Herşeyde bir hayır var mıdır?

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Arkadaşlar evlilik için benim yaşım geçtiği halde kendime uygun bir eş bulamadım.Evlilik islam dininde sünnettir.benim kendime uygun eş bulamayıp evlenememde bir hayır varmıdır ?yani ilerisini Allah bildiği için bu şekilde bekar kalmam benim için daha hayırlımıdır yoksa bu benim beceriksizliğim yada kısmetsizliğim midir ?

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Yapmayın... Evlilik olabildiğince ertelenmesi gereken bir durumdur kanımca. Varmış herkesin bir kısmeti, oluruna bırakın olursa olur zaten.

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
İlk öncelikle yaşın kaçtır? Her şeyde bir hayır vardır buna önceden inanmıyordum ama çocukken topum çalınmıştı ve çok üzülüp o kişiye kötü sözler ediyordum (küfür değil) daha sonra arkadaşım her şeyde bir hayır vardır dedi buna çok inanmadım sonra eve gittiğimde anneme bu olayı anlattım ve annem yıkılmak üzere olan yan binamızda bir adet sahipsiz top olduğunu ve onu alabileceğimi söyledi ve çok sevinmiştim. O günden bu güne o söze sürekli inanırım :)

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Yapmayın... Evlilik olabildiğince ertelenmesi gereken bir durumdur kanımca. Varmış herkesin bir kısmeti, oluruna bırakın olursa olur zaten.
evlililikte keramet vardır diyorlar.çevre baskısı var.beni her tanıyan düğün ne zaman yapıyorsun diye sormalarından bıktım.akıl veren çok.hatta görüştüğüm bazı adaylar da bu yaşına kadar niye evlenmedin sormaları artık iyice sinirlerimi bozmaya başladı.sanki evlenenlerin başı göğe mi eriyorlar anlamadım.bazen bana neden evlenmıorsun diye soranların kendi başlarını yaktıkları yani mutsuz olduklarından için aynısınında benim başıma gelmesinimi istiyorlar diye düşünmeye başlıyorum

---- Mesajlar birleştirildi ----

İlk öncelikle yaşın kaçtır? Her şeyde bir hayır vardır buna önceden inanmıyordum ama çocukken topum çalınmıştı ve çok üzülüp o kişiye kötü sözler ediyordum (küfür değil) daha sonra arkadaşım her şeyde bir hayır vardır dedi buna çok inanmadım sonra eve gittiğimde anneme bu olayı anlattım ve annem yıkılmak üzere olan yan binamızda bir adet sahipsiz top olduğunu ve onu alabileceğimi söyledi ve çok sevinmiştim. O günden bu güne o söze sürekli inanırım :)
kırkına geldik kırkına, çok geç kaldık farkına ,bu sene de bekar kaldık, tüküreyim çarkına :D :D

Son düzenleme:

ECHOO_44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Tabiki her şeyde Hayır vardır. Muhtemelen bu konudada bir Hayır vardır ama sen evlenmek için bir çaba göstermiyorsan ve oturduğun yerden kısmet gelmesini bekliyorsan bu laf senin sadece bahanen olur.

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
evlililikte keramet vardır diyorlar.çevre baskısı var.beni her tanıyan düğün ne zaman yapıyorsun diye sormalarından bıktım.akıl veren çok.hatta görüştüğüm bazı adaylar da bu yaşına kadar niye evlenmedin sormaları artık iyice sinirlerimi bozmaya başladı.sanki evlenenlerin başı göğe mi eriyorlar anlamadım.bazen bana neden evlenmıorsun diye soranların kendi başlarını yaktıkları yani mutsuz olduklarından için aynısınında benim başıma gelmesinimi istiyorlar diye düşünmeye başlıyorum
Söylenenler bir kulaktan girsin bir kulaktan çıksın. Bana da aynı soruları soranlar oluyor ara sıra... Cevabım net oluyor. ''Başıma iş aramıyorum, kafayı yemedim henüz.'' Sahiden öyle. Herkes bir şeyler konuşur, yorumlar, analizini yaparlar. Ciddi bir mesele bu bazıları oyun gibi görüyorlar onlar da genelde evlenip 2-3 gün sonra boşananlar. Yanlış anlaşılmasın söz meclisten dışarı, geçim sıkıntısı şudur budur geçerli ve mantıklı sebepleri olanları es geçiyorum bunları söylerken. Uzun lafın kısası evlenecek olan hayatı kuracak olan da sizsiniz kararınızı istediğiniz zaman verin, doğru zamanda verin doğru insanla verin ki daim bir mutluluğunuz olabilsin.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Ne kadar geç olursa o kadar iyi hem bir birinizi iyice tanımış olursunuz

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Şer denilen bir şey zaten yoktur. Şer sanırsın ama hayırdır, haktan gelen sadece hayırdır. Tamamen bakış açısı ile ilgili, ancak ben evliliğin kısmet olduğunu düşünenlerdenim. Hiç planlamadığım bir durumda hiç beklemediğim bir insanla evlendim. Allah herkese nasip eder inşallah.

