HD 4850, GDDR5'lendi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Peter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peter

Dekan
Emektar
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
8,051
Reaksiyon puanı
88
Puanları
0
ATI HD 4850 yongası taşıyan kartlar da sonunda yeni nesil bellek arabirimine kavuştu.


Yüksek hız sunan bu modeli Gainward firması hazırladı.Gainward, ATI yongalı ekran kartları serisine yeni bir ürün ekledi. HD 4850 yongalı ürün, 512 MB DisplayPort Golden Sample Goes Like Hell adını taşıyor ve bugüne kadar GDDR5 bellek taşıyan ilk HD 4850 yongalı ekran kartı olma özelliğine sahip.

HD 4870 ve HD 4850 yongaları arasındaki en büyük fark, ilkinin GDDR5 kullanması ve belleklerin bu sebeple yüksek çalışma frekansına sahip olmasıydı. HD 4850 ise GDDR3 bellek modülleri kullanıyordu.

gainward.jpg

Gainward bu iki ürün özelliklerini adeta birleştirdi. 700 MHz hızında çalışan bir grafik işlemci ve 3600 MHz hızında çalışan, 256 bit veriyoluna sahip GDDR5 bellekli bir model hazırladı. Üründe DisplayPort, DVI, HDMI ve VGA çıkışları bulunuyor.

Bu özellikler gerçekten de referans modeller göz önüne alındığında, HD 4870 ve HD 4850'nin arasında bulunuyor. Ürünün fiyatı şu anda belli değil, ancak HD 4870 performansına çok yakın olması beklenen ürün muhtemelen daha düşük fiyat etiketine sahip olacak.

Kaynak
:: Sizce bu ürün yüksek performans sağlarmı ¿


Bilgi için:http://www.amd.com/us-en/
 
Üst