Heronu Sattılar Sıra Heronsavara Geldi

Bu konuyu okuyanlar

Gökhan Alkan

Asistan
Katılım
23 Ağustos 2006
Mesajlar
491
Reaksiyon puanı
53
Puanları
28
Yaş
35
Emperyalist silah pazarının klasik pazarlama taktiği sürüyor. Füze, radar ve havacılık sistemleriyle tanınan ABD'li Raytheon firması, insansız hava aracını uçaksavar lazer silahıyla düşüren silahı pazara çıkarttı.Şirket, Lazerli Yakın Mesafe Silah Sistemi (CIWS) adı verilen uçaksavarı, İngiltere'nin Hampshire bölgesinde düzenlenen Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'nda tanıttı.
Tanıtım kapsamında bir insansız hava aracını düşüren ileri teknoloji ürünü silahın, Mayıs ayından bu yana test edildiği bildirildi.
Raytheon yetkilileri, topçu sistemlerin yanında da kullanılabilen lazer silahının tek bir atışta 50 kilovatlık ışın gönderebildiğini, insansız hava araçları, roketler, havan topları ve küçük gemilere karşı etkili olabileceğini açıkladı.
Raytheon Missile Systems İkinci Başkanı Mike Booen, Hampshire'da gösterdikleri silahın lazer teknolojisinin geliştirilmesi adına büyük bir adım olduğunu söyledi. Booen, lazer silahının ABD, İngiltere ve NATO gemilerine monte edilmekte olduğunu kaydetti.
Jane's Defence Weekly editörü Peter Felstead, CIWS'in, lazerlerin askeri amaçlara hizmet etme noktasında bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Felstead, "Tamam, vurulan insansız hava aracı zırhlı değildi, çok da hızlı hareket etmiyordu ama yine de alevler içinde düşüşüne şahit olduk" dedi.
İcat edildiği 1960'lardan bu yana lazerin silah olarak kullanılması tartışılıyor. Ancak bugüne kadar sadece kimya alanında faydalanılan 'katı haldeki' lazerler, daha önce hiç askeri amaçla kullanılmadı. 38 ülkenin katıldığı Farnborough'daki fuar, 25 Temmuz'a kadar sürecek.
(Kaynak)
 

penguin

Müdavim
Katılım
11 Haziran 2009
Mesajlar
3,494
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
Virüs yazdıktan sonra, anti-virüsünü yazıp satmaya benziyor.
 

Darknes$

Müdavim
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
Daha dün arkadaşlara demiştim insansız uçak yapıyolar ama bunu indirecek birşeylerde yaparlar diye :)
 

0ReiS0

Müdavim
Emektar
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5,666
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Her Yokuşun bir inişi vardır:)
 
Üst