Hdmi ile 2 monitörden görüntü almak ?

sekerman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle merhabalar arkadaşlar
:scared: yeni aldığım asus marka pc yi LCD tv ye bağlantı yapmam gerekiyordu.(aynı anda monitörü kullanmak şartı ile). Bunun için bir adet HDMİ kablosu aldım, kablonun bir ucunu tv nin arkasına taktım yalnız öteki ucunu kasanın arkasındaki HDMi girişine taktığımız zaman kullanmakta olduğumuz monitörden sinyal gidiyor .yani monitöre görüntü gelmiyor..ve ayrı olarak LCD deki görüntüde bozuk şekilde gözüküyor yani ekrandaki görüntü aşağı yukarı devamlı oynuyor (kayıyor) bunu bir arkadaşımıza sorduk tv nin HDMİ ayarının yapılması gerekiyor dedi bu doğrumudur acaba yada sorun neden kaynaklanıyordur?
ikinci sorun olan kullanmakta olduğumuz monitöre sinyal gelmemesinin sebebi nedir? acaba iki ekran aynı anda kullanmak için bir aparatmı takmamız lazım?

Allah rızası için bilen birisi varsa bir yardımcı olsun kafayı yedim 3 gündür...iddaa bayisi olduğumuz için o tv e bağlamam lazım pc yi.

şimdiden teşekkürler

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ben tv ye hep vga dan bagladım hiç sorun yaşamadım.hdmı hakkında pek tecrübem yok hiç denemedim:(

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
HDMI çıkışı bağlandığı paylaşıma izin vermiyor olabilir. Hani kulaklığı hoparlöre takarsın ya ses kapanır o tarz bir şey olsa gerek. Önerim Birini analogdan bağla diğerini dijital den bağla ekran ayarlarından görüntüyü yinele seçeneğini seç sorun kalmaz.

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
harbi konu başlıgına ne oldu öyle ya hatlar karıştı galiba:)

sekerman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
analogtan derken monitör zaten vga dan bağlı yani analog olmuyormu? tv ye giden kabloda hdmi...?

sekerman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
YA YANLIŞ YAZMIŞIMDIR AGA:) hdmi olacak...

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bağlantıları;cihazları(Laptop+Panel)tamamen kapat;elektrikten de kes!!
Bir süre bekle;önce kablo bağlantısını yap(Laptop ile Panel arasında)

A-önce paneli aç ve kumandadan Laptoptan gelen hdMI kabloyu hangi porta taktıysan
onu seç ve OK+

B-sonra Laptopu aç ve Windows v.s başlayıp açılsın

C-büyük ihtimalle görüntü panele gelmeyecektir!
ATI/CCC den ilgili menüyü aç>>>Ekranları algılaya tıkla,sonra>>"Ekte etkin olmayan görüntüler" e sağ tıkla ve>>"Çoğaltılmış asıl;TV" yi seç
Böylece Monitör(Main);Panel ise Clone olacaktır OK+

Görüntü yine panele geçmezse>>Laptop>>Re-Start yap ve panele bu defa görüntü geçecektir

Not;normalde pc(Desktop)de böyle,ancak bazı Laptoplarda o/b GCard larda sorun çıkabiliyor ve görüntü her iki display de olamıyor ben buraya ati ekran kartı yazmışım ama senin hangi ekrankartı kulandığını bilmediğim icin bir laptop ayarları ve destop ayarları aynı yani görüntü alırsın ama yazdığım konuyu takip edersen ve uygularsan unutma bağlantı yaptıkdan sonra windows 7 kulanıyırsan win+p tuş bas şöyle bir ekran gelcektir orada secimini yapabilirsin

win+ p tuşu
dualmonitorswindows7_thumb.png

---------- Post added at 08:59 ---------- Previous post was at 08:47 ----------

HDMI çıkışı bağlandığı paylaşıma izin vermiyor olabilir. Hani kulaklığı hoparlöre takarsın ya ses kapanır o tarz bir şey olsa gerek. Önerim Birini analogdan bağla diğerini dijital den bağla ekran ayarlarından görüntüyü yinele seçeneğini seç sorun kalmaz.

dediğinin alakası yok herşekilde iki monitörden görüntü alırsın ama öncelikle arkadaşın ekran kartın markası ve modelini yazması lazım ki ona göre yardımcı olmamız lazım aşağıda nasıl yapılacağını yazmışım eğer arkadaş pc konusunda gerekli bilgiye sahipse ekran kart üzerinde bazı ayarlar yapması lazım eğer o bilgiye sahip değilse bilen birinden yerinden destek alması lazım ben evde her şart da hem destop hemde leptop tv bağladığımda sorunsuz ca görüntü alabiliyorum

---------- Post added at 09:21 ---------- Previous post was at 08:59 ----------

yada bu resim herşeyi anlatıyor yani hdmi direk bağlantı var ama dvı ve ya vga spliter gerekli daha kaliteli görüntü icin

