Her Şirkete Zorunlu İnternet Sitesi Dönemi

Bu konuyu okuyanlar

webrettin

Profesör
Katılım
16 Mart 2009
Mesajlar
1,676
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Geçen günler de çokta ünlü olmayan bir termos şirketinin bir ürünüyle çokta önemli olmayan (Bu cümle nereye gidiyor böyle :D) bir sorun için sitesinde verdikleri info@şirketadı.com adresine mesaj yazdım ve mail adresine ulaşılamadı şeklinde geri dönüş geldi.Ciddiyetsizlik olduktan sonra siteler dahi tüketicilere istenen hizmeti vermekten uzak kalabilir.
 

Koca Adam

Profesör
Katılım
15 Kasım 2011
Mesajlar
4,114
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
utanılmasa bilgisayar başında hela işlemini gerçekleştirecek bir yeni nesil için düşünülmüş ve bu yüzden gerekli olmuş bişey galiba...
 

freewill

Dekan
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
iyi oldu iyi :D şirketten şirkete atlıyorum bu arada sağlam kazandık :D
 

ahmtyks

Asistan
Katılım
27 Ağustos 2011
Mesajlar
379
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
sadece hosting şirketleri kazanır ve piyasa çöp hosting şirketleriyle dolu parasını alır birdaha telefonu bile açmaz sonuçta yine esnaf ve halk zararlı çıkar
 

Toughwolf

Asistan
Katılım
1 Ekim 2009
Mesajlar
139
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Bu yasanin bu kisminin bilisim sektoru acisindan bence ovulecek bir yarari yok.

1. Bilisim sektoru fikre verilen tesviklerle, kurulan bilisim sirketlerine desteklerle buyur. Yasaklarla kurallarla olusturulan yapay desteklerle degil.
2. Sirket sitesi yapmak bilisim sirketlerinin isi degil, dijital reklamcilik sirketlerinin isidir. Buyuk sirketler hatta bilisim sirketleri de sitelerini reklamcilik sirketlerine yaptirirlar. Turkcell, Turk Telekom bu konuda ornektir.
3. Bu yasadan sonra bilisim sektoru daha da yara alacaktir. Kalifiye olmayan bircok bilisimci, web sitesi uzmani! tureyecektir. Vasifli eleman tespiti daha da zorlasacaktir.
4. Bu yasayi kullanarak web sitesi bakim ucreti, site guncelleme ucreti diye bedellerle esnafin kanini emen sayisi artacaktir.

Tabi ki yararlari da olacaktir. Yeni yasa bir cok duzeltmede yapmakta. Ama yasanin bu kisminin bilisim sektoru icin bulunmaz bir velinimet gibi gosterilmesi bence hatalidir.

Ne kadar bir ulkenin kosullarini baska ulkelerle kiyaslamayi sevmesem de Amerika'da gybo.com sitesi ile kobi birligi bedava hosting, domain, site buildier ile site kurulmasini tesvik etmeye calismaktadir.
 

Elbruz46

Rektör
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Adam gibi bir firma zaten yasal zorunluluk olmadan en kralından siteyi kendisi açmalı. Eğer bir şirket zorunluluktan internet sitesi açıyorsa o şirketi yönetenler muhtemelen dinozorlardır.
 

engerex

Dekan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
48
Piyasa canlanacak. Bu zamana kadar site açmayanlar zaten bu işten anlamayanlar. 5 kuruşluk şeyi 55 kuruşa satarlar. Alan adları kendilerine ait olmaz ve asıl darbeyi buradan yerler.
 
Üst