Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar çoğumuzun tavsiyesi hep 1TB üstü olsun ama ben pek güvenmiyom. bir çoktümü hepsi gidiyor. başıma geldi içim yandı yaa. hemde WD kullanıyordum. şimdi artık seagate aldım işimi görüyor...
"harici disk alacaksanız demekki datanızı taşımak için alacaksınız" mantığından yola çıkarsak ne kadar kapasiteli ne kadar portable ve ne kadar güvenilir ve ne kadar hızlı olursa işimize o kadar yarayacaktır.. bu bağlamda 2,5" ler hız ve kapasite olarak belki 3,5" lere nazaran biraz arka planda kalıyor belki ama taşınabilirlik ve pratiklik bence daha ağır basan kriterler..
şu an piyasada az bulunsada 500 gb lık 2,5" lerin var olduğunu biliyorum ama fiyat/kapasite olarak 320 ler bana daha makul geliyor.. marka olarakta sağlamlık, stabil çalışma, dizayn, performans gibi kriterlerinden dolayı wd ler hoşuma gidiyor..
Teşekkürler..
bence ne alırsan al mutlaka fan olsun üzerinde
diğerlerinde ısınma sorunu oluyo
Philips lerde aynı HDD fanlı ve fansız olorok 20-25 TL farkla satılıyo.
Birkaç ay önce ben de çok araştırdım harici hdd'leri. WD, Seagate, Maxtor... Hepsinin amazon.com'da yorumlarını okudum. Hatta verilerim o kadar kıymetli ki benim için WD'nin çift harddiskli olan modelini bile düşündüm. Ama yorumların tümünde ürünlerin eksikleeri olduğu ve genellikle yanma ve arızalanma olduğunu gördüm.
Sana tavsiyem benim de şu an sorunsuz kullandığım, fiyat-performans bakımından oldukça makul olan (3.5", 750GB, 32MB cache = 229YTL) Philips markasını öeriyorum. Teknosa mağazalarından Teknosa garantisi ile belirttiğim fiyata alabilirsin...
Ürün gayet şık. Aliminyum dış yüzeyi var ve bunun bir güzel bir de kötü yanı var. iyi tarafı şu: dışardaki hava soğuksa harddisk de çabuk soğuyor. kötü tarafı ise ortam sıcaksa çabuk ısınıyor ürün...
Diğer harddisklerde şöyle bir özellik mevcut (WD, Seagate, Maxtor). HDD bilgişsayara bağlı ancak Veri aktarımı yapmıyorsanız HDD kendini durduruyor ve ısınmayı önlüyor. Bu üründe ise HDD takılı olduğu sürece tam kapasitede çalışıyor. Veri aktarımı olmasa da...
Bu özelliği başta iyi sanmıştım (veri aktarımı yokken hdd'nin kapanması) ancak okuduklarıma göre bu teknoloji yüzünden HDD'de problemler açığa çıkıyormuş. Dur-kalk, dur-kalk yapan bir araç gibi... Ama philipste öyle bir sorun yok! çünkü bu özellik mevcut değil...
Hızına gelince gayet tatmin edici. belki daha hızlıları da vardır ama ben arşiv amaçlı kullandığım için ayda birkaç kez anca kullanıyorum. ve hızı oldukça iyi. Film aktarımı sırasında, 20-25GB'lik veriyi fazla bekletmeden atıyor (üzgünüm süre tutmadım).
Son söz olarak şunu söyleyebilirim. 1-2 saat çalışırsa bu ürün, ancak o zaman çok ciddi ısılara ulaşabiliyor. Bunun nedeni de fansız olması, ve düdüklü tencere misali küçük bir kutu içerisinde olamsı. sanırım bu durum tüm markalarda aynı olacaktır.
Bu arada.. ben işimi yine de şansa bırakmayarak bir de PHILIPS harici DVD yazıcı aldım ASUS EeePC 1000H netbook'um için :icon_: Sıkıysa kaybolsun tüm veriler.... :mrgreen:
umarım yardımcı olmuşumdur....
Philips'e güveniyorum.. Şimdiye kadar hiçbir ürünü benii hayal kırıklığına uğratmadı....
kameraman74 ve caglaraa, cevaplarınız için çok teşekkürler.
caglaraa, ben de arşiv amaçlı kullanacağım; dizüstümün harddisk kapasitesi 120 GB ve hiçbir şeye yetmiyor. En basitinden iki işletim sistemi yükleyince bile depo alanı az kalıyor.
Maalesef acelem var, bu hafta sonuna kadar aldım aldım; alamazsam birkaç ay daha alamayacağım. Mikrobox'un 500 GB'lık versiyonunu ciddi ciddi düşünüyorum, 150 YTL'yi bu iş için ayırdım yani. Olmazsa başka yerlere gidecek para
Araştırdım ben de; ama Mikrobox hakkında yorum bulamadım pek. Ama araştırmadan, bilgi edinmeden de almak istemiyorum. Ki caglaraa'nın yazısından sonra sanırım almayacağım da
Ben yukarda PHILIPS ürününü övdüm, çünkü epey bi araştırdım, kullanıyorum ve memnunum! Ancak şunu da bilmeni isterim: Harddisk olayı biraz şansa kalıyo. Bazen donanımda hata olubaliyio bazen de elektrik kesintisi, akım fazlalığı vs... gibi nedenlerle harddiskte arızalanmalar olabiliyo. Bildiğim kadarıyla en dandik Çin malından tutun da en kaliteli ürünlere kadar tüm harddiskler (daha doğrusu harddisklerin bulunduğu kutular) 2 ayrı çip üzerine kurulu: biri Prolific diğeri ise Oxford. bu anlamda tüm markaların çalışma prensibi aynı. sadece fan, tasarım, ek özellik, bağlantı arabirimleri desteği (usb, sata, esata, firewire) ve özellikle de etiketi fiyat farkına neden oluyor.
