Asus x550jx-xx171d(bu konuyu tanışalım bölümünde açmıştım daha yeniyim özür dilerim bilmiyordum) modelini aldım alalı 1 hafta olmadı özellikleri çok iyi fakat başlıkta belirttiğim gibi hdd kısmında arada sırada ki bazen sürekli cızırtı geliyor sürücü driver kısmına baktığım zaman aygıt yöneticisinden tarih olarak 2006 yı gösteriyor güncelle dediğimde ise zaten güncel diyor aynı yerden işletim sisteminin x64 tabanlı driver güncelleme tarihi 2006 gözüküyor ikiside eski 2006 yılındaki driverın hala güncel olması çok saçma değil mi hd tune pro programında bir sıkıntı yok minimum 87 maximum 180 falan gösteriyordu(max kısmında hata yapmış olabilirim).mesela pes 2016 yı yüklerken google chrome dondu sadece tarayıcı dondu simge durumuna küçültmek istediğimde ise saydam bir şekilde kaldı yani arka plan gözüküyor ama tarayıcı kapanmadı görev yöneticisini açmak istedim açılmadı bi 10-15 sn sonra donma durdu herşey eski haline döndü ama görev yöneticisi 1-2 dk sonra açıldı yani demek istediğim işlem parçacık sayısı 8 çekirdek olan bir pc nin donmaması yada kasmaması gerekiyor bunun sebebi ne olabilir daha yeni aldım acaba freedos geldi ben işletim sistemini mi kuramadım yardımlarınızı bekliyorum :crying::crying:teşekkür ederim...