HD 4830 Sürücü Sorunu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oxijen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oxijen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba;

Sapphire HD 4830 ekran kartı aldım. Ancak sürücü ile problemi yaşıyorum. Kart sürücüsü yüklenmeden normal şekilde çalışıyor, windows'a giriyor. Fakat ne zaman ki sürücüsünü kuruyor ve sürücü yükleme ardından restart atıyorsam, bu restar ile birlikte tam windowsa giriş sırasında kart ekrana sinyal yollamayı kesiyor. Catalyst 8,10 - 8,11 - 8,12 - 9,1 sürücülerinde aynı tepkiyi veriyor. İnternette HD 4850'nin aynı sorunu crossfire çalıştırmada yaptığı yazılıyor ve bunun için 8,12 sürücüsüne hotfix çıkartılmış. Hotfix'li 8,12 de derdime çare olmadı ne yazık ki.

Aynı sorunu veren bu 2. kart. Keza ilk 4830'u distribütörüne götürdüm ve bozuk dediler yenisi ile değiştirdiler. Ancak gelen kartta aynı sorunu yapıyor. Üstelik ben bu değişim sırasında ana kart ve işlemcimi de değiştirdim. Yani sistemsel bir uyumsuzlukta söz konusu da değil. Ayrıca bir arkadaşımda 4850 ve 4870x2'sin de de bu sorunu yaşadığını belirtti. Anladığım kadarı ile genel bir sürücü problemi bu.

İşletim sistemi Vista x64. Ancak 32 bit Vista ve XP de de aynı sorunu yaşıyorum. Keza Windows 7 64bit de dahi durum aynı. Duruma çare bilen varsa çok memnun olurum... [/B]

Acil Destek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çoğu kişi bu sorundan muzdarip seninde belirttiğin gibi tamamen sürücü sorunu, yakın zamanda bu sorunla ilgili bir sürücü çıkartacaklarını duydum, sabret biraz.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
tecrübelerime göre söyleyebileceğim şey şu ki;
ben sadece X64'lerde yaşadım bu sorunu. eğer X64 işletim sistemi kullanıyorsanız anakartı ve CPU'yu geçin ram ile ekran kartı arasında olabilecek problemlere odaklanın.

eğer bana sistemin hakkında ayrıntılı bilgi verirsen daha açık yardımcı olmaya çalışabilirim.

oxijen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Belirttiğim gibi iki ayrı sistemimde de aynı sorun oldu. İlkinde MSI P35 Platinum Combo + e6750 + 2Gb Ocz 800 DDR2 bileşimi vardı. Yeni sistem ise Gigabyte EP45 DS4 + e8400 + 4Gb Ocz 1066 DDR2 şeklinde.

Ben Catalyst 9.1 artık sorunu çözer diye beklerken o da çare olmadı. Artık diğer sürücü kim bilir ne zaman çıkar...

oxijen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar kısmi olarak sorun kaynağını buldum. Yine windows ortamına tam geçtiği anda sinyal yollamayı kesti 4830 ve bende ekran kartından LCD monitörümün (1440*900 destekli) kablosunu çıkartıp eski düz ekran CRT monitörümün kablosunu taktım. O da nesi.. Ekrana görüntü geldi. Benim külüstürün gösterdiğini LCD gösterememişti. Buradan sorunun ekran kartından olduğu şıkkı otomatik olarak elendi. Ekran 800*600 piksel çözünürlükte gözüküyordu CRT'de. Aslında LCD 800*600 desteklemesine rağmen neden gösteremediğini anlamadım. Fakat ekran kartı çözünürlük ayarlarında 8800GT ekran kartım ile kullandığım 1440*900 piksel yok. En son 1280*1024 piksel var. Bende buna getirdim ve CRT'nin kabloyu çıkartıp LCD'yi taktım ve LCD'ye görüntü geldi. Ancak bilgisayarı kapatıp açmam ardından yine windowsa girişte sinyal kesildi. Halbuki windows ortamında ben 1280*1024 olarak ayarlamıştım ve görüntüde gelmişti. Şimdi bu sorunun kaynağı ne olabilir? Yani sonuçta 8800GT 1440*900 piksel dahi gösteriyordu LCD de, n değiştide bu sorun meydana geldi ve ben neden 4830'dan 1440*900 piksel çıkış alamıyorum?