su_acayip_kisi
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 211
Hem windows hem linux programlarını çalıştırabilecek bir işletim sistemi tasarlayabilir miyiz, Tasarlarsak ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir?
React OS'un tersine mühendislik ile yaptığı NT çekirdeği ile benzer özellikler taşıyan çekirdeğinin Linux çekirdeğine dahil edilebilmesi ile bu işlem yapılabilir.Hem windows hem linux programlarını çalıştırabilecek bir işletim sistemi tasarlayabilir miyiz, Tasarlarsak ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir?
ancak o işletim sisteminde kurulamayan programlar var, sebebi nedirReact OS'un tersine mühendislik ile yaptığı NT çekirdeği ile benzer özellikler taşıyan çekirdeğinin Linux çekirdeğine dahil edilebilmesi ile bu işlem yapılabilir.
Windows peogramlarını çalıştıramayabilir çünkü Windows kapalı kaynaklı bir işletim sistemi ayrıca dediğin gibi bir şey yapsak da maliyeti fazla olur diye düşünüyorum.Hem windows hem linux programlarını çalıştırabilecek bir işletim sistemi tasarlayabilir miyiz, Tasarlarsak ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir?
windowsun uygulamalarını kurmak için gerekli olan .exe ve .msi gibi dosyaları windowsa kurarken bu kurulum şeklini yapay zeka ile o işletim sistemine öğretemez miyiz?Windows peogramlarını çalıştıramayabilir çünkü Windows kapalı kaynaklı bir işletim sistemi ayrıca dediğin gibi bir şey yapsak da maliyeti fazla olur diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Onu ben de bilmiyorum.windowsun uygulamalarını kurmak için gerekli olan .exe ve .msi gibi dosyaları windowsa kurarken bu kurulum şeklini yapay zeka ile o işletim sistemine öğretemez miyiz?
Yapay zekaya öğretmek için binlerce kodu girmek gerekiyor. Zira sonrasında deneme yanılma yoluyla yapay zeka kendini eğitip yapmayı öğrenecektir. Bunu da sıradan bir ev bilgisayarıyla yapabilecek bir zamanda henüz değiliz.windowsun uygulamalarını kurmak için gerekli olan .exe ve .msi gibi dosyaları windowsa kurarken bu kurulum şeklini yapay zeka ile o işletim sistemine öğretemez miyiz?
kuantum bilgisayar bunu yapabilir ama çok hızlı bir şekildeBunu da sıradan bir ev bilgisayarıyla yapabilecek bir zamanda henüz değiliz.
Yine burada kuantum bilgisayarlara sahip büyük şirketlere mahkum durumda kalıyoruz.kuantum bilgisayar bunu yapabilir ama çok hızlı bir şekilde