Her siteye üye olmaya son!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Nur152
giriyor ama...
Nur152 de bi tane okunmamış özel mesaj vardı bende onu merak ettim...

kuku

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Şu anda SDN için hiçbiri çalışmiyor... Arkadaşlar nick isimlerinizi oraya veripte salaklık etmeyin....

yani hakaret etmek istemem ama söyledim sadece bilgi toplama açısından kurulmuştur

---------- Post added at 01:38 ---------- Previous post was at 01:36 ----------

Haha üye adımı yazıp şifreyi 123456 giren 6 tane salak varmış :D

seven varmış demek

---------- Post added at 01:46 ---------- Previous post was at 01:38 ----------

ben yaptım :D (fikir ve yönetimi bana ait)
öncelikle yorumlar için teşekkür ederim
bugmenot.com dan aldık fikri. bugmenot hem ing oldugu için çoğu insanlar anlamıyordu hem de dediğiniz gibi moderasyon olmadığı için fake, reklam hesaplar havada ucuşuyor. bi de buna üyeler tarafından değiştirilmiş şifreler, forumlar tarafından banlanmış üyelikler eklenince site kullanılamaz bir hale gelmiş.
haziruyelik.com da elimizden geldiğince güncelliğini yitiren şifreleri silip yenilerini eklemeye çalışıyoruz.
sitenin amacı insanlara vakit tasarrufu sağlamak, email adreslerinin spamla dolup taşmasını engellemek ve de internette stres yaşamamalarını sağlamak :)

belki forum siteleri bundan hoşlanmayabilir dediğiniz gibi ama kullanıcılar da tek 1 linki görebilmek için üye olmayı kimi zamanda bu linkin kırık çıkmasından hiç ama hiç hoşlanmıyor:) aslında forum sitelerine hiç bir zararı yok. forumlarına 1 kereliğine üye olan ve bir daha hiç girmiyecek bir üyenin o foruma ne katkısı olabilirki (tabi email lar daha sonra spam yapmak için kullanılmıyor yada email listeleri spamcılara satılmıyorsa)

nur152 ben değilim (ben eklemedim) :D site kurallarına aykırı bi davranış yapmadıgı sürece banlamazsanız sevinirim haziruyelik.com için iyi bir referans olur. "shiftdelete in bile şifresi var" :cool: :) hani belki 1 kişiye faydası dokunur bu üyelik sayesinde bi işini görür.

ilerde bi chrome/firefox eklentisi düşünmüyor değiliz. ama şuan için yapmamız munkun gözükmüyor. kim bilir belki ilerde bir iphone uygulaması bile olabilir:P

insanlara fayda sağlamak isteyen paylaşımcı yürükleri de bekliyoruz sitenin "üyelik bilgisi ekleme" bölümüne :)

umarım ilerde daha da güzel yerlere gelir site. tekrardan teşşekkürler yorum yapan tüm arkadaşlara

güzel olmuş ve 100 000 kulanıcıyı geçerse bana haber ver iyi alıcı bulurum fiyat güzel yani

morlard

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bu site ilaç gibi ya. Yapana, paylaşana teşekkürler.

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Yüzlerce forumada üyelik açtıktan sonra bu sistemin çıkması kötü oldu :D Makro scripler ile 5-6 saniyemi alıyor üye olmak :) spam mail adresim var birde onu veriyorum üye olurken :)

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
ben kendi sitemi kendi elimle ekledim bence güzel uygulama.

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Troy, spybot ve Rom. un şifreleri de var!! :D

unspoken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi shiftdelete.net şifrelerinin tamamını kaldırdım. bazı arkadaslar şaka amaclı görmek için evete tıklayın fln gibi geyik bilgiler girmiş onları sildim :) diger eklenenlerin de doğru olup olmadıgını daha sonra kontrol etcem. doğru bilgiler yazan arkadaşlara teşekkürler.
dediğiniz gibi autofillforms tarzı eklentiler, gecici sahte mail adresleri ile "linkleri görebilmek için üye ol" çilesi büyük ölcüde azaltılabilir (yinede formu doldur maillı onayla derken 2-3 dk nız gitmektedir). ama bunları herkes bilmiyebiliyor; öğrenmek istimemiyor, öğrenemiyor, kullanamıyor vs... Bilincli, interetten iyi kötü anlıyan kullanıcılar dan çok biz biraz daha orta seviyedeki kullanıcıları esas ulaşmamız gereken hedef kitle olarak görüyoruz haziruyelik.com olarak. cünkü esas mağdurlar onlar. bu yuzden de sitede önce sitenin ne oldugunu anlatmaya calıstık cünkü Türk internet kullanıcılarının büyük kısmı facebook, msn, google haricinde bir şey gördüklerinde onun ne oldugunu anlamlandıramıyabiliyor. zaten ülkemizde yapılan birçok güzel projenin tutmama sebebi de bu (e-tohum projelerinin bir kısmı örnek olarak verilebilir).

