Hem windows hem linux programlarını çalıştırabilecek bir OS?

su_acayip_kisi

Asistan
Reaksiyon puanı
211
Hem windows hem linux programlarını çalıştırabilecek bir işletim sistemi tasarlayabilir miyiz, Tasarlarsak ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir?

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Hem windows hem linux programlarını çalıştırabilecek bir işletim sistemi tasarlayabilir miyiz, Tasarlarsak ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir?
React OS'un tersine mühendislik ile yaptığı NT çekirdeği ile benzer özellikler taşıyan çekirdeğinin Linux çekirdeğine dahil edilebilmesi ile bu işlem yapılabilir.

proHami

Doçent
Reaksiyon puanı
1,301
Windows peogramlarını çalıştıramayabilir çünkü Windows kapalı kaynaklı bir işletim sistemi ayrıca dediğin gibi bir şey yapsak da maliyeti fazla olur diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

su_acayip_kisi

Asistan
Reaksiyon puanı
211
Windows peogramlarını çalıştıramayabilir çünkü Windows kapalı kaynaklı bir işletim sistemi ayrıca dediğin gibi bir şey yapsak da maliyeti fazla olur diye düşünüyorum.
windowsun uygulamalarını kurmak için gerekli olan .exe ve .msi gibi dosyaları windowsa kurarken bu kurulum şeklini yapay zeka ile o işletim sistemine öğretemez miyiz?

proHami

Doçent
Reaksiyon puanı
1,301
windowsun uygulamalarını kurmak için gerekli olan .exe ve .msi gibi dosyaları windowsa kurarken bu kurulum şeklini yapay zeka ile o işletim sistemine öğretemez miyiz?
Onu ben de bilmiyorum.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,757
Bir tanesi kapalı kaynak koduna sahip diğeri ise açık kaynak koduna sahip iki OSten bahsediyoruz. Tersine mühendislik ile Windowsun kaynak kodlarına benzer bir sistem oluşturacağız ki bu uzun,zahmetli bir işlem olacaktır. Veya Microsoft bir karar alıp sistemini Linux çekirdek ve yazılımlarını çalıştırabilecek şekilde kendi sistemine entegre edecek. Her halükarda bunun çıkaracağı sorunlar uzaktan saldırı,güvenlik açıkları olabileceği gibi diğer taraftan açıkların kolay ve hızlı kapatılabilmesi olacaktır. Tabi hackerlar bulduğu açıkları bildirebilir ya da para talep edip alamadıklarında bu açığı yayınlayabilirler. Bu durumda en iyi yol sanal makine programlarını kullanmaktan geçiyor. Veya aynı bilgisayara ikinci OS olarak bir Linux distrosu da kurulabilir. Ama bu da düşündüğümüzü gerçekleştirmemiş olacaktır.

Yapay zekaya öğretmek için binlerce kodu girmek gerekiyor. Zira sonrasında deneme yanılma yoluyla yapay zeka kendini eğitip yapmayı öğrenecektir. Bunu da sıradan bir ev bilgisayarıyla yapabilecek bir zamanda henüz değiliz.