Soru Hiçbir telefon 1 aylık asgari ücreti geçmemeli

Reaksiyon puanı
4,724
Amiral gemileride 1.5 aylık asgari ücret olmalı siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, artık iyi bir telefon için 10-16 bin liralar havada uçuşuyor, ama bir telefon için bu fiyatları aşırı buluyorum 10 ila 16 bine sağlam laptop çok sağlam bir masaüstü toplanabilir giriş seviye beyaz eşya set veya orta seviye TV alınabilir, telefon fiyatlarının haddini aştığını düşünüyorum.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Aynen aynen kesinlikle katılıyorum.

Bu nedir abi ya bizim asgari ücretli çalışanımız Iphone 12 pro max plus 512 GB almayı hak etmiyor mu ?

Şu ürünlerde vergi sıfırlanmalı hatta. Devlet sıfır telefon desteği vermeli. Üstüne taksitte tekrar 24 aya kadar çıkarılmalı. Herkes ama herkes Iphone alabilmeli !!! Çok ihtiyacımız var bu 3000-5000 bin TL lik telefonlar hiç bir işimizi görmüyor.
Dünyayı değiştirecek durumdayken hatta ülkeyi kurtaracak durumdayken sırf Iphone telefonumuz yok diye yapamıyoruz :p

Not: Iphone 12 Pro max Avrupa fiyato 1299 $ flan idi heralde. Ham hali zaten 11 bin TL ! Türkiye'de 2019 yılına kadar telefon değiştirme aralığı 2 yılın altındaydı ve yılda satılan telefon sayısı 2019 yılında RESMİ RAKAM OLARAK 10 milyon 600 bin flandı. ( Birde resmi olmayan kaçak gelenler flanda var )

Sen diyon ki fiyatlar iyice düşürülsün hatta iyice vergiler sıfırlansın 10 milyon değil 20 milyon Telefon satılsın. Zaten dolar dengelenemiyor ihracat iyice tavan yapsın ve bu durumdan devlet kuruş kazanmasın.

Son düzenleme:

Mikail_Ebrinç

Profesör
Reaksiyon puanı
2,700
Evren Samanyolu Galaksisi Güneş Sistemi Dünya
Amiral gemileride 1.5 aylık asgari ücret olmalı siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, artık iyi bir telefon için 10-16 bin liralar havada uçuşuyor, ama bir telefon için bu fiyatları aşırı buluyorum 10 ila 16 bine sağlam laptop çok sağlam bir masaüstü toplanabilir giriş seviye beyaz eşya set veya orta seviye TV alınabilir, telefon fiyatlarının haddini aştığını düşünüyorum.
Amerikada genç 1 ayda istediği her telefonu rahatça alır olmadı 1.5 ayda alır biz de ise 1 ayda adam akıllı telefon yok olanda en az 2 3 ay çalışma gerektirir ki bu da amerikalının aldığının yarısı falan olur amerikada olsam şuan 200 dolar olan telefonlardan almıştım bile ama burda 100 dolarlık telefonları bile anca alabiliyorum :/

Reaksiyon puanı
6,371

Bu nedir abi ya bizim asgari ücretli çalışanımız Iphone 12 pro max plus 512 GB almayı hak etmiyor mu ?

Şu ürünlerde vergi sıfırlanmalı hatta. Devlet sıfır telefon desteği vermeli. Üstüne taksitte tekrar 24 aya kadar çıkarılmalı. Herkes ama herkes Iphone alabilmeli !!! Çok ihtiyacımız var bu 3000-5000 bin TL lik telefonlar hiç bir işimizi görmüyor.
Dünyayı değiştirecek durumdayken hatta ülkeyi kurtaracak durumdayken sırf Iphone telefonumuz yok diye yapamıyoruz :p

Not: Iphone 12 Pro max Avrupa fiyato 1299 $ flan idi heralde. Ham hali zaten 11 bin TL ! Türkiye'de 2019 yılına kadar telefon değiştirme aralığı 2 yılın altındaydı ve yılda satılan telefon sayısı 2019 yılında RESMİ RAKAM OLARAK 10 milyon 600 bin flandı. ( Birde resmi olmayan kaçak gelenler flanda var )

Sen diyon ki fiyatlar iyice düşürülsün hatta iyice vergiler sıfırlansın 10 milyon değil 20 milyon Telefon satılsın. Zaten dolar dengelenemiyor ihracat iyice tavan yapsın ve bu durumdan devlet kuruş kazanmasın.
Neden cevap vermek yerine iPhone nefretinizi kusmaya çalıştınız ?

