Harici hdd sorunu

By_hdR*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba, Şuanda hayatımda ilk defa karşılaştığım bir sorun ile karşı karşıyayım hemen detaya geçeyim ;
Masaüstü pc'mde sürekli kullandığım Seagate taşınabilir HDD son zamanlarda takınca TISS diye ses çıkıp aniden pc kapanıyor. tüm donanımları söküp taktım fakat fayda yok. Taşınabilir HDD başka pc takıyorum görüyor. Başka bir HDD kendi pc ' me takıyorum yine görüyor. ama kendi harddiskimi takınca tak kapanıyor ve açılmıyor. fişini çekip tekrar takana kadar. (NOT : PC ve HDD Avira antivir ile tarandı virüsler temizlenmesine rağmen..)

ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM... TŞKLER ŞİMDİDEN

alidiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kasada bağlantı yaptığın usb girişi kısa devre yapıyor olabilir. Sorun tüm usb bağlantılarında aynı mı yoksa tek bir usb ye bağladığında mı oluşuyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Harriskinin 4 köşesini masaya vur (çalışmıyorken) sonra tak. Bu yöntemle çok harddisk kurtardım.

By_hdR*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasada bağlantı yaptığın usb girişi kısa devre yapıyor olabilir. Sorun tüm usb bağlantılarında aynı mı yoksa tek bir usb ye bağladığında mı oluşuyor.
Tüm Usb baglantilarına kendi hdd takınca direk kapanıyor, başka hdd takınca açılıyor....

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Harriskinin 4 köşesini masaya vur (çalışmıyorken) sonra tak. Bu yöntemle çok harddisk kurtardım.
Hocam Hdd sorun yok, çünki benim pc hariç diğerlerinde açılıyor...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Tüm Usb baglantilarına kendi hdd takınca direk kapanıyor, başka hdd takınca açılıyor....

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hocam Hdd sorun yok, çünki benim pc hariç diğerlerinde açılıyor...

Harddiskten ses geldiğini söylemişsin ama. Harici hdd taktığında pc kapanıyorsa şase vardır kabloyu ve dönüştürücüyü değiştirip deneyebilirsin. Veya usb girişlerinde sıkıntı vardır

By_hdR*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Harddiskten ses geldiğini söylemişsin ama. Harici hdd taktığında pc kapanıyorsa şase vardır kabloyu ve dönüştürücüyü değiştirip deneyebilirsin. Veya usb girişlerinde sıkıntı vardır

Evet HDD takınca TISSS diye ses çıkıyor sonra direk pc kapanıyor... Sorun nedir anlamadım halende çözemedim.

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Evet HDD takınca TISSS diye ses çıkıyor sonra direk pc kapanıyor... Sorun nedir anlamadım halende çözemedim.

piyasada 20 tl ye harddisk kutuları var birtane alıp mevcut harddiskine ona geçirirsen durumun düzelecektir.

By_hdR*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
piyasada 20 tl ye harddisk kutuları var birtane alıp mevcut harddiskine ona geçirirsen durumun düzelecektir.
Hocam HDD sorunu yok, birçok pc de açıyor. Sorun sanırsam ya güç kaynağından yada usb soketlerimde...