Harici Hdd ye windows xp kurmak yada yüklemek?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gokhango
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gokhango

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pc de Windows 7 yüklü arasıra windows xp de lazım oluyor. Ben harici HDD ye windows xp yüklemek istiyorum. win 7 de harici hdd den çalıştırma olayı varsa anlatım fela olmaz
-Harici HDD den xp yada 7 kurma olayı değildir yanlış anlaşımasın..
-Pc deki hdd ye ikinci bir bölüme win xp kurda demeyin.
-win 7 nin xp modu yada virtual pc vmware gibi yazılımlar var demeyin.
-biostan ayarlama anakart desteklemesi lazım demeyin.zaten anakart destekliyor biostan hariciye öncelik işlemeleri yaptım.
Harici HDD ye windows xp yüklüyorum kuruyor kurulumdan sonra xp boot ediyor windows xp logosu geliyor arkasında restart atıyor. bu işi nasıl yaparım fikri olan var mı?TEŞEKKÜRLER!!!

Eχe.CuƬioη

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Biraz karışık olmuş USB MULTİBOT usb ile format var forumda aratırsan çıkar bunla format atarsan eski xp zarar vermiyor başlangıçda istediğin işletim sistemini seçip kullana biliyosun

gokhango

Asistan
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler ama bu gene usbden xp yükleme ile ilgili

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İstemediklerini elersek Usb Stick edition ve Mini Xp seçenekleri kalıyor. Sanırım istediğin taşınabilir bir xp.

suzun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu konu benim için de çok önemli bir türlü başaramadım

ama nedense bu konuda ciddi bir çalışma da oluşmamış

sistem kurtarma v.s. sıkıntı olduğunda cd den değil harici hdd den açmak istiyorum ben.

konu başlığı için teşekkürler

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bu konu benim için de çok önemli bir türlü başaramadım

ama nedense bu konuda ciddi bir çalışma da oluşmamış

sistem kurtarma v.s. sıkıntı olduğunda cd den değil harici hdd den açmak istiyorum ben.

konu başlığı için teşekkürler

Harici disk ile usb aynı mantıkta çalışır. Diskte de çalışır diye düşünüyorum. Sanırım böyle bir çalışma olmamasının sebebi gereksiz olmasıdır. Portable çalıştırmak, ikinci işletim sistemi olarak kurmak, cd ile başlatmak virtual serverlar ve xp mode gibi gayet stabil çalışan sistemler zaten mevcut.

Yardımcı olmak istiyorum ama konunun mantığını anlayamadım.

gokhango

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim aradığım kırpılmış windows değil hiren boot cd 10 var zaten. işin garibi pardus harici diske kurunca çalışıyor.

suzun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şöyle diyelim;

harici hdd ye xp yi kurduk. yani hem dosyalarımız hem işletim siztemimiz yanımızda olacak.

gerektiğinde kendi asıl kasamızda kurtarma yaparız,

ya da başka bir ortamda isek kendi güvenli sistemimizden çalışmak için

bootdan kendi hdd mizi seçer onla devam ederiz.

hani derler ya çok mu önemli ?

benim için önemli :)

çok denememe rağman philips 120 gb hdd de xp yi kurmayı sonlandıramadım.

şöyle benim harici hdd den xp açılsa da gözüm açık gitmesem :)

artık sorun benim için iddia gibi oldu.

bu işi yapmalıyım başka yolu yok :)

gokhango

Asistan
Reaksiyon puanı
0
+1
katılıyorum arkadaşıma.

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar harici diske pardus kurulabiliyorumu ?

@suzun
senin fikrin benimde aklımdan geçti ama olmaz diyorlar

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
*** bi bak istersen belki işine yarar..

zeko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım, benim önerim şu olacak:
Masaüstü Pc nizin asıl HDD sini çıkarın, yerine formatlanmış harici hdd yi bağlayın (gerekli bağlantı kabloları hazır bulunmalı, harici hdd nizde e-sata varsa size sata-esata kablosu gerekli) Pc yi kurulum cd sinden açtığınızda hdd yi görüyorsa kuruluma geçebilirsniz. Sonra bu hdd yi çıkarıp, asıl dahili hdd nizi pc ye takıp çalıştırbilirsiniz. Yeni kurulum yaptığınız harici hdd yi yedek olarak kullanabilirsiniz. Ancak sürücü ve bazı program uyumsuzlukları sebebiyle başka pc lerde kullanmanız zor olacaktır. Win 7 64 bit i harici e-sataya kurdum. Dahili hdd de win 7 32 bit vardı. Açılışı biostan e-sata seçtim ve win 7 64 bit açıldı. Fazla test imkanım olmadı. şimdilik problem görünmüyor, sonra çıkarmı zaman gösterecek.

incekulak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocalar mrhb.
benim öğrenmek istediğim konu şu pc de 2 adet 1 tanesi 250 gbyt 2cisi 160 gbyt olarak bağlı olan hdd ler mevcut ben bunlardan 160 gbyt olanı 50ve 110 gbyt olarak bölüp 50 gbyt olarak böleceğim kısma pardus kurmak istiyorum acaba bu mümkün olabilirmi olursa nasıl yapılabilir konu ile ilgilenenlerin yorumlarını bekliyorum ve saygılar sunuyorum,
ilgilerinize ve vereceğiniz bilgi ve yorumlara acilen ihtiyacım var,

sitede konu ile ilgilenen kimse yokmu acaba

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
hocalar mrhb.
benim öğrenmek istediğim konu şu pc de 2 adet 1 tanesi 250 gbyt 2cisi 160 gbyt olarak bağlı olan hdd ler mevcut ben bunlardan 160 gbyt olanı 50ve 110 gbyt olarak bölüp 50 gbyt olarak böleceğim kısma pardus kurmak istiyorum acaba bu mümkün olabilirmi olursa nasıl yapılabilir konu ile ilgilenenlerin yorumlarını bekliyorum ve saygılar sunuyorum,
ilgilerinize ve vereceğiniz bilgi ve yorumlara acilen ihtiyacım var,

sitede konu ile ilgilenen kimse yokmu acaba
Not : Her ihtimale karşı Windows üzerinde yedeklemeniz gereken dosyalarınızı yedekledikten sonra kuruluma geçmeniz önerilir..

Pardus CD si ile bilgisayarı başlatıp kuruluma geçeriz.
Resimdeki ekrana gelince seçili konum sorunuzun cevabıdır.

Par-win09-03.png

Açılışın Pardus veya Windows kontrolüne verilmesi ve diğer detaylar için aşağıdaki bağlantıya bakabilirsiniz.

http://tr.pardus-wiki.org/Ayn%C4%B1_bilgisayara_Windows_ve_Pardus_kurulmas%C4%B1

Benim önerim ise Ubuntu yüklemenizdir :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hiç biriniz gökango net cevap veremediniz sorun açık ve net nie farklı cvbler donup duruyor anlamıyorum