servisin biraz gec kalmıs bir servis oldugu konusunda haklısınız. zira benimde internet hayatımı cileye donusturdu bu tarz forumlar yıllardır. keşke daha önce yapsaydık. acaba artık eskisi kadar "linkleri gorebilmek için uye olun" diyen forum azaldımı diye dusunuyordum gecen gunlerde. cünkü wordpress yaygınlastı, site sahipleride hotfile vb linklerinin daha cok indirilmesi adına artık linkleri gizlemiyorlar eskisi kadar diye dusunuyordum. ama zaman zaman wordpress kullanan sitelerde de bu tarz "üye ol gör" tarzı yazılara rastlıyorum. enson 3 gün once bişi arıyordum google da karsıma 2 tane "üye ol gör" tarzı site cıktı. yani hala bu tarz sitelerin sayısı az değil

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
usta elin değmişken benim hesap bilgilerini de kaldır da daha fazla polemik olmasın. onun yüzünden ban bile yedim dün gece :D

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
şimdi shiftdelete.net şifrelerinin tamamını kaldırdım. bazı arkadaslar şaka amaclı görmek için evete tıklayın fln gibi geyik bilgiler girmiş onları sildim :) diger eklenenlerin de doğru olup olmadıgını daha sonra kontrol etcem. doğru bilgiler yazan arkadaşlara teşekkürler.
dediğiniz gibi autofillforms tarzı eklentiler, gecici sahte mail adresleri ile "linkleri görebilmek için üye ol" çilesi büyük ölcüde azaltılabilir (yinede formu doldur maillı onayla derken 2-3 dk nız gitmektedir). ama bunları herkes bilmiyebiliyor; öğrenmek istimemiyor, öğrenemiyor, kullanamıyor vs... Bilincli, interetten iyi kötü anlıyan kullanıcılar dan çok biz biraz daha orta seviyedeki kullanıcıları esas ulaşmamız gereken hedef kitle olarak görüyoruz haziruyelik.com olarak. cünkü esas mağdurlar onlar. bu yuzden de sitede önce sitenin ne oldugunu anlatmaya calıstık cünkü Türk internet kullanıcılarının büyük kısmı facebook, msn, google haricinde bir şey gördüklerinde onun ne oldugunu anlamlandıramıyabiliyor. zaten ülkemizde yapılan birçok güzel projenin tutmama sebebi de bu (e-tohum projelerinin bir kısmı örnek olarak verilebilir).

servisin biraz gec kalmıs bir servis oldugu konusunda haklısınız. zira benimde internet hayatımı cileye donusturdu bu tarz forumlar yıllardır. keşke daha önce yapsaydık. acaba artık eskisi kadar "linkleri gorebilmek için uye olun" diyen forum azaldımı diye dusunuyordum gecen gunlerde. cünkü wordpress yaygınlastı, site sahipleride hotfile vb linklerinin daha cok indirilmesi adına artık linkleri gizlemiyorlar eskisi kadar diye dusunuyordum. ama zaman zaman wordpress kullanan sitelerde de bu tarz "üye ol gör" tarzı yazılara rastlıyorum. enson 3 gün once bişi arıyordum google da karsıma 2 tane "üye ol gör" tarzı site cıktı. yani hala bu tarz sitelerin sayısı az değil

Belki de sebebi bilinçsiz webmasterlar yada webmasterların forumlarını emanete ettikleri cahil adminlerdedir. Belki üye ol linki gör sisteminin forum için gerekli bir eklenti olduğunu ama neden kullanıldığını bilmeyenlerdir, kim bilir.

AhmetNuri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bencede çok akıllı bir yöntem. Ama bende on yüz bin siteye üye olum artık.

unspoken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bencede çok akıllı bir yöntem. Ama bende on yüz bin siteye üye olum artık.
teşekkürler
ne kadar çok siteye üye olursak olalım hergün yenileri acılıyor:cursing::biggrin:
zararın neresinden dönersek kardır

