HD Tanımıyor?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Elimde HDwestern digitale ait bir 120 gb taşınabilir hd var ancak laptoba takınca çalışıyor amsa üstüne takınca hiç bir tepki vermiyor. Sorun ney olabilir USBler çalışıyor...

hotmail_jhon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Masaüstünde kasanın önüne değile arkasına takarsanız çalışabilir ve hdd ile yanında extra güç kablosu varsa onu takmalısınız.Güç yetmediği için hdd başlatılamıyor.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
donanım ekle yeni donanım ara dediğimde hiç tepki yok ama ışığı yanıyor...

arkayada taktım diyorum ya Laptobda çalışıyor masaüstünde tepki vermiyor.....

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Masa üstünde arkadaki usb'lere takıp denermisin bi ?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
hepsine taktım denedim....

Arakdaşlar uzatma kablosu var arka tarafda onu çıkarıp taktım çalıştı peki ne alakası var hadi ön tarafdan taktım çalışmadı arkadan niye çalışmıyor dedim uzatmayıda çıkardım ancak çalıştı bu ne saçmalık böyle...

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Bu tarz HDD'lerin kablolarında 2 tane usb olur biri 1.1 diğeri 2.0'dır.Eğer masaüstün eskiyse 1.1 sürümü olabilir.Eğer kablonun ucunda bu çeşit 2 tane usb girişi varsa ikisinide dene eğer bi tane varsa 1.1 sürüm usb kablosu bul.Onunla dene sorun çözülecektir.

hotmail_jhon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kasanın önündeki usb bağlantıları ve uzatma kablosuyla çalışmama nedeni.Hdd nin çalışması için gücün yetmemesi.Direk arkadan taktığızda güç kaybı olmadan direk gücü kullanabiliyoruz.Uzatma kablosu veya kasanın önündeki usblerde arada kablo olduğu için güç kaybı oluyor bu yüzden güç yetmiyor.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
respectndpeace usb 2.0 sorun o değilmiş

sorun şu ki elektrik yetmiyormuş banada çok saçma geldi ama uzatma kablo ve ön tarafdaki usb lerin kablusu uzuun olduğu için usb den elektrik kablo uzunluğu ile doğru orantılı olarak elektrik direnci göstermektedir. buda hdd yi çalıştırmıyor.

Bana inanılmaz saçma geldi. ama şuan çalışıyor ara kabloyu kısa tutucunca :)

Galiba usb den elektriğini alan HDD lerde böyle bir sorun yaşanıyor. çok kötü bir durum bence...

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
hotmail_jhon 3 saat önce keşke deseydinya okadar uğraştım teşekkürler yinede :)

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Saçma deil yha bence çok mantıklı :) direnç konusunu sevmememe rağmen doğru :D

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Ben dirence saçma demiyorum ki benim saçma dediğim hdd lerin böyle bir kötü özelliği olması ben elektrik kablolu almak istemiyordum tek kablo olsun diye ama usb den elektr,k alanlarında böyle kötü bir yanı varmış...