Ecel121

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Bu Zaten Yapılıyor Ama Avrupa Ülkeleri Ve Amerika’da : D Ayrıca Dolar 10 TL Üstüne Vergide Konunda Zaten Normal Fiyat Oluyo Bunlar

MG4446

Profesör
Reaksiyon puanı
1,257
Aynen maximum 4-5k olmalı. 20 bin tl nedir doktorun maaşı bile o kadar olmayabiliyor

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Yazdığına katılıyorum.Devlet vatandaşı değil cebini düşündüğü için bu fiyatlara razı oluyoruz.Bir iPhone dan 7000 ile 10000 TL arası vergi alınması bana tuhaf geliyor.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Neden cevap vermek yerine iPhone nefretinizi kusmaya çalıştınız ?

Bunun Iphone nefreti ile alası yok.

Telefonun Ham fiyatı zaten 11 bin TL telefon 16 bin TL ye satılıyor bunun 2-3 bin TL si zaten Iphone'un kar payı. Devlette kendince 2-3 bin TL alıyor.
Ama konuyu telefonlar 1 aylık gelirle alınsına getirmek aşırı saçma bir laf. Asgari ücret 10 bin TL oldu da haberimiz mi yok !

Reaksiyon puanı
6,371
Bunun Iphone nefreti ile alası yok.

Telefonun Ham fiyatı zaten 11 bin TL telefon 16 bin TL ye satılıyor bunun 2-3 bin TL si zaten Iphone'un kar payı. Devlette kendince 2-3 bin TL alıyor.
Ama konuyu telefonlar 1 aylık gelirle alınsına getirmek aşırı saçma bir laf. Asgari ücret 10 bin TL oldu da haberimiz mi yok !
Aga tamam da zaten konu ham fiyatının da o kadar olmaması gerekiyor diyor.

Ki bunun gayet de iPhone nefreti ile alakası var. En basitinden mesajınızda "Herkes iPhone alabilmeli" deyip ironi yapmışsınız. Biz salak değiliz. Madem nefretiniz veya herekse göstermek istediğiniz bir "doğruluğunuz" yok neden iPhone üzerinden ironi yapmaya çalışıyorsunuz ki?

Konuyu da telefonlar 1 aylık gelirle alınabilsine getirmemişler ki konu ZATEN O. Asgari ücret 10K olmadı ama olsa bile 1500 birimlik asgari ücret olamıyor.

Ayrıca size çok kötü ve üzücü bir haberim de var. Ham fiyatı 11K ve üstü olan tek telefon iPhone değil. Bu nasıl olabilir ki?! (!)

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
"Herkes iPhone alabilmeli"

Herkes Iphone ALMAMALI zaten.
Telefon ihtiyaca göre alınmalı bütçene göre alınmalı. Yaşına göre alınmalı flan. Atıyorum hiç foto çekmeyen hiç telefondan oyun oynamayan video izlemeyen birisi neden 15 bin TL verip bir Iphone alsın ! Veya 70 yaşında adam sadece alo alo diyen mesaj atmayı bile bilmeyen birisi neden Iphone alsın.

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
Zaten geçiyor diyemeyiz. 1000 dolar 1500 dolar seyrinde pahalı telefonlar. Daha yüksekleri de var elbette istisna olarak. Bunlar asgari ücretin altında fiyatlar. Yani bu telefonların pazarlandığı ana yere göre geçmiyor asgariyi. TL olarak geçmesin diyorsanız çip dahil parçalarını burada ucuza mal ettiğiniz bir telefona ihtiyacınız var. Aksi halde dolar ile dışarıdan malzeme almalısınız. Yani mesele telefonun kendisinde değil kurda.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764

Dediğiniz çok güzel ama hazıra konan toplumlarda, üretim yapmayan toplumlarda, ekonomisini iç ve dış borç ile çeviren toplumlarda bu ne yazık ki hayal...

