Harici hdd ulaşılamıyor !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nimble
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nimble

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba. Bende wd elements 1023 model bi harici harddisk var. Ben bilgisayara takınca aygıt algılanıyor, bilgisayar >Yönet > aygıt yöneticisi > Disk sürücülerindede gözüküyor ancak bilgisayarımda gözükmüyor.. Bazen bilgisayarımda gözüküyor içine giriyorum biçimlendirmeye kalkınca donuyor. Sonra kapatmak zorunda kalıyorum.. Kablolarında herhangi bir sıkıntı yok. Işıgıda yanıyor harddisk'in ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.

MuratSelim

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Bende de wd hardisk var aynı sorunla bugün karşılaştım.

thesavarona

Doçent
Reaksiyon puanı
1
biligisayarında görünmeme olayı Hdd için pc Harf ataması yapamıyor genelde Harf dolduğu için oluyor . biçimlendirmede donması bad sector olabilir gibi bi ihtimal doğuruyor

yenicag

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaspersky resucy disc var cd ye yazıyorsunuz bu disk imajını yazarak elde ediliyor böyle bişeyle dene derim.

benim samsung story 1.5 tb. biçimlendir diyor başka bişey demiyor verilere ulaşamıyorum

Şöyle bi çözüm buldum

Kaspersky resucy disc var cd ye yazıyorsunuz bu disk imajını yazarak elde ediliyor

ve bu cd ile acılışda göstererek acıyorum kendi yazılım var bu cd de ve her şeyi görüyor hdd içinede giriyor vürüs taraması için yapılmış olan bu cd ile tüm verilerimi görüyorum . kopyalaya biliyorum Sadece bu cd ile başlangıcta gösterip pc yi acmalısınız işte 10 sn. içinde enter demek dil secmek felaan kendi işletim sistemi gibi acıyor cd den

LAKİN 1 tane daha 1.5 tb hddd lazım windows da erişemediğim hdd i boş olana atıp sonra biçimlendirip düzeltmek için

Artık anladımki eğer verileriniz varsa onları tek hdd de tutmak akıl karı değil kesin 2. bir yedeklemek lazım tabi çnemli verilerinizi benimkisi film müzik işte 1.5 tb yabancı diziler filmler Sonucta emek verip yedekledim

yedekledikten sonra bakacağım heralde biçimlendirerek hdd eski haline gelecek inşallah dua edin HDD'e

cgripek92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Harici hdd dün sorunsuz çalışmasına rağmen bugün durup dururken garip ses çıkarıp çalışmamaya başladı. ses 5 saniye videodaki gibi gelip sonradan kayboluyor. Bilgisayarın verdiği tepki ise; USB yi takınca donanımı tanıma sesi çıkıyor, aygıt yöneticisinde hdd görünüyor ancak bilgisayarımda hdd partisyon u görünmüyor, bilgisayaramı yönet dediğimde ise depolama aygıtlarında hdd yi göremiyorum. (not: Hdd herhangi bir darbe almadı)

<strong>[video=youtube;ykrC17Gd0zw]https://www.youtube.com/watch?v=ykrC17Gd0zw[/video]

Soru1= Youtube da ilgili videoları izledim bazı videolarda emsal sesler hdd den çıkıyor ve hdd açılarak okuma kafası ile ince bir ayar yapılıyor sorun gideriliyor. HDD açılması hdd için bir sorun yaratır mı? (Not: Hdd içi açılırsa birdaha çalışmaz diye biliyorum)

Soru2=Lenovo z500 bilgisayarı alalı 6 ay oldu garantisi devam etmekte. bilgisayara 120 gb SSD taktım içerisindeki 1TB ı da harici olarak kullanıyorum. Garantiye göndermek istesem şu anki SSD yi söküp HDD yi mi takmam lazımgelir yoksa HDD yi ayrı olarak da gönderebilirmiyim?

Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

BthnYlmz09

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Arkadaş WD'lerde mi sorun çıktı acaba. Ben de yaşıyorum bu sorunu bugün itibariyle. Yardımcı olabilecek yok mu?