Hayattan Bıktım

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Artık bıktım bu hayattan. İnsanlardan nefret etmeye başladım. Herkes üzerime gelmeye başladı. Bir gün intihar edip kurtulacam hepsinden. Okulda ayrı dert evde ayrı dert. Birisi dik dik bakar. Diğeri küçümser.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
SAKIN İNTİHARA VB. ŞEYLERE KALKIŞMA.
Dünya böyledir kardeşim. Sürekli karışına bir sorun çıkar. Ve çoğu zaman üst üste gelir. Önemli olan senin bu zorluklar karşısında dimdik ayakta durman. Bu sorunlar karşısında insanlar çoğu zaman yaslanacak bir omuz arar. Bu bazen bir abi, abla olur; bazen bir arkadaş olur; bazen anne, baba olur.
Okul zaten başka bir şey ama okulu kafana takma derslerine düzenli çalışırsan, dersi iyi dinlersen bir sıkıntı kalmaz.
Hayat zaten gelip geçici önemli olan öbür taraf asıl sınav orada. :)

Son düzenleme:

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
İntiharın iyi bir şey olduğunu mu sanıyorsunuz?
İslamiyette intihar en büyük günahlardandır.
Eğerki din dışı düşünecek olursak bile intihar çok kötüdür.
Nasıl mı? İntihar edenler arkasında çok üzgün olan ailesini, dostlarını ve geride bıraktığı onca hatırasının gerçek değerini bilebilirler mi?

Hayat bazen zordur. Ama her zaman değil. Kimi zaman da çok güzel şeyler yaşarız.
Eğerki psikolojik sıkıntılarınızın olduğunu düşünüyorsanız bence bir psikologa gidin. Psikolojik destek alarak ruh haliniz düzelebilir ve hayata daha güzel bir şekilde bakabilirsiniz.

Erdem Alsırt

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Dürüstçe açıkça bugün şunu söylediğim için ÇOK ÜZGÜNÜM fakat, kendimi şu günden itibaren öldürmek istiyorum sebebi ise arkadaşımı kaybetmiş olmamdır hemde en değerlisini!

Emre Budak

Doçent
Reaksiyon puanı
321
İslamiyette intihar haramdır. Ancak islamiyeti bir kenara koy kendine saygın olsun öncelikle. İntihar pes etmektir. Pes edenlerden değil. Güçlü olanlardan ol. Hayatta kimsenin, hiç bir şeyin ve hiç bir nedenin seni yere düşürmesine izin verme. Yere düşebilirsin. KALKACAKSIN. Hata yapabilirsin. İnsansın. BİR DAHA TEKRARLAMAYACAKSIN. Ama ne olursa olsun pes etmeyeceksin.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Artık bıktım bu hayattan. İnsanlardan nefret etmeye başladım. Herkes üzerime gelmeye başladı. Bir gün intihar edip kurtulacam hepsinden. Okulda ayrı dert evde ayrı dert. Birisi dik dik bakar. Diğeri küçümser.

İntihara örnek olarak 1-2 gün önce zaten bir örnek yaşandı. Ve ailesinin ne kadar pişman olduğunu gördünüz.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Biliyorum kendisini çok sıkı takip ederdim. Öldüğünü öğrenince ben de üzüldüm.
İşte siz de biliyorsunuz ki intihar edenler arkasında sevenlerini bırakıyor.
Yani intihar etmeyi düşünmeyin, aksine nasıl daha güzel yaşayabileceğinizi düşünün.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
İşte siz de biliyorsunuz ki intihar edenler arkasında sevenlerini bırakıyor.
Yani intihar etmeyi düşünmeyin, aksine nasıl daha güzel yaşayabileceğinizi düşünün.
Anlıyorum ama cidden sıkıldım artık. Geçen sene böyle değildi. Bu sene okuldan mı bilmiyorum ama psikolojim çok bozuldu. Başka birisi oldum sanki. Psikolojim bozuk olduğundan derslerime de odaklanamıyorum.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
İnsanların fiziksel özellikleriyle dalga geçmek, onurunu gururunu incitmek çok mu doğru?

mia.wallace

Doçent
Reaksiyon puanı
230
İnsanların fiziksel özellikleriyle dalga geçmek, onurunu gururunu incitmek çok mu doğru?

bunalımlı zamanlarda yapilabilecek en mantikli sey "self improvement" dır. kendinizi gelistirin, ilgi alanları bulun. yeni dil öğrenmek, sinema kültürü edinmek, fitness yapmak gibi şeyler her açıdan olabilir.

IKrakeN8

Asistan
Reaksiyon puanı
42
İntihar pes etmektir Michael Jordanın bir sözü vardır ''Kaybetmeyi kabullenebilirim ama pes etmeyi asla'' diye bir sözü var ben bu sözü hayat felsefesi edindim kaybet, dene, bir daha kaybet ama asla pes etme.

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
İslamiyette intihar haramdır. Ancak islamiyeti bir kenara koy kendine saygın olsun öncelikle. İntihar pes etmektir. Pes edenlerden değil. Güçlü olanlardan ol. Hayatta kimsenin, hiç bir şeyin ve hiç bir nedenin seni yere düşürmesine izin verme. Yere düşebilirsin. KALKACAKSIN. Hata yapabilirsin. İnsansın. BİR DAHA TEKRARLAMAYACAKSIN. Ama ne olursa olsun pes etmeyeceksin.