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ben yaptım :D (fikir ve yönetimi bana ait)
öncelikle yorumlar için teşekkür ederim
bugmenot.com dan aldık fikri. bugmenot hem ing oldugu için çoğu insanlar anlamıyordu hem de dediğiniz gibi moderasyon olmadığı için fake, reklam hesaplar havada ucuşuyor. bi de buna üyeler tarafından değiştirilmiş şifreler, forumlar tarafından banlanmış üyelikler eklenince site kullanılamaz bir hale gelmiş.
haziruyelik.com da elimizden geldiğince güncelliğini yitiren şifreleri silip yenilerini eklemeye çalışıyoruz.
sitenin amacı insanlara vakit tasarrufu sağlamak, email adreslerinin spamla dolup taşmasını engellemek ve de internette stres yaşamamalarını sağlamak :)

belki forum siteleri bundan hoşlanmayabilir dediğiniz gibi ama kullanıcılar da tek 1 linki görebilmek için üye olmayı kimi zamanda bu linkin kırık çıkmasından hiç ama hiç hoşlanmıyor:) aslında forum sitelerine hiç bir zararı yok. forumlarına 1 kereliğine üye olan ve bir daha hiç girmiyecek bir üyenin o foruma ne katkısı olabilirki (tabi email lar daha sonra spam yapmak için kullanılmıyor yada email listeleri spamcılara satılmıyorsa)

nur152 ben değilim (ben eklemedim) :D site kurallarına aykırı bi davranış yapmadıgı sürece banlamazsanız sevinirim haziruyelik.com için iyi bir referans olur. "shiftdelete in bile şifresi var" :cool: :) hani belki 1 kişiye faydası dokunur bu üyelik sayesinde bi işini görür.

ilerde bi chrome/firefox eklentisi düşünmüyor değiliz. ama şuan için yapmamız munkun gözükmüyor. kim bilir belki ilerde bir iphone uygulaması bile olabilir:P

insanlara fayda sağlamak isteyen paylaşımcı yürükleri de bekliyoruz sitenin "üyelik bilgisi ekleme" bölümüne :)

umarım ilerde daha da güzel yerlere gelir site. tekrardan teşşekkürler yorum yapan tüm arkadaşlara

Hayırlı olsun unspoken.

Kullanım amacına göre tartışılabilir. Ama her ne kadar örnekleri olsa da girişim güzel.

Fakat sistemin çok eksiği var!

#)Yeni kayıt ekletirken reCAPTCHA tarzı güvenlik algoritmaları kullanmalısın. Aksi taktirde aşırı yükleme yapılabilir basit programlarla site çöplük haline getirilebilir.
#)Eklenen yeni siteleri önce admin panelinde onay sekmesinde toplayarak onayladıktan sonra yayınlamayı deneyebilirsin.
#)Bir kişinin birden fazla oylama yapmasını engellemelisin.
#)Aynı kullanıcı ve adı birden fazla eklenebiliyor, engellenmeli!
... Şimdilik gördüklerim bunlar.

Sistem açıklarını örtmeni tavsiye eder, başarılar dilerim.:clap:

Submarine

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güzelmiş linkleri görmek için üye olmaya gerekte kalmaz ;)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Fikir orijinal olmasa da yerli proje olarak güzel
olmuş tebrikler.

unspoken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aradan 2 seneye yakın zaman geçmiş konu açılalı. Bu süre zarfında hazir uyelik chip ve pcnet dergilerinde ayın siteleri kategorisinde yayınlandı. e-siber gibi ciddi ve kaliteli bir blogta hakkında haber yapıldı. http://www.e-siber.com/web-siteleri/onunuze-gelen-her-foruma-uye-olmaya-artik-son/
Teknik olaraksa siteye captcha koruması eklendi, ziyaretcilerin bir üyelik hakkında sınırsız sayıda geri bildirimde bulunması engellendi.
Ama tabi bazı kötü durumlarda oldu bunlardan bi tanesi site host sorunları nedeniyle 2 ay kapalı kaldı. Gerek site tamamen yayından kaldırıldı sanıp birdaha siteye girmeyen arkadaşlara sitenin yayında olduğunu bildirmek, gerek bu konuyu daha önce okumayan arkadaşları siteden haberdar etmek amacıyla konuyu hortlartma gereği duydum :)
Vakitten tasaruf aracı - http://www.haziruyelik.com/

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Madem hortlamış bence çok saçma bir sistem :mrgreen: Bu site içinde bir kullanıcı adı var listede
AN7Jm.gif

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Open ID diye bir sistem varmı ne oldu hala kullanılıyormu o da bu sisteme benzer özellikleri olan bir sistem idi.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Güzel sistemmiş, en kısa zamanda başka sitelerim için kullanacağım.

azkader

Asistan
Reaksiyon puanı
0
daha ilk başdan gözümden düşdü bir site aradim siteyi çikarmadi

fthkrdg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
site birazdaha gelişirse daha iyi olabilir.