HDD'im Sata-2 ama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ALMİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşlar Segate 250 8MB Sata-2 HDD'im var.Ve benim saniye başına yazma hızı 17 ile 30 mb arasında değişiyor.Ancak Sata-2'ler 300MB ile yazmıyormuydu yoksa ben mi yanlış biliyorum yoksa kablolar yanlış mı takılı?Anakartımda şuan IDE olarak görünüyor.Ne yapmalıyım?Donanımdan pek anlamam da bana yardımcı olursanız?:D

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
yanlış düşünüyorsun :D

İşletim sistemi açık proğramlar var. Onlarıda düşünmen lazım. Onlarıda okur yazar ve siler.

Sana kalır 0 - 40 arası. Duruma göre değişir tabi.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Belki çoğu arkadaşım bana katılmayacak belki ama işin birde diğer tarafı var,sata ile sataII arasındaki fark şuanki koşullarda aynı hiçbir fark yok sataII sadece kulağa hoş gelen bir kelime gibi geliyor bana,ama işin açıkçası performans almak istiyorsan 10000 veya 15000 rpm kullanman lazım donanımında iyi olmalı ama sen 250 GB 8MB bir hard diskten birşey bekleme bence öyle kullan.

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Belki çoğu arkadaşım bana katılmayacak belki ama işin birde diğer tarafı var,sata ile sataII arasındaki fark şuanki koşullarda aynı hiçbir fark yok sataII sadece kulağa hoş gelen bir kelime gibi geliyor bana,ama işin açıkçası performans almak istiyorsan 10000 veya 15000 rpm kullanman lazım donanımında iyi olmalı ama sen 250 GB 8MB bir hard diskten birşey bekleme bence öyle kullan.

Vardır illaki bir performans artışıda fazla gözle görülcek birşey değil.

Ama Cache Önbellek önemli bunu biliyorum :D 32 olanla kopyalamak çok kısa

2-4-8 MB cacheyle olmaz bu işler :D

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
300 mb/s teorik bir hızdır yani bu hız hdd nin tampon belleğinden aktarılabilen max hızdır.Disk yüzeyinden 300mb/s hızla veri okumak ise imkansızdır.Bunun mümkün olabilmesi için 7200 değil en az 72000 rpm dönüş hızına ihtiyaç vardır.