CqLWmn8eB1QB859C-615D9.png

sekerman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bağlantıları;cihazları(Laptop+Panel)tamamen kapat;elektrikten de kes!!
Bir süre bekle;önce kablo bağlantısını yap(Laptop ile Panel arasında)

A-önce paneli aç ve kumandadan Laptoptan gelen hdMI kabloyu hangi porta taktıysan
onu seç ve OK+

B-sonra Laptopu aç ve Windows v.s başlayıp açılsın

C-büyük ihtimalle görüntü panele gelmeyecektir!
ATI/CCC den ilgili menüyü aç>>>Ekranları algılaya tıkla,sonra>>"Ekte etkin olmayan görüntüler" e sağ tıkla ve>>"Çoğaltılmış asıl;TV" yi seç
Böylece Monitör(Main);Panel ise Clone olacaktır OK+

Görüntü yine panele geçmezse>>Laptop>>Re-Start yap ve panele bu defa görüntü geçecektir

Not;normalde pc(Desktop)de böyle,ancak bazı Laptoplarda o/b GCard larda sorun çıkabiliyor ve görüntü her iki display de olamıyor ben buraya ati ekran kartı yazmışım ama senin hangi ekrankartı kulandığını bilmediğim icin bir laptop ayarları ve destop ayarları aynı yani görüntü alırsın ama yazdığım konuyu takip edersen ve uygularsan unutma bağlantı yaptıkdan sonra windows 7 kulanıyırsan win+p tuş bas şöyle bir ekran gelcektir orada secimini yapabilirsin

win+ p tuşu
dualmonitorswindows7_thumb.png

---------- Post added at 08:59 ---------- Previous post was at 08:47 ----------

dediğinin alakası yok herşekilde iki monitörden görüntü alırsın ama öncelikle arkadaşın ekran kartın markası ve modelini yazması lazım ki ona göre yardımcı olmamız lazım aşağıda nasıl yapılacağını yazmışım eğer arkadaş pc konusunda gerekli bilgiye sahipse ekran kart üzerinde bazı ayarlar yapması lazım eğer o bilgiye sahip değilse bilen birinden yerinden destek alması lazım ben evde her şart da hem destop hemde leptop tv bağladığımda sorunsuz ca görüntü alabiliyorum

---------- Post added at 09:21 ---------- Previous post was at 08:59 ----------

yada bu resim herşeyi anlatıyor yani hdmi direk bağlantı var ama dvı ve ya vga spliter gerekli daha kaliteli görüntü icin

CqLWmn8eB1QB859C-615D9.png

kardeşim verdiğin bilgiler için saol o dediğin adımları denicem şimdi...ekran kartının marka-modeli şu ...nvidia geforce 405...ekran kartı ayarları nasıl yapılır pek bilmiyorum ama..

---------- Post added at 12:43 ---------- Previous post was at 12:42 ----------

birde bizimkisi laptop deil masaüstü bilgisaar agaa

---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:43 ----------

baba o dediğin adımları yaptım ama yine olmadı bütün fişleri bağlatıları çiyazları devre dışı bıraktım...sonra tv den gelen kabloyu pc ye taktım tv den hdmi kanalını açtım sonra pcyi açtım ama yine monitörer sinyal gelmedi...tv deki görüntüde hala bozk..kayıyor ekran.....ne yapmak lazım acaba yaaaa?

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
şimdi Nvidia sitesine giriyorsun ekran kartını 137 mb bir dirver var onu indiriyorsun pc kur kurdukdan sonra benim yukarı söylediğim işlemleri yapıyorsun ön pc kapatıyorsun hdmi tv bağlıyorsun kumanda tv menü site giriyorsun orada hdmi hangi slot takmışsan yani 1-2-3-4 mü hangisindeyse onu seciyorsun pc acıyorsun ya ikisine görüntü gelir yada tv görüntü gelir zaten ikisine geldimi sorun yok ondan sonra pc de yüklediğin ekrankartın ayarlarına girmek icin masaüstünde sağtıkla nvidia ayarlarına gir orada ekran ayarları ve ya görüntü ayarlarına gir tanımlama ya gel 1 yerine 2 tanımlama yapcaksın yukarda yazdığım uygulamalar zaten masaüstünde sorunsuzca oluyor sen o adımları izle ekran kartı ayarlarını yaptınmı bir sorun kalmaz bu arada win+p tuşunda cift ekran secmeyi unutma

---------- Post added at 13:04 ---------- Previous post was at 13:00 ----------

ekrankartının en son güncel driver indir uygulama doğru arkadaşım ben de hem masaüstü hem 2 tane laptop var ikisinde led tv me sorunsuz bağlanıyorum ayrıca hdmi ile tv göntüsü kötü demişsin onu tv de pc seceksiz tv deki pixel ve pc pixel leri aynı olması lazım

---------- Post added at 13:16 ---------- Previous post was at 13:04 ----------

ekran kartın ATI olsa cok zorlanırsın cift monitör kulanman ama Nvidia da bu sorun olmuyor sadece ekran kart ayarlarınla oynaman lazım ekran kart ayarlarında 1920x1080 yapman lazım cirkin görüntü gitsin bir de görüntü ayarların 2 cil monitörü tanımlaman lazım artı bazı anakartlarda Bıos ayarların dvı kapatım hdmı etkinleştirmen lazım ama senin anakartında bu varmı bilmiyorum

sekerman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
baba çok saol ama dediğin 137mb driverin tam linkini verebilirmisin rica etsem...peki o driverini yüklemem için windows taki önceki driverini kaldırmammı gerek mantıken ???