YORUMSUZ...

efe_1992

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Dostum intihar hep insana en kısa çıkış yolu gibi gelir bu ancak ve ancak sana zarardır.
Kaç yaşındasın, derdin ve dertlerin nelerdir, niye bıktın hayattan bilmiyorum ama sana şunun teminatını vereyim herşey bitecek, tüm sıkıntılar sona erecek zamanla. Sen büyüdükçe sıkıntıların gözünde küçülecek. Yemin ederim.
Destek ararsan içini dökmek istersen bana mesaj atabilirsin. Kendine iyi bak. En değerli şeyin hayatın. Hayatına başkasının kötü etkimesine izin verme.
Ne kadar karanlık içinde kalsan da yine her gün güneş doğacak sen devam etmek istediğin sürece. Allah'a emanet ol :) Sana değer veriyoruz ve değer verdiğimiz için seninle buradan konuşmaya çalışıyoruz. Biz seni seviyoruz :) bunu unutma

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
çok şükür iki kızım var ve #Beşiktaş'lı bir Kartaliçem daha ne isterim hayattan onlar için herşeye katlanıyor insan.Tavsiyem çalışın iş sahibi olun evlenin çocuk sahibi olun ama bakabileceğiniz kadar öle 3-5 değil geleceğini verebileceğiniz kadar...
bakalım hayat okadar bıkkınlık veriyor mu size

Saygılarımla

atik posta

Asistan
Reaksiyon puanı
54
İnancı olmayan intihar eder. Şu youtuber intihar etmiş. Etmeseymiş. Bu intihar saçmalığını kullanmak her şeyi çözüyor mu? Yaşadığınız dertler, bu dünyaya sizinle gelmedi ki sizinle gitsin. Benim yaşadığım zorlukların 10'da 1'ini yaşamamışsınızdır. Hiçbir zaman da şikayetçi olmadım. Sabrın sonu selamettir.

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Bu genelde ergenlik döneminde olan bir durumdur veya depresyon sırasında olan bir durumdur. Kendini belki yalnız hissedersin belkide söylediğinden daha farklı şeyler. Diyelim ki intihar ettin peki arkanda bıraktıklarını hiç düşündün mü? Ailenin durumu ne olacak? Bu durumda intihar bir çözüm değil, ilgili alanlarını değiştirebilirsin yeni hobiler edinerek farklı şeylere yoğunlaşabilirsin. Kitap okuyabilirsin, kitap insanın en iyi dostudur. Müzik dinleyebilir, dans edebilirsin bunlar en basit ilgili alanlarıdır ve kendini mutlu hissetmene yardımcı olacaktır.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
dostum fiziksel engeller veya eksiklikler herkesde olur ama açık ama gizli... hem kimin yarın ne olacağı belli mi ? bu gibi durumlarda senin gibi dert sahibi kişilerle dost olup konuşman çok içini ferahlatır. kendinden daha zor durumda olan birçok kişi vardır bir bak onlara, ne zorluklara göğüs geriyolar ne işlerde çalışıyolar... aklını ve mantığını yüreğinle çalıştır ve asla pes etme bu hayatta... ALLAH, sen eğer en güzeli için çalışırsan ve inancını sınavlar karşısında sağlam tutarsan, en kollay bir yola mutlak eriştirecektir.

bir sorsan ben sana neler anlatırdırdım da neyse :) herkes sınava tabiidir dostum. ALLAH 'la beraber olunduğu sürece akıl ve mantık ile yürek çarptı mı ve eylemlerin en güzellerini yaptın mı her sorun kendiliğinden çözülüyor...! ben bunu kaç kez tecrübe edinmiş biri olarak söylüyorum.

işsizdim iş sahibi oldum, derslerimde başarısız olmuştum atlattım o zor dönemleri, gibi gibi .... fiziksel halinden dalga geçenleri ise ALLAH'a havale et ve yolundan sapma. unutma sen bu dünyaya onlara laf yetiştiresin veya her sözlerine cevap verip üzülesin diye gelmedin. sen çalışıp azm edip ahirette ALLAH'ın sevgili bir kulu olarak dünyaya sınav için teşrif ettin.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Hayat beş para etmez hiç bir şey güzel değil yaşanacak bin dünya da yok ama intihar etmeye de değmez ye, iç, gez, toz kız arkadaşı edin moralini yüksek tut, müzik dinle. Spor yap ve salla gitsin herşeyi.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127

NorthWonder

Asistan
Reaksiyon puanı
132
Mesajınız espri amaçlı bile olsa hoş değil , arkadaşın psikolojisi zaten bu tip esprileri kaldırmaya müsait değil.Kötü yollara sevk etmeyin lütfen.Sonra vicdan azabı çeken siz olursunuz.Lütfen yorumunuzu değiştirin.

Hocam ilgilenir misiniz ; @Hüseyin Özgür Ay

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Beyler yorumlariniz yapıcılıktan uzak hatta zarar verici bir hal sergiliyor dikkat edelim lütfen

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
sokaktan bir kedi al götür veterinere bakımını yaptır al eve hayatına anlam katsın mutfak masasına kıyma,kuşbaşı et ve tavuk koymamak gerektiğini öğren bunu eğlenerek yap o kedi yaşamanın anlamını öğretir sana arada tırmalayabilir ısırabilir de bu sana güç verir sakın ona vurma fare avcısı olmasından dolayı eline sarılıp tırmalayıp ısrabilir içgüdüsel...