Harici HDD mi pcler görmüyor ama ışığı yanıyor ve çalıştığına eminim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan qivi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

qivi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese merhaba :)

Yeni işe geçtim. Bu ofiste 4 pc var ikisi diskimi görmedi çok dert etmedim önemli değildi asıl işim olan pcler görüyordu. (Bu arada teknik programlar <CAD-CAM> kullanıyorum ve ofisteki bilgisayarlarda autocad virüsü peydah olmuş. Belki ilgisi vardır diye belirtiyorum.) Dün sabahtan beri diskimi çalıştığım iki bilgisayar da görmüyor. Forumları karıştırdım anlamadığım halde bazı önerileri denedim. Önemsiz pc sürücü hatalarını bile hallettim ama diskime bir çare bulamadım. Bu durumun öncesinde 3ds max - v ray kurmaya çalışırken baya sorun yaşadım o gün virüs programını devre dışı bıraktım ertesi gün böyle oldu alakası var mı bilmiyorum. Dün korkarak kendi pcme taktım 3 seneden beri sorunsuz kullandığım diskimi artık o da görmüyor. Bu arada şimdi öğrendim şirkete gelen bir mailden sonra virüs sarmış. Diskimin sorunu bundan mıdır? Bir daha kullanabilecek miyim? Işığı yanıyor, dokunduğumda da çalıştığını hissediyorum. Senelerimin birikimi, şahsi-mesleki her şeyim bu diskte ve kaybetmek istemiyorum. Bir görebileyim, dvdlerim hazır hemen kopyalıcam:rolleyes: Yardımınıza ihtiyacım var, ilgilenirseniz çok sevinirim.

Pek anlamam ama bildiğim kadarıyla;
Ofis pc: 64 bit, 4 çekirdek, 4 GB Rem, İntel işlemci , Windows 7 , avast free antivirüs
Kendi pc: 64 bit, 2 çekirdek, Maalesef AMD işlemci, Windows 7
HDD : Smartdisk

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bence güç yetersiz kalıyor. Arka USB girişlerine yada çift usb kablo takılarak sorun çözülür.
toshiba_usb_drive_with_double_USB_cable_550.jpg

qivi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence güç yetersiz kalıyor. Arka USB girişlerine yada çift usb kablo takılarak sorun çözülür.

Bunu bir kaç defa denedim işe yaramıyor. Şimdiye kadar gücü yetip de şimdi neden yetmesin onu anlamadım :confused1: 3 senedir kullanıyorum kaç farklı bilgisayarda, bunda da 1 haftadır rahat kullanıyordum. En son cumartesi kullandım sorunsuz, pzt yani dün sabah görmez oldular:bored:

qivi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bana kimse yardım etmeyecek mi? :(
dün bilgisayarcı çalışmıyor bu dedi. ama ışığı yanıyor elinizi koyunca da çalıştığını anlayacaksınız dedim. evet çalışıyor ama çalışmıyor dedi ne demekse :mad: gövdesi bozuk anlaşılan garantisi bittiyse açayım dedi. İçi kurtarılır mı bilemem dedi. daha açtırmadım. Ama bir kaç yerde okudum ki disklerin içine hava girince bir daha iflah olmuyormuş sanırım öyle mi? Lütfen bir fikir verin. İçindekiler çok önemli. dün disk kurtarma cdsiyle denedim olmadı yine de görmedi.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Sana yardım etmek isterdim benimde 1TBlik harici hdd bozuldu bugün. Çalışıyor, ısınıyor, ışığı yanıp sönüyor ama laptop görmüyor. İçindeki diğer bilgiler önemli değil sadece Anime ve oyun arşivime üzülüyorum. :(

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
selamün aleyküm kardeş. sen bu sorununu yazalı baya bi olmus ama ben yeni okudum. benimkiside sadece w.7 lerde okumuyor. herhangi bir xp de denedinizmi acaba. bence deneyin. xp de hiç sorunsuz acıyorum ben. ama w 7 de hiç acamıyorum. tşk.ler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynı sorun bende de var ışığı yanıyor, çalışıyor, aygıt yöneticisindede görünüyor, hatta bu donanım sorunsuz çalışıyor bildirimi bile veriyor ama içine erişemiyorum. Arşivime çok üzülürüm gerçekten geridönüşümsüz bi sorunsa.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
aynı sorun bende de var ışığı yanıyor ama kopyalama yapmıyor yapılıncada yarıda kesiliyor
tamir edilir mi bu?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Disk yönetimine girerseniz diski burada sürücü harfi atanmamış olarak görebilirsiniz... bu sürücüye sağ tuş yapıp bir harf atarsanız sorun düzelecektir...