Bence bir ürün seçerken, özellişkle de teknolojik aletlerde, olabildiğince sade olanlara yönel. daha önceden belirttiğim gibi bazı ürünler veri aktarımı yoksa uyku moduna geçiyo ısınmasın diye. ancak bazen de bu durum bazı riskler doğurabiliyor hdd bozulması gibi...
Microbox hakkında da bişiiler söyleyebilirim. Şanslısınız! PHILIPSten önce ben de microbox'ın harici kutusunu kullanıyordum ve içinde de WD harddisk vardı. Hiçbir sorun yaşamadım. hatta IDE kablosuna CD-DVD rom takarsanız o bile çalışıyo. işlemi gören küçücük bir devreden ibaret. Seageate, WD, Maxtor... gibi isimler hikaye. dediğim gibi tümü aynı sistem üzerine kurulu. sadece ek özellişkleri mevcut bazı ürünlerin...
Ama yine de Microbox önermem. Bozulursa muhattap bulamazsın, bulsan da verilen servisten ne kadar memnun kalırsın bilemem. Ben neden PHILIPS diyorum, çünkü özellikle de büyük şehirlerde illaki PILIPS'in servis noktasını bulursunuz hem de birkaç tane... Ama ben şimdiye kadar aracı firmalar dışında ne seagate, ne WD ne de maxtor yetkili servisi gördüm
uyarımı tekrarlıyorum: dünyanın en kaliteli en sağlam hdd'sini de alsan, yedeğin de yedeğini almayı sakın unutma. tabi eğer verilerin senin için önemliyse...
Bu arada fomerfaruk arkadaşım, chip ve benzeri firmaların testlerine bence pek de güvenmeyin. sonuçta onların testleri anlık verilerden ibaret ve bir hdd alıp aylarca kullanıp yorum yapmıyorllar... hatta savaşta ve barışta herşey mübahtır anlamında, ticari bir firma olarak samanı altın, pırlantayı cam yapabilirler... bu gibi kıyaslamalrı sadece fikir almak için kullanın bence... hatta benim yazdıkalrımı da! sonuçta kimse "bu ürün asla bozulmaz" diyemez. titanik bile battıktan sonra
caglaraa, tekrar çok teşekkürler. Şu anda baya fikir sahibi oldum. Philips kullanan arkadaşlarım var aslında. Onlar da memnun. Ben de sanırım bekleyeceğim. Dizüstü alırken aceleci davrandım, şimdi ceremesini çekiyorum. Biraz daha bekleyip almak daha uygun olur.
Düzenleme Şu modelin siparişini vermiş bulunmaktayım. Philips 500 GB
Herşeyden önce hayırlı olsun ama keşke almadan önce yukarda yazdıklarımı dikkatli okusaydın...
Benim bahsettiğim de aynı senin sipariş ettiğin hdd görünümünde. hatta aynısının tıpkısı. Ancak senin 187TL vererek aldığın 500GB ve 8MB önbelleğe sahip hdd yerine 229TL'ye 750GB ve 32MB önbellekli olan modelini tercih ederdim. kalite bakımından her ikisi de aynı! o yönden şüphen olmasın. Ancak sadece 43TL'lik bir farkla +250GB ekstra alan ve +24MB önbellek daha alabilirdin...
Neyse.. Yine de iyi bir seçim! Kısıtlı bütçe için çok iyi hatta... Allah zeval vermesin.... :devil:
Arkadaşlar ürünü almadan önce lütfen mağazayı iyi seçin, ya da malı almadan önce arıza durumlarında iade koşullarını lütfen iyi araştırın.
Örnek: Tekno Sa'dan Lap Top pc aldım 1.870 Tl. Akşam mağaza kapanmak üzereydi lap top u eve getirdim dikkatli bakınca ekranda ölü piksel gördüm TenoSa'nın ışıklı ortamında ve acele ile göremedim ama evde bakınca adeta kutup yıldızı gibi parlıyordu.
Hemen ertesi günü götürdüm mağazaya durumu anlattım. Ürünü almadan önce fırıl fırıl etrafımda dönen personel'in vurdum duymaz tavırları beni çılgına çevirdi, mağaza müdürüyle durumu konuştum ürün değişimi olabilmesi için 5 adet ölü piksel olması gerekiyormuş. Mağazanın giriş kapısının önünde bilgisayarı kıracağımı söyledim, bana %15 eksiği ile ürünü geri alabileceklerini söyledirler para da vermiyecekler yerine hediye çeki vereceklermiş.
Sonuçtu uzun uğraşlar sonucunda ürünü yenisi ile değiştirdim. Fakat şunu da öğrendim ki Tüketici hizmetlerine yapmış olduğum müracaat sonucunda Halktan hiç bir şikayet gelmediği için bu tür olaylarla çok rastlandığını söylediler. Tüketici kanunlarında kesinlikle %15 lik bir kesintinin olamayacağını belirttiler. Ürünün fabrikasyon hatalı olmasının parayı geri alabilmek için yeterli neden olduğunu belirttiler.
Lütfen haklarımızı bilelim. Bu gün bana yarın sana.