---------- Post added at 13:44 ---------- Previous post was at 13:34 ----------

tamam buldum dosyayı 137 mb boyutunda şuanda indiriyom işlemleri yapayım yazıcam sana birader..tekardan çok saol eğer olursa dile benden ne dilersen:)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
unutma yükledikden sonra ekran kart ayarlarında görüntü ayarları orada geniş ekran sececeksin yani 2 tanımla ayrı ca tv net görüntü almak istiyorsan k-lite codec yüklemelsin görüntü ayarlarında eğer ekrankartın da varsa 1920x1080 p tanımla o yoksa en yükseği hangi ise onu tanımla olması gerekn tüm ayarları yazdım buraya zaten cözüm bu dur eğer olmuyorsa arkadaşım bilen birinden yerinden yardım alırsan iyi olur

---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 14:08 ----------

işletim sistemini merak etim windows 7 mi vistamı xp mi görüntü sorun hal etikden sonra eğer pc deki sesi dhmi tv ye vermek istiyorsan bununla ilgili bir konu acmışım forum da donanım sorunları hakkında bölümde bula bilirsin

sekerman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işletim sistemi windows 7 zaten benim için ses önemli değil abi sadece görüntü önemli....denicem bugün sana dönücem..

N4O1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2 monitör bağlayınca görüntü kalitesi düşer mi?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
kesinlikle düşmez. ben 22 inç ve 46 inç lcd aynı anda kullanıyorum, canavar gibi. ama iki monitöre aynı anda görüntü verip 1080p film ya da oyun açınca doğal olarak kasma yapıyor, bu gibi durumlarda teke geçmekte fayda var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya benim tvye bağlanma k için hdmi kablo aldım bi ucu hdmi bi ucu ekran ucu neyse artık ben bu ucu tvye bağladınm bi ucunu ekran kartı bölmesin e tajktın fakat tv ayarlarında hdmi gelmedi bus efer ekran kartı bölümüne değil başka yere taktım tv ayarlarına geldi fakat tvye ekran gelmedi yardım edin nolur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
nvidia ayarlarına gir ve birden çok ekran ayarla bölümüne gel. orada 1. ekran a sağ tıkla 2. ekrana kopyala de bu kadar basit

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Önerinin çok güzel ben de teşekkür ederim , önceden tv ile pc arasındaki bağlantı iyiydi pc de açtığım filmin ekranını tutup tv ekranına kaydırma yöntemi ile taşıyordum , şimdi hdmi kablosu bağlıysa direk olarak tv de ekran açılıyor . sayenizde kısa yol tuşu ile kolayca ekran tv de yada pc de çıkabiliyor ayarlıyorum , eski yönteme alıştığım için onu yeniden nasıl ayarlıyabilirim yani pc yi 1 numaralı ekran tv yi de 2 numaralı ekran olarak seçime izin vermiyor win 7 kullanıyorum

ocalmurat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar tv ile laptop arasında hdmi ile bağlantı kurup tv ekranından kullanıyorum bilgisayarı bazen.
Ancak neden oldu anlamadım, hdmi bağlantısını kaldırdığımda laptop ekranına görüntü gelmemeye başladı.
Tekrar bağladığımda tvye görüntü geliyor.
Çoğalt seçeneğine rağmen laptop ekranına görüntü gelmiyor.
Yardım edebilir misiniz?

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Arkadaşlar tv ile laptop arasında hdmi ile bağlantı kurup tv ekranından kullanıyorum bilgisayarı bazen.
Ancak neden oldu anlamadım, hdmi bağlantısını kaldırdığımda laptop ekranına görüntü gelmemeye başladı.
Tekrar bağladığımda tvye görüntü geliyor.
Çoğalt seçeneğine rağmen laptop ekranına görüntü gelmiyor.
Yardım edebilir misiniz?
ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyebilirsin

ocalmurat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gece de bilgisayari acip kapamistim ancak goruntu yine gelmemisti ekrana. Herhangi bisey yapmadan sabah bilgisayari tekrar actigimda ise sorun yoktu. Hic birşey anlamadim ben bu isten..

S

SDN Okuruuuuu

SDN Okuru
Bende laptopu baska Bi pc ekranı ile çoğaltmak istiyorum ama laptopta vga girişi yok. Hdmi var ve ekranda da hdmi yok vga var. Bende vga hdmi Bi kablo aldım ama ekran surekli kabloyu kontrol et diyor. Ne yapmam gerek bilen var mı?