darbe28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bendede var sen çözdünmü çözdüysen banada yardım edermisin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
disk yönetimine nasıl ulaşabiliriz acaba araştırıyorum şuan herşey için teşekkürler..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı problemı suan itibarı ile bende yasıyorum fakaat win7 işletim sistemimde sürücüye sag tıkladıgımda harf atama secenekleri çıkmıyor,sadece çalıştır var,çalıstırınca uzerınde çevrimiçi yazmaya basladı ama yıne erişim saglayamıyorum usb hdd e.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kusura bakmayın arkadaşlar dediğinzi gibi disk yönetimine girdim harf olmayan var sağ tıklıyorum sürücü harfi değişme harf atamıyorum çıkıyorum ama basıyorum olmuyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynı sorunu benim HDD de yaşıyorum çok yüksek ihtimalle bilgisayarıma giren virüsten şüpheleniyorum çünkü bilgisayarımda otomatik bannerlar çıkıyor ve bazen bazı sayfalara yönlendiriyor , normalde 3-4 senedir kullandığım 1 TB Toshiba ( ama içindeki WD) aynı bilgisayarda sorunsuz çalışırken birden bütün bağlantım HDD ile kesildi hiçbir yerde göremiyorum takılıp sökünce de herhangibir ses gelmiyor XP de bir denemeyi düşünüyorum belki bir yararı olur en olmadı uzman bir kişiye verip bilgilerimi kurtarmam lazım bu biraz pahalıya da patlasa yıllarca biriktirdiğim resimlerin gitmesinden iyidir.

yakopsi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Disk yönetimine girerseniz diski burada sürücü harfi atanmamış olarak görebilirsiniz... bu sürücüye sağ tuş yapıp bir harf atarsanız sorun düzelecektir...

dostum eyw sayende hdd yeniden geldi birim silip tekrar harf vererek oluşturdum . teşekkür ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar bende de bı hdd var ıcınde ses gelıyor ısıgı yanıyor ama okumuyor ne sorunu var sızce ne yapmalıyım bı fıkır verın bana ??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım aynı sorun bende de var ..
Bu disk yönetimine nasıl gireceğiz ve nasıl harf atıyacağız...
bu işlemi satır satır açık olarak yazarsan büyük sevap alırsın..Dua ederim
ben çok mürekkep yalamış değilim.
benim anlıyacağım şekilde basit olarak yazarsan sevinirim
teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar aynı sorun bende de vardı.benimkinin sebebi farklı olabilir ama bunu da uygulayabilirsiniz. denetim masasından aygıtlar ve yazıcılara girin. hdd nizin üzerine gelip sağa tıklatın. özelliklere girin. gelen ekranda donanım sekmesine tıklayın. tekrar özellikler butonuna tıklayın. gelen ekranda sürücü sekmesine tıklayın. sürücüye geri dön butonuna basınca problem çözülüyor. (farklı bi problem varsa belki sürücü güncelleştir butonu da işe yarayabilir.)

semamca_07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim harici diskimde de aynı sorun olmuştu.birden kullanırken gitti başka bilgisayara taktım ışığı yanıyor çalıştığını hissediyordum ama harici diskime erişemiyordum hatta bilgisayarı dondurduğuda oluyordu çıkardığımda düzeliyordu bilgisayar.internette dolaşırken program vs hiçbirşeye ihtiyaç duymadan nasıl halledebileceğimi buldum.yapmanız gereken başlat/çalıştır a cmd yazıp komut penceresine ulaştıktan sonra chkdsk X:/F yazıp enter a basıp beklemek X olan yere kendi harddiskinizin konumlandırıldığı sürücü harfini yazın ve bekleyin biraz uzun sürebilir ama kesinlikle sorununuz çözülecek ben bu şekilde 2 kere harici diskimi kurtardım içindeki dosyaları kaybedecek olmanın ne kadar kötü bir his olduğunu biliyorum o yüzden girip yazmak istedim buraya başkalarıda yararlansın diye :) çalıştır cmd chkdsk E:/F ( benim haricisi disk harfi e olduğu için e yazdım ) yazıp enter sonra bekliyorsunuz birkaç dakika sürebiliyor harici diskin boyutuna göre bittikten sonra çıkarıp tekrar takın tamamdır.tekrar yazdım ne olur ne olmaz diye :D umarım sizde de işe yarar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bende wd 1 tb hard disk var yeni pc alım win 8 64 bit görmüyor ışıgı falan her seyi yanıyor aygıtlarda gözküyor sorun yok gösteriyor harf vermeye çalıştım oyle bir seçenek yok başka bi arkadaşın pc sine bağlayınca çalışıyor o pc de win 7 kafam oldu karma karışık bi yardım edin lütfen hard disk sorun değil içindekiler cok degerli teşekkürler...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlra benim hardiskimi ps aygıtlarda ve disk yönetiminde görmesine rağmen bilgisayarda görünmüyor disk yönetiminde harf vb yazı falan yazmıo harf ataması yapılmıyor seçenekler sönük hepsi lütfen yardım edin :( arkadaşların dediği çözümler bende işe yaramıyor çünkü harf yok diskte atayamıyorumda

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim 2 adet harici hardisk de aynı sorun var. benim sorun harici hardiskleri smart tv ye taktıktan sonra oldu. çalışıyorlar fakat bilgisayara takınca gözükmüyor...

mikail13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
s.a. abi ben bu diski yüksek ihtimal kurtarırım.

daha önce çok kurtarmışlığım vardır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba,
Az önce benimde harici harddiskim görünüyor fakat içine giremiyordum. Semamca_07 nin dediklerini win 8 de komut İstemi ni çalıştırıp önce cmd yazıp enter a bastım sonra chkdsk E:/F yazıp enter a bastım birkaç saniye sonra işini bitirdi ve sorun çözüldü. Teşekkürler Semamca_07

S

SDN Okuru

SDN Okuru
semamca Allah razı olsun kardeşim çözüm önerin işimi gördü hardisk çalıştı. teşekkür ederim...