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
Beni guldurdun fiyatlari biz mi belirliyoruz zaten onun yol ucreti de var mesela 1000 dolarlik telefon ulkeye girdi dolar duz hesap 8 tl 8000 Tl yapiyor buna yol ucretini de ekle sen diyorsun ki 3000 Tl olsun kusura bakma bunu biz belirlemiyoruz hadi devlet 0 kar yapsa gene 8000 9000 Tl oluyor

Reaksiyon puanı
6,371
Herkes Iphone ALMAMALI zaten.
Telefon ihtiyaca göre alınmalı bütçene göre alınmalı. Yaşına göre alınmalı flan. Atıyorum hiç foto çekmeyen hiç telefondan oyun oynamayan video izlemeyen birisi neden 15 bin TL verip bir Iphone alsın ! Veya 70 yaşında adam sadece alo alo diyen mesaj atmayı bile bilmeyen birisi neden Iphone alsın.
Tamam da ne alaka işte şu an altında konuştuğumuz konu ile?

Buna neden telefon fiyatları konusunda değiniyorsunuz?

Ki kimse demiş mi burada herkes iPhone almalı, ki ona cevap veriyorsunuz vs. diyeceğim?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Tamam da ne alaka işte şu an altında konuştuğumuz konu ile?

Buna neden telefon fiyatları konusunda değiniyorsunuz?

Ki kimse demiş mi burada herkes iPhone almalı, ki ona cevap veriyorsunuz vs. diyeceğim?

Ne demek ne alaka :D

Konunu başlığı bu zaten !

Hİç bir telefon 1 aylık asgari ücreti geçmemeli denmiş ya konu başlınğında. Bende öyle şey mi olur bizim ülkede üretilmeyen bir ithal ürün için bu olmaz diyorum devamındada Herkes En full en pahalı telefonu ALMAMALI diyorum bu kadar basit.

Reaksiyon puanı
6,371

Hİç bir telefon 1 aylık asgari ücreti geçmemeli denmiş ya konu başlınğında. Bende öyle şey mi olur bizim ülkede üretilmeyen bir ithal ürün için bu olmaz diyorum devamındada Herkes En full en pahalı telefonu ALMAMALI diyorum bu kadar basit.
Tamam.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Üretim yapmayan, devamlı dış açık veren son 20 senede tek bir iktidarın yönettiği ama halen aynı yapısal deformasyonları olan ülkenin telefon fiyatının da araba fiyatının da aşağıdaki gibi olması normaldir.

Ekli dosyalar

• mer12.png
    mer12.png
    46.7 KB · Görüntüleme: 101
  • mer1.png
    mer1.png
    34.7 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleyen moderatör:
Reaksiyon puanı
4,724

Bak normali 4000₺ yi geçmemesi gereken oyun pc sine 16 bin vermek adama yani bana koymuyor ama telefona 16 bin vermek cidden rahatsız edici, üretimden bahsetmeye gelirsek o zaman xiaomi çinde ciklet parası olsun Avrupa amerikada araba parası yada apple Avrupa asyada araba parası olsun, böyle birşey olabilir mi? Şuan dolar euro neden 1₺ 1.90₺ değil diye sorgula sorgulama sonunda üretim yok de sonra neden üretim yok de,

Amerikanın sırtını sıvazlaya sıvazlaya 8.50₺ lere geldi.

Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada apple a takılmışsın ama önüme 12 pro max ve mi 11 veya S21 ultra hatta s20 fe koysalar xiaomi veya Samsung alırım.

Apple fetişim yok, apple 5s sonrasında çöküşe geçti, 2013 lü yıllarda Android ten çok öndeydi ama yakın geçmişte tamamen kapandı fark hatta android daha iyi şuan.

Telefonda iş bütçe beklenti meselesi, note 10 pro aldım beklentimi fazlasıyla karşılıyor ama 4300₺ verdim şahsen 1800₺ ile kapatmalıydım telefonu.

Dediğini anlıyorum Türk milleti gösteriş meraklısı kibirli bir ırk açıkçası, cumayı kaçırmazlar ama Allahın yasağını emrini bilmezler, adamın ağzı kokar gösteriş diye passat alır çakar takar

Bunun çözümü fahiş fiyat değil çomarı eğitmek, almanyaya asgari ücretli 2015 Mercedes e class alabiliyor ama ihtiyacı için panda alıp yanına sw alıyor bizimkiler ne yapıyor sedan e class alıyor neden çünkü ağzı kokan makam sahibi ??

