Soru HDD sağlık problemi nasıl çözülür?

ZiyaManafli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar,

Benim HDD uzun zamandır ya kötü çalışıyordu, ya hiç açılmıyordu. Bu konuda ne yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen moderatör:

ZiyaManafli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki efendim Ben bu hdd sağlık sorununu nasıl çöze bilirim? Bazı arkadaşlar hdd nin o bozuk sektörlerini kullanılmaz hale getiriyor ve sorun çözülüyor. Bunu nasıl yapa bilirim?

Daniell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Peki efendim Ben bu hdd sağlık sorununu nasıl çöze bilirim? Bazı arkadaşlar hdd nin o bozuk sektörlerini kullanılmaz hale getiriyor ve sorun çözülüyor. Bunu nasıl yapa bilirim?
Evet, bozuk sektörleri kaldırmanın bir yolu var, ancak bu hem depolamayı azaltır hem de fark edilir bir iyileşme sağlamaz.

ZiyaManafli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben onu denedim.1 ve ya 2 saat bekledim ama bi şey olmadı. Bi şey dicem şu hdd Regenerator programı iş görürmü?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hmm, belki low level format atmak az da olsa işe yarayabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi geldi aklıma.
Abi bunu hdd Regenerator ile düzelte bilirmiyim

Son düzenleme:

moideen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Selam arkadaşlar,

Benim HDD uzun zamandır ya kötü çalışıyordu, ya hiç açılmıyordu. Bu konuda ne yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.
Fiziksel hasar varsa pek bir şey yapamazsın. Bad sector varsa o kısımları atlayacak şekilde bölümler oluşturup bir süre daha kullanabilirsin belki ama o da pek uzun sürmez. Zamanında kullanmıştım bu şekilde. Er geç yayılır, en son hddyi hiç görmemeye başlar.
Hddnin içindeki metal plakaları değiştirtebilirsin veya kafa atıyorsa kafayı değiştirtebilirsin belki ama astarı yüzünden pahalıya gelir. En iyisi yenisini almak.