Hep mi? yoksullar şehit olur! 2 Şehit evi, 2 yürek yakan kare!

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
539331_10150988519634826_581535914_n.jpg

Kayseri'deki şehit evinin pencereleri isyan ettirdi

Eruh'ta şehit düşen iki askerin memleketlerindeki evleri de kaderleri gibi birbirine benziyor..

Sıvasız, tuğlalar üzerinde yükselen demir filizler ve eve asılan büyük Türk bayrağı. Siirt'te şehit düşen iki askerin Kayseri ve Sakarya'daki evlerindeki manzara buydu. Aslında bugüne kadar 'şehit haberi' vermek için gidilen evlerin büyük çoğunluğu aynı özellikleri taşıyordu. Kayseri ve Sakarya'daki son görüntüler bir kez daha o acı anları bize gösterdi. Üzerinde demir filizler yükselen sıvasız evler ve cam yerine naylonla örtülen pencereler.

Eruh'ta şehit düşen Sakaryalı Piyade Er Mehmet Kıran'ın da Kayserili Er Mustafa Aydın'ın da evleri kaderleri gibi neredeyse aynıydı.

SİİRT'TE şehit olan 4 askerden piyade er Mustafa Aydın'ın, Kayseri'deki baba ocağına ateş düştü. Şehidin babası Mehmet Aydın, ''İki oğlum daha var. Olar da bu vatana feda olsun. Gözüm arkada kalmaz'' dedi.

Siirt'in Eruh İlçesi'ne bağlı Görendoruk Köyü Jandarma Karakolu'na giden askerlere dün akşam saatlerinde pusu kuran ilk ateşle uzman çavuş Mesut Günay şehit oldu. Bölgede başlatılan operasyon gece boyu devam etti. Teröristlerle bu sabah saat 05.20 sıralarında Eruh'un Bilgili Köyü yakınlarında çıkan çatışma yaralanan erler Mehmet Yıldız ve Mehmet Kıran Siirt'te kaldırıldıkları hastanede sabah saatlerinde, Diyarbakır'a nakledilen Mustafa Aydın saat 11.00 sıralarında şehit oldu.

ŞEHİDİN EVİNİN CAMLARI NAYLONLA ÖRTÜLÜ
Altı aylık askerken şehit olan 21 yaşındaki Mustafa Aydın'ın, Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'ne bağlı Senir Köyü'nde oturan ailesi haber öğleden sonra verildi. Köyde çiftçilik yapan 55 yaşındaki Mehmet Aydın'ın tek katlı ve bazı pencereleri cam olmadığı için naylonla kaplı evine giden Yahyalı Kaymakam Vekili Enver Ünlü ve İl Jandarma Komutanlığı Aşayiş Şube Müdürü Binbaşı İlhan İba, oğlunun şehit olduğu haberini verdi. Bu haberle yıkılan şehit babası Mehmet Aydın, oğlunun şehit olduğunun içine doğduğunu söyledi. Sabah köye jandarmaların geldiğini belirten Mehmet Aydın, Oğlumun şehit olduğunu haber vermeye geldiklerini sandım ve yanlarına gittim. Başka bir iş için geldiklerini öğrenince rahatladım. Şimdi siz gelip haber verdiniz dedi. Şehit düşen Mustafa'nın en büyük çocuğu olduğunu söyleyen Mehmet Aydın, 'İki oğlum daha var. Onlar da bu vatana feda olsun. Gözüm arkada kalmaz. Vatan sağ olsun. PKK bizi yıldıramaz'' diye konuştu.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK
Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, haberi alan yakınları taziye için Aydın ailesinin evine akın etti. Şehit babası Mehmet Aydın, jandarmalarla birlikte köy mezarlığına giderek oğlunun toprağa verileceği yeri belirledi ve iş makinesiyle mezar kazıldı. Şehit er Mustafa Aydın'ın yarın öğleyin Yahyalı İlçesi Merkez Ulu Camii'nde kılınacak cenaze namazı ve askeri törenin ardından Senirköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

KAYSERİ'YE DE ATEŞ DÜŞTÜ
Yahyalı ilçesinin Senir köyündendi Mustafa. 21 yaşında tazecik bir fidandı. 4 ay önce askere gitmişti. 3 kardeşin en büyüğüydü. Önünde güzel bir ömür uzanıyordu. Önce askerlik aradan çıksın deyip silah altına girdi. Yahyalı Kaymakam Vekili ve Develi Kaymakamı Enver Ünlü ve İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı İlhan İba çaldığında kapısını oğlunun şehitlik haberini aldı. "Vatan sağ olsun" diyen Mehmet Aydın, şöyle konuştu: "Sabah köye jandarma ekibi geldi. Oğlumun şehit olduğunu düşünerek hemen yanlarına koştum ama başka bir olay için geldiklerini söylediler. Şimdi siz gelip acı haberi verdiniz. Vatan sağ olsun. Benim iki tane daha oğlum var. Onlar da bu vatan için feda olsun. Ne yapalım, istenmeyen bir olay. Düşmanımız varsa savaşmak zorundayız. Vatanımız sağ olsun." Baba Mehmet Aydın ile anne Havva Aydın'ı Müftü Vekili Kömürcü teselli etmeye çalıştı.

