Hevesi Kontrol Altına Almak

Bu konuyu okuyanlar

Defne Kurt

Öğrenci
Katılım
16 Aralık 2019
Mesajlar
51
Reaksiyon puanı
26
Puanları
18
Yaş
22
Merhabalar. Kabul ediyorum çok ilginç bir başlık oldu ve sende merak edip girdin. Tamam uzatmadan konuya geçiyorum.
Oldukça meraklı bir kişi olduğum doğrudur herşeyi merak ederim ve deneyimlemek isterim. Bazen çok uçuk kaçık şeyler düşünsemde denemek hoşuma gider. "Ya yapamazsam?" demem asla. Demeyince zaten yapıp yapamayacağımı görmüş olurum. Bu aralar aklımda çok güzel şeyler canlandı. (ilham geldi resmen ?) Basit cümleleri kafamda birleştirirken bu düşünceler bir kitap boyutuna geldi. Bende dedim ki neden olmasın? Sadece kendime ait türünün tek örneği bir kitap yazayım. (Buradaki amacım bir kitabı bastırmak falan değil. Bir yere yazıp canım sıkıldıkça okumak.) Bende bir hevesle başladım ama kafamdaki cümleleri kağıda aktarmaya çalışmak çok sıkıcı gelmeye başladı. Hevesim kaçtı diyebilirim. Ama uğraşarak yaparsam sonucunda gerçekten çok iyi birşey ortaya çıkacağına inanıyorum. Tek sorun şu an hiç yapasım gelmiyor...



Hevesimi nasıl artırabilirim???


Önerileriniz için şimdiden teşekkürler ?
 

metehanozturk

Asistan
Katılım
7 Ağustos 2020
Mesajlar
150
Reaksiyon puanı
75
Puanları
28
Yaş
21
Hevesin geçer sonra tekrar gelir, zaten yayınlama derdin de yokmuş kitabı kafan rahat yani. İstediğin zaman yazarsın acelen yok. Aklına geldikçe yaz, boş olduğunda vs. Zorlama bir ürün çıkarmaktan daha iyidir bence.
 

KamtariR

Müdavim
Katılım
2 Nisan 2019
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
2,697
Puanları
113
kitap yazmak için hevesten fazlasına ihtiyacın var. başlı başına bir motivasyon kaynağına ihtiyacın var.
 

ExpertGamer90

Profesör
Katılım
25 Aralık 2020
Mesajlar
1,508
Reaksiyon puanı
2,702
Puanları
113
Ben küçükken kendime kitap yazıyordum ama resmen bildiğin kitap yani A4 kağıtlarıyla.
bantlıyordum sonra sayfaları falan da vardı. en az 2-3 tane yapmıştım hatta bir tanesini arkadaşım yırtmıştı :D . Böyle motive oldun mu?
 

Akkara

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
8,003
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
9,356
Puanları
113
Heves anlık bir şey zaten, kontrol altına almak anlamlı bir ifade olmaz, şu da var her zaman -en az- aynı hevesle de yazamazsın. Yazma motivasyonunuzu nasıl koruyacağın konusunda kafa yormayı düşünebilirsin. Merak etmek, girişimci olmak, başarısız olacağını dillendirmemek falan aslında güzel meziyetler tabii doğru bir şekilde kanalize ediliyor ise hayata geçirilecek olan düşünceler.
Kendinize güzel bir defter alın mesela, cicili bicili kalemler, artık nasıl kendinizi rahat hissediyorsanız, -zamandan bağımsız- o şekilde yazmaya devam edin. Selamlar. :)
 

Son mesajlar

Üst