Türk kafası Avrupa kafasına göre ezik ve kompleks li bir kafa

Özkan kardeşim bu arada çomarı nasıl eğiteceğini söyleyim, Mercedes audi BMW passat araçları 3.000.000₺ den başlatacaksın almasının imkanı yok yanında halk arabalarını egea taliant civic corolla a b c segmenti vs araçları asgari ücretlinin 2 senede kasmadan almasını sağlayacaksın camide hergün kibir gösteriş cehenneme götürür diye fetva vereceksin ki öyle zaten, amiral gemisi telefonları 50.000₺ yapacaksın diğerleri 1 asgari ile alınacak beyaz eşya TV de öyle, sadece ps ve oyun pc de kısıtlama olmamalı.

Sistemi böyle yaparsan seve seve herkes ihtiyacına göre alır zaten çoğu insanın ihtiyacını giriş seviyesi ürün karşılar ps ve oyun pc si hariç.

Aksi halde bu milleti eğitemezsin anlamaz çünkü

Son düzenleyen moderatör:

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,771
Üretim yapmayan, devamlı dış açık veren son 20 senede tek bir iktidarın yönettiği ama halen aynı yapısal deformasyonları olan ülkenin telefon fiyatının da araba fiyatının da aşağıdaki gibi olması normaldir.
Lütfen mesajı yazarken dikkat edelim. Kategori dışına kaymayalım.

Alois Alzheimer

Profesör
Reaksiyon puanı
2,320
Dünya üzerinde hiçbir hal ve şartta herkesi mutlu edecek bir sistem mümkün değildir. Ki zaten ben herkesin her şeyi alabildiği bir sisteme karşıyım. Şöyle ki herkes Ferrari otomobil alabilseydi, o zaman Ferrari'nin bir marka değeri kalmazdı.

Bugün iPhone'un bu kadar rağbet görmesinin sebeplerinden birisi de markanın bir prestijinin olmasından dolayıdır. Birçok insan kendisini zengin hissetmek, toplumun üst tabakasına ucundan da olsa ayak basabilmek için iPhone alıyor.

Çünkü filmlerde, dizilerde, orada, burada hep bizlerin gözüne hep süper zengin insanların hayatları sokuluyor.

Siz hiç içinde zengin insanların olmadığı bir Türk dizisi gördünüz mü?

Demem o ki herkes bu telefonu alabilseydi, bu telefon iPhone olmaktan çıkardı zaten.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Ya dolar isterse 50 tl olsun. Vergiler baya olduğu için telefonlara hayvan gibi para ödüyoz. Yoksa 30K TL olcak iphone 13 pro max 9K tl olacaktı yazıyodu yanlış hatırlamıyorsam. Tabi dolar füşse daha iyi olur

Reaksiyon puanı
4,724
Dünya üzerinde hiçbir hal ve şartta herkesi mutlu edecek bir sistem mümkün değildir. Ki zaten ben herkesin her şeyi alabildiği bir sisteme karşıyım. Şöyle ki herkes Ferrari otomobil alabilseydi, o zaman Ferrari'nin bir marka değeri kalmazdı.

Bugün iPhone'un bu kadar rağbet görmesinin sebeplerinden birisi de markanın bir prestijinin olmasından dolayıdır. Birçok insan kendisini zengin hissetmek, toplumun üst tabakasına ucundan da olsa ayak basabilmek için iPhone alıyor.

Çünkü filmlerde, dizilerde, orada, burada hep bizlerin gözüne hep süper zengin insanların hayatları sokuluyor.

Siz hiç içinde zengin insanların olmadığı bir Türk dizisi gördünüz mü?

Demem o ki herkes bu telefonu alabilseydi, bu telefon iPhone olmaktan çıkardı zaten.
Yeşilçamın ana karakterleri hep fakirdi, sonradan sistem değişti iphone aston martinler boy gösterdi, yeşilçamda birbirine bağlı aile vardı şimdi o bunun annesi ile bu onun babası ile dayısı ile en yakın arkadaşı ile ilişkiye giriyor

Birileri ceza almak için uğraşıyor.
Kim?