Haber Hidrojen hibrit araştırma gemisi suya indi

ahmetalışık

SDN
SDN
24 Haziran 2024
180
11
18
24
Techinside içerik linki: LİNK

Hidrojen hibrit araştırma gemisi, denizcilikte karbon emisyonlarını önemli ölçüde azaltacak. Geminin karbon emisyonlarında yüzde 75 etkili olması bekleniyor.

1719838028412.png

Dünyanın ilk hidrojen-hibrit araştırma gemisi yüzde 75 daha az emisyona neden oluyor. Glosten tarafından tasarlanan ve Scripps Oşinografi Enstitüsü tarafından işletilen bu yenilikçi gemi, sıfır emisyon için hidrojen yakıt hücreleri kullanıyor.

Hidrojen hibrit araştırma gemisi​

Dünyanın ilk hidrojen-hibrit araştırma gemisi yakında suya indirilebilir. California Kıyı Araştırma Gemisi’nin (CCRV)ön tasarımı Amerikan Nakliye Bürosu (ABS) tarafından onaylandı. Geminin tasarımı, gemi mimarisi ve deniz mühendisliği alanında faaliyet gösteren Glosten firmasına ait. Sıfır emisyonlu çalışma için hidrojen yakıt hücreleri kullanan bir tahrik sistemine sahip CCRV, Scripps Oşinografi Enstitüsü tarafından işletilecek.

Geminin benzersiz tahrik sistemi, görevlerinin neredeyse yüzde 75’inde sera gazı veya başka emisyonlar olmadan çalışmasına olanak tanıyacak. Ancak bu yalnızca eyalet suları için geçerli olacak. Daha uzun yolculuklar, temiz çalışan modern dizel jeneratörler tarafından sağlanan ekstra güçle donatılacak. Kaliforniya eyaleti, küresel iklim riskini azaltma ve karbon nötr bir ekonomiye doğru ilerleme konusunda her zaman savunuculuk yapmıştır. Bu, bu yönde atılmış bir adım gibi görünüyor.

Kaliforniya araştırma emisyonları ayrıca biyolojik, kimyasal, jeolojik ve fiziksel süreçleri gözlemlemek ve ölçmek için CCRV’yi kullanacak. Bunlara balıkçılık, zararlı alg patlamaları, El Nino fırtınaları, atmosferik nehirler, deniz seviyesinin yükselmesi, okyanus asitlenmesi ve oksijen tükenme bölgelerinin çok daha iyi anlaşılması dahil. Scripps Direktör Yardımcısı Bruce Appelgate, hedeflerinin okyanuslarda dolaşabilen tam kapasiteye sahip bir araştırma gemisi üretmek olduğunu açıkladı.


Yeni gemi, bilim insanlarını, liderleri ve politika yapıcıları yetiştirme misyonunu yerine getirecek. Gün içinde yaklaşık 45 öğrenci ve öğretmeni denize taşıması bekleniyor. Bu yeni gemi, hizmete girmek üzere olan araştırma gemisi (R/V) Robert Gordon Sproul’un yerini alacak. Denizcilik endüstrisi, bu gemiyle inovasyon konusunda bir kesintiye neden oluyor gibi görünüyor. Bir basın bülteninde: “Bu yeni gemi, hidrojen yakıt hücrelerini geleneksel bir dizel-elektrik santralinin yanına entegre eden ve sıfır emisyonlu operasyonlara olanak tanıyan yenilikçi bir hibrit tahrik sistemine sahip olacak” ifadelerine yer verildi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!
 
Üst