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Boş ver, olacağı varsa olur. 60 yaşında evlenenler var.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
İlla ki bir hayır vardır. Ama seninde evde oturup kısmetini beklemekle olmuyor.
Bende de aynı dert var. Sürekli akrabalar, iş arkadaşları "Evlilik ne zaman" diye soruyorlar. Var zamanı deyip geçiştiriyorum. Aday olsa evlenirmiyim orası da ayrı. Şu an abim ve ben evlenmedik yaşımız geldiği halde ancak ev ve araba sahibi olduk. Erken yaşta evlenseydim büyük ihtimal kiralarda sürünecektim. Arabayı ise 10 sene sonra alabilirim heralde. Ev' i hiç saymıyorum şu zamanda.

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
[
Tabiki her şeyde Hayır vardır. Muhtemelen bu konudada bir Hayır vardır ama sen evlenmek için bir çaba göstermiyorsan ve oturduğun yerden kısmet gelmesini bekliyorsan bu laf senin sadece bahanen olur.
peki ne yapmamı önerirsin?yakınlarım bu konuda bana yanaşmıyorlar yani kendin bulmalısın diyorlar.kendimde sokaktaki bayanlara gel evlenelım diyemem heralde.iş ortamında da kendime uygun eş yok

Şer denilen bir şey zaten yoktur. Şer sanırsın ama hayırdır, haktan gelen sadece hayırdır. Tamamen bakış açısı ile ilgili, ancak ben evliliğin kısmet olduğunu düşünenlerdenim. Hiç planlamadığım bir durumda hiç beklemediğim bir insanla evlendim. Allah herkese nasip eder inşallah.
imanın 6.şartı : Kader hayr ve şerrin Allah tan geldiğine iman etmektir

imanın 6.şartı : Kader ve şerrin Allah tan geldiğine iman etmektir
Ne kadar geç olursa o kadar iyi hem bir birinizi iyice tanımış olursunuz
malesef aday yok ki birbirimizi tanıyalım :D

Son düzenleme:

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
[

peki ne yapmamı önerirsin?yakınlarım bu konuda bana yanaşmıyorlar yani kendin bulmalısın diyorlar.kendimde sokaktaki bayanlara gel evlenelım diyemem heralde.iş ortamında da kendime uygun eş yok

imanın 6.şartı : Kader hayr ve şerrin Allah tan geldiğine iman etmektir

imanın 6.şartı : Kader ve şerrin Allah tan geldiğine iman etmektir

malesef aday yok ki birbirimizi tanıyalım :D
Olur abicim yaş kaç sorması ayıp olmazsa bu kadar taktın kafaya

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Böyle bir genelleme yanlış olur, bazen bizim hayr bildiğimiz şeyde şer, şer bildiğimiz şeyde hayr olabilir. Senin yapman gereken Allah'ım bana hayırlı bir eş nasip et diye dua etmektir.

hastysquirrel

Asistan
Reaksiyon puanı
235
Her şeyin bir vakti vardır, acele etmeye gerek yok. Allah bekletiyorsa güzelleştiriyordur derler içinizi ferah tutun. Eninde sonunda size uygun biri çıkar karşınıza, yalnızlık Allah'a mahsus.

ECHOO_44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
mesela arkadaşlarına çevresinde senin yaşında tanıdığı bekar kızlar olup olmadığını sorabilirsin veya arkadaşlarının sevgililerine bekar bir arkadaş ları olup olmadığını sor. Eminim tanıdıkları kızlar vardır.
Inşallah kendine güzel bir kısmet bulursun

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
her şeyde hayır vardır en çok hayır kıyılarda vardı...

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Evlilik acele ile karar verilmesi gereken en önemli konudur dünya için denilebilir :) Yaş gençliğe vardı mı hemen evlenmeyi düşünmek gerekir ve ona göre hazırlık, planlama yapılmalı.