaray'ın lehine olarak okudum , hala öyle düşünüyorum :D
 

desperado64

Rektör
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
63
hıncal abiden doğru tespitler :) aslanın kendi ceza sahasında yanlara oynaması genetikmidir bilmiyorum hiç bir TD çözemedi :)
 

Blackout

Dekan
Katılım
14 Nisan 2008
Mesajlar
7,495
Reaksiyon puanı
383
Puanları
0
''Fenerbahçe maçının 60. dakikasında 4-0, bu Galatasaray'a yetmez. O maç 5-4 biter.''
Bu nasıl ultra bir ezikliktir yahu. Ne diye okuyorum ki ben bu adamın yazdıklarını.
 

sci3

Profesör
Katılım
23 Mart 2009
Mesajlar
4,290
Reaksiyon puanı
1
Puanları
36
Hıncal da futboldan anlıyorsa ben hangi tuşun hangi harfi ekrana yazdığını bilmiyorum!

ZorhaK'ın dediği gibi tam uyuz. Gavurdan beter.

(tabi savunma konusunda haklı GS kötü savunmada)
 

malatya

Profesör
Katılım
2 Aralık 2007
Mesajlar
2,183
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
39
fener 8 maçtır top oynamıyor arkadaş adamın yazdıklarına bak.balıktan maç alıyor.yarın 8 de şans yanlarında olmasa o maçı imkanı yok alamaz.Keita Arda gününde olsun rahatlıkla alırız maçı.
 

onursevim

Profesör
Katılım
1 Ocak 2007
Mesajlar
4,082
Reaksiyon puanı
62
Puanları
0
Adamın futboldan anladığı falan yok kaç senedir takip ederim sadece ankara gücü maçı öncesi dediği şey tuttu başka bi iddasının tuttunu görmedim.

Sadece istatisliklere göre konuşuyor.

Valla büyüleri tutmassa alırız maçı. Her zaman dediğim gibi büyü var kadıköyde Gs ye karşı :D
 

yengec

Doçent
Katılım
2 Kasım 2008
Mesajlar
812
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
fener az atıyor az yiyor.Gs çok atıyor yiyorda bu maç gollü olur 3-2 fener alır
 

yusufsan21

Dekan
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
Bu adamı Yılmaz Erdoğan'dan dinlemek lazım :)
 

hasal111

Asistan
Katılım
3 Mart 2008
Mesajlar
290
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
fener favori ama bu sefer azda olsa umudum var.
 

yengec

Doçent
Katılım
2 Kasım 2008
Mesajlar
812
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
yararlı oldu facede paylaştım :)
 

man_tar

Öğrenci
Katılım
20 Ekim 2009
Mesajlar
87
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
arkadaşlar derbi 100 yıla ulaşmış.. ben de bu derbinin tarihi ile ilgili biraz araştırma yaptım ve soru-cevaplardan oluşan bir grup hazırladım... derbinin tarihini merak edenler bakabiilir...14 seyircinin geldiği maçlar bile olmuş:) linki veriyorum...

http://www.tirtir.com/bundle/show/200?link=buyuk_gs_fb_derbi_tarihi__1909_2009_

umarım yararlı olur...

yararlı oldu facede paylaştım :)

çok sağol arkadaşım ... nasıl buldun siteyi.... sen de istersen her konuda soru-cevaplar ekleyebiliyorsun...aklında bulunsun...
 

NikeSteeL

Dekan
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,420
Reaksiyon puanı
131
Puanları
63
Yafs Hiç Zevk Vermiyoki Bu GS maçları Kabusumuz Gaziantep Maçları Daha Heyecanlı !
 

ultrAslan91

Doçent
Katılım
19 Eylül 2009
Mesajlar
604
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Her ne kadar kendisini sevmesemde Hıncal Uluç'un bazı noktalarda doğru tespitler yaptığını düşünüyorum. Eğer Dinamo Bükreş maçında yaptığımız basit top kayıpları yaparsak Fenerbahçe bunları değerlendirecektir. Daha önceki seneler olsa bunu söyleyeceğimi sanmazdım fakat artık bir Rijkaard faktörü var ve ben takıma güveniyor. Bu maç Galatasarayın galibiyeti ile sonuçlanacak :yes:
 

adoganses

Doçent
Katılım
9 Ağustos 2009
Mesajlar
771
Reaksiyon puanı
28
Puanları
0
Aslında Hıncal Uluç'un kötü bir niyet yok arkadaşlar. Aslında galatasarayı uyarmaya çalışıyor, eksikleriniz bunlar haberiniz olsun diyor bence.
İyi bir rıdvan dilmen takipçisi iseniz oda fenere alenen taktik veriyor. bizzat Daumla konuşup galatasarayı anlatıyor.
Bunlarıda görün arkadaşlar, Hıncal Uluç'u eleştirmek kolay. :dirol:
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Hak eden kazansın. Kazanmak da var kaybetmek de. Kaybeden için bu her şeyin sonu değil...

Her iki takıma da başarılar...
 
Üst