Herkes Fikrini Söylesin Lütfen.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Noter'e onaylatmak zorunlu değil tabiki ama işini garantiye almak istiyorsan gerek görülebilir,anlaşmazlık olduğunda resmi belge niteliğindedir. Ev sahipleri de kontrat yaparlar kimisi gider notere onaylatır,kimisi onaylatmaz.Müşteri problem çıkarmak istese her türlü çıkarır sarhoştum imzaladım der,o zaman imza ıslak da olsa kuru da olsa uğraşırsın.

Noter de vergi ile ilgili problem olmaz,orası sadece Devlet adına , anlaştıklarını gördüm onayladım der,resmiyet kazandırır, işlem parasını alır o kadar.Olur da anlaşmazlık olursa adli makamlara intikal ederse olay belki o zaman günyüzüne çıkabilir vergi ödemediğin.

Reaksiyon puanı
189
Ya da fatura kestirebileceğin birileri varsa eğer KDV ve gelir vergisini hesaplayıp kişiye verirsin adına fatura keser. Sen de vergini ödemiş olursun böylece. Programın ücretini de ona göre söylersin. En baştan adamla da anlaşmak lazım bu fatura konusunda tabi.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
iyiki burda paylaşmışsın çok isabetli olmuş ben de grafiker olmak yolunda ilerliyorum keşke bişeler bilseydim de anlatsaydım:) çok kaliteli bi konu olmuş. merak ettiğim bişey var
müşteri ve senin aranda imzalayacağın (notersiz)belgeyi sorun çıktığında adam inkar eder ve bu mahkemeye taşınırsa mahkeme bu belgede bi resmiyet kabul edermi acaba?? işte tüm tereddütler buradan doğuyor bence??

Reaksiyon puanı
189
iyiki burda paylaşmışsın çok isabetli olmuş ben de grafiker olmak yolunda ilerliyorum keşke bişeler bilseydim de anlatsaydım:) çok kaliteli bi konu olmuş. merak ettiğim bişey var
müşteri ve senin aranda imzalayacağın (notersiz)belgeyi sorun çıktığında adam inkar eder ve bu mahkemeye taşınırsa mahkeme bu belgede bi resmiyet kabul edermi acaba?? işte tüm tereddütler buradan doğuyor bence??

iki tarafın da karşılıklı imzası olacağı için sorun olmaz. işin vergi kısmı faturalandırmaktan geçiyor. birinin üzerinden faturalandırma yaparak çözebilirsiniz. sözleşmeyi noterden onaylatmak elbette işi daha sağlama alır çünkü devletin onayı oluyor arkanızda ve tarafların red etme şansı yok. notersiz olanda bir şekilde sorun çıkarsa diye sözleşmenin fesh edilebilmesi ile ilgili bir madde ekleyip arkanızı sağlama alabilirsiniz...

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
şimdi arkadaşın konusuna karışmak gibi olamasın ama noter-imza konusunda konuştuk birde makbuz-vergi konusunda kafam karışık, yine makbuz işinide resmi biyerlerin garantisine alabilirmiyiz ve bu vergi sorunu mu ortaya çıkarır?

Reaksiyon puanı
189
tahsil mabuzunun kopyaları 2 tarafta da olur. üzerine kaşe vurdurursunuz ve gayet de resmi olarak sayılır. vergi olayı ile bir alakası yok. bu sadce para alındı (tahsil edildi) belgesidir. Tahsilat Makbuzunu kırtasiyelerden alabilirsiniz ve adamlara bu makbuzu siz kesersiniz. Sorun da olmaz...

rainman4009

Asistan
Reaksiyon puanı
5
ben olsam al aldığın parayı iade et... hayatta yaşanan sorunlar insana tecrübe kazandırır.. ikinci kez aynı hatayı yapmazsın...
adam sana vereceği tepkiyi göre hareket edersin... kendini alçaltma.... kendin git başka matbacılarla görüş proğramın kullanılabilirliğini test ettir....

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
En basit yapacağın iş. İşi bitirene kadar katlan. Ben de çok sık karşılaşıyorum. Müşteri sözleşme yapmak istemiyor veya fatura istemiyor. Ben de özel iş olarak yapıyorum. İşe katlan ama yapacağın şifreleme algoritması yalnızca o makina için olsun.

Şifreleme algoritması üret. Örnek olarak aşağıda yazacağım adımları izleyebilirsin.

1. Program kurulsun. Müşteri programı ilk açışında karşısında Lisans Anahtarı istesin.
2. Müşteri karşısına çıkan pencere de lisans anahtarını vermen için bir anahtar oluştur. Yani, Makina adresini al(mac), Sabit disk seri numarasını al. arala rastgele sayı serpiştir. 25 karakterlik bir anahtar çıkart.

3. o anahtarın algoritmasını sen kuracağın için. neyin hangi sırayla yerleştiğini bileceksin.
4. örnek olarak. (12345-67890-12345-67890-12345) adamın karşısına bu çıktı. sen adamı telefonla aramasını ve lisans numarası istemesi gerektiğini programda yazacaksın.
5. adam seni arayacak numarayı söyleyecek. sen de programda kontrol yaparken anahtarı karıştırıp ekrana çıkan numaradaki belli yerleri kontrol edeceksin.

Örnek: ekrana çıkan numara (12345-67890-12345-67890-12345)
ben seni aradım bana vereceğin numara (45673-45673-24564-33456-32498) ben bunu programa gireceğim. Algoritlamaları uyuşuyorsa program açılacak.
Ekrana çıkan numaranın 4. karakteri senin vereceğin numaranın 1. karakteriyle eşitse
Ekrana çıkan numaranın 12. karakteri senin vereceğin numaranın 21. karakteriyle eşitse
gibi değerleri kontrol ettirip programı lisanslatmış olacaksın. Tabi bunları Register da tutabilirsin.

Böylelikle adam satmaya kalktığında senden lisans istemeye kalkacaklar. Kolayda kimse senin algoritmanı çözemez. En basit algritma bu. daha farklı algoritmalar ürettirebilirsin. Hatta programa zaman ayarı koyar 365 gün sonra yeni lisans anahtarı ürettirip programı lisanssıza düşürebilirsin.

Ama dediğim gibi katlan bence yüzdün sonuna geldin.