Kaynak

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
ALLAH (cc) hepsinin yardimcisi olsun.. ama medyanin bu tür haberler yapmasina izin verilmemeli kanımca..

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Rabbim mekanlarını cennet eylesin ailelerine sabır versin.

Öncelikle bu tür haber yapanları anlamıyorum.

Çünkü Şehitlik Allah katında peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebedir.

Belki bu dünyada yoksullardı ama Allah ahirette güzelliklerle mükafatlandıracak.
Şehitlik herkesede nasip olmuyor Allah o yüce mertebeyi onlara nasip etmiş.

Şimdi bu haberi bu yönden bakmak yanlış olur.

"Şehitler cennettedir. Sevgili Peygamberimiz, "Şehid cennettedir."(1) buyurmuştur.
Şehitlerin cennette büyük bir saygınlıkları vardır. Resûlüllah, bu saygınlığın derecesini şöyle dile getirmiştir: "Kudret ve iradesiyle yaşadığım Allah'a yemin ederim ki, Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi, sonra tekrar dirilerek savaşıp tekrar öldürülmeyi, ardından yine dirilerek savaşıp yine öldürülmeyi arzu ederdim."(2)
Bu arada şunu belirtmeliyiz ki, Resûlüllah Efendimiz son peygamber olarak cennetteki en yüksek makamın sahibidir. Şehitlik makamının yüceliğini vurgulamak için bu anlatım yolunu seçmiştir.
Bu sebeple hadisi, "Eğer en yüksek makam olan Peygamberlik makamında olmasaydım, şehitlik makamının kazandırdığı bu büyük ayrıcalığı defalarca yaşamak isterdim."şeklinde anlamak gerekir.
Hz. Peygamber'in arzuladığı şeyi bizzat şehit nasıl arzulamaz?
Yine Hz. Peygamber (s.a.s.) buyuruyor: "Yeryüzündeki her şeye sahip olsa da, cennete giren hiç kimse tekrar dünyaya dönmek istemez. Ancak şehit, gördüğü hürmetten dolayı dünyaya dönmeyi ve on kere şehit olmayı arzu eder."(3)
Kul hakkı dışında bütün günahları affedilir. Resûlüllah efendimiz, "Şehidin, borç (kul hakkı)dışındaki bütün günahları affedilir."(4)
buyurmuştur.

Şehitler şefaat edeceklerdir. Sahabilerden Ebu'd-Derda'nın rivayet ettiğine göre Resûlüllah (s.a.s)"Şehit, ailesinden yetmiş kişiye şefaat eder."(5) buyurmuştur.
1- Ahmed ibn Hanbel, V, 58.
2- Buharî, Sahih, Cihad, 7; Müslim, Sahih, İmare, IO3.
3- Buharî, Sahih, Cihad, 21.
4- Müslim, Sahih, İmare, 119.
5- Ebû Davud, Sünen, Cihad, 21.

SurqeoN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rabbim mekanlarını cennet eylesin ailelerine sabır versin.

Öncelikle bu tür haber yapanları anlamıyorum.

Çünkü Şehitlik Allah katında peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebedir.

Belki bu dünyada yoksullardı ama Allah ahirette güzelliklerle mükafatlandıracak.
Şehitlik herkesede nasip olmuyor Allah o yüce mertebeyi onlara nasip etmiş.

Şimdi bu haberi bu yönden bakmak yanlış olur.

"Şehitler cennettedir. Sevgili Peygamberimiz, "Şehid cennettedir."(1) buyurmuştur.
Şehitlerin cennette büyük bir saygınlıkları vardır. Resûlüllah, bu saygınlığın derecesini şöyle dile getirmiştir: "Kudret ve iradesiyle yaşadığım Allah'a yemin ederim ki, Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi, sonra tekrar dirilerek savaşıp tekrar öldürülmeyi, ardından yine dirilerek savaşıp yine öldürülmeyi arzu ederdim."(2)
Bu arada şunu belirtmeliyiz ki, Resûlüllah Efendimiz son peygamber olarak cennetteki en yüksek makamın sahibidir. Şehitlik makamının yüceliğini vurgulamak için bu anlatım yolunu seçmiştir.
Bu sebeple hadisi, "Eğer en yüksek makam olan Peygamberlik makamında olmasaydım, şehitlik makamının kazandırdığı bu büyük ayrıcalığı defalarca yaşamak isterdim."şeklinde anlamak gerekir.
Hz. Peygamber'in arzuladığı şeyi bizzat şehit nasıl arzulamaz?
Yine Hz. Peygamber (s.a.s.) buyuruyor: "Yeryüzündeki her şeye sahip olsa da, cennete giren hiç kimse tekrar dünyaya dönmek istemez. Ancak şehit, gördüğü hürmetten dolayı dünyaya dönmeyi ve on kere şehit olmayı arzu eder."(3)
Kul hakkı dışında bütün günahları affedilir. Resûlüllah efendimiz, "Şehidin, borç (kul hakkı)dışındaki bütün günahları affedilir."(4)
buyurmuştur.

Şehitler şefaat edeceklerdir. Sahabilerden Ebu'd-Derda'nın rivayet ettiğine göre Resûlüllah (s.a.s)"Şehit, ailesinden yetmiş kişiye şefaat eder."(5) buyurmuştur.
1- Ahmed ibn Hanbel, V, 58.
2- Buharî, Sahih, Cihad, 7; Müslim, Sahih, İmare, IO3.
3- Buharî, Sahih, Cihad, 21.
4- Müslim, Sahih, İmare, 119.
5- Ebû Davud, Sünen, Cihad, 21.

Üstad senin yazdığın,Allah'ın yasalarını savunmak için şehit olanlar ve cihad edenler.Rabbim inşallah şimdi şehit olanlarında günahlarını kabul eder ama Kur'an bunu söylemiyor.Şu anki devlette Allah'ın yasalarına yüz çevirilmiş durumda.Genelevler serbest,faiz serbest,sınıf ayrımı var ve insanlar kölelik sisteminde yaşıyor.Şimdi ölen şehitlere gelirse yukarıda saydığım en basitinden 3 örneği korumak için öldüler.Bunuda kölelik sisteminin başındakiler sürdürüyor.Onların ne suçu var vatan için öldüler dersen gene bunu kölelik sisteminin başındakiler yapıyor.Şehitliği ana haber bülteninde 30 saniye verip onları kahraman ilan ediyorlar.Anne babalarıda birşey varmış gibi gururlanıp duruyor.Halbuki canı gibi büyüttüğü yavrusu pisi pisine öldü.Yukarıda verdiğin hadisler o günkü şartlardaydı.Sen onları şimdiki şarta göre fıkh et.

"Şehit, ailesinden yetmiş kişiye şefaat eder."

Hocam birde sen genede Kur'an dan kaynaklar bulmaya çalış.Dediğin hadise göre eğer öyle olsaydı Hz.Muhammed Kızı Fatmaya yardım ederdi.İnsanın şefaati yalnızca Allah'tadır.

skara

Asistan
Reaksiyon puanı
3
is adaminin oglunun sehit yada gazi oldugunu ne gordum nede duydum malesef

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Üstad senin yazdığın,Allah'ın yasalarını savunmak için şehit olanlar ve cihad edenler.Rabbim inşallah şimdi şehit olanlarında günahlarını kabul eder ama Kur'an bunu söylemiyor.Şu anki devlette Allah'ın yasalarına yüz çevirilmiş durumda.Genelevler serbest,faiz serbest,sınıf ayrımı var ve insanlar kölelik sisteminde yaşıyor.Şimdi ölen şehitlere gelirse yukarıda saydığım en basitinden 3 örneği korumak için öldüler.Bunuda kölelik sisteminin başındakiler sürdürüyor.Onların ne suçu var vatan için öldüler dersen gene bunu kölelik sisteminin başındakiler yapıyor.Şehitliği ana haber bülteninde 30 saniye verip onları kahraman ilan ediyorlar.Anne babalarıda birşey varmış gibi gururlanıp duruyor.Halbuki canı gibi büyüttüğü yavrusu pisi pisine öldü.Yukarıda verdiğin hadisler o günkü şartlardaydı.Sen onları şimdiki şarta göre fıkh et.

Okumanda fayda var.

Hem dünya hem de âhiret itibariyle şehid sayılan kimselere,
şehîd-i kâmil
denir. Bunlar muharebede öldürülenler, yahut âsiler, eşkıyalar, anarşistler veya evinde hırsızlar tarafından gadren ve zulmen öldürülen kimselerdir.

SurqeoN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üstad eşkıyalar anarşistler hırsızlar demişsin.Allah kendisine karşı çıkanı peygamberlikten bir aşağı rütbe olan şehitlik mertebesine koyar mı ? Benim şimdiye kadar okuduğum Kur'anda böyle bir adaletsizlik yok.

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
eskiden zenginler mallarını kaybetmemek ıcın ogullarını askere gonderıyolardı sımdı ıse tam tersı oluyor

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Onların 30 bin tlleri yoktu.

Vakit tamamsa 30,000 binde olsa 30000000000000 binde olsa kralda olsan fakirde olsan farketmez. Ne 1 saniye geriye nede ileriye alamazsın vakti. Onun için boş boş konuşmayın. He inançsızsanız o ayrı ister boş konuşun ister dolu konuşun.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Evet hep yoksullar şehit olur ...:(

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Allah rahmet eylesin ama gerçekten villa dan şehit cenazesi kalktıgı görülmedi daha.

durbala

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sen zengin oğlusun
yazıktır incitme ananı !
ver 30 bini
fakir kurtarsın vatanı